Du vackra

Lova var på så bra humör när hon låg på skötbädden tidigare idag. Passade på och riggade upp en fotostudio här hemma (nåväl, inte mycket mer än en filt på soffan och min sjal som hon fick runt sig. Använde just den sjalen när jag fotade gravidmagen i v.35:)

Blev så nöjd med alla bilder men en kissolycka fick sätta stopp;)

Ska sätta mig ikväll och räta upp dom, finslipa lite. Så får vi se om de antingen skickas efter till förstoring eller till en blivande fotobok.

En liten sneak peek:


Starka minnen

Jag och Lova var just och besökte BB. Hade två paket prematurblöjor efter henne och det kändes så synd att slänga så vi gick dit och lämnade. Alltid nån liten plutt som behöver. De tackade så mycket!

Men vilka känslor som svämmade över inom mig. Lukten, korridoren som man trampade upp stigar på med Lova i plastbaljan. Kramade om henne extra hårt när vi tog hissen ned igen och tårarna var inte långt borta.

<3


Knack, knack vem där? Det är bara lilla Lova!

 
Detta var det mest fantastiska med att vara gravid. Man var så nära men endå inte.
 
(Vet att det creepiga ljudet i bakgrunden är rätt opassande:P
(framställs som att det är en liten alien där inne;) tittade på tv)
 
 

Lilla bullen

 

( Måste skaffa mig en nagelfil och fixa L's naglar, de är inte längre så mjuka att man kan pilla bort det långa. Hon har ständigt ett rött sträck i ansiktet. 

Eller så vill hon bara se ut som Harry Potter men når aldrig upp till pannan, posible, much posible. )

 

 


Lova 2 månader

Tänk att det bara var två månader sen du kom till oss, känns ju som att du alltid varit med. Vid den här tiden minns jag att vi väntade på den berömda frukostbrickan, det var proppfullt på förlossningen och alla sköterskor var upptagna. Men vad gjorde det, vi hade ju redan fått vår skatt och hade bara ögonen på dig. Så liten och fin, som en docka.

 
Denna månad har jag lärt mig detta:
 
- Håller upp huvudet bra och är starkare i kroppen
 
Detta gillar jag:
 
- När det kommer besök.
- Stora tavlan som är i mamma och pappas rum.
- Att hänga i bärselen
 
Detta är inge roligt:
 
- Att ligga ned på golvet.
- Och i vagnen..
- Blir ledsen när kläderna ska av
- Och allra mest när det ska badas.


27/9 -12 Bilder


27/9 -12

Hm, upptäckte en dag att träden blivit orangea och att det en tidig morgon var frost på gräset. Hösten är här och så även de kalla vindarna.

Jag och L gick ned till stan idag. Med mission fleeceoverall. Har tre sådana sen tidigare men varenda en drunknade hon i, att det är lite för stort när hon ligger i vagnen går ju rätt bra och är kanske bara skönt. Men då L vägrar vagnen och hellre dinglar i bärselen så blir det lite knöligt.

Blev en jättefin, grön från Lindex. En mössa från polarn och pyret blev det också. Och ja Lova klär verkligen i mössor, hon blev sååå söt i den nya. Tyvärr tycker hon att det är mindre roligt att testa mössor så det blir alltid sura miner;) speciellt om kameran släpas fram också.

Annars har jag haft en nöjd liten bebis här hemma, hon har sovit jätte bra och sover just nu med. Vet inte om det har att göra med att vi börjat med minifom igen. Tog ju en paus med det i några veckor men när hennes mage tillslut verkligen fräste och lät hela tiden har vi nu börjat igen. Men förhoppningsvis behöver vi nu inte kö det så länge. Hon börjar ju närma sig de där tre månaderna då det sägs att magproblemen börjar avta. Jag håller verkligen alla mina tummar och tår för det.


01.30

Att sitta och ha ett ammande knytte i famnen, lyssna på det porlande regnet utanför och låta bloggarna i mobilen sprida ett mysigt sken i det så annars bäcksvarta sovrummet.

-Snark-

Knyttet är mätt, nu sova två timmar till.

God natt!


Miss my bff


Fakta

Art: Nybliven Mammusmoderus

Geografi: Världen över. Du finner den antingen bland reaplaggen på te.x polarn och pyret, kappahl eller inne i sitt bo vilket den vaktar med vassa tänder. Alternativt i väntrummet på BVC.

Utseende: Du urskiljer den från mängden på dess meterdjupa kassar under ögonen, de karaktäristiska mjölkfläckarna på kläderna plus den krökta ryggen och den lunkande gångstilen.

Notera att den ammande sorten ständigt bär en klistrig hinna på huden.

Matvanor: Allt som kan ätas under två minuter och som kan skopas in med en hand.

Egenskaper: Förmågan att smyga upp ur en knarrande säng lika ljudlöst som en fjäder faller till backen. Den ultrafrekventa hörsen som kan urskilja ett spädbarns suckande på 100 meters avstånd. Kan även falla in i djup sömn på en hundradels sekund eller så fort som den får tillfälle för det.

Se även Artfakta Nybliven Pappusfaderus och Spädusbarnus


24/9 -12

Har just rensat bland L's kläder och flyttat över allt till en av våra garderober. Större kläder tar mer plats, så det var nödvändigt för att kunna hålla i ordning.

Så bitterljuvt att plocka undan de kläder som är för små. Men roligt att kunna plocka fram de större som bara legat och väntat.

Åh visst vill jag att hon ska bli större. Lära sig att sitta, krypa, skratta och leka. Men samtidigt vill jag att hon ska vara så här liten ett bra tag till. Är rädd att jag inte hinner njuta av nyföddtiden. Eller inte för att jag räknar henne som nyfödd längre iof, inte en bebis som faktiskt börjar jollra smått, le och bära upp sitt huvud.

För tänk om Lova är det enda barnet vi får, då kommer ju den här tiden aldrig igen.

Åh hehe min lilla bebis. Passar verkligen på att njuta. Kommer säkert längta tillbaka till att ha en knodd som varken kan stå på en stol på ett ben, riva ned alla lampor, äta blomjord och sjunga godmorgonsånger kl 4 på morgonen. Men tänk så härligt, tänk att vår lilla knodd ska bli så stor!


Min solstråle


21/9 -12

Idag har jag och Lova fått finbesök från Karlskoga och Örebro, Emma & Madde. Så kul tyckte vi båda!

Och Lova den lilla charmören blir alltid på så bra humör när det kommer folk. Nöjer sig med att bara sitta med, men självklart inte för lång stund;)

När de åkt blev det genast lite mer kinkigt. Efter en kaskadspya blev hon illa tvungen att bada och det gillar hon inte! No no no! Hon lär nog tycka att det är roligare med tiden när man kan plaska och skvätta. Så efter massa tröstande sover hon nu äntligen, invirad i sin filt. För tankarna genast tillbaks till tiden på bb, då satt vi så här för jämnan. Så varmt och mysigt!


Vår stora lilla fågelunge

Just ja, bvc var vi ju till i förrgår. Mätte, vägde och sen hade jag även ett hur-mår-du-samtal med sköterskan. Ett samtal där man går igenom ett gäng frågor för att fånga upp de som fått förlossningsdepression. Vilket jag ju inte hade, så bra;) Visst har livet vänts upp och ned sen Lova kom, men det är ju inte så konstigt. Vi har ju nu högsta ansvaret för en liten människa. Från att ha burit på den där mystiska varelsen i magen till att efter en förlossning ha en ny person i sitt liv. Häftigt!

Och vår lilla älsklingsmänniska hade vuxit på bredden och längden. Dock överdrev jag med min gissning på 4,5 kg, hon väger nu 4160 gr och är 53,9 cm lång.

Hon skjuter fortfarande i höjd på sin kurva och vi fick även se hennes prematurkurva. Eftersom hon kom för tidigt så finns det ett program som räknar ut (baserat på hur tidigt hon föddes, födelsevikt, nuvarande) en vikt som tar hänsyn till det. Och där låg vår lilla fågelunge på över medelvikt. Lite roligt att se.

Tycker att det är så skönt att det räcker med bara amning. Tänkte på hur det hade gått med ersättning den gången då vi i panik ammade i biltvätten :P


Lova Nyfiken

Lova har kommit på, eller ja det har hon ju alltid tyckt, att vagnen är skit, pest och pina rent ut sagt! Sover hon så går det såklart bra men när damen vaknar och hon inte får komma upp i famnen blir det krokodiltårar big time! Och har man labbarna fulla i påsar och varor så är det inte så bara att ha henne i famnen.

Så lösningen som jag reser mig upp och applåderar för är bärsele. Läste på Spiderchicks blogg att hon alltid har med sin och har selen på sig under jackan redo att haka fast allt. Väldigt smart! Detta har jag nu kört med under en tur till stan och en tur till mataffären. Superbra och Lova blir så nöjd. Oftast somnar hon snabbt igen och då lägger jag bara tillbaka henne i vagnen.

Tack så mycket Spider! Inte så smarta jag hade aldrig tänkt på det.

Tack vare detta räddar jag säkert en och en annan liter mjölk att rasa i backen och framför allt en svettig mamma.


Det vackraste


18/9 -12

Så här utvilad har jag inte varit sen natten innan vattnet gick. Lova hade en väldigt kinkig och gnällig dag igår, det var inte mycket som var bra då. Hon sov max en timma sammanlagt under hela dagen. Men vid kl 17 slocknade både hon och jag i sängen, sov i fyra timmar och efter lite mat somnade hon i min famn i soffan. (Vi såg filmen Bridesmaids, jäääklar vilken rolig film, skrattade så att tårarna rann!) Natten blev sen väldigt lugn, klart att hon var trött lilla pärlan.
 
Just nu ligger hon även och slumrar här bredvid.
 
Idag ska vi till bvc igen, det måste nästan vara tre veckor sedan nu. Och jättesvårt att gissa hur mycket hon väger, men kanske 4500 gr? Lång har hon minsann blivit, det syns verkligen, speciellt på kläderna. Vi börjar få lägga undan plagg efter plagg och jag har börjat köpa storlek 62 i kläder. Visst får man vika upp dom men hon drunknar absolut inte. Lite bitterljuvt att hon växer så snabbt.
 
 

Lova 7 veckor & 2 dagar


Det där med amning alltså

Ja Lova är ju en hungrig liten bebis, i tid och otid. Och blir hon hungrig så blir hon HUNGRIG!! Alltså skitförbannad:P Och på de här sju veckorna har vi hunnit med ett x antal amningar, i tid och otid. Gissar på att alla mammor har en liten lista över udda amningsställen? Nåväl det kanske bara är jag men här kommer den: (Lär fyllas på med flera pergament dessa kommande månader)

• Toaletter, dessa underbara (fruktansvärda, äckliga, stinkande) nödlösningar

• Parkbänk outside the trygga hemmet

• Korridor på bvc, minst udda antagligen

• Bilen

• Eller nej, i bilen medan den körs genom en automattvätt.

Haha ja det hände senast igår. Men ska väl poängtera att vi satt som passagerare och endast när bilen stod stilla;)

Herregud ja vad gör man inte för sin lilla älsklingsbebbe. Allt för Lova.


15/9 -12

Idag har tiden bara flugit iväg. Spenderade större delen av förmiddan till att försöka duscha, men deeet tyckte inte Lova;) Tydligen föredras det en svettig mamma framför en ren. Fick iaf min dusch tillslut och haha det är verkligen slut på mina 20-minuters duschar. Idag tog det max 3 minuter. Är det nånting man blir skillad på när man fått barn så är det effektivitet!

Promenad med handling blev det sen och ikväll blir det wokgryta på menyn. Blev så nedrans sugen när vi gick förbi den lokala thaien.

Haha ja jag har fått mer cravings nu efter graviditeten än när jag var. Hade ju som sagt inga cravings alls då, visst godissug men vem har inte det ständigt? Nu har jag dock hittat den omtalade passionen för choklad. Har ju aldrig gillat det nått speciellt. Men åh, en sån len smak, konsistensen, allt.

Nån som hört talas om amningscravings?;P

Avslutar inlägget med vår söta sömntuta i detta nu <3


Möruddens Brygga

Ja idag kom vi iväg och åt på mörudden. Maten, ja den var ingen vidare, någon slags buff'e men man var inte direkt sugen på att äta igen. Men, det var otroligt skönt att komma hemifrån en stund.

Lite dagsfärska bilder:


13/9 -12

Ja Lova och jag hamnade visst på stan efter att tvätten kommit upp, passade på när lilla pappi ändå åkte ut och fiskade.

Var ute efter lite höstkläder till henne. Blev ett varmt mjukissett och en heldräkt som blir perfekt att dra över de vanliga kläderna nu när höstvindarna kommer. Hittade även världens sötaste mössa men den satt som en kapsyl på Lovas huvud, får byta till en större nån dag. Min hjärna vill nog fortfarande tro att hon är nyfödd och jättepluttig. Men nu har hon säkert gått upp runt 1 & 1/2 kg sen hon föddes.

För övrigt börjar vi fundera på att köpa en ny vagn. Såg idag att en bit av spånskivan har brutits av, på själva liggkorgen. Vet inte om det hänt nyss eller om det alltid varit så. Kan tänka mig att det kommer påverka isoleringen till vintern. Så det känns bäst i att titta efter en annan, så, ut i träsket igen;)

Denna gång kommer vi nog leta efter en lättare variant. Den vi har väger ton och är rätt besvärlig att få ut och in i bilen.


Underbar morgon!

Det är inte varje dag damen vaknar på rätt sida men idag var en sådan. Fick t.o.m äta frukost medan hon låg i gymmet, överlycklig mamma!

Dagens planer är simpla, tvättning och antagligen en lång promenad i det fina vädret. Får se om jag kan locka C till att äta en lunch ute idag.

Ja jag skulle iaf inte vara svårövertalad;P

 

Lilla Pärla myser i soffan framför nyhetsmorgon

 


12/9 -12

Hejsan!

Dagarna går som bara den och idag börjar jag jobba på extrajobbet igen. Känns helt ok då det bara handlar om ca 2 timmar två gånger i veckan. Vi har även ersättningsmjölk i kylen om det skulle krisa för damen. Hon har ju blivit duktigare på att amma längre men äter fortfarande lika ofta. Men ska man bli stor och stark så:)

Idag har skruttan spenderat en hel del tid i gymmet, att bero på stor och stark;) Nöjd så länge det finns nått att titta på. De färgglada leksakerna som hänger ovanför är ju skittråkiga. Idag körde vi på dvd-fodral. Mycket intressant enligt Lova:) Man får hitta sina knep.


Istället för leksaker, myyycket fina att titta på!

 


Lovamys


En fantastisk resa!Du är det bästa vi har <3
 
 

8/9 -12

Idag firar vi vår älskade Christoffer som fyller 25 år.

Grattis världens bästa sambo och pappa!


7/9 -12

Christoffer åkte till innebandyn nu på kvällen så vi kvar här hemma gav oss iväg på en långpromenad.

Gick runt spåret vid sommaro. Lilla plutt sov gott till gungandet i vagnen. Så skönt och rofyllt.

Sist jag gick där låg hon i magen och istället var det Maja som jag hade som sällskap. Åh Maja, så jag saknar henne! Men det kanske funkar att hon kommer till oss om några veckor, när vi fått ännu mer rutin här hemma. Eller ja, Maja är ju iof världens lättaste hund. Skulle hon få vänta någon timma på morgonen innan kissrundan så skulle hon inte säga ett knyst. Snarare nöjt ta sovmorgon i sängen;)

Åh så mycket roligt vi kommer att ha med våra två pärlor. Och va kul de kommer ha med varandra. Är bombsäker på att Maja kommer bli Lovas favorit:) <3


Lycka

Jag och Lova vaknade just efter att ha sovit två timmar i soffan. Så mysigt, nära nära med näsan gnuggandes mot världens fjunigaste huvud.

Fick mig ett smile när hon vaknat. Så busig och nöjd. Oslagbart!


Lite variation...

 
Kan hon inte ta kort på nått annat den där Mikaela? Självklart! Men ser ingen anledning till varför;) Hon är ju världens finaste unge och det finns alltid en min, ett leende, en rörelse som man vill fånga på bild. Måste verkligen se till att skicka iväg foton för utskrift, hemska hemska tanke om alla bilder skulle försvinna från datorn och minneskorten.
 
Tog iaf dessa bilder igårkväll, hon var lite slummrig och som synes, hungrig;) Hon är så duktig och visar tydligt att det kurrar. Tungan blir till ett u, armarna vispar i luften och munnen blir sned haha.
 
På den stående bilden är hon så lik Christoffer när han var liten:)<3
 
 

Mys mys mys


Lova

När man är den där ständigt hungriga typen och mamma inte är snabb nog kan en näve duga. Dröjer nog inte länge tills hon hittar tummen;)


6/9 -12

Så, nu har Lova äntligen fått sin pappa enligt lag. Om man kan säga så;) lätt gjort med endast några underskrifter.

Orkade dock inte gå till bvc för att väga. Får se om det blir någon annan dag. Annars klarar vi oss nog utan det med. Dubbelhakan och alla fulla blöjor avslöjar att hon äter bra;)

Varvar just nu mellan att underhålla Lova och städa här hemma. Christoffer fyller 25 år på lördag. Min älskade, älskade kille! Både jag och Lova är så lyckligt lottade som har honom i våra liv!


5/9 -12

Så, nu har lilla trollet hoppat i pyjamasen och sover nog för natten, eller ja till nästa matning rättare sagt. Men hon var nog riiktigt trött. Sist hon sov en längre stund, dvs över en timme var vid kl 14. Så antagligen får vi en lugn natt:)

Idag gick iallafall mamman & pappan och klippte sig. Jag behövde verkligen göra något med mitt barr. Det var långt, tungt och risigt. Sen hjälper det ju inte att jag tappar hår som en hund just nu. Men det är bara att acceptera efter en graviditet.

Kortare blev det iallafall, och ja uppklippt och urtunnat. Skönt men ovant, har nog gått in frisyren om nån vecka.

Senare på eftermiddan fick vi besök av trygghansa, fixade försäkring och Lova och Christoffer. Bra bra!

Och imorn blir dagens första punkt att åka och skriva på faderskapspapper. Så att Lova även har sin pappa på papper:) tänkte även gå förbi bvc på vägen hem. Vi ska dit igen först om två veckor så jag tänkte kila in och låna vågen. Kontrollfreaket vill ju veta att hon går upp som hon ska, ja alltså Lova inte jag;)

Denna gång satsar jag på 3720 gr.Obeskrivlig kärlek


Minimammi och Lova

 
Hittade ett foto på mig där jag inte var allt för gammal, skulle tro att jag var lika gammal som Lova är nu. Hehe ja Lova har nästan alla sina drag ifrån C. Men visst finns det även några likheter mellan oss?:P Runt ansikte har vi ju båda, det är det som jag kan sätta fingret på, sen vet jag faktiskt inte;)
 
Skulle va kul att jämföra på samma sätt med ett foto på lilla pappa. Svärmor du kanske har något bra kort?
 
 

Slemmig torsk i en brödrost

Ja nu sover hon äntligen vår lilla. Vi har just börjat behandla torsken som hon har fått på tungan och det är inge roligt. Misstänker att hon har lite obehag av det då hon liksom gapar, lyfter på tungan och gnäller sen. Ska rådfråga vår bvc-sköterska sen när hon ringer upp. Det är ju möjligt att vi behöver riktig medicin istället för Vichyvatten som vi tar nu.

Vill ju inte att hon ska ha ont om det nu är så. Men hon äter och är vaken & glad som vanligt så förhoppningsvis är det inte så illa.

 

Trött älskling i fina motorcykelscarfen

 


Pop pop

Vi tog oss en promenad på eftermiddan, gick till apoteket och köpte mer magdroppar åt Lovan och tog en snabbfika i cafe't, hann precis få in den sista tuggan innan lejonungen vaknade;) Tajmat!

Sen skyndade vi oss hem, in med vagnen, skit i posten, svettigt, av med tröjan ungen svälter ju!! Haha ja känner hon den minsta hungern så är det panik;P

Med en nöjd dotter satte jag på musik och så dansade vi ett tag (tryckare/tangoliknande), hittade ett album med disneylåtar. Nostalgi:)

Har aldrig sjungit så här mycket i hela mitt liv. Bara att hoppas att Lova uppskattar det och inte får skavsår i öronen.


Mina-bästa-vänner-lista

Namn: Lova, Lovis, gumman, pärlan, snygging, gosis
 
Ålder: Fem veckor och två dagar
 
Favoritmat: Mjölk, den söta och feta varianten
 
Favoritmusik: (Den alldeles för korta)-Plingplonglåten i gosedjursräven (speldosa),
 
Lova snackar allvar med räven på skötbordet<3
 
Då mår jag gött: När jag bara kan klunka i mig mjölken och när jag får sitta framför my beloved tavla
 
Då blir jag aparg: När mjölken slutat rinna som niagarafallen och jag måste jobba fram den. OMG! - Visar tydligt min ilska genom att ge mjölkpåsen en dansk skalle. När jag måste ligga på rygg/mage, allt annat än att någon bär mig
 
Talang: Att skapa megajumboblöjor, världsbäst på att balansera ett stycket huvud på ett par axlar
 
Nyupptäckt talang: Prickskytt med bakdel
 
Framtidsyrke: Trodligtvis upptäcksresare eller olympisk mästare i skytte
 
 

3/9 -12

Ja det är en kladdig natt vi lämnar bakom oss;) Lova tömmer sig som bäst på natten och ger mig alltid en trevlig överraskning. Lyckligtvis hör nattens surprice till det ovanliga.

Nu när jag ändå skriver om L (som om jag nånsin skriver om nått annat), så måste jag skryta lite. Hon är så duktig! För bara några dagar sen har hon börjat hålla huvudet uppe själv. När hon får sitta på rumpen och vi stödjer upp ryggen så håller hon huvudet spikrakt. Man känner hur hon parerar fram och tillbaka för att det inte ska tippa.

Hon ser så stor och stolt ut när hon lyckas:)

Och idag har vi faktiskt inga planer. C jobbar och jag har redan hunnit med alla husbestyr. Kanske blir det en promenad med vagnen lite senare, det är bara så synd att L inte gillar det mer. Ligga ned liksom? Nepp. Och nåde mig om jag råkar stanna med vagnen eller går in i en affär;) Fick hon bestämma skulle hon nog sitta fastklistrad mot min ena arm.


03.30

- håller Lovas ben i en byta-blöja-position på skötbordet. Lova börjar leka kulspruta och har sin arma mamma som måltavla. Hon prickade mycket och väl.

1-0 till Lova.


Nya bilder på pärlan 

RSS 2.0