Nu är hon hemma:)

 
Åkte en snabb tur till kga igår med uppdrag att klippa håret och hämta hem den lilla jycken.
Gissar på att detta blir sista veckorna vi har henne innan lilla bebben kommer.
Lämnar henne igen när det är en 3-2 veckor kvar till bf, så att hon är på rätt plats när det väl sker.
Vill inte riskera att hon blir själv hemma om det skulle sätta igång.
 
 
Och så här ser det ut för stunden.
Trött och mysig hund samt en mätt kalaskula som kikar fram.
 
 
 

Kompis

 
Ny kompis till hushållet:)
 
Den stationära får nu backa undan för denna. Ska bli skönt att slippa databordet, datastolen, burken och skärmen. Vi tänker mycket utrymme just nu;) Och sen är ju en bärbar 100 gånger smidigare att ha med i soffan. Blir lätt klämskador annars.
 
 

Crib

 
Ja här om dagen, kvällen;) fick C & jag krafter nog att fixa sängen till lilla pyret. Ja sängen krävdes inga större superman-krafter men garderoberna, pjuuh, pust & stön. Otympliga till tusen men det gick! Vi blev nog lika stolta båda två att vi klarade det alldeles själva:)
 
Igår åkte vi även och köpte hyllan som står brevid sängen. Eftersom vi har ett skötbord som man lägger på spjälsängen så blir det perfekt med förvaring av blöjor, handdukar, torklappar mm.
 
Känner mig riiiktigt nöjd och kikar in varje gång jag går förbi. Tänk att allt bara står och väntar, väntar på att få bli ihopskrynklat, nedsmutsat och gosat i.
 

Vecka 33 (32+0)

Barnet

 

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

 

Vikt 2 200 gram.

 

Mamma

 

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.

 

Egna tankar:

 

Ny vecka och ett steg närmare:)

 

Idag var det dags för ett besök till barnmorskan, Alla undersökningar gick toppen och bebis hjärta låg på 140 slag, perfekt. Och, nått som jag verkligen tänkt på senaste tiden, hur ligger hon? Har försökt att känna efter själv men tycker att det är armbågar, fötter och nävar mest överallt;) Bm kunde iaf konstatera att hon nu mer ligger med huvudet ned och rumpen upp mot mina revben. Duktig flicka det! Visst kan hon vända sig igen men det kändes endå skönt.

 

Och jag mår också bra, så inga stora nyheter. Dock blir min värk i höften inte bättre men det hade jag väl inte förväntat mig. Bara jag tar mig fram och kan leva på som vanligt så är jag nöjd!

 


Midsommar 2012

 
Gissar på att det inte bara är jag som blev helt chockad över detta års midsommarväder?
Känslan av att kunna bada, sola och sitta ute och äta till kl 22.00 denna dag om året var oslagbar.
 
Så inte helt oanat hade vi en helt underbar dag!
Och bilden (tagen av Lotta) är så jäkla härlig.
Är så lyckligt lottad som fått bli invirkad i denna släkt.
 
 

Tvätta tvätta tvätta

 
Lördagens huvudsyssla har varit att tvätta igenom trollungens alla kläder, lakan, påslakan osv. Blev två fulla ikeapåsar med tvätt, inte klokt hur mycket vi har. Så att hitta torkplats åt allt var knivigt;)
 
Detta var första gången i mitt 23-åriga liv som jag tyckte att det var kul att tvätta.
 
Nu återstår lite vikning och sen får vi bestämma oss för vad som ska med i bb-väskan, nått att sova i och ett sett att åka hem i + ombyte. Tror inte att det behövs mer då man ju endå bara vill ligga och kramas hud mot hud. Sen har vi ju som sagt inte den längsta vägen hem, om nått fattas;)
 
 

Kulan med världens bästa innehåll


Vecka 32 (31+0)

Barnet

 

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

 

Vikt 2 kg.

 

Mamma

 

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

 

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

 

Egna tankar:

 

Ja trångt är det förstås, ligga platt på rygg är ingen hitt direkt. Nu mer sover jag på sidan med en kudde under magen. Är fövånad över hur stilla jag sover, vaknar alltid i samma position som när jag la mig. Mitt undermedvetna tänker nog på den lilla, inte ska hon behöva tumlas runt under natten;)

Och att bero på järn så har jag fortsatt bra värden och slipper ta det, ja tillskotten (peppar, peppar). Är väldigt tacksam över det då jag hört massa som haft stora problem med tillskottens biverkningar osv, inge roligt!

Och ja, hur ska jag kunna stå ut dessa två månader som är kvar? Längtan.
Har börjat tänka mycket på förlossningen och blir tårögd varje gång, så overkligt att vi faktiskt ska få vårat barn en vacker dag. En liten plutt som man faktiskt får hålla om och klämma på! Bm tyckte starkt att man skulle använda sig av en målbild under förlossningen så jag får tillåta tårarna att komma och fantisera på. Försöker komma ihåg doften av en nyfödd, känslan av total lycka som bubblar i magen och känslan att få ögonkontakt med den lilla. Att få krama om Christoffer och se hans drag i vårat barn.

Åh! Haha ja det är inte svårt att drömma sig bort. Tror absolut att en stark målbild kommer att hjälpa mycket, så att man kommer ihåg varför man har ont och att man ser varenda värk som ett steg närmare målet.OutfitVisst är de söta hängselbyxorna!?
Tänk om de kunde passa för alltid:)

Nytt inJa nu är vagnen så gott som klar för sin framtida passagerare. Ska bara tvätta alla lakan, filtar och örngott. Känns riktigt skönt att ha alla saker hemma. Det enda jag väntar på nu är mobilen till spjälsängen, beställd från lekmer.se. Blöjor & tvättlappar behöver vi såklart köpa, men det känns som att det kan vänta liiite till:)

Och nu längtar jag som en tok tills vi kan montera ihop spjälsängen och bädda:) Vårat enda hinder är i princip att vi måste få bort våra fiskar. (Yes låt mig förklara) Får vi bort dom får vi bort akvariet, får vi bort det kan vi flytta hyllorna den står på, kan vi flytta dom kan vi flytta dit sovrumsgarderoberna som just nu står på det ställe där sängen ska stå. Pust! Haha a'la dominoeffekt;) Så tyvärr fiskar. Nu hänger det på att nån vill ha er!Ny soffa har det även blivit här i dagarna. Och helt plötsligt kan man vattna blommorna och öppna fönstret utan att bestiga soffan och balansera på kuddarna;) Visst är det liite ovant att ha det så trångt i soffan, men destu mer plats på golvet.Och så gick det med mitt shoppingförbud på kläder. Lindex reade ut hela sitt gamla sortiment, även Kappahl. Det fanns så mycket fint att jag nästan blir stirrig. Kändes som att varenda plagg ropade efter mig. Detta var iaf vad som hängde med. Pyjamasen med djuren och de blommiga byxorna är i en större storlek (62), så lite duktig var jag ju. Framtidsförhållning. (Måste ju även visa vad pappa C hade köpt idag, (bild kommer), de tuffaste hängselbyxor som gjorts i ministorlek, han har bra smak min fästman;)


Tenac

Har intagit sängen och lär lillan vad som är bra film, så även bra musik;) Tenacious D är rullen med stort R.

Mycket bebisprylshopping har det blivit på sista tiden. Visar lite mer imorgon:)

Ha en fortsatt toppenfredag!

 


Släktkalas

Igår tog vi den röda och styrde bort mot karlskoga. Släktkalas på pappas sida. Samtidigt som regnet öste ned som mest blev det trerätters runt hopklämda bord och mixade stolar. Sen lagom tills att solen lyckades hugga sig fram bland alla regnmoln blev det kubbspel efterföljt av farfar Bengts egenkomponerade golfspel.

Var riktigt trevligt att träffa den sidan av släkten mer än bara på juldagen som det brukar bli:)


Vecka 31 (30+0)

Barnet

 

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar.

 

Vikt 1 800 gram.

 

Mamma

 

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

 

Egna tankar:

 

Sist vi var hos bm kände vi alla tre att hon låg i säte, kände huvudet mellan mina revben. Och jag vet att det inte är nått att vara orolig för, än. Men det ska endå blir otroligt skönt när hon väl har lagt sig rätt med huvudet, vilket hon förhoppningsvis gör.

Och att bebisen är så stor i denna vecka? Hur kan en 40 centimeters bebis få plats i den här magen? Hon måste ju ligga ihopkrypen till en boll där inne:) Men visst känns det att det inte är en 9mm bebis vi snackar om längre. Jäklar vad det känns när hon buttar och försöker möblera om mina revben:P Får nästan hålla andan. Och haha ja stark är hon, trycker ut min stackars hud så gott hon kan. Christoffer blir nästan lite rädd när han håller handen på magen nu för tiden;D " - Den där kommer ju inte stanna kvar länge, hon kommer ju sparka sig ut innan det är dags. " Man får sig verkligen någonting att le åt iallafall:)

Nytt för denna vecka är att jag börjar få ont i svanken/skinkorna (antagligen bäckenet då) när jag går för länge. Hjälps enkelt med lite vila. Så det är väl bara att inse att man inte är smidig som en geopard längre.


Susanna student 2012
En bra dag

Idag är det en väldigt bra dag för många. Karlskogaborna tar studenten och så även min kusin. Så i skrivande stund är jag på väg till den lilla staden, hunden är med och så även systemkameran. Tror den blev lycklig att någon tar i den efter månader av ensamhet;) ska försöka ta lite fina bilder under dagen.

Övrigt att nämnas är ju även att jag fyller år. Hela 23 år. Jag som tyckte så bra om att va 22;) men ett år till och förhoppningsvis en smula mer vishet i kroppen.

Ett bra år var det iallafall det 22-åriga året. Men ja jag vågar lova att det här året blir så mycket bättre, med hästlängder!

Det år mitt liv förändras totalt:)

 


+

Plus att skatteåterbäringen har kommit:) årets egna "stjärna-i-kanten" dag.

 


Idag mår vi gött!


Maja är smittad

Hehe ja sen fem dagar ca har vi en liten hund här hemma, som för första gången i sitt nioåriga liv blivit skendräktig.

Hon gnäller, är rastlös och sprider ut sina gosedjur i hela lägenheten.

Vet inte om det är en myt men många säger ju att djur kan bli lite annorlunda när man är gravid. Några hade just blivit skendräktiga. Och ja, kanske är det pgr av mig som Maja tror att hon också är på tjocken.

Vad det än beror på så håller jag tummarna för att det går över snart. Är inte van att ha en sån pipig hund;)


5/6 -12

Ja nu ska det bli snuttefiltar åt bebis. Har letat och letat efter fina neutrala babyfiltar men det enda som verkar finnas är filtar med pingu, tummen och laban. Så gick ned till tygbutiken på stan och hitta två jättefina tyger som jag tänker klippa till i lagom stora bitar. Billigt blev det också, fick ca 3x2 meter tyg för 84 kr. Luftigt och mjukt samt att det inte gör så mycket om de blir söndertvättade efter div olyckor;)

Köpte även mitt första linne i mammamodell. Skönt att hitta ett plagg som satt som det skulle för en gångs skull;) Lär användas tills det faller i bitar.

Och nu ska jag ta och släppa lös min kreativa sida och slå in paket. Lillasyster Sanna (kusin) tar studenten på fredag. Tänk att det var tre år sedan man själv stod där, alldeles överlycklig!

Jo, mycket mobilbilder blir det. Så om ni vill kan ni även följa mig på instagram. Nämligen därifrån det mesta kommer;) mikaelaforsell heter jag där.


Vecka 30 (29+0)

Barnet

 

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

 

Vikt 1 600 gram.

 

Mamma

 

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

 

Egna tankar:

 

Ja nu har vi då äntligen kommit till det stora 30. Shit! 30. 10 veckor kvar (mer eller mindre). Känns som att det var igår som vi precis gick in i vecka 13. Den andra trimestern flög verkligen fram och nu har vi då endast en fjärdedel kvar av denna resa.

Bm tyckte även att man skulle ha bb-väskan packad runt vecka 33. Vilket är väääldigt snart;)

Många tankar och känslor som bubblar omkring hela tiden. Mycket längtan. Är så nyfiken på att få se vem det är som lever i min mage. Vem vi ska få äran att ha omkring oss för resten av våra liv.

Fortsatt aktiv är hon iallafall och eftersom hon ligger så ytligt så syns varenda rörelse utifrån, och känns myyycket inifrån:) Ska försöka fånga en bild då hon trycker upp foten/handen, ser rätt fränt ut:P

Annars mår vi primaballerina! Huden på magen har börjar klia lite men det är tydligen rätt vanligt då huden stretchas ut mycket. En fin hormonrand pryder även kalaskulan och än så länge ingen bristning i sikte. "Peppar, peppar."2/6 -12

Blir mycket bilder ifrån mobilen nu, minns faktiskt inte när jag använde systemkameran sist. Lite tråkigt men mobilen är ju så jäkla tillgänglig:)

Idag trotsade vi blåsten och tog en långpromenad och nu belönar vi oss med respektive energikällor.
Torkad lever för vargen:)

 


Vi längtar så efter dig ♥RSS 2.0