Julspektakel 2010


Julen = mat! Marcus ser mycket hungrig ut


Max, Vilda & Viggo


Mamma i solljus


En mätt Marcus och en mätt moster Anna-Karin


Ronja var ofokuserad




30/12 -10

Hej hej!

Här har ni en sliten tjej... Har just fått i mig en stor lunch efter att ha vimmlat runt utomhus ett tag. Idag är det nog råare väder än i det djupaste England. Skrev som sagt slutprovet idag på kursen, ja det vill säga när jag väl hittat dit;) De hade gett mig feeel adress till lokalen. Haha, så vid 09.45 stod det en förvirrad Mikaela utanför Hyresbostäders kontor på Lammberget. Hm, ja vad tusan gör man? (Jaaa jag vet att man ska ha en Iphone) Ringde 180 100 och fick ett nummer som ingen svarade på och en ny adress som ingen visste vägen till. Efter 45 minuter fick jag hjälp av en snubbe på Bygg Max som kollade upp adressen. Vilket var precis bakom deras lokal.

Hehe så ja visst ordnade det sig tillslut. Hann med båda proven med råge trots den kyliga promenaden på 45 minuter. Den muntliga delen kändes kanon! Skriftliga? Ja det återstår att se, måste erkänna att det blev en hel del gissningar då vissa saker var sprillans nya för min hjärna. Känns iallafall skönt att nu ha lite humm om hur provet går till. Så att jag vet vad det handlar om om jag får skriva igen. Och nu är det ju rätt gött att veta vart man ska gå också;)

Summa summarum är det väldigt skönt att vara hemma, Maja blev så glad så att hon 'grinade' när jag kom hem.

Och att bero på Maja så ska hon få sig en dusch, så att hon glänser lite extra på nyår och allt;)

Tryggve 23/12 -10





Linslusen!

Som ni kan gissa var det helt underbart att komma tillbaka till stallet. En ny liten kuse hade flyttat dit, annars var allt sig lik. Eller ja? Det var det ju faktiskt inte. Ska jag vara ärlig blev jag rent av besviken...

Stallet hade totalt tappat känslan. Alla boxar var bruna för att det fanns för lite spån, väggarna var skitiga, klubbrummet lika så. Ja det är helt enkelt ingen som engagerar sig i stallet längre.

Minns förr då vi anordnade grillkvällar, vårstädningar, julfika och tog gemensamma turer i skogen. Ja vid två tillfällen hade vi t.o.m kaniner som inneboende (var av en var min), alla engagerade sig i dom två. Byggde trähus och gjorde det mysigt. Allt det där är nu borta. Men så blir det kanske när nya människor flyttar ut & in hela tiden. Tiderna förändras såklart.

Men, back on track.

Tryggve var sitt vanliga jag, lika busig på ridturen;) Tog en lagom tur längst en avstängd landsväg och lät honom få galoppera av sig. Tårarna sprutade av kylan & farten! Måste ha sett fånig ut då jag hade ett brett leende på läpparna, maskara rinnandes längst kinderna och världens busigaste häst.

Mariebergsskogen 29/12 -10


Maja och jag tog en promenad hit straxt efter att vi käkat frulle




Maja står vid grisen och lyssnar på korna när de romar



En hund som fryser;)


Teletubbies brings the sexy back



Haha, farbror visade oss det här klippet i lördags. Han tyckte att det var lite roligt eftersom hans barnbarn Emil 5 månader älskar Teletubbies. Själv tycker jag att den var för jäkla rolig!

Tisdag 28/12 -10

Tjena!

Haha ja nu har jag suttit i strax två timmar
och fört över alla gamla inlägg till den här bloggen. Aj aj aj i fingrarna men det är det värt. Är väldigt nöjd med min nya blogg och jag känner verkligen att det är här jag ska stanna. Ja annars får det dröja jääkligt länge för det här var jobbigt;)

Annars är allt bra här hemma, julstöket är över, mina fötter har fått torterats på mellandagsrean och förkylningen har flyttat in hos mig. Dock tror jag att det värsta gick över efter natten som var, fy vad jobbigt det var! Drömmer konstigt gör man också...

Men ska såklart se till att få tummen ur
och ladda upp lite nya bilder på bloggen, har en massa som ligger på lager i kameran:) På Tryggve och på allt julfirande!

Nu ska jag dock ta och väcka vår lilla hund
så att vi kan gå ut, hon vet tydligen inte om att hon är kissnödig. Tur att matte håller koll på hennes mat & pink-klocka;)

Dan före dan före dopparedan 22/12 -10

Tjena!

Skulle bara titta in innan julen drar igång på riktigt:) Åker som sagt till Charleswood imorn förmiddag och tar bussen direkt till stallet. Ska bli så spännande att se vilka hästar som finns kvar och om det kommit några nya kusar. Sen på julafton blir det som vanligt hem till mormor & morfar till lunch och sen hem till pappa. På juldagen åker vi till farmor & farfar. Som vanligt! Rätt skönt ändå att kö samma varje år, trots att det är rätt tröttsamt att åka runt. Men vad gör man inte för att hinna träffa alla. Dock längtar man ju tills man har en egen familj och kanske firar julafton helt själva. Kommer att kännas väldigt märkligt;)

Nej nu ska jag ta och göra iordning mig
för att knata iväg till jobbet för andra gången idag. Måste ju hinna hem sen igen innan det blir allt för sent eftersom sambon och jag ska ha vår "lilla julafton" idag, dvs ge varandra julklappar:)

Och eftersom jag antagligen inte hinner blogga innan julafton passar jag på att önska god jul nu!

SÅ GOD JUL;)

Måndag 20/12 -10

Hejsan!

Ja det var ett tag sen som jag skrev
och det är en hel del som har hänt sen sist. Måste bara börja med att säga grattis till en tjej jag träffat på nätet, Madeleine. Hon fick världens sötaste bebistös i fredags, lilla Lova. Ja hon är så söt så att jag nästan börjar gråta varje gång jag ser en bild av henne. Brunt långt hår, små runda knoppar till tår och världens sötaste små händer. (Jag är sååå bebissjuk!!!)

Här har ni hennes blogg förresten:) LÄNK

Men mesta dels av de här dagarna har vi spenderat på Karlstads sjukhus:( Sambon hade haft ont i halsen i ca 4 dagar och när vi vaknade på söndagsmorgonen hade han röda prickar på händerna och blåsor i munnen. Och efter att ha pratat med sjukvårdsupplysningen knallade vi bort till akuten. Eftersom de trodde att han hade en allergisk reaktion kunde vi inte stanna hemma och vänta. Väl där blev det flera timmars väntan, de gjorde undersökningar men kunde bara be oss att avvakta eftersom han mådde hyfsat bra. Allergi blev uteslutet. Vi gick hem, åt en seeen frukost och vilade.

Sen lagomt till läggdags klev febern fram,
prickarna blev större och fler. Men eftersom han lyckades somna åkte vi inte in igen förens på morgonen igen. Den här gången till Infektionskliniken. Vi fick ett rum som vi fick gå in till utifrån (för att minska smittrisken), sen fick vi vänta, sambon som knappt kunnat sova på natten somnade på britsen. Straxt efter 14.00 började de äntligen undersöka honom, kolla temp. hjärta, lungor och tillslut ett blodprov. Blev verkligen ett stort kbt tillfälle för både sambon och mig som har en stor fobi för nålar och blod. Men han var så jäkla duktig och även jag klarade av att se både nålen och blodet (kanske vågar man bli barnmorska trots allt?).

Ja efter det fick vi faktiskt åka hem. De gissade på att det var ett virus tills dess att de får provsvaren. Det går alltså inte att behandla:/ Så nu ligger en febrig och yr sambo i sängen och sover. Han har sovit i princip sen vi kom hem. Fick i sig två yoghurtar och ett glas saft.

Det är så jäkla jobbigt att se sin älskade så sjuk, speciellt när det inte finns nått som han kan ta. De avrådde t.o.m värktabletter så jag hoppas verkligen att febern kan ge med sig. Skulle göra allt för att ta över sjukdommen!

Nej nu ska jag ta och kolla till min prins och sätta mig och vila jag med.

Nu är ni iallafall officiellt uppdaterade mina vänner;)

Torsdag 16/12 -10

Idag ser det ut att bli en helt vanlig sketen torsdag:) Har fixat med lite julklappar som jag skickat efter på internet, ja va fasen, klart att de ska skicka fel, way way wrong! Och senare i eftermiddag kommer Annemette & Hemi för en ev. promenad i Mariebergsskogen. Blir skönt att komma ut ett tag!

Så som sagt, inga stora fyrverkerier dagen till ära.

Onsdag 15/12 -10

Tjolahopp!

Mikaela är glad:) Skickade just ett sms till Susanne och frågade om Tryggve var sugen på en tur i skogen den 23:e, och se det var han! Ska bli så jäkla roligt att jag knappt kan sitta still på datastolen. Ser verkligen fram emot att få strosa runt i det lilla stallet i timmar, sniffa på hö'et och på hästarnas manar. Tänkte att vi tar en lång men rätt så lugn tur runt berget som finns bakom stallet, ska även passa på att 'sno' lite granris och pynta på boxarna (Ja man kan ju inte bryta såna starkt rotade traditioner;)

Ser verkligen fram emot den dan! Och dan efter den såklart, och även dan efter den!


En snöig Tryggve förra vintern.

Tredje advent 12/12 -10

Dagens humör: Glad.

Dagens hälsocheck: Lite ont i nacken och ja.. (känner efter i varje cell) Nej annars mår jag oförskämt bra!

Dagens borde: Fixa frimärken till ett paket på dryga kilot, läsa på i svenskboken och jobba senare ikväll.

Dagens outfit: Jeansleggins med långkalsonger under? plus ett grått linne.

Dagens planer: Egentligen allt som står på "borde"listan.

Dagens fundering:
Haha nu började hjärnan att knaka, vad funderar jag på? Det mesta inom julen faktiskt. Jo, just ja. Funderar ju faktiskt på om jag ska låna Tryggve till jul:)

Dagens beroende: Solljus måste jag endå säga.

Dagens längtan: Längtar efter en regäl ridtur i skogen, helst flera timmar lång. Men eftersom Tryggve är gammal så säger vi en timme;) Längtar efter att få galoppa och låta honom springa så foort han vill:)

Dagens lektyr: Svenska grammatik :(

Coppa gärna!

Fredag 10/12 -10

Öööh va trött jag är! Haha men tänker inte gå och lägga mig förens sambon är hemma igen i säkert förvar. Strax efter Idol var det utgång för grabbarna i bandet In Spite.

Och Idol förresten! Visst var det väl skönt att Jay vann, trots att han kändes väldigt ensam och förvirrad när han stod och sjöng sin vinnarlåt ute på platån. Men jag antar att det är rätt förvirrande att stå inför hela svenska folket och sjunga, speciellt när man just vunnit sveriges enda och största musiktävling. Ingen press alls inte. Hoppas bara så innerligt att han följer Andreas råd och endast sjunger låtar som gungar med Jay-stilen. Och inte såna låtar som vinnarlåten;)

Nej nu ska jag ta och hoppa bort till soffan igen. Känner att ögonen värker efter att ha ansträngt sig vid datorn. Jo jag vet att jag borde ha på mig glasögonen JÄMT, men det finns alltid nått att irritera sig på hos dom. Och att bero på glasögon så provade jag lite nya bågar på stan idag, tjecka lite nytt glajjmode. Och ja, visst gillar jag Harry Potter men jag tänker inte se ut som honom!!! Haha ja det var tydligt att glasögon runda som plommon är hippt. Vet att gammelfarfar hade ett par såna, ligger förresten hemma hos pappa. Får kanske ta och låna dom nästa gång jag går ut, va lite glajjmodern aka Harry Potter & John Lennon-wanna be.


Tisdag 7/12 -10



Hejsan!

Har just sprungit ett maratonlopp upp/ned till källaren, pust & frust men nu är alla kartonger äntligen borta! Och vipps så hade vi flera kvadratmeter till att röra oss på;) Så visst börjar det ta sig.

Idag blir det nog just en sån här dag, packa upp, ställa iordning och framför allt dammsuga. Golvena är alldeles grusiga efter alla spring med skor på fötterna. Lite grammatik bör det även bli, har slutprov om ca 2 veckor så det är bäst att börja nöta in alla olika satser och grammatiska ord (läs: rena grekiskan). Och jag ska väl inte sticka under stolen med att man blir lite nervös av att tänka på det. Prov. Ja sist var det i maj 2009. Bara att hoppas på att hjärnan ligger kvar där upp för ja det var ju ett tag sen;)

Nej nu ska jag ta och beta av en bit ifrån mammas enorma pastasallad som hon lämnade här sist. Sen ska jag och dammsugaren rassla runt på golvet.

Ha det så bra!

Fredag 3/12 -10

Hejsan!

Yes nu har vi äntligen flyttat klart,
ska bara lämna över nyckeln till gamla lägenheten så kan vi äntligen slippa den. Visst var det tur att vi fick den men, den var inte fräsch för fem öre. Men det har ni säkert klurat ut efter alla klago-ord om den lägenheten.

Så nu vänder vi upp ett nytt blad i våra liv, på Kvarnberget:)

Och nu börjar det äntligen kännas hemtrevligt här hemma,
de fulla kartongerna minskar mer och mer för varje dag. Hunden och jag har även bekantat oss med området. Det ligger som sagt bara 6-7 minuters promenad ifrån stan (igår GICK jag hem ifrån jobbet), det ligger en gullig liten skola just utanför och två små mataffärer några kvarter bort och så har vi ju sjukhuset som ligger precis bakom våran lägenhet. Det är helt enkelt perfekt!

Idag tog vi även en promenad bort till Mariebergsskogen,
dit tar det 10 minuter att gå. Maja och jag kollade på fåren och klappade ponnysarna, gick även in till smådjurshuset och värmde oss. Maja blev hur ivrig som helst när hon såg den lilla stugan, jag intalar mig att hon tycker att det är kul (inte den bistra sanningen att hon bara vill jaga dom). Vi var helt ensamma där inne så vi satt ett bra tag och spanade på fåglarna & gnagarna:) Hur mysigt som helst!

Annars har vi mest plockat idag, ställt iordning i lägenheten.
Satt upp lite gardiner, pyntat en adventsljusstake och snart ska vi iväg till affärn för att handla lite till Idol.

Och imorn kommer mamma, pappa och Max hit

Tisdag 30/11 -10

Halloj vänner!

Idag har det varit ännu en fartfylld dag
. Började dagen 08.00 med att träffa min coach (börjar fundera på om hon är senil. Jag får vara i en ny grupp varje gång vi träffs och hon kommer aldrig ihåg vad jag jobbar med) Efter det har vi packat, städat och kört grejer HELA dagen! Hihi och vi fick som sagt nyckeln idag:) Lägenheten var ungefär så som jag föreställt den, möjligt att sovrummet var lite mindre och badrummet lite större. Men jag tror att det blir skitbra där borta, visst kommer vi inte bo där i flera flera år men det duger gott och väl så länge!

Nej, haha denna stund fick räcka framför datorn
. Vi har så mycket att göra, det är helt sjukt! Som tur va har vi imorn och på torsdag på oss, vet inte hur det hade gått annars;)

Så, nästa gång vi hörs kan jag stolt presentera mig som Karlsta'bo!

Måndag 29/11 -10

Jääklar vad ont i kroppen jag har nu! Har suttit vid datorn hela dagen känns det som, i alla fall sen kl 14 -15. Har suttit och knåpat på en bokanalys som jag ska skriva till svenskan. Inte kommer jag ihåg att det var så svårt? På beskrivningen skulle man hålla sig till 1-2 sidor, jag slutade på exakt 3 st! Försökte verkligen hålla ned på antalet ord men det gick fasen inte. Men vi får se om pappsen kan komma med några idéer för jag skickade just en kopia till honom. Känns bra att ha pappa-livlina!

Skulle vara så skönt att ha alla uppgifter klara tills vi flyttar i övermorn. För jag är rätt bombsäker på att jag inte kommer ha någon lust till att sitta och skriva sen när allt ska packas upp och möbleras:)

Va fasen var det jag skrev, övermorn? Det är ju snart!? Hu, ja man börjar ju tvivla på att det kommer gå när man kollar sig runt. Det är saker överallt och inte blir det mindre för att man packar. (Eller så är det jag som blivit tokig) Men hoppas så innerligt på att vi får börja flytta redan imorgon, vi skulle ringa dit och höra med dom imornbitti. För då kör vi dit alla "småsaker", dvs sånt som får plats i en liten mazda. Haha, vi monterade förresten isär sängen igår. Jag blev lite rädd för jag var helt slut i kroppen efter att ha lyft bort en madrass. Hur fasen ska det gå då på onsdag? Får förvarna sambon och svärmor att om de ser en blöt liten fläck på golvet när vi flyttat klart, så är det nog jag!

Förresten, förresten! Innan jag går ska jag bara berätta att vi fått tillökning. Ja ena fisken fick ett yngel i förrgår:) Märkte att honan låg och tryckte bakom en sten och vips så simmade den runt med en bebis efter sig. Tyvärr var det nog bara den jag hann att rädda, men nu har vi i alla fall en svart liten plupp som simmar omkring i en tillbringare på hyllan. Blir intressant att se hur den klarar flytten? Kan den inte bara växa lite groteskt mycket och slå tillbaka om de andra vill äta upp honom? Allt är blir ju så mycket lättare om man är större än en liten flis.


Liten fisk.

Fredag 26/11 -10

Pju, har just fredagsstädat hela lägenheten. Men gött är det när det är klart:) Annars ska jag strax göra iordning mig för att ta en liten promenad med Maja innan sambon kommer hem ifrån jobbet. Det blir nog en promenad i skogen som vanligt, för det är nått som jag kommer sakna när vi flyttar in till stan. Att ha skogen runt knuten. Men å andra sidan har jag bara några minuters promenad till Mariebergskogen sen på det nya stället. Klappa på grisarna, hästarna och kossorna:) Och så har vi ju Majas favoritställe där, gnagarhuset;) Ser fram emot flera flera promenader där borta!

I helgen ser det åtminstone nu, blankt ut,
vi får se vad vi hittar på, packa kanske?

Nej, nu ska jag ta och göra iordning mig innan hunden skäller ut mig!

Ha en bra helg!:)

Söndag 21/11 -10

Ja jäklar vad dagarna går! Idag är det redan söndag och vi flyttar om 1 vecka och 3 dagar:) Har just varit ute med hunden och ja, inte så mycket mer. Var så jäkla trött imorse och när sambon var snäll och tog ut Maja på morgonen passade jag på att sooova! Fattar inte hur det ska gå när jag börjar jobba ute på Sätter igen:P Blir att lämna den varma sängen vid 06.00 på morgonen. Men visst vänjer man sig, vilket jag även gjort nu, åt det sämre hållet då;)

Idag ser planerna ut att fixa lite i lägenheten, kanske fylla någon flyttkartong? Åker även och jobbar sen på kvällen och kaaanske att en liten Emma tittar förbi:)

Men nu ska jag ta och försöka leta upp Jay Smith's verision av Like a prayer, den låten var den första som gav mig rysningar denna sesong:)

Fredag 19/11 -10 Tre år & 10 månader tillsammans



Var just och handlade hem lite gott tills ikväll. Lite saker till varma mackor, chips & dricka! Mums:) Blir en kväll framför Idol, absolut ett måste när de är här i Karlstad. Lite kul om man skulle känna igen någon i publiken.

Men nu hade jag egentligen planerat att spela lite Sims, vet inte varför jag fastnar här hela tiden;)

Ville bara önska alla en trevlig helg!

Torsdag 18/11 -10



Ja idag kommer jag sitta med näsan i läroboken, det är inga svåra uppgifter egentligen men det tar bara en sån nedrans tid. Så varför jag sitter och skriver här istället kan jag faktiskt inte svara på;)

Annars får jag ge lite tid för extrajobbet på eftermiddan och sen skynda mig hem till Robinson!

Men nu blir det ett referat om spädbarns språkutveckling;)

Film-mys!

Satt just och kollade på Titanic, jag, Maja, kökshanduken och täcket. Oj oj oj, farlig film att se om man som jag är halvt sjuk och otrooligt gråtmild. Den värsta scenen i hela filmen är ju när de visar det gamla paret som håller om varandra i sängen och när mamman nattar sina två små barn.

Cry, cry, cry!


Maja och jag hade även ett one's in a lifetime moment. När eftertexterna rullade igång bar jag upp henne i min famn. Tårarna rann och jag kunde bara kolla in i hennes djupa ögon. Hon kollade tillbaka och släppte inte blicken, inte förens hon blev alldeles blöt av mina tårar. Då höll hon fast mig med sina tassar och torkade mina kinder med sin lilla tunga.

Jag viskade till henne att jag älskar henne av hela mitt hjärta,
och jag vet att hon förstod.

Tisdag 16/11 -10

Hejsan!

Sitter hos svärföräldrarna och värmer fötterna. Haha, ja jag trampade igenom en vattenpöl med fossingarna när Maja och jag var ute och gick. ISkallt! Tyckte även Maja som rent utav skällde ut mig så fort vi stannade;)

Men, det var ju inte anledningen till att jag skriver nu, (trots att det är rätt intressant)

Ska bara meddela alla i Karlstad & alla som vill och kan att killens band In Spite har spelning imorn den 17/11, på Glada Ankan. Så kom dit och stötta pöjkarna!

Nu ska jag knalla ut till resten av companiet, ha det!

Och förresten...

Som jag nämde i fredags var vi ju även iväg till torget igår och kollade på gänget ifrån Idol. Jag som förväntade mig armbågsknuffande publik packade som sillar, tog inte med kameran. Men hör och häpna var det rätt klent, såg idolerna gott och väl, men vad annars kunde man vänta sig när man väl inte tar med kameran;)

Bäst live var iallafall Minnah & Olle, enligt mig.

Söndag 14/11 -10

Usch, känner att sjukan är på ingång. Skulle gissa på att det serveras feber denna gång. Inge roligt men blir inte riktigt förvånad då sambon varit förkyld här hemma. Så jag får väl skylla mig själv som fortsatte att pussa på honom;)

Blev tyvärr ingen Glanshammar idag, kände att det var lite för långt att åka och bäst var väl det egentligen för här har ni en som var en zombie x 2 imorse. Kunde knappt öppna ögonen trots att jag sovit länge hela natten, plus någon timma i soffan på kvällen innan. Antar att det är för att den där ruttna febern knackar på dörren.

Nåväl!

Ska även passa på att gratta min pappi
ännu en gång idag, på farsdag såklart:) Haha, och jag säger som pappa sa imorse, -När kommer döttrarnas dag?

Nej nu ska jag lägga mig i soffan brevid Maja, hihi hon ligger där som en bulle, mysa lite och sträcka ut ryggen ett slag.

Fredag 12/11 -10

Skönt med fredag!:) Även om det inte är lika gött som om man hade jobbat måndag till fredag, såklart. Men ikväll blir det en myskväll hemma med sambon och vovven och imorn har jag bokat in en tur till stan. Gänget ifrån Idol kommer till torget och uppträder. Kan ju va kul att få en glimmt av dom, trots att jag inte har någon stor favorit. Inte längre nu när Geir åkt ut, men visst kommer jag att hålla tummarna för Jay. Rock ´n Roll ju!

Och på söndag alt lördag kväll åker vi ned till Kga för att sen åka till Glanshammar. Kusinen & hennes sambo ska ha en namnfest för deras lilla son, Emil:) Och så såklart ska ju papporna firas på fars dag.

Blir nog en trevlig helg det här!

Söndag 7/11 -10


Håller på att rensa i garderoben, ett litet försök till att komma igång med packningen:) Blir lite att ge bort, slänga och alldeles för mycket att packa ned. Vi fick även hem lite bananlådor ifrån Ica igår så nu kan vi faktiskt börja, trots att vi lär behöva ta hem ytterligare 10 st;)

Och att bero på lådorna så satt både sambon och jag som på nålar igår kväll. Vi hörde nämligen båda två hur det prasslade flera gånger i hallen där dom står. Första tanken var ju såklart att det följt med en liten gäst hem. Haha, men ingen utav oss har vågat kolla i dom;D Men nu är det ju faktiskt ljust så det är bäst att jag & Maja tar och letar igenom dom. Vill ju inte att han som flyttar in hit nästa månad ska få ha en inneboende, trots att han nämnde att han ville ha ett husdjur;)

Men nu ska jag & Maja ge oss ut på en liten sväng så får vi se om vi lyckas samla mod för att kolla lådorna sen!

Onsdag 3/11 -10

Hejsan!

Har rätt nydligen kommit hem ifrån extrajobbet
och det är så skönt att vara hemma. Har hjälpt C med att flytta trummorna hela dagen, känns det som iallafall;) Så nu är jag helt mör i kroppen och ska straxt ta en dusch.

Just ja, igår var vi ju och skrev på det nya kontraktet till lägenheten!
Så nu är det till 100% säkert att vi får flytta i december:) Och det är ju faktiskt bara ca 4 veckor kvar. Har funderat på det i flera dagar om man ska börja packa, men det tar emot så att plocka ned allt för tidigt. Den där 'hemma'-känslan försvinner ju. Och känner jag mig själv rätt är det inte förens några dar innan som man verkligen får tummen ur iallafall.

Har ju även sysselsatt mig med att klippa hunden, och igår blev hon klar. Brukar alltid dela upp klippningen på två dagar så att det inte blir så mycket för henne (och min rygg). Måste faktiskt säga att jag föredrar henne i kort päls, även fast jag vet att alla tycker tvärt om;) Men eftersom jag är väldigt noga med att hålla henne tovfri blir allt så mycket lättare när det är kort. Dvs inga tovor alls! Och så är det kanske bara jag som fått för mig, men det känns även som att hon blir piggare:) Det sprätter i henne och promenaderna går inte längre i snigelfart. Men sen kanske det är för att hon fryser en smula, (men självfallet får hon ha jacka på sig nu)

Det blir nog lite nya bilder på henne imorn.

Nej nu ska jag passa på att slänga mig in i duschen innan C kommer hem ifrån innebandyn;) Först in är det ju!

______________________________________________________________________________

Och mamma, jag ringer dig imorn. Hann aldrig ringa upp förut och nu sover ni säkert;)

Torsdag 28/10 -10

Ja må han leva! Ja idag fyller världens bästa pappa 49 år. Vi åker ner till Karlskoga imorn för att kalasa lite. Ska bli trevligt att träffa gänget igen och framför allt farmor, träffar ju inte henne allt för ofta då vi bor så långt ifrån varandra. Blir trevligt:)

Sitter annars och har en otrevlig skallebang + magont. Inge bra, inge bra. Blir så lätt energilös så fort som det är något, känslig kanske;)

Men det står som tur va inte så mycket mer på schemat för idag,
så förslagsvis blir det att parkera sig framför Robinson kl 20.00 och stanna där tills sängen kallar.

25/10 -10

Jippi! Killen som var här och kollade på vår lägenhet vill ha den:) Så det innebär att vi kommer kunna flytta i början av december. Det ska bli riktigt kul även om det såklart innebär myycket jobb;) Och om jag bara skulle kunna komma ihåg hur det ser ut i den nya lägenheten;D

Jag är så himla glad!

22/10 -10

Hejsan:)

Ja idag har det spenderats mycket tid i köket! Men inte för gäves såklart, det blev nämligen en stor kastrull med egenlagad tomatsoppa + en köttfärspaj som just slank ned till middag.

Är så glad över att jag äntligen börjar gilla att laga mat. Har alltid tyckt att det varit besvärligt, tråkigt och svårt, speciellt när man ska passa in så att allt blir klart samtidigt. Vill ju vara den där framtida modern vars mat avgudas av barnen. Inte bara bullar & kakor;) -Vilket fortfarande är snäppet roligare att göra såklart.

Men nu har fredagsroet äntligen infunnit sig, det är alldeles tyst i lägenheten förutom lite bubbel ifrån akvariumet. Ljusen är tända och det enda som återstår att att vänta på att sambon ska komma hem ifrån repet.

Mmm, men visst fick man en liten mysig känsla inprintad i kroppen när snön kom, trots att den är borta nu. Trodde aldrig att jag skulle sitta o längta efter julen i år, men nu känns ljusstakar, pepparkakor, glögg och gran inte så långt borta. Hoppas bara så innerligt att vi hinner flytta tills dess!!!:)

Onsdag 20/10 -10

Sitter och tar en liten paus i pluggandet, haha ja jag vet att sambon hatar det ordet så ja, studerandet:) Ska precis börja på en uppgift där jag ska skapa ett länkbibliotek till ämnet runskrift, hm, ja det är ju bra att ha till hands när man blir sådär paniksugen på runskrift eller när man ska skriva ett födelesedagskort och vill latja till det lite;)

Super!

Och att bero på födelsedag så fyller världens bästa mormor år idag. Ett stort, stort grattis. Och om du hinner läsa det här mormor så ringer jag sen:)

Ska även iväg till städjobbet sen, ta en sväng om med dammsugaren & trasan. Hihi, och fick faktiskt ett mail av en på kontoret här om dan, hon berömde mig för min fina städning. Själv tycker jag mig inte se någon skillnad på golvet men det är väl en annan kula när man som dom ser det där golvet 5 dagar i veckan. Tyckte att det var lite kul iallafall, uppskattning uppskattas alltid:)

Men nu ska jag ta och beta av det där runskriftstjosan så att jag kan åka in till stan. Ja stan som vi snart ska flytta till! Har fortfarande inte greppat att vi ska flytta. Försökte intala mig det igår när jag gjorde iordning en liten lista på allt som jag vill köpa nytt. Kan visa den här nedanför:)


Tror att mattan kommer bli skitsnygg tillsammans med vår röda soffa och alla färgglada kuddar! Det är som sagt var en liten lista men det är alldeles för svårt att veta vad man vill ha när man inte kommer ihåg hur lägenheten ser ut;)

Tisdag 19/10 -10



Haha, ja varför har män bröstvårtor? Det var bland annat den genialiska boken som jag hittade på bibblan idag. Tycker att man aldrig ska sluta fundera på just varför, så förhoppningsvis finner jag lite svar i boken. 3 filmer hängde även med så att jag har lite att göra nu när sambon jobbar kväll mest varje dag. Vi får se om dom är bra för själv har jag ingen aning.

Annars har det varit en helt vanlig tisdag, och jag vet inte om det bara är jag som har fått för mig, men brukar inte tisdagar vara allmänt tråkiga? På måndan har man ju nydligen börjat veckan och att längta efter helgen känns rätt gnälligt, så man nöjer sig. Och på onsdan är det ju lill-lördag, på torsdan håller man ut för att det är fredag dagen efter och ja, fredag, lördag & söndag behöver jag knappast skriva nått om. Så det är som sagt var bara tisdan som är booring.

Så då kan man behöva sig ett par filmer och en rolig bok;)

Fast egentligen, idag är det väl ingen vilken tisdag som helst. Utan idag har sambon & jag varit tillsammans i 3 år & 9 månader! Det är big det;) Innebär att vi kunde ha haft en 3-årig unge nu. Haha, ja jag vet. Jag har alldeles för mycket tid övers till att tänka!

Måndag 18/10 -10



Haha, se vad jag har lyckats med! Jag vet att ursprungsfrisyren är 100ggr snyggare men detta är så skööönt. Har aldrig varit en 'lugg-människa' så det var som en befrielse att få bort den ett tag. Och sen är ju 'bebistofsen' en klass för sig;)

Sitter annars och funderar på vilken lycklig svenskuppgift jag ska få äran att göra först. Det är töliga är att få tummen ur och verkligen börja skriva, sen är det nemas problemas när det rullat igång.

Men att sitta här gör det ju faktiskt inte bättre. Tummen ur var det ja!

15/10 -10

Idag är hon inte på topp kvinnan. Men visst är det väl tillåtet att ha såna dagar också? En är inte mer än människa;)

Fredag idag iallafall och det känns jäkligt bra! Sambon är iväg och jobbar som vanligt och jag ska väl straxt sätta mig vid mina böcker. Har kommit så långt som in på den sista halvan av boken och det är så skönt att ha lite marginal. Slippa stressa igenom den och sen få läsa den en gång till för att man glömt allt;)

Har inga som helst planer för helgen
förutom att det kommer en och kollar på lägenheten imorn. Både jag och sambon håller tummarna stenhårt för att någon vill ta den. Vi vill ju kunna flytta innan jul så att vi kan bona om och framför allt få fram julpyntet. Vi älskar ju båda julen så det känns rätt viktigt med den där stämningen som blir:)

Men nu ska jag ta och få nått i magen samt beta av nått kapitel i boken.

En dag med Wella

Haha ja jäklar vilken dag det var! Varken jag eller Annemette visste riktigt hur dagen skulle bli så fjärillarna kom inte förens man satt i frisörstolen och håret ramlade av likt löven på träden.

07.45 -Satt en sliten Mikaela på bussen för att träffa alla de andra på frisören Klippodrom.

08.15 -Försökte jag börja på boken jag tagit med mig men hjärnan ville hellre koncentrera sig på vad frisörerna mummlade om.

09.00 -Fick jag ögonbrynen nopprade av dagens makeup-artist.

10.00 -Äntligen min tur! Tomas fullkomligt våldtog mitt hår med saxen. Av, av, av skulle det!

12.20 -Jag är klar efter över 2h i stolen, får lite mat i magen och skådar 'mästerverket'. Känner att jag vill gråta men tänker att jag inte ska sjunka lika lågt som modellerna i Top Model;)

15.00 -Är det dags för färgning. Kopparbrunt skulle det bli! Det var även här som jag skickade iväg ett sms till mamma: 'Urk jag ångrar mig. Saknar att pilla med håret och är så avundsjuk på alla andra som har långt hår. Men håret växer väl 1 cm i månaden?'

Haha, var smått desperat och kände mig som en ful pojke medans de andra fick sitt långa hår borstade.

16.00 -Nu inföll stressen. Vid den här tiden skulle vi egentligen infinna oss på Blue Moon Bar. Hann få lite foundation innan vi var tvugna att ila bort.

17.30 -Fick bekanta oss med scenen och lära oss koreografin. Gulp! Var vi tvugna att gå catwalk?

18.00 -Blev jag äntligen färdigsminkad, lösögonfransar, ögonskugga, läppglans ja hela kittet.

18.30 -Hann jag äntligen byta om till 'scenkläderna'.

19.00 -Upp på scenen, fort! Hjälp:S Sattes på en stol på scenen. Mitt hår skulle slingas live inför publiken. Fick sitta 1 dm ifrån scenkanten, blev oerhört höjdrädd men klämde mig fast medans Chrille färgade på.

Sen var det snabbt av scenen för att sitta under värmelampan och sen skölja håret.

Steg nr2 var att vi en och en skulle upp på scenen för att Tomas skulle förklara för publiken hur han hade klippt för att sen tjuta ut: Musik majistro! Tomas puttade ut mig på catwalken och adrenalinen pumpade när jag posade för de över 200 människorna. Det var som tur va bra musik så det var en glädje att gå där uppe. Afrikanska trummor med hööög bas. I like:)

20.40 -Var det sen dags för de big finale. Förebilder visades på den stora duken medans vi gick upp en och en och visade resultatet. Haha ja när jag såg min förebild fattar jag varför han ville klippa mig så extremt. Det behövdes;)

Showen var nu slut och vi fick stå som dockor på scenen medans frisörerna rusade upp och pillade i våra frisyrer. Händer dök upp ifrån ingenstans och vipps så hade man en hand i nacken. Haha, skumm känsla!

21.30 -Vid det laget var jag sluuut i kroppen och älsklingen hämtade upp mig med bilen. Men ja, det var en fantastisk dag, har väl aldrig kännt mig så lyxig och uppassad. Och frisyren, ja jag börjar vänja mig. Trots att jag saknar min långa kaluffs;)

Måndag 11/10 -10


Haha det är mycket som händer runt lilla Mikaela nu för tiden. Idag har det varit full fart hela dagen och folk har äntligen ringt och sagt att de vill komma och kolla på vår lägenhet. Hoppas så innerligt på att någon utav dom gillar den:)

Var även iväg och skrev på papperna för ännu ett extrajobb tidigare idag:) Ska städa några kontor 2 ggr i veckan, på kvällstid då. Så det passar vare sig jag bara pluggar eller jobbar heltid på första jobbet. Sen är ju ording & reda mitt andranamn så det är klart att jobbet passar bra:)

Och att bero på bilden överst då:) Jag och Annemette var nämligen på hårmodells audition idag för Wella. Så imorn ska vi få en total make over på knoppen:D Det blir verkligen en heldag ifrån 8.00-22.00 med säkert flera timmars väntan imellan. På förmiddan klipps & färgas vi för att sedan sminkas och visa upp oss på scenen på kvällen. Wella har nämligen en inspirationskväll för värmlands frisörer och det är då dessa frisyrer vi ska visa upp:)

Ska bli så jäkla spännande!!!

Men nu måste jag gå till kojs om jag ska orka upp imorn bitti. Men något säger mig att fjärillarna i magen kommer ställa till det en hel del med sömnen inatt;)

10/10 -10

Har jag förresten glömt att berätta att vi ska flytta? Haha jajjemen nu ska det ske, nu ska vi bort härifrån:) 1 januari flyttar vi in senast, men förhoppningsvis hittar vi någon som vill ta våran lägenhet lite tidigare. Att få flytta innan jul skulle vara guld värt!

Och flyttlasset går såklart till kvarnberget!
Visst är den några kvadratmeter mindre än den vi har nu men vad gör det när vi får bo där? Ingenting faktiskt:)

Det ska bli så kul! Och eftersom vi inte trodde att vi skulle ta/få den så slog vi inte på det stora minnet när vi var där på visning. Så tapeter & detaljer blir som en liten överraskning;)

Torsdag 7/10 -10



Känner mig nöjd & nördig! Åkte iväg till bibblan och lånade hem två utav de böcker som jag fått i uppgift att läsa. Flugornas herre och en valfri roman; Jenny av Jonas Gardell. Och visst är det väl nått speciellt med att ha ett par alldeles färska böcker, om så lånade;) Ser fram emot att dyka ned i bokstavsoceanen igen. Har flera gånger funderat på om jag ska läsa den sista Harry Potter boken en gång till, bara för att få läsa något som jag vet att jag gillar, trots att jag kan varenda stycke;)

Men har alltid älskat Jonas Gardells böcker och Flugornas herre har jag för mig att päronen gillar. Så det kan ju inte bli allt för tokigt detta.

Haha, men det är en känsla som jag älskar, nördig. Ja för mig är det en känsla. Känslan av att ha kontroll, göra något som man gillar och lätt gräver ned sig på så djupt att man glömmer omvärlden. Jag gillar känslan som det ger. Och hur kan man förklara det bättre än med ordet nördig. För mig har det ordet aldrig varit nått negativt snarare något som jag är stolt över.

6/10 -10

Hejsan:)

Vad dagarna går, den här veckan är redan inne på halvtid och på måndag börjar jag läsa upp en kurs på Komvux. Tänker börja med svenskan för att se om jag trivs med att läsa på distans. Ser egentligen inte varför det inte skulle gå bra men allt som är nytt är såklart lite läskigt. Kommer läsa på 50% så att jag även ska kunna jobba om det behövs:)

Det ska bli rätt skönt faktiskt, har ju inte suttit vid skolbänken på snart 1 & 1/2 år;)

Det enda töliga har bara varit
att få tag på kurslitteratur. Och eftersom jag inte tänkt att köpa en 500-kronorsbok för att ha den i 10 veckor, har jag letat som en tok efter en att låna. Och det var inte förens idag som jag fick ett ja, den fanns i Gävle för utlåning:D Haha, så bibliotekarien på Tullholmsgymnasiet skulle fixa den åt mig. Hon blev verkligen min vardagshjälte för dagen!

Men nu ska vi snart åka iväg till Christoffers mormor, tant Ellen för att äta middag. Hon är så söt den damen, hon är som en blandning imellan en docka och en ängel:)

Och att bero på ängel måste jag visa mitt nya halsband. Var ju på 'smyckesparty' hos A-M igår;)

Oforsen -02

Haha satt just och kollade på en gammal inspelad vhs som jag tog med ifrån karlskoga. Oforsen -02;) För jäkla underbart! Vår extralärare spelade in en film när vi åkte på klassresa i 6:an på Aggerudsskolan. Ett gäng barnrumpor var vad vi var egentligen men just då så jäkla stora;) Och tänk hur vi alla har förändras, vissa har blivit föräldrar, vissa är nu t.o.m lärare, vissa har följt samma väg som då och vissa har tillochmed flyttat till himlen.

Älskar att titta tillbaka och minnas, man gläds över att nu kunna säga hur bra livet blev. Inte visste jag då att jag 9 år senare skulle vara förlovad, ha flyttat hemifrån och faktiskt vara sådär vuxen som jag aldrig kunde tänka mig.

Ska se om jag kan leta reda på ännu en inspelad film nästa gång jag far hem, har för mig att vi spelade in ett nyhetsprogram på engelska;)

Man skulle allt ha en riktig videokamera, speciellt om man har barn. Även om foto räcker långt är det alltid kul med inspelat. Får ta reda på vad en sådan kostar. Kvalité är skitdetsamma, lite brus är bara charmigt;)

-Och är det förresten någon som vet hur man omvandlar en vhs till dvdskiva?

Hur seriöst ska man ta ett hot som nr 3 på en 5-gradig skala?

Just ja, hörde på nyheterna i fredags att Sverige har haft ett terrorhot mot sig i två veckor. Man hade inte velat säga nått förens då och man fick ännu inte berätta vem som låg bakom det eller vad hotet gick ut på. Väldigt läskigt detta! Men höjden var endå när Max, som sov brevid och drömde oroligt, vaknade och berättade att han just drömt om att Sverige blev invarderat. Han var rätt skärrad och även jag som var helt lost över vad jag just hört på nyheterna.

Hörde även på nyheterna idag att det gäller för hela europa.

Kan inte förstå varför, varför detta lilla oskyldiga, landet lagom.

Söndag 3/10 -10

Är nu hemma efter en helhelg hos mamma i Karlskoga, och min mage är pissed off! -Nej vad är det här? Ska du verkligen äta godis innan frukost? Chips också? Nej va f*n coca-cola, kvinna har du hört talas om nyttig mat!

Så nu muttrar den sådär lagomt gött. Och visst vet jag hur man äter nyttigt men det blir alltid ett antibantnings-camp när man är hos mamma. Jag tror att hon njuter av att se oss äta;)

Har iallafall haft det gött
och är för tillfället en hund fattigare, men det dröjer nog inte länge förens hundabstinenset kickar igång!

Men nu ska jag ta och umgås med min käre sambo för honom har jag saknat!

Ha det:)

Torsdag 30/9 -10

Tro som f*n att jag glömde kameran hemma hos A-M igår, det blev alltså inga bilder alls ifrån grabbarnas spelning. Jäkligt synd då de var skitbra! Men med lite tur i oturen fick jag ju iallafall lyssna på hela spelningen utan att bo bakom kameran;)

Det blev en jäkligt bra kväll iallafall!

Och idag har vi inga större planer, lite fix och en ev. planering hem till karlskoga i helgen. Vi får se vart det styr;)

Onsdag 29/9 -10




Haha ja inte visste jag att jag skulle stöta på lillebror när jag tog in posten. Tidningen ifrån hyresgästföreningen hade tydligen gjort ett reportage om gården som mamma bor på, lite om fruktträdgården utanför. Och klart att skitungen prydde upp ett halvt tidningsuppslag;)

Och visst är det skönt att barn har fantasi, men apelsin & melonträd? Haha ja det är kul att det inte finns några gränser. En sak som jag saknar med att vara barn:)

Annars sitter jag halvklar för att gå på ännu en skogspromenad med Annemette & hundarna, för att sen åka hem till henne och invänta att grabbarna ska börja spela. Kl 23.00 spelar de ikväll, på Ankan här i K-stad. Ska bli riktigt kul och hoppas verkligen på bra respons ifrån publiken.

Får även passa på att gratta alla andra Mikaelor för idag är det våran dag. :)

Söndag 26/9 -10

Hejsan!

Har inte haft någon skaparlust alls i veckan
, ja dvs att skriva eller ta en massa bilder;) Men det känns som att det vänder lite smått för här sitter ja ju nu.

Igår var vi iallafall och kollade på folkrace, det var iskallt & blött men när starten gick och skrothögarna börnade iväg kunde man inte hålla leendet borta. Det gick med en jäkla fart och i varje race var det minst en som körde fast eller slirade runt. Älsklingen filmade lite så ja får se om jag kan sno en och lägga upp:)

Sen framåt 6 på eftermiddan åkte sambon för att se hockeyn och jag väntade besök här hemma. Pappa & Max tittade förbi och hade med sig taco, inte helt fel med både sällskap och mat;) Kollade på Superhero Movie och straxt efter elva åkte de hem. Däckade i soffan några minuter efter att de gått, framför en dokumentär om kimonos i Japan (haha ja det var intressant, trots att jag somnade) och vipps så var älsklingen hemma.

_____________________________________________________________________________

Och idag blir det bara så som söndagar ska spenderas, med lite extra slapp;) Tyvärr jobbar C heela dagen men som tur var har jag ju vår lilla hund som ligger och sover här brevid. Tänkte att jag skulle damma av agilityhinderna senare och väcka liv i pälsbollen. För än så länge ser det ut att vara uppehåll ifrån allt regn.

Annars vet jag ju någon som är grymt sugen på att spela The Sims 2, och inte är det hunden;)

Onsdag 22/9 -10

Hehe ja man kanske ska visa att man lever i text också, även om bilder säger mer än tusen ord;) Men livet rullar på här hemma trots att lägenheten vi kollade på inte blev våran. Men känns endå rätt bra, det var trots allt en hel del som inte kändes rätt.

-Så vi tar nya tag, klart att det är trist att inte få packa, än ska man ju såklart tillägga. Vi tar ett steg i taget och har nu mera is i magen. Man vill ju såklart vara nöjd till 100%!

Maja är även hemma igen, som synes;) Tog en tur till hennes 'girlpal' Hemi igår så att de fick babbla lite. Det är så härligt att se att de går ihop trots att de är minst lika dominanta. Visst blir det lite tjafs ibland men så är det väl med gamla kärringar;) Vallningar och hormonrubbningar, ni vet.


Har inte så mycket mer att meddela mer än att jag älskar min fästman otroligt mycket. Det finns ingenting som jag vill ändra hos honom, ja varenda cell är perfekt. Jag älskar honom så mycket för att han är just han. Och vi passar så jäkla bra ihop trots att vi egentligen är väldigt olika. Jag antar att vi är som magneter, varandras motsattser, plus & minus, men endå är vi precis just gjorda för varann.

Djupa tankar idag

Jag känner bara sorg, sorg över valet. Inte så mycket för att alliansen vann, för vem hade inte det på känn. Det som tynger mitt hjärta nu är att sveriges rasistiska parti kom in i riksdagen och har härmed ett finger med i leken.

Jag blir allvarligt riktigt rädd, rädd för människorna runt omkring mig, rädd för vissa människors värderingar.

Vem är det som har bestämt att Sverige är vårat och att vi äger det!? Vem tog sig rätten att sätta gränser och dela in folket i grupper och nationaliteter?

Vad är det som ger människan rätt att bestämma över denna jord och över varandra.

Varför kan inte folk inse att vi alla är av samma art och att det inte finns nått vid namn invandrare.

Vi delar alla på denna planet.

Och när ska folk inse att vi är precis likadana, oavsett färg, religion, nationalitet och kön.

Livet är för kort för att hata!

Söndag 19/9 -10

Hehe ja det blev en hel del bilder på grabbarna iallafall. Kände mig helt lost när jag skulle börja fotografera, vilka inställningar var det för mörkt ljus? Höja eller sänka ISO-talet? Jag har fortfarande lite att lära med andra ord men det är rätt härligt det med, att det bara kan bli bättre;) Får se om jag hinner till nästa spelning den 29:e.

Tror iallafall att de blev nöjda över spelningen, själv tyckte jag att de var asballa, alla fyra!

Men nu är det söndag och jag sitter och halvkikar på reprisen av Idol medans sambon är iväg och jobbar en stund. Blir även att knata iväg till vallokalen sen och dra sin lott som medborgare och rösta. Känner mig inte sådär superpepp inför valresultatet men visst håller man tummarna. Allt kan vända!

Och just ja, nu har vi utökat våran lilla fiskefamilj:) Var iväg på en spontantripp till Djurmagasinet igår och tänka sig följde det med fyra små vita fiskar. Två silvermollys & två ballongmollys.




Hrm, ja det kan jag ju fördriva tiden med, göra rent akvarieglaset. Vettefasen varför det blir ränder. Men sådär ser de ut iallafall, och ballongmollysarna har blivit mina favoriter. De är väldigt sociala, söta & glupska;)

Torsdag 16/9 -10

Tjena vänner:)

Har just suttit mig ned efter dagens städning och visst är det väl för roligt. Diska & plocka tvätt, det är grejer det! Annars är allt bra här hemma, har ännu inte fått svar ifrån den 'nya' lägenheten men det kommer väl trodligtvis imorn eller på måndag. OM vi får den dvs;) Annars lär vi få klura ut efter ett tag att vi inte fick den.

Men nu ser det ut som att det blir en sväng till fiskaffärn för att fylla på glashinken;) Skulle vilja ha lite mer färg på firrarna men då dras alternativen snabbt ned till guppys och neontetror, men inga fel det heller. Om de bara kan hålla sig ifrån slöjstjärtarnas stora munnar dvs!

Och, inte för att jag vet om det är någon Karlstadbo som läser, förutom svärisarna då;) så ska jag ta och promot'a för sambons band som spelar imorgon. På UNO kl. 20.15! In Spite heter de och är faktiskt riktigt bra, värt att lyssna på alltså:)

Matsäck



Rätt gött endå när ens mamma går på diet, blir alltid att det sitter en skamsen chipspåse i ens packning när man ska åka hem;)

Söndag 12/9 -10

Uörk! Lotta Engberg skrölar bakom ryggen på mig men jag orkar verkligen inte pallra mig upp ur stolen och stänga av tv:n. Haha ups, fel av mig, det var visst inte Lotta utan någon annan brud med snarlik nasal röst. Undrar om det är bra att låta som Lotta Engberg?

Annelie Rydén hette hon visst. Men inte hörde jag nån skillnad.

Är iallafall hemma igen och jag hade det skitkul igår. Men som alltid så är förfesten bäst, när man kan prata, spela spel & välja musik efter smak. Men nu har vi gjort Statt för allra sista gången in our life för vill man festa i Karlskoga får man pallra sig till ett annat ställe. Kan väl inte säga att jag kommer sakna det;)

Tack för en underbar kväll iallafall tjejor! Ni är underbara!

Var som sagt även på lägenhetsvisning idag, and I like it:D Lägenheten var väldigt fräsch & fin och området verkade vara jätte trevligt, en liten gräsplätt utanför lägenheterna med lite bänkar, en pizzeria i huset brevid;) och tar man fram en kikare på balkongen kan man se vattnet.

Så det ska minst sagt bli spännande, får väl svar i slutet av nästa vecka.

Men nu ska jag ta och laga lite krubb och slänga mig ned i soffan. Måste faktiskt erkänna att jag är trött efter igår. Jag är verkligen inte van vid att studsa och dansa en hel kväll;)

Fredag 10/9 -10

Sitter hemma hos mamma och ska straxt äta mat och när favoritdottern är hemma blir det såklart hennes favoriträtt -chili con carne! Imornkväll bär det hem till min bästa Emma för att träffa brudgänget:) Ska bli så roligt att träffa alla gammla tjejer, som förr i ti'n när man var ung & vacker;) Knatar hem till pappsen på natten och stannar där tills söndag förmiddag då det bär iväg hem igen för lägenhetsvisning.

Men nu blir det mat, kurr kurr säger magen.

Torsdag 9/9 -10



Ja jäklar vad vi bakade igår! Bullbak på morgonen och vid fyra på eftermiddan blev vi precis klara med tårtorna. Men visst är det kul, om man bara kunde slippa högen med disk;)

Tror iallafall att Christoffer blev nöjd. Han är nämligen en utav de få personerna som fortfarande älskar födelsedagar, så det är klart att man anstränger sig lite extra. :)

________________________________________________________________

Men idag är det en vanlig sketen vardag och C är iväg och jobbar och själv är man ledig. Och från och med idag vet jag iallafall två personer som kommer hålla sina tummar stenhårt en tid framöver. Vi har nämligen hittat vår drömlägenhet! Och idag blev vi även erbjudna att gå på visningen. Tänk! Av, säkert över 200 intresseanmälningar är vi några utav de få som får komma och kolla.

Jag vet att man inte ska hoppas på för mycket men det är verkligen inte lätt att hålla alla drömmarna i schack!

Men det blir oavsett slutresultat väldigt spännande, för visst känns det som att vi närmar oss en flytt för varje dag. Närmar oss vårat riktiga hem:)

Onsdag 8/9 -10



Idag fyller världens bästa kille, sambo, pojkvän, fästman, trummis -23 år!

Grattis min älskade

Tisdag 7/9 -10

Hehe, kanske bör fundera på att ta bort handuksturbanen nu efter 2 timmar och se mitt mästervärk. Har nämligen, för allra första gången färgat håret alldeles själv! Orkade inte vänta tills jag åker hem till mamma igen. Och det var väl egentligen inte svårare än att schamponera håret, egentligen;)

Tror att det blev bra iallafall, håret har inte ramlat av, det ser ut att ha en brun neans och jag har baaara två fläckar mitt i pannan av färgen.

Men en grej bara, varför finns inte den där inpackningen som man får med, att köpa? Bara den. För det finns inte mycket bättre än den lilla flaskan. Det blir ju så sjukt mjukt!

Nåväl.

Idag har jag iallafall flängt runt på Bergvik igen. Har fixat en sista present till Christoffer, köpt hem en massa tårtprylar, mat och en stickad kofta till moi. Känns som att det är i den som jag kommer befinna mig i, i höst & vinter:) Och resten av dagen har jag varit så duktig så! Dammat, dammsugat, diskat och bakat 'fusk'-kakor. Ja ett sånt färdigt paket som man endast tillsätter vatten och smör;) Gick på 15 min, klirrat.

Äj!, Visste ni föresten att om man handlar för över 100:- på Ica Maxi så får man köpa två 300grams chipspåsar ifrån OLW för endast 5:- styck! :O

Haha ja det är med de vännerna jag har tillbringat resten av kvällen, det, Idol och en ansiktsmask. Har med andra ord 'tjejat' mig hela dagen. Ja en får passa på när sambon är borta, men märk väl, det är inge synd om honom då han just nu står och diggar till Ozzy Osbourne i Sthlm;)

Söndag 5/9 -10



Hade det riktigt trevligt igår,
tror inte att vi var hemma förens halv 2? Men visst blir det lätt så med massa god mat & såklart ett underbart sällskap:)

Men nu ska jag straxt kila ned till våran tvättstuga & sen hinna diska upp den 'Mount Everest'-stora diskhögen innan A-M kommer. Vi ska nämligen åka och handla mat + laga en god middag till våra älskade pojkvänner + övriga bandmedlemmar. De spelar i samma band och nu har de suttit inlåsta i studion hela helgen, och för att liksom fira det, att dom är klara och att vi äntligen får umgås med dom igen;) så tänkte vi skämma bort dom lite.

Har ingen aning om vad det blir för gott, men just det lär det nog bli:)

Men, tvätt var det ja...

Lördag 4/9 -10

Kom just hem ifrån Karlskoga och har haft det superbra. Men som jag visste så räcker inte ett dygn till på långa vägar, känns bara som att man kliver in för att sen sätta sig på bussen hem. Men absolut bättre än ingenting alls! Och så fick man ju klippa sig, äntligen! Mamma hade aldrig sett mig i ett sånt slitet hår förr, och det var det verkligen. Så nu är jag aningen korthårigare och nästa helg är det jag som slänger i en brun färg. Haha ja jag måste ju hålla traditionerna med att byta hårfärg på höst/vår;)

Och Maja har jag dumpat av också
, både mamma & bror blev så glada när de fick se henne så hade inte mage att ta med henne igen. Även om jag redan saknar henne som tusan!

Och det var så synd om vårat lilla hjärta igår. Hon hade just ätit och blev som vanligt sådär skönt skitig i skägget, och det fixar hon enkelt genom att rulla runt på diverse tygmaterial. Denna gång en matta. Som det låg en elak & slö geting på:( Så Maja flög upp med ett skri och fastkilad på hennes runda goa mage satt getingen.

Hon reagerade inte nått större efter det men det syndes att hon hade ont. Och visst var man lite orolig och på sin vakt, men som tur va blev hon sitt vanliga glada jag efter lite vila i soffan. Våran lilla kicka

____________________________________________________________________

Men nu ska jag kila iväg, ska som sagt hem till svärisarna och käka lite kräftor.

Ha det bra så länge!

Fredag 3/9 -10

Hallå vänner:)

Idag blir det bara en snabb uppdatering. Ska straxt fara hemmåt till lilla mor & bror för en snabbvesit, åker tillbaka imorn eftermiddag för lite kräftor hos svärföräldrarna.

Men det ska bli mysigt att träffa tanten & brollan, får hoppas på att hon även orkar klippa mig. Måste få bort lite slitna toppar, klippa upp det lite, haha ja jag kan faktiskt inte minnas sist som jag klippte mig, halvår sen?

Det är alltså på tiden;)

Nej nu ska jag passa på att krama på min pojk här brevid innan både han och jag ska fara iväg.

Tisdag 31/8 -10

Hejsan!

Det var ett tag sen men nu kan jag väl äntligen kalla mig frisk, har bara lite rethosta bort i mellanåt.

Idag var vi iallafall iväg och fixade ett nytt pass till mig och jäklar va smidigt det gick, bra att nått förbättras med tiden;) Så om ca 5 dar kan vi ge oss ut utanför Sveriges gränser. Men vart & när det blir har vi inte bestämt, vill bara ha möjligheten att kunna om vi nu skulle hitta en bra resa. Ja till Grekland te.x eller varför inte ta en helg till England? Eller helst Irland då. Ett land som både sambon och jag vill till.

Skulle vilka uppleva den där engelska idyllen, lite Eidensfield, ja om ni sett den serien. Haha, ja det var det jag såg på eftermiddagarna efter skolan, tider det.

Men iallafall.

Med gröna slätter inramade av en gammal stenmur, den där råa & friska luften, fiskegubbar med långt skägg och grå allväderströja. Och sen måste man ju besöka alla pubbar, bara för att. Haha, ja skillnaden imellan England och Sverige är ju inte sådär megastor, men vill endå ha varit där. Bara för att:)

Och å andra sidan skulle ju en vecka i soliga Grekland inte sitta fel det heller;)

Fredag 27/8 -10



Idag är det lite sjukstuga här hemma,
sambon håller just på att bli lite bättre ifrån förkylning och tjolahopp nu var det min tur. Ja i det här förhållandet turas vi om;) Rättvist på gott & ont!

Kände redan igår att det var på G,
lite 'luddig' i huvet och nått som jag nydligen fått titt som tätt, ledvärk. För inte fanken kan det vara växtvärk? Eller ja, om så är fallet så tackar & bugar ja;)

Har iof alltid, eller ja sen 5 år tillbaka, haft lite problem med knäna när det är kallt. De stelnar liksom till en smula. Och knakar har de gjort så länge jag kan minnas. Var typ ett partytrick när jag var mindre;) Så kanske får man skylla sig själv.

Nåväl, är glad sålänge som en är funktionsduglig;)

Men nu har febern äntligen släppt
och man kan börja njuta av att det är fredag, för tusan! Möjsigt det

Torsdag 26/8 -10

Blää! Har ingen energi idag, inte just nu. Kom just hem ifrån både Bergvik & IKEA och det tär verkligen på krafterna. Speciellt när man skjuter fram lunchen. Men nu är jag hemma och jag, men mest Maja, kunde väl inte vara gladare.

Det följde iallafall hem en present till sambon, ett par nya gardiner (var inte alls som jag tänkt mig, men men), 2 ramar, servetter & diskborstar. Tyckte inte att jag hittade nått, vilket jag iof alltid tycker när jag irrar runt i affärer.

Eller nej förresten, när det gäller IKEA är det inte hela sanningen. Jag hittar saker mest överallt. En massa snygga inredningsdetaljer, hyllor, lampor, mattor. Men eftersom vi så desperat vill flytta är det inge kul att inreda den här lägenheten. Det känns helt enkelt totalt onödigt!

Påminner mig om tiden innan jag flyttade hemifrån. Packade aldrig upp det jag köpte, eftersom jag ville/skulle flytta. Lika så här, just nu. Har en tavelhylla som jag köpte för ca 3 månader sen, orörd, taklampor är inte ikopplade & tavlor har inte satts upp eftersom vi 'snart' ska flytta. Och kan knappt bärga mig tills det där 'snart' omvandlas till 'nu'. Ett hem där vi förhoppningsvis kan bo i flera år.

Mmmm, längtar:)


Nya ramar som inte ska upp än på några månader

Måndag 23/8 -10



Ja idag är det äntligen shortsväder! För även om det fortfarande blåser kallt så är det soligt:) Förståss bara en fis i rymden om man jämför med hur pappa & lillebror har det, 36+. Men idag ska dom jäklarna hem;)

Ja jag är avundsjuk, nått fruktansvärt! Det är egentligen inte värmen jag saknar med att vara utomlands, det är där emot att se ett nytt land, uppleva en annan kultur och ja, uppleva. Sist jag flög i det blå var när vi åkte till Paris, 2005 el 2006? Före det var det till Turkiet.

Och har tyvärr inte en sambo som är speciellt resgalen, men jag ska allt få med honom någon gång;) För visst måste man på utlandssemester med sin pojkvän? Ha det så där galet romantiskt och leva gott, snorkla i det kristallblåa vattnet och hyra en bil upp till bergen med en full picknick-korg.

Men en så länge nöjer jag mig med Sveriges medelmåtliga 20+ väder:) Det är super det med!

Har chillat på utställning

Haha fick just reda på att min fejja har hängt på en konstutställning alldeles nydligen. Farfar är konstnären:) Kommer ihåg att han för, ja säkert ett par år sen, ville ta en profilbild på mig just för att han skulle måla. Men att den skulle hamna på utställning, haha!

Och jag är väl, som säkert alla andra, lite tveksam mot just profilbilder på sig själv, vilket faktiskt syns på bilden. Glad men endå lite besvärad över att det var just profilen. Men måste endå säga att tavlan blev väldigt fin, lite komisk enligt mig då men det har ju sina förklaringar.

Men han är hemskt duktig min farfar! Och jag är väldigt smickrad över att det var just ja som fick sitta i en fin ram på Hallagårdens utställning.


Lördag 21/8 -10



Idag har vi varit hemma hos svärisarna hela dagen, så skönt att vara utomhus. Blir lätt att man känner sig instängd när man bor i lägenhet, speciellt om man inte har balkong. -Vilket är ett utav det viktigaste på vår nästa lägenhet.

Nu blir det en lugn kväll med varma mackor och ännu mer gott efter det. Sen får vi se om mysisarna i soffan här brevid orkar se en film:)


Jag har hittat det!

Ett utav mina drömhem! -Länk! Kostar BAAAARA 2 125 000 kr

Fast egentligen, tänk vad jobbigt det måste va att städa det där huset, nästan så att man behöver tjänstefolk, och det har vi veeerkligen inte råd med;) Men kul att drömma ett slag!

Torsdag 19/8 -10



Idag blir det banne mej en 'laid back'- dag! Det regnar utomhus (tacka vet ja pappa och Max som säkert i denna stund ligger i varsin solstol och steker), huvudet värker och jag är framför allt ledig. Ska ta och spela lite sims. Tog nämligen med mig mina expansions ifrån pappa sist, arbetsliv & djurliv. Installerade båda illa kvickt och skapade mig en liten Maja-hund till vår familj:) Fick även bli en Beardedcollie♥ Lite så som jag vill att vårat liv ska se ut inom en framtid;) Verkligen tjusningen med detta spel!

Hehe just ja, när man inte längre skämms eller blir generad över saker och ting, har man då blivit vuxen? Cyklade nämligen till affären förut, med hunden i korgen. Men hon satt och frös, ja det är verkligen kallt ute, så jag tog handduken som hon satt på och knöt fast den som en mantel över hennes rygg och även så att den täckte huvudet. Och haha, ja det måste ha sett ut som den där slutscenen i E.T, när pojken cyklar iväg med E.T i korgen:) Var väl medveten om att det såg konstigt ut men brydde mig inte ett skvatt! Skulle kunna göra vad som helst för den hunden, även skämma ut mig. Hon ska fanken inte behöva frysa;)!

Tisdag 17/8 -10

Har just klippt klart hunden och hon kunde väl inte va mer lyckligare. Tycker att hon alltid blir så söt i kortklippt, om inte annat är det mycket smidigare med vad det gäller att hitta fästingar och hålla sig sval. Vet inte om hon håller med mig men hon verkar tycka att det är ok, så fort som hon slipper sitta på frisörbordet;)

Är iallafall ledig idag så därför passade vi på, endast en dusch + schamponering som återstår.

Fick även hem mina kort idag! Beställde hem lite kortkopior på alla digitala och de blev skitbra:) Superroligt att ha hemma och bläddra igenom, sätta i album och sätta i ramar. På FUJIdirekt har det just nu ett erbjudande då man får beställa hem 100 bilder gratis, så det blir endast en fraktavgift på 29:-

Tänkte att jag skulle beställa hem lite mer så fort som bildförrådet har utökats, för dyrt är det ju inte, krävs bara att man tar tummen ur;)


Fredag 13/8 -10

Nyss slutat jobbet, tagit helgen och nu är det fest! Jajjemen vett ni, öl, bastu och korv. Är det inte sånt som ungdomar i min ålder gör på helg'a? Äter korv? Nej ikväll blir det så pass festligt att jag är ensam hemma, sambon jobbar. Men ärligt talat är det såhär som jag helst spenderar en fredagskväll, hemma, och det optimala är ju om Christoffer joinar mysklubben.

Men måste man egentligen vara tråkig för att man gillar att se på Postkodsmiljonären, äta chips & dricka dricka, pilla sig i naveln och somna i soffan? Själv tycker jag inte det. Men såklart ska allt göras med måtta. Har te.x hört att det inte är bra att pilla sig för mycket i naveln. Sa dom. Dvs mamma.

Men en sak vet jag iallafall och det är att man inte behöver dricka öl, basta och äta korv bara för att det är fredag och att man råkar vara runt 20. Sen är väl det en smaksak, jag gillar ju liksom inte ens öl & korv!

Söndagslyx!



Favoritlunch framför Mumintrollet, nostalgi!

Lördag 7/8 -10

Idag blir det en speldag, trots att solen äntligen skiner och det är varmt ute. Både sambon och jag har köpt nya spel så vem kan hålla sig? För min del blir det iaf The Sims 2, har haft det ett bra tag och var som beroende av det i yngre dar. Men då vi omformaterade pappas dator och inte kunde installera det igen då alla koder var borta, så har det inte blivit nått sen dess.

Så det ska minst sagt bli kul:D!

Tisdag 3/8 -10

Jag vet inte om storken har gått vilse eller bara fastnat på jobbet för det här med bebisar går som en epidemi just nu:) En utav kollegorna fick sin lille son förra veckan, en gick på mammaledighet i fredags, samma dag överraskade ännu en med en bulle i ugnen och idag fick jag reda på att en fjärde ska bli mamma. Och det är så jäkla roligt, magar överallt! Sen är ju just bebis ett supermysigt samtalsämne kring lunchbordet:)

Tyckte bara att det var så lustigt då vi endast är åtta anställda. Så hälften;)

___________________________________________________________________

Har annars haft en helt ok dag förutom att jag trodligtvis håller på och blir sjuk, förkyld. Har haft ont i kroppen plus huvudvärk och halsont igår. Men det härdar vi ut med lite ipren & en positiv inställning! Kan ju inte missa en dag på jobbet om det kommer mer storkbesked;)

Men nu ska jag bota min skallebang och unna mig en lång dusch, ansiktsmask & hårinpackning. Mumma!

Måndag 2/8 -10



Tjenis!

Nydligen hemkommen ifrån jobbet, sambon repar och ikväll ska vi till en fd. arbetskollega och titta på akvarium. Haha ja, akvarium! Sambon och jag har länge varit inne på det där med fiskar, ja vi har ju egentligen inte tid till några andra djur än just de fjälliga. Så vi får se och hålla tummarna, spännande blir det eftersom jag inte vet nått om akvariumet. Hoppas bara på ett lite mindre, men endå så att de kan simma runt med lite svängrum. Sen har vi ju inte en allt för stor lägenhet så nått badkar blir det inte tal om.

Men har alltid gillat att ha fiskar. Minns när jag var 7-8 och fick min första firre, Blunder, en tjock slöjstjärt. Levde otroligt länge men fick ge sitt liv när katten knuffade i akvarielampan. Kokt:(

Andra fiskar som vi haft är: Granatöga (såg ut som en svart hammarhaj), Blind-Anders (för att han hade en böld på ögat), Grimm (den elake som åt upp de tre sistnämnda), Ariel (för att jag var tjej och fick bestämma?), Knatte, Fnatte & Tjatte (?).

Vilken fantasi man hade!

Men fiskar och ljuset ifrån det klara vattnet ger ett otroligt lugn,
t.o.m ljudet ifrån den brummande pumpen:)

Det är inte lätt när det är svårt



Hihi, såg just att mormor har gett sin in i fejjans förvirrande värld. Så söt:) Så duktig som endå försöker, även om hon inte verkar hitta mellanslagstangenten

Fredag 30/7 -10

Nu är det äntligen helg och det är bara så underbart! Har hyrt två filmer (Land of the lost & Juno) och har just tryckt i oss hamburgare med pommes vilket vi snart späder ut med lite chips & dricka. Då är livet på topp!

Ska även hälsa att Buffy är tillbaka, med familj. En liten mus som strosade runt på jobbet för ett tag sen. Försvann för några månader men är nu åter. Skrämde mig regält, lokalen var släkt och jag skulle hämta mitt sista. Svisch! En brun liten mus sprang i ilfart tvärs över rummet. Men du är så välkommen Buffy, ät dock inga papper, servetter eller bröllopsris.


2 utav mina favorit skådisar, Will Ferrell & Michael Cera

Wierd!



Vad är det för fel på kylen/frysen om det ser ut så här till som tätt? En genant liten pöl straxt framför kylskåpet. Och det konstiga är väl endå att pölen aldrig börjar ifrån skåpkanten utan ligger mitt på golvet? Har även aldrig sett hur det runnit, utan när man minst anar det så har man en härligt sur strumpa.

Visst är det väl någon läcka eller liknande, men hur fixar man det? Och att ringa hyresvärden/vaktmästaren, pfft! De kommer inte att lyfta ett finger åt saken, om de nu går att få tag på.

Jaja, tur att vi inte har ett snyggt trägolv iallafall;) (Och att vi förhoppningsvis flyttar snart) Så det är lätt att torka bort men fortfarande väldigt mystiskt.

Onsdag 28/7 -10

Sitter här en stund och pustar ut mellan varven ned till tvättstugan. Har tyvärr blivit en rätt så hetsig dag, jobbade ifrån 7-15.30 och det med en massa eld i baken. Alla uppgifter får pusslas ihop på oss få som inte är lediga men det grejar vi galant gänget & ja!

Sen susade jag och cykeln
ner till apoteket men inte ska man tro att lilla skoghall har det man ska ha. Suck;) Blir en tur in till K-stad imorn eftermiddag för att fixa!

Men nu ska jag ta hand om
alla blöta tröjor, byxor och strumpor (om de bara kunde hänga upp sig själv?) Ville som sagt va bara säga hej, så HEJ:)



Maja sitter och spanar framför hallonhäcken. Hihi och kolla hennes gulliga mage:)

Måndag 26/7 -10

Har precis avklarat första arbetsdagen efter sisådär 4 veckors ledighet. Det var visst 2?. Men det kändes verkligen som en evighet och det var så gött att vara tillbaka. Känna lite smärta;) Var även toppen att jobba när vädret ser ut som det gör, ca 13 grader med ihållande regn. Så i mitt huvud är det höst, tragiskt nog. Sommarlovet är slut och regnjackan åker på. Men såklart så håller vi tassarna för några dagars sol innan löven faller:)

Helgen som var rullade iaf på fint som vanligt men alldeles för fort, var hemma hos mamma till lördag och igår hade vi lite kalas för C's pappa som fyllde år. Skulle gissa på att det kommer in lite bilder senare:)

Fredag 23/7 -10

Åker hem till mamma och brollan nu på eftermiddan, stannar över tills imorn. Ska lämna hunden bland annat.

Men innan dess ska jag mörda, en viss liten fluga väckte både sambon och mig imorse. Och eftersom den envisades med att sätta sig på fejjan fick man ju bo under täcket, vilket i högsommar-juli blir alldeles för varmt! Så trädde täcket upp till hakan, kammade håret över ansiktet och vips klirrade man världsproblemet. Så att man både får skydd ifrån flugan och kan andas. Var bara lite rädd för att sambon skulle vakna och tro att han låg brevid 'the ring'-tjejen;)

(Ska väl dock erkänna att jag inte vågar döda flugor, de är alldeles för stora och ger mig alldeles för dåligt samvete. Myggor på sin höjd!)

Torsdag 22/7 -10

Åkte ner till stan på förmiddan, strosade runt och tryckte mig imellan alla Rix FM-galna människor. Klart att man skulle pricka in den dagen! Dock är Erik Saade & Erik Grönwall inget för mig, men visst har även jag varit ett Rix-fan. Nära inpå sommarens höjdpunkt och fick man väl syn på flickidolerna, så visst pirrade det i magen;)

Så det pirrar säkert i många tonårsmagar på stortorget ikväll!

Hittade iallafall det jag skulle ha, vad det nu var. En basic svart tröja & ett pack med armband blev det. Och en kasse mat.

Vet inte om jag börjar på att bli gammal, för det var det roligaste på hela stan. Mataffären. Trivs verkligen inte att gå i klädaffärer längre, massa människor, konstiga plagg ÖVERALLT och tusen olika affärer att välja på.

Men sen blir det väl så när man har bott i Karlskoga i hela sitt liv;) En är inte van!

Har annars suttit och läst i manualer, provat olika inställningar och fotat hela dagen. Och Maja är så trött på mig! Man kan ärligt talat höra hur hon suckar när kameran ryker fram. Men det är ju såååå kul:D


Nikon D40



Idag fick jag äntligen min nya kamera:D Så den gamla kompaktisen, som iof har varit skitbra, får gå i pension. Eller om den hoppar över till sambons ägendom.

Är iallafall skitnöjd och det är så kul!

Men nu ska jag gosa med min fina pojk & min trötta hund,
-hrm som synes på bilderna;)


En hund som redan tröttnat på matte

Ja må han leva ♥

Åh min kropp är helt fylld av lyckobubblor! Fick ett mail av farmor imorse, en bild på mitt nya kusinbarn:D Och det var väl bland det sötaste av knyten jag sett, ett litet knyte vid namn Emil. Han kom igår 11.25.

Så ett stort grattis till min kusin Cecilia & hennes Mikael

Finns verkligen inget sötare än en nykläckt bebis:)

Söndag 18/7 -10



Pappa & Max kom hit till lilla hammarö'a och hälsade på, vilket passade mig fin fint då C jobbar hela dagen. Först skulle vi bada, ja vi skulle bada, sen att det blåste kuling ja det gjorde inget. Huttrade mig i men frös minst lika mycket på torra land. Tog oss sen en tur till Ikea där papps skulle köpa lite kökssaker, jag köpte en tygråtta (ett måste) till Maja och så den obligatoriska fikan! Och nu åkte de just hem efter att ha sett en film med mig, Year One. En stor favoritfilm med Jack Black i huvudrollen:)

Och nu står jag i valet o kvalet om att duscha
, gå ut och träna agility med hunden (som ser rätt trött ut förresten) eller att sitta kvar här tills min älskade man kommer hem eftersom hunden endå snarkar så gött och jag orkar verkligen inte ta mig in till duschen. Vi får se vad det blir:)

Tisdag 13/7 -10

Idag har det blivit en riktig slappar-dag! Började dagen med att sympatisera med sambon och gå upp vid 8, gick ut i regnet med hunden och sen in till sängen igen. Har sen dess funderat på en långpromenad, gav ett försök för en stund sen men vände då det knappt fanns någon syre i luften plus att hunden gav mig blicken: " Är du dum i huvet, JAG ORKAR INTE GÅ! ".

Men ibland behöver man såna här dagar, speciellt om man som sambon och jag, brände oss i solen igår. Vi satt och huttrade i solstolarna på stranden och tänkte inte på att solen tar, trots att det blåser. Sånt som man får äta upp så här i efterhand;)


Idag kör vi the-prärie-hund-slappar-style

Måndag 12/7 -10

Im back, vi har haft det hur bra som helst på vår lilla resa. Eller närmare bestämt i stugan på Ragganvägen och 2 svettiga dagar på Kolmården. På fredan spenderade vi hela dagen i bilen, från Karlstad till stugan, från stugan till icke existerande badplats som bara låg en lååång promenadväg bort. Det blev inge bad den dagen. Kvällen spenderades ist med att grilla och lyckas underhålla sig utan tv, vi hittade ett brädspel som snabbt blev skitkul när man lyckades bli övertrött.

På lördan entrade vi Kolmården, vi kämpade igenom oss det mesta i 30+ värme. Kollade på alla avslagna djuren som svällde i skuggan, blev lite tårögd av delfinshowen och blev nästan nockad av en uggla. Avslutade kvällen med samma brädspel, skrattandes till tårar!

Och på söndan svettades vi tillsammans med djuren igen, åkte safarin, linbanan och såg sälshowen. Och där kom ja på att vi glömt att betala parkeringsbiljett. Panik, svett! Var bara att dra sig ned genom hela parken och betala, som tur va inte böter.

Åkte sen hem när det började åska. Och det var bland det värsta jag varit med om i svettväg! Både C & jag satt som två blöta råttor i bilen och trötta som vi var skrattade vi oss igenom den tropiska resan hem. Men har väl aldrig njutit så mycket av en dusch som efter då.

Det är med andra ord skönt att vara hemma:)

Mys-onsdag 7/7 -10

Hade en kvart till godo i morse innan jag skulle cykla iväg så jag satte mig framför barnkanalen där de visade Alfons Åberg. Han skulle börja första klass i skolan och var supernervös, men sen kom de fram till att den mest nervösa var fröken. Hihi, jag älskade Alfons när jag var liten och det är en figur som jag vill föra vidare till mina barn.

Man ska sitta och mysa i pyjamas på morgonen, insvepta i en filt och kolla på Alfons Åberg.

Det är mys i högsta grad:)

Men nu ska jag fortsätta att plugga, (bara 2 dagar kvar), så att jag kan åka hem till min duktiga Maja som är ensam hemma idag. Sen får vi se vad vi hittar på, pratade om att ev åka båt och äta ute med ett par vänner. Låter som en härlig eftermiddag i mina öron!


Måndag 5/7 -10

Hjälp vad svårt det var att gå upp imorse, gäsp & snark! Kroppen värkte efter gårdagens tur med båten och så låg det ju en söt sambo brevid. Inte lätt;)

Helgen var iallafall superbra! Det blev väldigt mycket strandhäng, badande, busande & mysande. Blev även en fika med vännerna som jag saknat så mycket. Så bitterljuvt att sitta och lyssna på allt som hänt i Karlskoga.

Så tyckte väl endå att jag lyckades klämma in det viktigaste i helgen. Även om det blev stressigt. Skulle behöva flera veckor för att kunna göra och träffa alla som jag ville. Men nu är jag nöjd för den här gången, även om jag längtar tillbaka!

Bilder kommer så småningom.

Torsdag 1/7 -10



Har nyss klämt i mig en mindre lyxig
, och mindre god middag, ensam, medans Ernst snickrar på i bakgrunden. Sitter och väntar på att sambon ska komma hem så att jag kan mysa med honom. Saknar honom nu och i förberedelse för helgen, åker hem till Karlskoga för att hälsa på familjen imorn till på söndag♥.

Ser fram emot en massa timmar på stranden, vara husvakt åt mormor, träffa Maja, vara med brudarna, sitta och fika i pappas trädgård och inspektera ombyggnaden i huset & busa med brollan.

Men kommer såklart att sakna min lille man, känns inte som att vi fått andas ut alls i veckan. Så ser verkligen fram emot nästa vecka då vi äntligen ska på vår minisemester. Faktiskt våran första semester någonsin under våra 3 & 1/2 år tillsammans!:) Går inte en dag utan att vi pratar och planerar inför.

Det blir bara du & jag älskling!♥

Det fortsätter...


Jepp, kvällen fortsätter med att jag är irriterad på
, för mig, en helt oförståelig del av vår befolkning. Haha vilken energislukare det är! Råkade iallafall slå på MTV för drygt en timma sen och såg programmet; 16 and pregnant. Ett väldigt charmigt programm för övrigt som jag gillat stort men nu kunde jag inte hålla alla svordommar i chack.

Mamman, den 16 åriga tjejen
beskriver livet som nybliven mamma, ordagrant som "ett fängelse". Hon överlåter fostrandet till sin mamma då pappan inte finns med i bilden. Går ut med sina kompisar varje dag för att ge sig själv lite "egen tid" och låter sin egna morsa ta hand om hennes 1-månadersgammla bebis.

Pust!

Drar verkligen inte alla över en kamm då det endast är henne jag är irriterad på.

Tyckte bara så nedrans synd om hennes mamma & den oskyldiga bebisen, som btw fick börja sitt liv som en stridsmur mellan mamman & dottern.

Som tur va så verkade tjejen ha smält in allt till på slutet och jag hoppas verkligen att det ordnade sig.
Damn, nej nu ska jag avsluta den här klago-dagen;) Vill bara alla väl och kan inte sluta engagera mig.

Men vad tycker ni annars om serien?

Måndag 28/6 -10

Som ni märker så blir det inte så mycket inlägg, blir faktiskt inte så mycket dator över huvudtaget (förutom när jag är här på utbildningen;)

Midsommarn klarade vi av i år med och jag hade det jättetrevligt. Först var vi till Alsters Herrgård och fikade i solskenet för att sen ge oss hem till svärisarna för sill & potatis, kubb, jordgubbar samt grillat. Väldigt lyckat och solen sken som sagt hela dagen och brände upp både sambons & min kropp;)

Och sen dess har det bara blivit en massa sommarslapp! På lördan satt jag ute hela dagen och började läsa en utav mina favoritböcker medans sambon endå jobbade heldag, Ökenblomman återvänder, andra boken av Waris Dirie.

Lite kort handlar den om en afrikansk tjej som tvingades fly ifrån sitt hemland då hon skulle giftas bort. Hamnade till slut i New York där hon upptäcktes av en modellargentur, skaffade familj och var samtidigt väldigt engagerad i FN där hon stred för kvinnornas rätt. Och i den här boken reser hon tillbaka till Solmalia för att leta reda på sin familj där många bistra & glada minnen väcks till liv.

Två väldigt fängslande böcker!

Några som jag varmt kan rekommendera, även en film som vi hyrde igår, Farsan. Otroligt charmig & varm. Så som alla hans filmer egentligen:)

Nej nu ska jag jobba igen här borta, hela morgondagens plugg försvinner då hela gruppen åker iväg till skutberget för sol, bad & lek. Jag var inte den som sa nej precis:)


Solig torsdag 24/6 -10

Hellu!

Sitter på utbildningen men ska väl straxt sluta, älskar när vi slutar tidigt! Hihi, eller ja, vi har väl aldrig slutat sent här;) Tänkte iallafall dra mig ned till stan efter detta, men antagligen hinns det med en solig stund på bibblans takterass innan. Det blåser så ute, och där uppe är det helt i lä med en enstaka vindbris! Mumms! 

Och imorn är vi lediga hela högen = Christoffer & jag;) Och midsommarfirande, ser ut som att det blir en dag hos C's förälldrar:) Vilket låter toppen i mina öron.

Men nu ska jag fortsätta den här fina dagen, vi hörs to night maybee baby.


Tisdag 22/6 -10


Ja idag började jag min dag med ett obligatoriskt studiebesök här! Skoghalls bruk, boven till varför det titt som tätt luktar skit i stan. Kändes dock som att det skulle bli väldigt intessant, trots den bristande röda tråden med vår utbildning. Handel & restaurang vs pappersbruk. Well, well.

Fick iallafall på oss häftiga hjälmar, västar och headset. Plus fika


Vi åkte hiss hit, upp 15 våningar. Sen fick vi GÅ 3 våningar i ståltrappor där man klart och tydligt kunde se ner enda till botten och våning 1. Jag fick ett regält svettanfall & tillsammans med en annan, stapplandes upp för trapporna. Sen blev det ju inte bättre av utsikten på toppen, speciellt inte när det endast skiljde ett fjuttigt rörstaket mellan mig och min fobi.

Jepp! Jag är höjdrädd, trodde att det skulle bli bättre av alla turer på höjden igår på Liseberg, men icke.


Där stod jag och svettades med en likblek hand runt staketet.


Sen gick vi ner, vilket var minst lika läskigt:S För att se på maskinerna, robotarna & pappersrullarna. De var stooora!

Och 1/6 av hela världens pappersförpackningar tillverkas alltså här i Skoghall. Så en del av den där lilla rullen kanske hamnar i ett litet gatulivs i Indiens vimmel o hetta, fylld med juice. Eller varför inte i handen på Barack Obama. Mycket har man lärt sig!


Dock avslutar jag nu min dag hemma i vårt kära hem, grävandes i jorden. Blommorna bör få sig en makeover! Ja jord förresten, det är där jag trivs bäst. På backen där man är menad att vara;)

Söndag 20/6 -10

Hejsan:)

Håller på och städar för fullt här hemma, men jag förstår inte varför det alltid slutar med att jag sitter här? Jaja, lite duktig har jag varit, har tvättat fönsterna i tv-rummet, diskat, dammsugit och rensat blommor. Så, inte helt slapp iallafall;)

Ska straxt cykla bort till centrum
o lämna en hyrfilm samt baka här hemma. Tänkte ta med lite fika tills imorn då vi tar en spontantur till Liseberg:D Är sååå glad, blir alltid som ett litet barn när jag vet att vi ska dit!

Pappa & Max kommer hit ikväl
l och sover över, så åker vi till Götlaborg imornbitti. C har ännu inte bestämt sig om han ska med, men det hoppas jag verkligen! Även om jag har full förståelse för att inte alla är lika karusellgalna som jag. Jag älskar fart!!! & g-krafter, haha ja jag blir helt till mig. Som ett barn.

Men nu ska jag passa på att rulla iväg medans solen fortfarande skiner.

So long friends!



Kepa på



Har städat ur garderoben, hittade kepa/mysse/gubbkeps. Känns väldigt "ton-boy", får jag nån gång en dotter ska hon också ha gubbkeps. Känns även som att farfarsmodet är hippt, slätstrukna byxor, lackskor, farfarströja, kepa och gärna svängandes med en käpp om man har behov utav en sån. Skulle lika gärna kunna sitta på Stureplans-Kalle, 22, med alldeles för mycket slick på håret.

Så har vi nu ett farmorsmode att se fram emot, hösten 2010? Permanentdoft, ofigursyddklänning med svarta nylonstrumpor. Can't wait!

Tisdag 15/6 -10

Urk, smärtan i ryggen infinner sig på sin plats. Trodde att jag skulle börja tjuta varje gång som jag var tvungen att böja mig ned på jobbet, och att trä på skorna imorse var hemskt! Inte laj när man är lite smått stressad.

Men har märkt att det lättar framåt eftermiddagarna, vet inte om musklerna är oerhört stela på morgonen för att sen "mjukna upp" lite senare. Haha, misstänker att morgongympa skulle lätta upp det hela. Om man bara hade tiden.

Har snart klarat av den här dagen iallafall. Och stugan till vår weekendsemester är även bokad! Så skönt att ha nått att se fram emot, bara min älskade vän & jag

Nej nu ska ja ta och värma upp mina stackars muskler i duschen och sen ned i sängen. Ny dag imorgon och jag ber verkligen för att smärtan ska försvinna tills dess. Vill kunna prestera i topp på jobbet + att kunna ta på skorna utan att se ut som att jag föder.

Big news yo

- Nu är Kolmårdenbiljetterna köpta + bokning av delfinshowen!

Den 9 juli far vi på vår minisemester

Måndag 14/6 -10

Håller på och grejar med lite bilder som straxt ska dyka upp, men borde väl egentligen ställa mig i köket o laga mat samt diska. Pust! Hatar att laga + äta när jag är själv hemma:( Christoffer jobbar ifrån kl tre varje dag tills på torsdag och slutar inte förens midnatt, och jag slutar ju inte förens halv fem på dagarna. Blir inte många minuter vi hinner se varandra, av vaken tid dvs. Tråkigt men så är det ibland.

Har iallafall jobbat idag och det med pina, har haft så ont i ryggen i tre dagar nu. Brukar få såhär ca en gång var tredje månad. Kan knappt böja på mig utan att musklerna krampar. Ibland blir det så illa att man inte kan andas, det pågår i och försig bara i någon sekund men det är så otrevligt. Vet inte om jag får någon inflammation i musklerna eller bara har sträckt mig.

Men det börjar bli bättre, nu kan jag iallafall knyta skorna;)

Tog mig även en skumpig cykeltur till klippan och solade en stund efter jobbet, himmelskt! Även om det inte var megavarmt så var det endå hyfsat vindstilla och klipporna värmde.

Blir lite bilder på det:) Och behöver väl egentligen inte förklara varför jag älskar moln när man ser de här bilderna. Det är nått så obegripligt vackert.

Söndag 13/6



Så, nu har den sista delen utav släkten dragit sig hemmåt och nu är min födelsedag officiellt slut:) Har haft det väldigt roligt och fått så många fina presenter. Bland annat pengar till en ny systemkamera (så nu smäller det så fort som den blir till salu), jättespännande antikviteter ifrån farmor, bland annat en tv-kanna, en 50-tals vas av konstnären Bruno Karlsson och en mortel. Och morteln, det är den saken jag alltid kommer förknippa farmor med. Kommer ihåg att man som liten stod och beundrade dom på kökshyllan, använde dom som hantlar för de var ju så tunga. Haha ja minnen!

Och har fått så mycket mer fint!
Men det finaste av allt var endå att så många kom, trots de långa milen hit.

Så nu rullar vi framåt till år 22 och förhoppningsvis får vi många leenden & lyckorus på vägen:)

Men för stunden ska jag bara andas ut, vänta på att min sambo kommer hem och förhoppningsvis åka & premiär kasta med det nya fiskespöet.


Så tack återigen alla nära & kära för gratulationer & fina presenter. Ni finns alltid i mina tankar!

Fredag 11/6

Tjena:)

Sitter på utbildningen nu i 3 timmar, sen ska jag hem o umgås med sambon innan han sticker på kvällsjobb.

Hade iallafall en supertrevlig dag igår, tror även att studenten blev nöjd:) Men oj så avundsjuk jag blev på alla glada människor när de sprang ut, total lycka!

Och måste bara få skryta lite om våran lilla hund. Hon har ju, som ni kanske vet, rätt så stora problem med möten av andra hundar. Så det var en liten chansning när vi tog med henne till studentfesten igår där det fanns flera hundar. Men vi bestämde oss, i samarbete med en utav hundarnas ägare, att träna dom en stund. En jackrussel tik, dominant och medelålders. Hihi, som bäddat för bråk egentligen då Maja är exakt detsamma.

Men vi tog båda hundarna i koppel och gick ut på landsvägen, gick brevid varandra några rundor och sen fick de mötas gående förbi varandra. Växlade sen med att en hund skulle sitta still medans den andra skulle gå förbi relativt nära. Och häpna! Det gick skitbra! Inge ragg, inge morrande, bara avslappnat med fokus på sina ägare. Och bara det att Maja vågade lägga sig ned brevid jackrusseln var en triumf.

Som avslutning tog vi en tur i skogen, först kopplade. Sen släppte vi lös dom och de hade endast fokus framåt, inga spända möten med varandra. Vi höll god fart framåt och båda hundarna följde efter, lösa. Blev t.o.m lite bus och "jaga". De som några veckor tidigare hade rykt ihop regält. Kunde inte sluta le:)

Så blev väldigt stolt över vår lilla kaxmaja. Det tyder ju på att man kan förändra även en gammal hunds beteende. Nästa gång vi träffs blir det iallafall en snabb repetition innan de får träffas lösa igen.

Då var man ett år äldre...





Ja 21-åringen får man kalla sig nu. Känner mig, inte ett dugg äldre. Eller fasen, har ju faktiskt haft ont i ryggen idag, när jag tänker efter. Hm, jo äldre blir man ju.

Hade iallafall en toppen-dag! Först jobb då, men sen kom C's föräldrar, mormor & brorsa på en fika. -Som min duktiga pojkvän gjort alldeles själv, jättefina & goa bakelser:) Fick även massa fina saker, massa blommor, ETT FISKESPÖ:D ett ljusfat, dessertskålar & en handgjord blommpinne

Mycket nöjd;)

Även om det såklart kändes konstigt att fira sin födelsedag, för första gången, utan sin familj. Men som tur va kommer de till helgen. Ska bli väldigt skönt att se dom igen.

Och idag blev det jobb igen och nu har både Maja och jag tagit oss en dusch, haha ja inte samtidigt;) Lite fräsch måste hon va när vi ska på studentfest imorn, C's lillebror tar studenten. Exakt ett år efter att jag gjorde det. Tänk, imorn är det ett år, ett år sen jag slutade skolan. Sprang ut ifrån de gråa portarna med ett glädjetjut! Känns som igår men endå inte. Det är så mycket som har hunnits med sen den dagen.

Mmm, det var en utav mina lyckligaste dagar, och de har inte slutat efter det. De forstätter att rulla på:)

Måndag 7/6



Stötte på dessa krabater när Maja & ja var ute och gick. De drog fram den döda larven med ett fast grepp på varsin sida. Snacka om teamwork! Även om det var äckligt, kryp:S så var jag tvungen att bli impad.
________________________________________________________________

Nu ska ja schteeeka pannkakis, är alltid sugen på det nu för tiden. Nu när man tvingas steka dom själv;) Hunden och jag blir iallafall ensamma ikväll, snutt kommer hem straxt innan 12.

Och imorn fyller damen år. Men blir inge kalas förens på lördag då familj + släkt kommer. Förstår inte hur vi ska få plats men vi har ju i nödfall ett fint golv att sitta på;) Det brukar vara sånt som löser sig. Kul ska det bli iallafall:)

Söndag 6/6




Idag, sveriges nationaldag till ära, tog vi oss en tur på stan. En tur ner till tvättstugan och till sist en tur till sjön. Och nu var tanken att jag skulle göra klart en uppgift som vi fick på kursen, hrm, -ska bara... eh haha ja nått dyker alltid upp imellan. Sambon är iallafall iväg och repar & hunden ligger utslagen i soffan brevid. Bör nog gå ut med henne förresten, tror inte att hon insisterar heller. Så, ja, så enkelt var det att skjuta fram. Voíla! *Bugar & tackar;)*

Fredag 4/6




Idag mår vi gott:) Har jobbat & varit ute hela eftermiddan med Maja. Vi njöt av sommaren ett slag, busade lite och slog oss ned i en skogsglänta. Hon hittade snabbt sin plats bakom ett par höga blommor medans matte gassade i solen. Nu fattas det bara att min älskling kommer hem

-Hehe o ja, vi fick marängswiss på jobbet.

Tisdag 1/6


Ja nu kan hunden simma säkert! Det blev denna ifrån Hööks för endast 129:- Haha ja och nu har jag varit där för allra första gången.

Och som det ser ut nu blir det en tur på sjön redan imorgon, om vädret står på vår sida. Men nu ska jag bara vila, har suttit och klippt hunden hela kvällen och både hon & jag är sååå trötta.

Men fin blev hon:)

Måndag 31/5

Japp nu är det sista dagen av maj för den här året, vilket innebär att det f.r.o.m imorn bara är 1 vecka kvar tills jag fyller 21. Känns som en rätt så menlös ålder, inget spännande som man inte redan får göra, och man är fortfarande ganska liten. Ska åtminstone bli kul att få hit familjen & kalasa:)

Sitter annars med en stel ansiktsmask i fejjan, haha blir alltid så nervös över att det ska plinga på dörren när jag smetat på krämen. Jag kan ju inte röra munnen för då spricker det;)

Nej nu ska jag göra iordning alla bilder
som kopierats ifrån kameran. Kan ju passa på att förvarna er på att det blir en hel del;)

Kram!

Grattis alla coola morsor:)

Sitter och väntar på att min lilla mamma ska vakna, men snark, snark låter det;) Har haft det görmysigt i helgen och massa bilder lovas så fort som jag kommer hem igen! Och idag är det iallafall planerat att åka ner till mormor & morfar för lunch & träffa kusinen, sen åker jag iväg till stallet för att krama Tryggve hej då för den här gången.

Men känslan att vara tillbaka i stallet var obeskrivlig, fick ett sånt lugn i kroppen. Det var så härligt att det såg ut som vanligt, hagarna, hästarna, stallet. Det enda som hade förändrats var jag, ridbyxorna var för små... Haha så länge sen var det väl inte som jag slutade!?

Och grusvägen ifrån stallet till Tryggves hage har väl aldrig kännts längre. För så fort som han märkte att jag kom, såg jag hur han tog i och gjorde ett glädjehopp med den tjocka gubbkroppen;) Sen kom han galopperandes emot mig i hagen och väntade otåligt vid grinden.

Sen om det var för att det var just jag som kom, det vette tusan. Men mitt lilla hjärta värmde det iallafall:)

Så vi tog oss en tur i skogen, hade inga som helst krav på honom utan jag njöt bara av att få sitta i sadeln igen. Och kände mig inte alls ringrostig, att sitta där var det mest naturligaste jag kunde göra.

Torsdag 27/5

Är helt upp i varv, har haft så mycket att göra idag och nu ska jag äntligen hinna kvällsmysa en stund, när sambon kommer hem.

Min morgon började iallafall 05.45,
haha ja det var inte igår som man var uppe då. 06.15 satt jag på cykeln påväg till jobbet, pepp pepp! Och otroligt nog gick det jättebra, behövde inte ens dra mig upp ur sängen & vaknade t.o.m av mig själv en kvart innan alarmet ringde, vad har hänt? Okej, visst somnade ja om den kvarten men iallafall?

15.30 var det ilfart hem för att tvätta,
haha ja det var anledningen till min tidiga morgon. Det måste väl vara ett stort vuxenpoäng endå? Gå upp tidigare för att kunna sluta tidigare, så att man hinner med tvättiden;) Klapp på axeln tycker ja!

Sen har vi varit och storhandlat hela kvällen.
Roligt och mysigt, men sisådär lagomt kul när allt ska plockas in och pusslas ner i minifrysen;)

Och nu var tanken att man skulle vila men det kliar i kroppen ännu. Borde vara trött. Tror att jag ska slå in Majas lilla paket som hon ska få imorgon. Och kan inte tjata om det nog, men jag saknar henne sååå! Men som tur va så kidnappar ja hem henne hit på söndag. Både sambon & jag lider numera av vovve-abstinens!

Men det var min hetsiga, underbara torsdag.

Sambon är lycklig;)



Hehe ja det blev en ny tv, en 42" plasma. Blev även ett gäng högtalare & ett väggfäste. Blev själv riktigt nöjd och snyggt blev det må ja säga, men vad jag tycker kan nog inte jämföras med vad sambon tycker. Ett par rediga högtalare var tydligen en lång barndomsdröm. Han är så gullig:) Så skönt att se honom glad! Men lär ju få konkurera om hans uppmärsamhet nu de kommande veckorna. Och en I-phone har trillat ned i vår familj, haha ja jag kommer inte få det lätt;)

Men snälla säg mig,
vad är det med killar och teknik egentligen?

Onsdag 26/5

Är så fruktansvärt trött i kroppen, blev cykeltur fram och tillbaka till jobbet samt en arbetsdag med endast 15 min rast. Hihi så det kanske inte är så konstigt att man är lite mör;) Men nu efter en varm & lång dusch känner jag hur energin fylls på! Får se om vi hinner med att storhandla idag också vilket vi hade tänkt, annars ser jag fram emot en kväll i soffan. Och imorn blir det trodligtvis en ännu tidigare dag så jag får se till att fylla på med krafter. Meeen sen är det fredag & helgledigt:) Vilket innebär 2 heldagar i stallet hos Tryggve-pojken ♥

Måste även göra iordning Majas "paket", svängde förbi djuraffärn på vägen hem idag och handlade hem lite gott. Väldigt lägligt att ha en djuraffär exakt på den väg man åker för att komma till jobbet;)

Men nu ska jag sitta och vänta på pojkvännen
som är iväg o repar en sväng. Har knappt sett honom idag, saknar honom:(

-Jag älskar dig så mycket min lille snutt!

Pepp, pepp, pepp!



______________________________________________________________________________

Längtar så tills i sommar, för nu har vi äntligen bestämt oss -i år åker vi! Hihi vi har nämligen pratat om att åka till Kolmården sen ja, säkert sen vår första sommar tillsammans.

Så har suttit och kollat in deras hemsida hela förmiddan, bestämt vilka djur jag absolut vill se och såklart spenderat en bra stund vid alla deras webbcameror. Och rida kameler måste vi göra, & delfinshowen & safaritur! Var där sist för ett bra antal år sedan och allt bara växer mer och mer för varje gång. Haha och vem har sagt att Kolmården endast är för barnfamiljer;)? Det är ju ett stort gemensamt intresse vi har, djur i alla dess former och sorter. Så jag vill bara ha sommar, lite värme och en ledig dag så åker vi:)

______________________________________________________________________________

Bilden är förresten tagen ifrån google.se, alltså inte min bild.

Tisdag 25/5

Sitter på utbildningen och hör hur det smattrar på fönsterbläcket, det är kallt & grått och man borde vara dyster. Men jag är bara så lycklig! Lycklig över livet, att jag har så fina människor runt omkring mig. Att världens finaste sambo ligger och sussar i vår säng just nu. Att min älskade hund fyller år idag och att jag på fredag äntligen får träffa henne och resten utav familjen. Även att jag på lördag får åka upp till stallet igen, gnugga näsan mot manen och omfamnas av alla dofter, få sniffa på honom en stund -det är allt jag begär:)

Och idag ser det ut som att det blir en lugn dag. Vi skulle visst se en film nu på eftermiddan, kan återkomma om vilken det var, och efter det åker vi och storhandlar. Var även på tal om en ny tv, ja nu måste vi verkligen få tag på en ny då den vi har flyttar på söndag. Vi har haft Christoffers brorsas tv medans han har rest i flera veckor, och vi tänker inte släpa upp den gamla tjockisen igen. Det kommer ta emot;)

Ska även meddela att jag nu förvandlats till ett p3-fan, jepp, haha jag trodde aldrig att jag skulle säga det. Men det är bland det första som jag tänker på, på morgonen. Morgonpasset & Christer är vad som gäller;) Lyssnade på det imorse när jag gick hit och hade ett brett flin hela vägen. Musiken har jag fortfarande svårt för, men Kodjo och gänget väger upp allt;) BAAAM!

Måndag 24/5


Nu är sommaren här
idag kom den årliga brännan (läs: kokt kräfta)
Hipp hipp hurra!

Torsdag 20/5

Är så trött, idag igen. Trodde att jag skulle smälta bort när jag stod och jobbade, ingen markis, ac eller fläkt. Pust! Och sen när jag slutat skådade jag en bäcksvart himmel och visst mullrade det. Yey, tänk att man kan ha en sån tur, not! Så att hämta cykeln fick faktiskt vänta, jag kan inte kalla mig själv för åskrädd, men respekt har ja. Åkte hem istället och fick fikabesök av svärmor:)

Så nu ska jag faktiskt avsluta kvällen framför tv:n i vår underbara säng. Vill ha fredag så fort som möjligt, mycket roligt som händer! Det blir att äta ute med kollegorna på lunchen (40-års firande) och seeen, ja då kommer min älskade pojkvän äntligen hem

Och så innebär det ju såklart helg:)

Mikaela hatar't & diggar't

Hatar't: Folk som medvetet sätter sig brevid, tänder en cigarett och prickar just rätt vindkurs för att du ska få cancerröken i nyllet. Respektlöst!

Hatar't: När de sen kastar den rykande fimpen på backen.

Diggar't:
Fiskmåsar som lyckas svälja en halv cheeseburgare utan att tugga.


-Haha, ja jag hade tråkigt när jag väntade på bussen;)

Trööött! Onsdag 19/5

Har inte fått en lugn stund sen jag klev upp ur sängen imorse. Så nu är jag med all min rätt -trött! På utbildningen var det för en gångs skull fullt ös medvetslös, gjorde klart ett arbete samt redovisade det på powerpoint (så nu kan jag det mesta om bananproduktion).

Sen var det hem i ilfart för att dra med cykeln till verkstan inne i stan. Vill ju kunna cykla i sommar! Puttade mig fram och susade i nedförsbackarna, var väldigt sugen på att kunna trampa på riktigt. När jag kommit halvvägs var jag bara tvungen att trampa några tag, utifall att... Och magi, cykelskrället gick att cykla på! Paff! Tyckte väl dock att verkstadsgubben kunde gå igenom den iallafall, och vem fasen cyklar tillbaka när man väl kommit halvvägs;)? Enligt honom var det tydligen gammalt fett i navet, som fryser fast när det är kallt och smörjs upp vid värme. Jo tackar, värme var det. Har svettats som en gris!

Och sen var det bara att glatt vänta in bussen, med en glass utanför donken;)



Så nu ska jag inte helt oväntat hoppa in i duschen, laga mat och lägga mig halvt medvetslös framför tv:n. Och imorn ska jag hämta min återupplivade cykel, halleluja.

Hihi

Måste säga att jag finner piraten till vänster på nedanstående bild, vääldigt underhållande. Vilken blick. Undrar om han finner sig själv som ett säxy object?

Nu blir det...


Pippi Långstrump på de sju haven, det firar vi med glass!

Tisdag 18/5

Haha, tror ni att jag vågade se scenen när Madicken gick in i förrådet, ja brygghuset var det visst. Nope! Spolade förbi i panik när Abbe började snacka om greven. Klarar ännu inte av att se det, och så var det ju väldigt ensamt och mörkt i lägenheten, klart att man inte vågade då;)

Och vet inte om det var pågrund utav det som jag sen hade mardrömmar hela natten. Brukar aldrig drömma mardrömmar, så, klart att de skulle komma när man var todo alone! Ibörjan drömde jag om att jag, C och ett par till låg i en stor dubbelsäng mitt ute på ett fält. Och plötsligt förvandlades himlen till ett stort "moln-monster" som var ute efter just oss. Han började skrika på oss och sköt blixtbollar hej villt. Och jag som varvade med att gömma mig och titta fram under täcket kom ju på att jag skulle skjuta tillbaka, så jag hytte med fingret och ut kom det blixtar. Vilket såklart gav oss chansen att fly. C & jag hoppade in i vår bil och körde iväg, jagandes av molnet. Vi körde & körde och verkade ha kommit undan, ja då var vi helt plötsligt framme vid ett sjukhus där en doktor skulle undersöka mig. Han satte en syregasmask över ansiktet som istället för att ge syre, sög ut luften ur mina lungor (Panik!). Sen skulle han fixa en glugg mellan mina framtänder, inte vet jag varför. Väldigt ont gjorde det iaf då han utvidgade mellanrummet med ett tunt stålrör.

Well, sen när jag var klar där hade C redan försvunnit och jag var tvungen att gå hem. Men då var jag helt plötsligt jagad av en varulv, panik, panik. Jag sprang och jag sprang, parerade och lyckades smita undan. Var tydligen hemma i Karlskoga och sprang hem till Madde, min gamla barndomskompis. Gömde mig bakom hennes soptunna och hon kunde verkligen inte fatta varför jag gömde mig. Här fanns det ingen varulv.

Haha, ja sen vaknade ja för sista gången den natten. Då var det soligt i sovrummet:) Mycket cred till alla som nu orkade läsa allt det här! Men hur man blir när man drömt nått otäckt, väldigt gråtmild och helst vill man bara berätta det för alla, vilket jag nu gjort;) Men nu ska jag ta och koka ihop en soppa, mmm!

Måndag 17/5



Nu har sambon/min älskade åkt till sthlm för utbildning och kommer inte hem förens på fredagkväll. Och jag har reeedan tråkigt:( Saknar honom gör jag också! Detta blir det längsta vi har varit ifrån varann sen vi flyttade ihop, blir tufft men som tur va så finns det nått som kallas mobil:)

Lånade iaf hem tre filmer ifrån bibblan,
hade utbildning och det är ju bara en trappa ner. Det blev lite Astrid Lindgren klassiker, Madicken, Pippi & Bröderna lejonhjärta. Det är verkligen filmer som man aldrig tröttnar på, vuxen som barn. Och ikväll blir det Madicken, har massa minnen förknippat med den filmen.

Kommer särskillt ihåg den scenen då Abbe ska skrämma Madicken och lurar i henne att det finns ett spöke i ett förråd. Har väl aldrig varit så rädd som just då, burr, nej jag får kalla kårar nu med! Samma med Morran i Mumindalen, stelt flin på läpparna och alltid med den kusliga musiken i bakgrunden. Men visst var barnfilmer lite läskigare förr? Nu är det bara läskigt hur otroligt "vuxet" allt ska vara i dagens filmer.

Nej nu ska jag avsluta så att jag hinner titta på Halv åtta hos mig innan filmen rullar igång, och med min ensamhet till ära så blir det päronhalvor med glass till filmen. Måste få tröstgotta mig lite när min älskade vän är på resande fot.
Så ensamt utan mitt lilla hjärta

Living in colour





Det blev en spontan tur till IKEA igårkväll, nya soffbord och nya kuddar till söffan. Plus en tavellist som ska upp så småningom. Ifrån ett stelt vardagsrum till en mysig hörna att krascha i;)

Störande objekt

Jag blir väl tokig! Grannens hund skäller snart hål i våra huvuden, han skäller, ylar & gråter konstant -när ägarna inte är hemma. Och nu då hans matte är på semester, tvingas han vara hemma ännu längre då hans husse jobbar, ofta & länge! Som i förrgår när han väckte mig 05.45, ja hunden. Då hade även sambon hört att han skällt ifrån 02.00. Och nu skäller han, hade tydligen gjort det hela eftermiddan. Suck. *Höjer musiken*

Men det värsta av allt är väl endå att hunden lider utav det, man riktigt hör hur ledsen han är.


Önskar bara att någon mer granne än vi kan säga till dom, för vi har försökt. Erbjöd oss t.o.m att ta hand om honom när de åker bort. De kom en gång och sen var det inge mer med det, men rätt skönt egentligen då han var otroligt olydig och framför allt för stark & understimulerad.

När går gränsen för att man ska behöva kontakta hyresvärden?

Han är oftast inte ensam mer än 4h, undantag nu då, men det är bara allt skällande! Det är otroligt energikrävande att höra en ledsen hund dagarna i ända.

Onsdag 12/5

Sitter på utbildningen och umgås med min hungriga mage, att jag aldrig kan lära mig att göra större matlådor. Dock är man ju oftast proppmätt när man slänger ihop resterna. Nåväl, tur att man har två lockande mataffärer på vägen hem. Vet att jag inte borde men då jag endå ska in i dom, ska sätta upp en lapp på anslagstavlan i entrén. Är nämligen ute efter en sköthäst att ha hand om 1-2 ggr i veckan. Har kollat på blocket efter folk som söker hjälp men där kräver de oftast att man betalar 500-700:-/månaden. Jo visst! Helt sjukt att man ska behöva betala för att mocka och motionera andras djur. Men även jag har trillat dit för detta, betalade ju själv 600 för att ta hand och Tryggve. Men man blir ju klokare med åldern sägs det.

Så vi får se om jag får någe napp, skulle bara vara kul att komma ut till ett stall någongång i veckan, att få rida är bara en bonus. Njuter så mycket i sig av att vara i miljön, med djuren:)

Har förresten, på tal om Tryggve, bokat in honom en hel helg i slutet av månaden. Det ska bli så kul:D Spännande att se vilka hästar som står i stallet också. Har inte varit där sen slutet av december förra året, och måste ju hämta hem mina ridsaker om det blir så att jag får nått napp.

Hihi, men kommer känna mig som en liten räka när jag sitter på hästryggen igen. Men det är som att cykla, det sitter i ryggmärgen. En gång hästtjej, alltid hästtjej!

Nej nu ska jag ta och avsluta mitt arbete för idag, ja inte bara bloggen, utbildningen;) Imorn är jag ledig och har absolut ingenting planerat. Skööönt!

Tisdag 11/5

Blö! Känner mig lite 'off' idag, hatar att vara ensam hemma. Tänker alldeles för mycket när jag är själv. På saker jag måste fixa, problem, framtiden. Ja mest är det framtiden, och blir bara så arg på mig själv, varför jag aldrig bara kan luta mig tillbaka och njuta av nutiden. Men så har jag alltid varit, sen barnsben. Och det är just när jag är med andra, i stallet eller med hunden som jag kan koppla bort alla orotankar. Har sagt det flera gånger och jag säger det igen, här har ni ingen ensamvarg, är så nedrans beroende av mina medmänniskor. Dom betyder allt för mig.

Men jag vill lära mig, lära mig att koppla av, njuta, andas, leva. Kanske är det nått som kommer med åren då man får ett bredare perspektiv på saker & ting. Jag är ju faktiskt frisk, lycklig, jag har en underbar familj & en pojkvän som älskar mig och sådana självklara ting som ett eget hem, ett tak över huvet och en kyl med mat. Mina såkallade 'problem' är egentligen en fis i rymden, det gäller bara att komma ihåg det när allt känns grått.

Men jag gillar att utmana mig själv, för jag vet att jag bara kan bli starkare. Det är så mycket som i stunden var stooora, stooora problem, som jag faktiskt har klarat av. För vad vore livet om man inte fick utvecklas, förbättras.

Haha, ja den här lilla skrivstunden fick mig faktiskt att må bättre. Se så lite det behövs egentligen, det gäller bara att man kommer ihåg det jag just sagt. En fis i rymden, det är precis vad det är:)

Måndag 10/5

Sitter på utbildningen och skriver ett projektarbete om en systemkamera, man blir ju inte liiite sugen! Har letat upp det bästa alternativet och då kostar den baaara 4 500:- Hehe, ja men det får allt bli den dagen jag inte har bättre saker att lägga mina pengar på.

Visst funkar digitalisen & mobilens kamera finns som sagt alltid till hands men det räcker inte helt om man vill skriva ut på fotopapper. Skulle vara så fint att ha riktigt profersionella bilder på Maja som man kan sätta upp i ramar. På sådär 100 x 70 cm:)

Men det blir den dagen!

Idag blir det som sagt att stå ut med en dags utbildning sen åker sambon och jag ner till fiskeaffären för att kolla på lite firredrag. Sånadär gummimaskar, jiggar, som finns i alla färger och varianter. Nästan som en godisaffär, älskar att gå runt å klämma på dom;)

Nej nu luktar det som att det är lunchrast, mmm! Yes, mycket riktigt så plingar det i micron. Riktigt illa hur man vänjer sig vid micromat egentligen, det är ju inte gott! Men nöden har ingen lag, nu blir det mat:)

Söndag 9/5


Får ta och skynda mig att skriva innan alla rutor invarderar rutan,
vette fasen hur vi ska bli av med viruset. Slutar nog med att vi får rensa hela datorn, men bättre det och få en frisk dator.

Vi hade iallafall en toppen dag igår, mysigt hela tiden:) Men vet inte om jag fortfarande är en smula sjuk för jag slocknade straxt innan 12 och har ett ständigt virrvarr mellan att svettas & frysa. Men det ska väl ge sig det med. Ska förresten tipsa om crabfishpajen, den blev så god!!

Och idag tog vi en biltur till Ö&B och köpte en ny hallspegel, den guldiga rasade i golvet för ett par veckor sen. Men då det inte var någons fel hoppas ja på att vi undgår 7 års olycka;) Fästet släppte.

Lite fiskedrag till min nya fiskelåda hängde även på, eget fiskespö ska även skaffas, ja nu ska hon fiska! Det är ett härligt intresse som både sambon och jag delar, att åka ut med ekan och dra fram fiskespöna. Sen om jag får fisk eller inte, ja eftersom jag inte vågar ta i fiskarna så kan det mest kvitta för min del;) Men funderar skarpt på att köpa ett par trädgårdshandskar så ska jag väl kunna ta i de slemmiga firrarna jag med. Får hoppas på att det blir en fin sommar i år så att vi kan åka ut på vattnet. Och lilla hunden med, hon trivs verkligen i båten, slipper hon bli blöt;) Ska bara skaffa en flytväst åt tösan, säkerheten först som sagt:)

Det blir allt en toppensommar!

Lite vind i håret, en gnutta sol på kinderna och två utav dom som jag älskar mest i hela världen är allt jag behöver.

Förlovningsdag 8/5

Ja idag firar älsklingen och jag att vi varit förlovade i 1 år. Helt galet:D Har än sålänge hunnit med en tur till IKEA & till ica. Blev lite till köket samt mat till kvällen. Blir crabfish-paj med en fräsch grönsallad till.

Nej nu ska jag faktiskt inte sitta här, men ville bara hälsa:)

(Har förresten virus på datorn, jepp. Så det blir nog inte allt för mycket datorsittande tills det är löst, -so you know;)

Ha det bäst! Det ska iallafall vi ha

Torsdag 6/5


Host, nys, snörvel & fräs.
Yep, idag känner man sig inte alls för fräsch. Men som tur va så försvann febern när den ersattes av allt det andra. Nu är hon funktionsduglig iallafall människan!

Har haft en rätt så lång dag på jobbet, har bara velat komma hem och lägga mig ner. Får alltid så ont i ryggen så fort som det ska vara lite sjuka. Men först blev det att underhålla sig med objekten på bilden ovanför. Och nu ska jag hoppa in i duschen och sen förbereda mat, tjockpannkaka:D Seeeen kanske man hittar lite tid för att hänga i soffan.

Och det är så gött med fredag imorn, känns som att det var igår som jag låg och förbarmade mig över att det snart var måndag igen. Imorn ska vi iallafall ut & äta med jobbet, blir nog väldigt trevligt och gott. Vi skulle visst käka buffé på ett föredetta fängelse, som nu mera är ett hotell. Har hört lite sägner om att det spökar där, har för mig att ett spök/medieprogram har varit där och filmat. Blir spännande;)

Nej nu vill visst inte datorn att jag ska sitta här nå mer, vet inte vad som hänt. Det ploppar upp en nedrans massa rutor. Bara det inte är virus:S

Min nya ap-slav


Hihi:) Kolla vad jag fick av sambon igår,
en liten apa som blåser naglarna torra när man målat dom. Den är så söt! Tänkte att jag skulle testa hans förmåga ikväll:) Ännu en sak som jag spanat in länge men aldrig viljat köpa själv, även om jag varit nära flera gånger.

Tack åter igen älskling, du är världens finaste pojkvän!

Onsdag 5/5

Får skynda mig, tv-kvällen är fullspäckad och inte väntar de på att jag ska bli klar här;) Febern kröp som väntat fram vid lunchen, nu mår vi dock bättre efter lite ipren & frisk luft i naturen. Men nu blir det soft i soffan med sambon, hö hö, det slank visst med lite ostbågar & glass ifrån affären.

Har ju hört att glass är bra mot feber. Inte?

-Just, får visa imorn vad jag fick av C idag. Han är så tokig & gullig!

Tisdag 4/5

Tror närmare bestämt att jag börjar bli sjuk. Men ärligt talat har jag bara väntat på att det ska blomma ut. Varenda lite kotte på jobbet är förkylda och hostiga. Kände av lite i halsen igårkväll och på natten vaknade jag av att det värkte, sen har det mest bestått av huvudvärk + lite dunkande i öronen. Ska väl snart ge mig på min tredje ipren för dagen så ska ja väl klara av kvällen också. Håller bara tummarna för att det här var toppen av förkylningen!

Får ta och göra en kopp té till kvällen, blåbärsté:) Sitter annars och väntar på att sambon ska komma hem ifrån sitt jobb. Men nu ska jag ta och kravla mig in i duschen, kyla ned den lätt solbrända huden. Satt ute på jobbets altan på eftermiddan och den korta kvarten räckte för att mitt rosa skinn skulle blossa upp. Fräknarna fick sig även en chock, har iof fräknar året runt men nu täcker de mer procent av ansiktet än vad resten av skinnet gör. Jag som trodde att antalet fräknar skulle minska med åldern, right.

Blir bortskämd här hemma



Älsklingen har kommit hem med presenter två dagar i rad nu, han är så söt. Blir så otroligt generad & känner mig väldigt bortskämd, men blir såklart glaaaad:) För titta vilka fina saker! En vit pelargon och en brödkorg i trä. Den grabben känner mig in till skinnet, älskar båda presenterna.

Har ju sett den där brödkorgen på Lilly's blogg ett flertal gånger och har alltid suktat efter dom. Väldigt romantiskt/lantligt. Det blir bara sånt som man inte köper åt sig själv, iallafall inte jag. Meeeen nu ska här bakas, kom att tänka på mina baguetter som jag bakade dagar i ända, kanske skulle sitta fint med en bagge;) När tiden faller in såklart.

Måndag 3/5



Burr, inge gött att bara ha fönster med skugga. Sitter här och fryser då jag öppnade upp alla fönstren i lägenheten och nu orkar jag inte lyfta på rumpen:( Trodde att det var sommar ja, kändes nästan som att jag skulle smälta bort när jag satt på bussen förut. Ska väl även släpa mig ut till köket och sätta igång kastruller, pannor och spis, är jämt så hungrig. Får svänga förbi fönstrerna på vägen. Oj, oj, oj, dessa i-lands problem.

Idag har det iallafal varit en riktigt härlig dag,
till kontrast för igår då jag inte alls mådde bra. Blir alltid lite så när ja lämnar folk jag älskar. Nåväl, nu är hon sitt vanliga jag tösan!

Lite senare blir det nog en varm dusch plus ansiktsmask, en måste ju lyxa te måndan;) Sen blir det bänkning framför Bonde söker fru kl 20.00. Hade ingen aning om att det började idag. Men har man en sambo som totalvägrar tv-reklam så blir det lätt hänt. Tur att en håller sej uppdated på egen hand.

-Men nu undrar ja mamma? Hur ska du hinna söka in till programmet om det börjar idag? Jalla, jalla!

Lördag 1/5

Det slog mig just att om exakt en vecka så har C & jag varit förlovade i 1 år. Ett helt år? Hjälp vad det där året har gått fort och vi är samtidigt inne på vårat tredje år som ett par. Jag är så stolt över dessa underbara år, jag är så stolt över oss!

Och ordet kärlek räcker inte längre till, det är något mycket större än så. Man har även kommit till den punkt då man inte kan föreställa sin framtid än med just varandra. Det är banne mig med dig, just dig jag vill bli rynkig & grå med

Trevlig valborg!

Vill önska alla jag känner en just sådan. Vi ska väl snart ta och göra iordning oss här hemma och sen åka till festligheterna.

Var , as you know, nere i stan efter kursen och jag fick en sån härlig känsla. Solen sprack upp ur den grå himmeln och på torget hade de ställt upp massvis med olika matstånd, och alla ifrån världens olika hörn. Tyskarna grillade kött och skrattade högt bakom de stora grillarna. Engelsmännen hade en stor kärra med olika sorters fudge och engelskt godis. Italienarna trängdes de med, likaså spanjorerna och fransmännen. Men om de var ifrån alla de länderna har jag ingen aning om men visst fick man snacka engelska med dom.

Man gick runt och luktade, provsmakade och absorberade hela atmosfären. I tanken befann jag mig inte i karlstad, sverige. Istället spatserade jag på Césmes gator i Turkiet, eller varför inte i Frankrike?

Fick iallafall med mig lite gott, en påse, (dyr), engelsk fudge, vitlökskorv och parmesanost.

Måste säga att jag trivs med att bli kallad madame;)

Men nu återgår jag till sverige och dess traditioner, valborg, kungens födelsedag.

Grattis knugen och ha en trevlig kväll alla kära.

Läs inte om du har behov av att förstå;)

 

När jag satt och skrev föregående inlägg kom jag plötsligt in på ordet sakna, kanske just för att jag saknar mina vänner. Men jag saknar allt för det mesta, eller snarare jämt. Det finns alltid någon eller något i tanken. Som en suddig bakgrundsbild som ettsat sig fast på näthinnan. Den finns där, vare sig du bestämt det eller inte.

 

Jag saknar, även om jag har allt jag kan tänka mig så nära jag kan komma. Saknar jag inte det jag haft så blir det alltid något som man inte har, eller ännu inte fått.

 

Men någon som alltid slår sig till ro på den där bakgrunden är min gamla sköthäst. För jag vet inte hur han har det. Och för att jag saknar. Ja det är verkligen allt i minsta detalj. Jag saknar att få be om att få gå tidigare ifrån skolan, bara för att jag skulle hinna med den tidigaste bussen till stallet. Jag saknar att känna igen alla ansikten som precis som jag åkte 532:an varje dag. Jag saknar att gå den tråkiga sträckan till stallet och jag saknar känslan av att bara vilja flyga fram så att man kunde få vara där fem minuter extra.

 

Jag saknar att vara behövd. Att mocka boxen tills den skiner av det färska, nya spånet. Mäta upp mat, släppa in de hungriga djuren och likt en mamma bädda ner dom för kvällen. Sen att jag oftast fick vänta i stallet en timma extra för att bussen gick så sent, det gjorde inget alls. Ofta släkte jag ned lamporna, satte mig på en pall och lyssnade på hästarna som mummsade på sitt hö. Man fick alltid en sån ro & frid i kroppen. Att ha varit just behövd och att ha gjort flera vackra djur glada.

 

Att jag har ett sånt starkt behov av att få andra levande ting nöjda? Jag kan väl dock bara se det positivt. Men visst tar det energi, haha kanske är därför som jag aldrig lyckas se en hel film utan att somna! Såg förresten New Moon i förrgår. Somnade när det var 30 min kvar men den var bra, i början iallafall;)


Torsdag

Är nydligen hemkommen ifrån jobbet, blev en hel vecka till inbokad! Det som började med, vad jag trodde, 1 & 1/2 veckas extrajobb i vintras har visat sig bli över två månader. Inte mig emot såklart, kul att de verkar trivas med mig:)

Annars ser det ut att bli en lugn dag, har faktiskt bara planerat att njuta av att vara hemma, hemma med snyggingen här brevid;) För imorn blir det full trådrulle, ska till utbildningen, åka ner till k-stad och fixa med ett nedrans papper som för mig är helt onödigt, men jaja, sen ska vi ut till svärisarna och fira C's bror tillsammans med släkt och vänner.

Ooooch på lördag åker jag hem till kga för att socialisera mig med mina vänner, vilket tyvärr händer allt för sällan. Ser iallafall ut som att det blir gemensam lagad middag + filmkväll. Mikaela längtar & saknar:(

Nu ska jag möööijsa med sambon bara för att han ser så nedrans möijsig ut;)

Onsdag 28/4

Nu får jag äntligen sätta mig och skriva;) En kille ifrån hyresgästföreningen knackade på och tyckte att vi/jag skulle bli medlemmar. Ingen som helst tvekan egentligen då det är en enorm säkerhet som hyresgäst. Te.x att man igenom dom får hjälp med att rätta till fel i lägenheten om man inte får hjälp av hyresvärden, kan inte nämna nog hur mycket fel vi har i den här lägenheten. Och det värsta är ju fuktskadan i badrummet! Och efter att ha sett programmet Fuskbyggarna på tv4 (som visas ikväll btw), så blir man lite rädd ang. mögel och vilken skada det kan ge på luftvägar osv. Men det sa ju hyresvärden att han skulle fixa, innan vi flyttat in, nu är vi inne på fjärde månaden och visst luktar det fortfarande skunk i badrummet. Och så har vi alla snygga hål överallt...

Haha nej jag ska inte fortsätta;) Då blir jag sittandes här till midnatt. Nej men iallafall så nämnde jag att vi vill flytta härifrån och då gav han oss olika namn på föreningar som har lediga lägenheter. I just det området vi vill till:) Rätt så små föreningar så vi hade ju aldrig tänkt på dom. Det ska iallafall kollas upp för enligt honom så fanns det stor chans att vi kunde hitta en, och en trea t.o.m! Meeen jag ska inte förhasta mig allt för mycket nu, än har vi inte hittat nån. Men här stannar vi inte länge till.

Har iallafall haft en bra dag på jobbet, har suttit med en liten extrauppgift den största delen av dagen så tiden har flygit förbi. Det innebar iaf att jag skulle ringa runt till olika hotell i sverige och tjecka hur deras intresse ser ut för en träningsbok som en utav cheferna komponerat. Var jättenervös i början och kände mig smått besvärad men nu kan ja väl glatt meddela att jag kommit över min rädsla för att prata med främmande människor på telefon. Dom är ju snälla ju, de flesta, och är de inte det så tar man det inte personligt. En superviktig och toppenbra egenskap och erfarenhet nu när man flyttat hemifrån och "tvingas" ringa runt själv. Även om det fortfarande är väldigt bekvämt att låta mamma ringa;)

Nej nu ska jag ta och liva upp mina dystra växter med lite vatten, de liksom hänger med huvet och suckar åt det gråa blöta vädret utanför fönstret. Jag kan inte klandra dom. Snart är det fanken maj så ge oss lite värme va!?

Söndag 25/4

 

Ska straxt springa ner till tvättstugan men tänkte att jag skulle hinna med detta först. Allt är iaf bra här på Hammarö'a och helgen har rusat förbi som blixten.

 

I fredags somnade vi tidigt, slitna och trötta och i lördags åkte vi hem till mina föräldrar. Lämnade av hunden hos mor & grillade resten av kvällen hos far. Tog mig även äran att rensa hans rabatt, och de andra krattade löv på gården. Och det var så härligt, att få rycka, slita och gräva i jorden. Spelade ingen som helst roll att man egentligen var lite pömsig och kall, det var så skönt. Har alltid, iaf i fem år i rad, gjort iordning rabatterna på våren. Så klart att man var tvungen att sätta sig på knäna i år igen, fasten man flyttat. Jättefint blev det:)

 

Och idag har vi varit hos svärföräldrarna och babblat en stund. Men nu tycker jag iallafall att jag uppdaterat er en smula, är medveten om att det blivit lite lite bloggande på sistone. Såå, nu ska jag bara få tummen ur och hänga upp en massa fuktig tvätt. Det är sååå kul! ;) Pust.


Torsdag

Hej!

Det var ett tag sen nu bloggen och alla mina vänner där ute i cyberspace.
Har jobbat på som vanligt med mina bröllopskort och nästa vecka blir det bara tre-dagars, så det blir att knata till utbildningen måndag & fredag. Hm, vad var det? 2 månader sen jag var där? Har ju t.o.m glömt bort vad alla heter! Vet inte om af föreställde sig detta scenariot när de planerade kursen, hur ska man nånsin kunna hoppa in efter en sån lång tid.

Meeeen, det är deras problem;)

Har annars haft det bra, som vanligt, sen senast.
Har blivit lite turer till Kil i veckan för att titta & sen hämta hem en ny soffa till lägenheten. En röd, dreeetstor hörnsoffa med schäslong ♥ Både sambon, hunden och jag blev jättenöjda med schabraket. Sen har vi inte gjort nått speciellt. Åker till Karlskoga på lördag och hälsar på pappa & bror, och är det någon som jag saknar så att jag får ont i magen så är det Max! Vill bara busa av mig med honom, bygga en koja i skogen, kolla på roliga klipp på datorn, skrämma mamma sena helgkvällar och att dansa. Haha ja Max och jag har en egen dans, men den vågar jag bara dansa med honom eftersom han är lika knäpp som jag;)

Min gulliga lilla lillebror, syster saknar dig!

Nej nu ska jag ta ut mitt lilla troll här hemma, vi ska ut i skogen en sväng innan solen går ner. Men ha det så bra och njut av den sista arbetsdagen innan helgen imorn;)

OCH IMORN HAR P3 ROCKTEMA, dvs inge Håkan Hellström & skrål i mina öron.

-Glad:)

Söndag

Lite halvt seg dag känner jag, har inte lyckats åstadkommit stora verk om man säger så. Busat lite med hund + sambo och varit ute imellan varven. Ska väl snart ge oss ut igen och sen blir det mest lite smått här hemma. Laga krubb och dusch. Jobbet har iallafall blivit förlängt igen:) Men bara 1 vecka, men det tackar och bugar ja för då jag får ihop till en hel månadslön.

Nej, känner att jag bara sitter och gluttar mot fönstret mellan raderna, dags att ge sig ut igen! Blir så otroligt rastlös när inte sambon är hemma

Så, imorn drar vi igång verkligheten igen. Dags att tråna efter nästa helg;)

Lördag

Uj va den här veckan har gått fort fram och jag sitter redan och njuter av ännu en lördagsmorgon. Blev dock en tidig kväll igår, var som vanligt helt slutkörd på kvällen. Men nu är vi utvilade & spritter av energi:)

Tvätt står på schemat och klart att det ska bjudas på dåligt väder när man väl kan gå ut. Men, vad hade man att förvänta sig? Mysigt med helg iallafall och den ska ja nu fira med lite frukost och en morgonpromenad med hunden. Ska bara lyckas väcka henne först, sömntutan.

Fortsatt trevlig lördag då:)

Måndag

Idag är vi lite sega och har ont i huvet:/ Började igårkväll och fortsatte att hålla mig vaken natten igenom. Men snart blir det chips & dipp här hemma med älsklingen, så känner mig genast bättre av bara tanken;)

Men måste bara berätta om en sak jag såg igår som har hållt mig hyfsat deppig hela dagen. Skulle precis sova när jag bläddrade förbi animal planet och där visade de en lejonflock som just blivit attackerad av en flock med oxar. Alla klarade sig fint och hann undan förutom en liten unge. Han hade brutit ryggen ifrån midjan och ner när han hamnade mitt i den skenande hjorden. Han släpade sin livlösa underkropp genom den leriga strandkanten och några dm bort stod hans mamma och drack vatten. Mådde så dåligt när jag fick se hur den lilla ungen släpade sin leriga kropp med frambenen. All smärta. Men det är som sagt naturens gång och de andra i lejonflocken accepterade att han skulle dö.

Uh, nej nu måste jag tänka på nått annat.
Man vet att sånt här liknande händer hela tiden, säkert nu i denna stund. Men jag kan inte acceptera det, även om jag är helt hjälplös och inget kan göra.

Dock har jag lättare att acceptera sånt som händer djur i mellan. Om ett djur dödar ett annat. Det är dock när vi människor blandar i oss som gör det väldigt svårt. Där känner jag mig verkligen hjälplös och frustrerad. Eftersom jag även där, vet att det händer varje dag, nu. Inte det att vi dödar för mat. Det är när vi låter djuren lida, misshandlas och vanvårdas. Att vi smarta, utvecklade, tvåbenta människor låter detta ske. Det är lätt att man känner sig frustrerad.

Nej, ja kan verkligen sitta här i timmar o skriva, (jag som tänkte lägga in max 2 rader;)

Ville bara ha det sagt, det berörde.

Nu är det visst Roast på Berns. & chips var det visst. Gött!

Söndag



Hade det riktigt trevligt igårkväll och det tror jag också att alla hade! Det bjöds på mummsig mat och efterrätt, även en del spektakel och lekar. Älskar att se hur folk kan bjuda på sig själva:) Blev rätt så sent in på natten och vi la oss seeeent här hemma. Somnade såklart i soffan så fort som vi kommit hem men blev redigt chockad när sambon väckte mig och undrade om vi inte skulle ta och lägga oss, då var klockan 5 på morgonen.

Så inte helt oförklarligt har det blivit en kort söndag, dock med mycket gjort. Tog som vanligt en riktigt lång promenad när vi vaknat och traskade runt i skogen med Maja. -I bara långärmad! Ja det har varit så varmt idag och solen har legat på hela tiden. Plockade med lite fina videungskvistar som nu lyser upp hela atmosfären i köket. Blir så fint när de slår ut till gröna små blad:)

Bakat bröd och badat/finklippt hunden har hon även hunnit med, jepp! Så nu ligger lilla tussa i soffan och sover som en stock♥ Hade även planerna att ta med henne på en cykeltur till affärn men där sket det sig rätt ut sagt. Korgen satt på plats, hunden med och man såg verkligen hur spännande hon tyckte att det var. Men när vi skulle trampa iväg rullade inte bakhjulet. Kedjan och pedalerna rullar på så fint men inte åker man framåt för det. Har kollat kedjan men den är ok så vet inte vad det kan vara. Väääldigt irriterande bara.

Men nu fick ja ju sitta här istället, bra det med.

Men har jag någon cykelkunnig läsare där ute så får ni ju gärna höra av er, har ju inte rört cykeln sen ja köpte den. Vill ju rulla runt på vägarna nu när det är så fint ute. & Maja med!!!

Lördag

Det var länge sen som hunden och jag hade en sån mysig morgonpromenad som idag. Solen tittade fram ur bädden av moln och det blåste varma vindar, gräset var torrt och fåglarna kvittrade. Fick en helt underbar känsla i hela kroppen, samma som jag alltid fick som yngre på våren. När man plockade fram cykeln ur snön och fick brumma runt på gruset runt kvarteret. Man fullkomligt sprudlar och vill bara springa över de där öppna fälten och skrika tills man blir hes. Som en liten kalv som för första gången sätter sina små klövar på gräs.

Det mest underbara med våren♥

Vi gick runt på grusvägarna, satte oss i gräset och kastade pinne. Kände en sån total lycka att jag var tvungen att ringa hem till lillebror. Han hade nyss vaknat och undrade säkert vad hans ultraglada syster ville. Ville absolut ingenting förutom att få höra den gamla familjen igen. Blev varm i hjärtat!

Men nu ska jag ta och krypa ned till min älskade sambo, hunden gick visst o la sig hon med igen. Idag ska vi iallafall på 60-års kalas, C's moster har fyllt så det ska bli lite firande. Ser fram emot det:)

Kram på er!

Torsdag

Tjoho!

Yes vi lever;) Sambon ligger utslagen framför Simon & Tomas på 3:an och hunden gnager frenetiskt på ett grisöra. Båda mina älsklingar nöjda, så som jag vill ha det! Blev massa slapp idag efter jobbet så jag känner mig själv helt mör i kroppen, tog en powernap nydligen, vilken bara tycktes förvärra allt. Nåväl, blir en dusch snart och sen blir det sängen, efter Lyxfällan kl 21.00 såklart.

Well, kände bara att jag skulle slänga in ett livstecken efter jag lagt upp bilderna. Togs förresten med mobiltelefonen, blir skitbra verkligen:) Så n

Måndag

Hallå!

Nu är väl påsken över för den här gången men det har varit otroligt roligt. Har ätit massa gott och haft det jättekul med familj och släkt. Inser verkligen hur mycket jag saknar dom när vi väl ses, och de små växer verkligen för fort! Lille 'bebis' Viggo fyller fasiken 3 år snart!? Mycket bus och knäna fulla med ungar blev det iallafall;)

Idag tog vi, jag, sambon & hunden, en tripp till Kga igen. Kan ju inte vara borta för länge yo? Åkte hem till mormor & morfar och fikade samt hämtade upp lite filmer som moster dumpat av, eller lite förresten? Nu mera ligger dvd-samlingen på över 100st. Ibland är det bra att ha föredetta filmgalna släktingar;) Hjälpte även till att klippa Ronjas lurviga fossingar, som tack för fikat plus all mat som vi fick med oss hem. Det var vääldigt gott och alltid uppskattat:) Finns inge tråkigare shopping än just mathandlande.

Nej nu ska jag ta den tråkiga uppgiften att göra matlåda. Ska dock bli väldigt kul att jobba imorn igen efter en galet skön ledighet. Den tackar vi så mycket för oh härliga röda dagar!

Skänker även en styrkekram till 21-åriga Sannis som just nu går igenom en skilsmässa samtidigt som hon tar hand om sin två-månaders dotter. Jag är grymt imponerad av din oendliga styrka! Kram!

Glad Påsk!

Glad Påsk på er alla söta!

Är hemma hos lilla mor och ska straxt äta frulle, åker sen ner till mormor & morfar för lite påskmat. Ska även bli väääldigt kul att träffa alla små söta kusiner. Toppenväder idag också, Maja och jag tog oss en lång promenad i morse genom barndomskvarteren. Misstänker att det blir några timmar sittandes på mormors veranda för lite solslukande:) Älskar vår!!!

Torsdag

Yes! Nu äntligen börjar vi ledigheten på fyra hela dagar, ska försöka att uttnyttja dom till max men vet ju hur det brukar gå med det. Att ta lååånga sovmornar när man kan är ju oftast inte fel. Nåväl, fick förlängt på jobbet idag igen:) Men ser ut som att det blir den sista uppbokade perioden då det börjar bli klent med ordrar igen. Ibland har jag så tråkigt att jag fördriver tiden med att gå på toan. Haha, så här kan vi inte klaga på stress längre!

Men idag hade vi iallafall finbesök på jobbet, lille Vidar 6 år följde med sin pappa. En väldigt lillgammal pojk med massa, massa energi och sockerabstinens. (Hm, jag undrar varför?;) Vi började iallafall prata om skolan och om han lärt sig nått engelsk ord än,

(V) -Ja jag kan säga katt, cat! C-A-T!
(Alla) -Åh va duktig du är!
(V) -Ja det kan väl alla säga?
(V's pappa) -Nej inte grannkatten va jag vet
(V) -JO det har jag faktiskt sagt till honom att det heter!!!

Även

(V's pappa) -Hördu mannen, vad gör du?
(V) -Jag är ingen man, jag heter Vidar!!!

Hihi, sånt som förgyller dagen en smula;)
Nu ska jag snart ge mig på disken som jag i ett svagt tillstånd lovat att fixa. Hm, och första april förresten, har funderat hela dan och försökt att klura ut nått fuffens men nu känns det nästan som att det är försent. Det gäller ju att göra det på morgonen när ingen sparkat igång sin hjärna;)

Tisdag/Onsdag

Kom just in ifrån en promenad med korven och nu ligger hon på ryggstödet av soffan och snarkar. Söt! Vi snappade upp de sista solstrålarna från idag och hoppas på att det kommer hit imorn igen.

Hihi men skönt att det är onsdag idag då;) Ja, är ju ledig på fredag så då skjuts ju dagarna fram automatiskt. Lite hemskt att man ska behöva önska bort vardagarna men visst njuter vi en smula av dom med!

Har annars haft en väldigt bra dag, alltid lite jobbigt sådär en timma innan lunch, ryggen värker, magsäcken äter upp sig själv av hunger och fingrarna flagnar. Tur att allt löser sig och blir prima efter lite mat i magen:) Och att bero på det ska jag nog fixa till lite kvällsfika med te och fördriva tiden en stund tills sambon kommer hem. Hunden har som sagt somnat sedan länge så det blir att kolla in kvällens tv-tablå.

Imorn tänkte jag sätta lite tid till att baka, nått med choklad. Mmmm! Älskar min stora kokbok som heter just Choklad, massa goda recept och läskande bilder. Nära in på bättre än Harry Potter-böckerna;)

Ibland tappar man tron på mänskligheten

Aftonbladet

Idag fyller lillasyster 17 år!



Grattis min älskade kusin! Hihi var det inte igår som det där kortet togs? Fjunigt ludd på huvet och härligt rund mest överallt. Det är så mycket som vi upplevt tillsammans och jag vet att vi båda kommer minnas alla år vi hade tills den dagen det tar slut. Du har alltid varit min lillasyster och jag kommer alltid att le när jag är med dig. Humorn själv ju;)

Kommer du ihåg den gången som vi red ut på Navarra? Du i sadeln och jag på hästrumpan:) Eller när vi lekte apotek med mormors skänk, eller alla de gånger som vi tog med Fanny och Molle på milslånga promenader, och alla andra grannars hundar med för den delen. Kan rabbla upp hur många minnen som helst och jag kan verkligen inte sluta att le. Du gör mig glad lilla toka!

Hoppas att du får en superfin födelsedag och att vi ses snart, vid Påsk kanske?
Det visar sig, men du ska veta att du betyder allt för mig syster även om vi inte träffs varje helg som förr. Men det tror jag också att du vet;)

Puss på dig ♥

Söndag



Idag har jag inskaffat cykel, är nöjd med mitt nya blåa vrålåk. Tänkte fixa en korg fram på styret så att Maja kan följa med på lite turer när solen tittar fram ur det grå. Hon har åkt cykel tidigare och har älskat det! Cyklade massor när jag var yngre och skulle till ridskolan, då fick hon följa med:) Ser även fram emot en massa turer till stranden i sommar då vi har cykelavstånd till flera fina stränder. Picnickorgen på pakethållaren och hunden i fram;)

Har annars spenderat en massa tid vid en hög tvätt och en hög med disk. Men nu är det så fint och kan äntligen sätta mig ned med gott samvete. Tror visst att sambon nämnde pizza innan han åkte?

Men jobb imorn som vanligt och det är tyvärr min sista vecka jag inleder. Hoppas så innerligt på att de behåller mig några veckor till! Trivs så bra och jag vill ju inte missa alla fredagsmysfikan:(

Glass & kakor till frukost är ju ett utav det bästa jag vet...

Lördag




Flyttade runt i fönstrerna
och 'möblerade om' lite. Inskaffat lite påskliljor till köket och den gula påskkycklingen har flyttat dig. Hittade även en urgullig fotoram på Lagerhaus idag, den på sista bilden. Och i den en fin bild på sambon i ung ålder med lurvig vovve:) Blev väldigt nöjd!

Hittade även en fin topp i lång modell och lite underkläder. Cubus hade även rea då de ska slå igen, 5-pack strumpor för 29:-, perfa.

Men nu ska vi ta och åka hemåt till C's föräldrar för mat. Glöm förresten inte att stänga av all elektricitet vid 20.30, Earth Hour. Om det inte är möjligt att stänga av allt så kan man släcka lamporna, tänd lite ljus och känn hur mycket energi jorden sparar in;)

Ha en fortsatt bra lördagskväll nu!

De syndiga bullarna

Vi hade hela arbetsgänget spanat in de där kakorna & bullarna som låg på köksbänken, hela veckan. Ingen visste vems det var. Anders var t.o.m så sugen att han var tvungen att öppna ett paket för att smaka och köpte sen ett nytt och la på bänken. Men så i fredags när vi alla satt på lunch så berätta chefen att det var praktikenten som lagt dom där för att vi skulle fika tillsammans, men inte vågat säga nått. Och hon hade ju sin sista dag på onsdan.

Tyckte så jäkla synd om henne, hon hade köpt fika till oss som tack för att hon fick praoa där. Men inte vågat sagt att det var hon.

Jag har själv alltid varit blyg som mindre men då alltid vågat sagt till om det är nått eller sagt ifrån. Kan bara fantisera om hur jobbigt det måste ha vart för praktikanten och säkert fortfarande är. Vet ju av egen erfarenhet hur svårt det är att vara blyg av naturen när man går i skolan. Man är osäker, rädd för vad andra ska tycka och vill helst smälta in så gott som möjligt, genom att inte säga ett knyst.

Jag hoppas så innerligt att hon som jag växer ur den eviga osäkerheten och vågar stå för den hon är och står upp för sig själv. Det är alla människor värda och ingen ska behöva känna sig osynlig!

-Du är helt perfekt som du är och var stolt över det, över dig som person och att du är unik.

Kan även hälsa till praktikanten att fikat var gott, kändes syndigt att äta upp det men å andra sidan hade hon säkert velat att vi skulle det. Synd bara att hon inte var med runt bordet.

Lördag

God morgon:)

Längre än till 8.45 kunde jag inte sova denna lediga dag, why man, why? Så tog just en liten morgonpromenad med hunden och det var i ren protest kan jag lova;) -Det regnar ju! -Tokiga kvinna stanna inne i sängen! Men nu sölar hon ju iallafall inte med att göra sina behov, någon nytta ska man få ut av regnet. Även att snön smälter såklart, det gör vi många tummar upp för.

Idag ser det iallafall ut som att det blir en regnig tur på stan, medans sambon repar & hjälper sin bror med flytt. Är ute efter ett par vårfräscha, beiga chinos & ett par nya tygskor. Har dock hittat just det plus en massa fint på Ellos.se men leveransen var inte förens den 25 maj på byxorna, det är väl ingen som orkar vänta tills dess? Inte om man heter Mikaela och är grymt vårsugen.

Så vi får se:)

Nu blir det iallafall en lång & god frulle i tv-rummet, som jag förövrigt städade igår (plus hela lägenheten). Man kan kalla det för en 'innan-vårstädning' -städning! Grovgörat väntar jag med tills mamma hälsar på;)!

(Ta med dig mormor också...)

Torsdag

Nu har hon äntligen ätit upp en hel skål med hundmat + lite strimlad påläggsskinka;) Maja har nämligen matstrejkat hela dagen och både jag och sambon har varit jätteoroliga. Har provat med glass, skinka, hundgodis, pannkaka, yes you name it! Men nu vaknade hon i sin dvala och upptäckte visst att hon var hungrig. Då blir hönsmamma lycklig:)

Hade ett hundratals teorier varför hon inte ätit: förstoppad? tarmvred? en pinne som fastnat i halsen? ont i tänderna? deprimerad? förgiftad? cancer? Men hon var antagligen bara inte hungrig, eller sugen. Bara för att det är en hund ska man ju inte förutsätta att den äter allt när som helst och var som helst. Har jag lärt mig;)

Har iallafall haft en bra dag förutom lite orolig mage över hunden då, första löningen droppade in och det är fredag imorgon! Och jag får äntligen träffa min käre pojkvän!!! Vilket gör hönan ännu lyckligare;)

Så jag och Maja ska faktiskt ge oss ut på en sista kisspromenad och sen hoppa i säng. Vill bara att tiden ska gå, vilket görs bäst i sovande position.

(Hihi, i skrivande stund ligger jycken i soffan och kollar intensivt på Per Moberg när han lagar mat, -kul att man t.o.m delar samma favoritprogram med sitt djur;)

Onsdag

Usch vilket segt väder, fuktigt i luften och backen är lerig. Men vi pallrade oss ut på en långis iallafall hunden och jag, rätt så skönt att sträcka på benen efter en dag på jobbet. Så nu är vi båda rätt så mosiga i kroppen, blir en soffsittar-kväll skulle ja tro. Efter alla städbestyr som hör ett hem till.

Nej fy, idag rinner det verkligen inte på i skrivkanalerna. Kan bero på att jag inte ätit middag än, ja för mig har kl 18.00 blivit alldeles för sent. Har blivit så van vid att äta med sambon direkt efter jobbet. Tur att han är snäll och lagar mat åt mig iallafall, fast än han inte är hemma.

(Står en go tallrik i kylen och väntar på mig:)

En nedrans tur att jag har dig min älskling


Måndag

Har just suttit i köket och klippt igenom Majas päls, höll på i två timmar nu och det blir säkert nån timma imorn igen. Har bara benen och tassarna kvar så det ska gå fort, ett bad bör även hänga på. Men det är riktigt skrämmande hur olika hon kan se ut när man klipper henne/sparar ut. Nu ser hon ut som en fisförnäm cockerspaniel-flicka;) Tösa min!

Idag har vi jobbat och slitit, fick lyxen att ta hand om en praktikant idag. Lite extra hjälp sitter aldrig fel. Gick sen och hämtade ut klädhängarna som jag vann i Denise tävling ifrån Perlan Living. De var jättefina och har redan lyckats fått upp den ena, heeeelt själv, med förborrning och allt;) Den andra ska sitta i en betongvägg, och där ströks mina kunskaper. Det blev iallafall helt toppen!



Passar som handen i handsken tillsammans med anslagstavlan

Nu ska jag ta och förbereda kvällen så att jag kan ägna lite extra tid med sambon när han kommer hem. Han kommer jobba kväll tisdag, onsdag och torsdag. Och jag dag då. Vi hinner inte ens mötas i trappuppgången dessa dagar:( Men det blir ju bra för hunden som slipper vara ensam då det alltid är någon hemma, så visst är det tur på det sättet. Men fy, kommer att sakna honom som skrutt:( Älsklingspojken

Dagen i bilder

 

Ja lite fick vi gjort iallafall och vattnet är tillbaka, dock upptäckte vi det innan vi fått reda på att man inte ska dricka det. Upps säger de två som klämde i sig en halvliter vid lunchen. Men det kan väl inte vara skadligt? De visste inte ens om det var farligt utan det var en återgärd som alltid krävs. Nåväl, det lär väl märkas inom sin tid i så fall. Än mår vi bra:)

 

Hann med 5 maskiner med tvätt på eftermiddan och har just hängt upp det som inte blev torrt. Sambon har åkt iväg igen för jobb och jag ska väl tvinga i mig lite chokladglass framför Körslaget, ja inge synd om mig med andra ord. Sen blir det nog en tidig kväll i den nybäddade sängen med en bok, bestämde mig för att läsa ut slutklämmen på Harry Potter med endast ett kapitel kvar. Alltid lika spännande! Men sorgligt:( Att det är slut;)

 

Imorn åker vi hem till Karlskoga och kidnappar hunden, sambon ska klippa sig och det lovades visst lasagne, mumms:) Tänkte att jag skulle klippa Majsen till veckan, ni ska få lite bildbevis på att det behövs!


Utan vatten

Citerat ifrån Aftonbladet

'Nu har brottet lokaliserats och arbetet med att åtgärda det är igång. Troligtvis kommer Karlstadsborna att ha vattnet tillbaka redan under förmiddagen, enligt Lindström. I Hammarö är det värre – där kan det ta hela dagen att åtgärda problemet och kommunen kommer därför att ställa ut vattentankar.

-Haha, ja vad ska man säga? Tror inte ens att vi äger någon vattendunk...

Lördag

Vaknade nyss och skulle i vanlig ordning skölja av ansiktet i badrummet samt tvätta händerna som man brukar göra. *Gurgel, gurgel* lät det i kranen, va f-n det kommer inge vatten!!! Inte i köket heller. Beklagade mig för mina vänner på facebook, ja så som man brukar göra;) och fick reda på att hela Karlstad är utan vatten!

(Haha, jag som förberedde ett låångt klagosamtal till vår vaktmästare, stackarn)

Så det är väl inte så mycket att göra än att vänta och hålla sig uppdaterad. Och detta har vi ju klarat av förr vi värmlänningar, minns förra året då hela Karlskogas vatten blev förorenat. Blir bara ett litet 'dilemma' att laga mat nu, jag som tänkte laga iordning lite gröt till frukost. Kan man koka den i mjölk kanske? Coca-cola?

Fredag

Sitter och försöker få till lite fredagsstämning, lite ljus tända, let's dans på tv:n och snart ska väl chipsen fram. Men jag är alldeles ensam:'( Det är ett uppdrag som ser ut att bli helt omöjlig utan min karl i huset. Han är iväg till Säffle och jobbar fram till kl 6.00 imorn bitti och samma process imorn kväll igen. Gillar det inte. Vill ha min fina pojk

Men det är bara till att härda ut
, ska fördiva tiden med lite kvinnogöra, nej inte diska!;) Tänkte ta en lång dusch, (ett badkar skulle inte sitta fel) och lägga in en inpackning samt en ansiktsmask. Möjligt att naglarna får sig en liten stänk med färg. Så lite mys blir det kanske, solsidan är iallafall uppbokat!


Hihi, åh, sitter och skriver med lillebror på msn och fick helt oväntat det här meddelandet:



PepzI M@x säger:

SaKnAr DiG!!!!!!!!


Blir så varm i hjärtat när ens supercoola och nästan tonåriga brorsa säger att han saknar sin systeryster. Märk väl hur den nästan tonåriga brorsan stavar, säkert ultracoolt och 'inne'. Vet själv hur man var; HoRsEgIrL89 yo;) Men det var på den tiden man hade Lunarstorm & Kamrat. Vilken tid och vilka minnen.


Torsdag

Åh sitter och småsnyftar framför ett utav mina favoritprogram, förlossningskliniken. Spelar ingen roll om jag sett avsnittet och alla tänkbara förlossningar så är det alltid lika gripande. Och idag handlade det bland annat om två drogmissbrukande kvinnor som båda skulle få små, ena lyckades bli 'ren' i tid och den andra föll oturligt nog tillbaka till missbruket. Man vet ju att de skulle klara av det om de nu ville, men när de bara mummlar 'nej, nej, nej' när barnet lagts upp på bröstet så kan man ju inte annat än att bli otroligt ledsen. För barnets skull. Det är inte så det ska behöva vara på sin allra första födelsedag. Så oskyldiga och hjälplösa

Nåväl.

Dagen har annars varit helt normal, allt knallar och går. Men jag kan inte sticka under stolen med att fredag inte sitter helt fel;)

Nu ska jag ta och tvätta bort sminket och lägga mig med en ny bok vid nyllet, The Secret. (Måste dryga ut det sista jag har utav Harry P;) Den verkar iallafall jättebra, har läst ett antal kapitel och längtar redan tillbaks. Den handlar iallafall om 'hemligheten'. Hemligheten som alla stora människor genom tiderna har kännt till, Einstein, Leonardo Da Vinci, Platon, Edison mm. Hur man når vägen till framgång och rikedom bara genom den enkla naturlagen 'hemligheten'. Allt känns helt självklart och tydligt när man väl fått reda på the secret.


Onsdag

Frust.. antar att det inte bara var här i Karlstad som det började snöa igår. Ledsamt och supertråkigt:( Och nu är det alldeles grått, slaskigt och vintrigt. Kunde vi inte få ha den där bara asfalten och få skymta lite sol?

Nåja, inget att göra åt saken;) Vårjackan byttes iallafall ut igen.

Lite tur ska man dock ha
, fick förlängt på jobbet idag. Får jobba heltid två veckor till från och med imorn! Kunde inte ha suttit bättre nu innan sommaren och ev. semestrar. Åh sommar, *drömmer mig bort ett tag*.

Annars fortsätter dagen
med en tur till IKEA för att kolla kök med pappa & lillebror. Antar att det krävs en kvinnas åsikt när det gäller renovering;) Blir iallafall kul att träffa grabsen igen och IKEA sitter aldrig fel.

Tisdag

Och vi rullar vidare, jag och mitt liv. Uppdatering är som synes lika dålig men det är verkligen otroligt stressigt nu om dagarna/vardagarna. Känner inte att jag hinner med någonting och jag förundras verkligen över dom som klarar av både jobb, hus och familj! Hihi det är ovant det här gott folk, behöva stressa, ja det har jag inte gjort sen skolan. Men man vänjer sig och tråkigt nog är det faktiskt sista bestämda arbetsdagen på torsdag, sen sätts utbildningen igång som vanligt. Undrar vad mina kära vänner har gjort medans jag varit borta? Fikat & sträckt på benen:)? Det ska faktiskt bli lite kul att komma tillbaka, om så dock bitterljuvt.

Ja men vad jag gjorde jag i helgen då? Ja va gjorde hon då undrar ni förståss? Åkte som sagt hem till familjen i den lilla trygga staden. På lördan var det bara jag och mamma, mor & dotter-mys! Gjorde iordning potatisgrattäng med kyckling och till efterrätt ungsbakad banan med choklad i plus massa massa vaniljglass. Suuuupergott:) Och så såklart chips & godis till melodifestivalen. Gött att fläska till det lite. Och Anna vann, bra det!

Och på söndan gick jag ner till pappi och fikade med grannarna, bruna och fina var dom, ja grannarna. De hade varit i thailand i två och en halv vecka. Jag var inte avundsjuk:( Men trevligt att träffa alla, och att fika.

Men nu är jag hemma i vårt fina hem med min alldeles sockersöta sambo ♥
Får man kalla sin kille så?;)

Nej fy, kan inte sluta titta på klockan, känner mig otroligt ineffektiv när jag sitter här. Vill ju hinna med så mycket som jag kan av dagen. ...diska... Men det är snart fredag igen, om man bara blundar tillräckligt hårt och länge;)

Vilka är dina topp 3?



Topp 129:-
Klänning 549:-
Topp 199:-

Kolla in Halens vårnyheter du med

Lördag

Sorry för dålig uppdatering men nu har jag ju iallafall haft något att skylla på;)? Nu har vi iallafall klarat av ännu en arbetsvecka och detta firade C och jag med att lägga oss straxt efter tolv inatt. Även han har jobbat dag så det var absolut inte svårt att somna. Hihi!

Och idag lyder planeringen att ta en tur hem till Karlskoga, sambon ska på tjej-förbjuden fest och jag vill verkligen inte sitta själv här i kväll med melodifestivalen och allt där till. Lite tråkigt när man inte känner nån i stan, så åker hem till mammsi och pappsi. Ska även bli helt underbaaart att träffa min Maja igen! Blir så lycklig av att bara tänka på henne, vår lilla bebis;) 

Nej, itja om man ska ta och krypa ned brevid pojken, ser väldigt gosigt ut där i sängen. Får passa på att krama honom nu för jag vet ju iallafall en tjej som kommer sakna honom som attans ikväll. Man har ju vant sig vid att ha varanndra vid sin sida mest hela tiden. Älskar dig så mycket!

Onsdag


Håller just på att laga lite middag tills grabben kommer hem, korv med pommes. Mmmm! Har annars haft en helt okej och rätt så vanlig dag. Jobbade och slet lite extra med paketen, -högsesong och det bara ramlar in ordrar av folk som ska gifta sig, döpas och konfermeras. Dock resulterade väl detta med att fingrarna blödde, okej ett utav dom. Inte bra det, tror inte att folk blir speciellt glada om de får bröllopskort som ser ut att ha tillhört en slaktare. Okej nej det var väl inte så illa heller men papercuts & trasiga nagelband gör ont:( Dock har väl jag de mest lindrigaste händerna av högen med kollegor. Ännu...

Fint väder var det även denna dag, jag och hela sveriges befolkning njuter! Men trots det skippade jag iallafall den lilla promenaden hem idag, haha min träningsvärk är inte att leka med just nu:P

Nu ska jag fortsätta att njuta av fina Ted
i högtalarna och fortsätta med maten så att det blir klart till programet med det stora p:et! Idag är det hungriga Mario som ska laga mat, gissar på att det blir mycket kött & sås på menyn. Låter mer som min smak, bananfisk? Ja herregud!

_____________________________________________________________

Och erhm ja, sorry för att ni tvingas stirra rätt in i mina näsborrar men så blir det faktiskt när man andas

Söndag

Vad irriterande det är att man inte kan njuta av en söndag, jätte tråkigt! Det känns mer som ett dygns väntan till nästa dag, -måndag & ny vecka. Känns aldrig som att man ser fram emot de här dagarna, söndagarna.

Nåväl:) Har iallafall haft det gött i helgen, vilket det fortfarande är egentligen. På fredan var vi på kalas hela kvällen, fram till halv 5 på morgonen närmare bestämt;) Haha ja det var endast 1 & 1/2 timma ifrån att jag dygna. Men oj va kul det var!

Och igår var vi hos C's föräldrar fram till åtta och åkte sen hem för melodifestivalen, som kändes otroligt onödig? Ja att visa andra chansen. Någon mer än jag som instämmer på det?


& nu sitter jag mest och försöker ta vara på den lilla stunden av dagen som återstår. Spotifyn står på Sagan om ringen-låtar, vilket i sig är otroligt lugnande och lägenheten är nystädad. Skönt!

Fredag

En snabb uppdatering:

Vi ska straxt åka hem till C's tremänning och fira henne då hon fyllde 18 i onsdags, minns själv min 18-års dag... Eller gör ja? Är det så länge sen alltså;) Har iallafall haft en bra dag på jobbet, händerna är torrare än papper av allt vikande, tejpande och rivande men det vägdes glatt upp när de bjöd på fruktsallad till fika -med två olika sorters glass! Jag gillar mina arbetskamrater:)

Så fredagskvällen är här med uppbokad och det ska bli riktigt trevligt att träffa C's släkt

Torsdag

Hejsan

Hihi satt just och kollade på 'Halv åtta hos mig'
, -verkligen mitt nya favorit program! Blev nästan själv rörd till tårar när Bengt vann idag. Just nu ligger detta på topp, sen 'Vad blir det för mat' med Per Morberg och som trea  'Solsidan' som visas på fredagskvällarna:) Älskar karaktären Mikaela i den serien, även känd ifrån Mia & Klara;)

Har annars vart på jobbet idag, jepp, jag har hittat mig ett extra jobb som jag verkligen stormtrivs med. Blev så glad när han ringde i går och frågade om jag kunde komma. Ingen mer utbildning nu på två veckor då jag kommer jobba heltid för att sedan jobba vid behov. Det är verkligen ett pysseljobb men det är så jag trivs.

Så är lite trött nu må jag säga och funderar skarp på att köpa ett par stödstrumpor eller nått. Allt blod hamnar snabbt till fötterna då man får stå upp i åtta timmar. Eller så är det bara en vane sak:)

Men nu ska jag ta o ägna en stund åt hemmet, blommorna ser ledsna ut:(
Disken med. Haha!


Måndag

Ja jag förstår att ni blev förvirrade av denna bildbomb men de är kul att ha med sig i livet, så det är för min egna skull. Har vi rätt ut det också;)

Har annars haft en väldigt vanlig måndag på utbildningen, började dock dagen med att braka i backen -Det var halt och jag kunde inte ta emot mig själv. Lär få några fläskiga blåmärken på knän och armbåge. Haha ja man kan ju inte börja bättre än så. Sen tillbringade vi 5 timmar med att växla mellan bensträckare, lunchrast och stillasittande. Känns tyvärr inte som att 'lärarna' är särskillt kunniga, ser mest ut som ett frågetecken och vet inte vad de ska hitta på. Pratar om lite självklara saker om service som borde ingå i det vanliga 'vettet' och undrar sen om vi har några frågor. Hihi, ja man behöver ju inte gnugga geniknölarna direkt, mest dricka té & kaffe;) Blir intressant att se hur vi lyckas fördriva de här kommande fyra månaderna.

Oj, kollade just på tv-tablån och det är ju riktigt bra på burken idag. Nu Halv åtta hos mig och sen Outsider. Blir toppen det! Imorn rullar schemat på som vanligt och förhoppningsvis lyckas jag hålla mig uppe på mina 2 ben;)

Söndag

Ska börja med att gratta min lilla farmor! Hela 75 år och fortfarande hel, hihi:) Hoppas iallafall att ni hade en toppen dag så hoppas jag att vi träffs snart, (vet ju att du läser detta).

Hade iallafall en supermysig med killarna igår, ja man kan väl kalla sin pappa för kille? Gubbe?;) Blev jättegod mat och en trevlig kväll framför melodifestivalen. Även bus med lillebror, hihi vi har verkligen samma humor vi två. Så skönt att träffa dom igen!

Och melodifestivalen då, hm, ja vad ska man tycka, säga. Kul att Anna Bergendal gick vidare till globen, det förtjänade hon stort med tanke på hur bra hon är. Undrar vart hon har hållt hus efter Idol, ja innan detta. Med tanke på sin ålder så skolan kanske... Men överlag var allt lamt, tyvärr.

Men jag blir gärna överraskad av att Sverige drar hem hela fadderullan.

Och att bero på att Sverige, antagligen inte vinner, så ska jag åter ge mig ner till soffan. USA - Canada i hockey!

Ang. förra inlägget

Skulle bara meddela att de hittat en amma till fölet♥ Får bara hålla tummarna för att de trivs ihop och att stoet accepterar den lilla. Så hemskt när sånt här händer men en sån tur att det finns folk som ställer upp och engagerar sig fasten de inte alls behöver.

Lördag

Blev en skön sovmorgon idag fram till kl 11, behövdes verkligen och känner mig som ny. Idag kommer pappa & Max på besök och det ska bli riktigt kul att se dom, även om det inte var allt för länge sen. Sambon ligger än så länge o sover och vi ska väl dra igång att städa så fort som han slagit upp sina gröna. Vet inte varför vardagsrumsmattan alltid ser ut som en mindre soptunna på helgmornarna, men som tur va är den superenkel att dammsuga -not! Slutar alltid med att man plockar tussar och korn på alla fyra.

OBS!

Ska även efterlysa en grej åt en bekant idag, och det är otroligt bråttom! Ett nyfött föl har nämligen förlorat sin mamma och behöver en amma. Vet du nån eller vet nån som känner nån vars bror kanske har ett lämpligt sto, ring 070-215 43 59 (Anja Ek). I Karlskoga området.

Fredag

Pust & frust! Plogade mig just hem ifrån utbildningen, med cykel och matkasse på styret. Man kanske skulle satsa på plogyrket om vädret fortsätter såhär? Hjälp behöver de ju som synes;) Idag hade vi iallafall en kort dag, lite presentationer och ja, inge mer faktiskt. Så nu tar jag faktiskt helga! Superduperskönt:)

Inga planer står klara men förhoppningsvis åker vi ner till Karlskoga på söndan och sen vidare till farmor & farfar. Farmor fyller nämligen 75. Tråkigt nu bara att det är så omständigt att åka och hälsa på folk, nu när man bor ett tiotal mil bort. Att blir ju så mycket krångligare & tar lite längre tid, men det är det såklart värt:)

Måste väl dock erkänna att jag längtar tills vi flyttar ett snäpp närmare stan. Men som sagt så har vi sett den här lägenheten som en hållplats, tills vi hittar nått bättre. Och så kommer det nog bli tills man hittar det där drömhuset med det perfekta läget och det rätta priset. För ett hus ska vi ha någongång!

-Så att man kan gå ut på morgonen med pyjamasen på, måsarna skriker och solen steker. Sätter de nakna fossingarna mot det daggfyllda gräset och hör hur den försynte grannen klickar igång sin gräsklippare som han ljudisolerat. De två små välkammade barnen tittar ut genom ytterdörrn och frågar om de ska sätta på té till sin mor. Jag nickar och möts samtidigt av sambon som bakat bröd hela morgonen. Sen fortsätter vi dagen i samma anda. Allt är såklart så där gullepluttigt och barnen skriker aldrig. Pelargonerna som jag planterat står uppradade på fönsterbrädan och golvet är så där äckligt rent, hela tiden. Sen avslutar vi kvällen med att spela monopol på verandan inkrypta under filtar och bar himmel. Alla fortfarande med ett stort leende på läpparna. Ungarna smyger sen iväg och lägger sig helt själva, inte ett knyst. Sambon och jag kryper sen ned på en fäll framför brasan i vardagsrummet. -Disken diskade sig själv. Vi håller om varandra och jag somnar medans han stryker mig över håret.

Haha! Nu ska jag ta o sparka igång det verkliga livet, disken väntar.

Torsdag

 

Idag har det varit en relativ lugn dag, sambon jobbar och jag har varit på utbildningen. Svängde även förbi bibblan och lämnade tillbaka lite filmer, dock följde det med lika många igen:) Patrik 1,5 & ett litet tidsfördrivningsspel, Harry Potter och fången ifrån Azkaban. Och nu återstår bara att vända rätt på lägenheten igen, =städa. Tänkte även att jag skulle slänga ihop en köttfärspaj till middag, och chokladbollar, ja som efterrätt då. Så får vi se när pöjken ramlar in:)

Imorn är det fredag och jag kunde inte längta mer just nu! Helg

Tisdag

Det är så skönt att vara hemma i den lilla lägenheten med den lilla sambon, även om han fortfarande ligger och snarkar i sovrummet här brevid;) Men oj va kul vi har haft kusinerna, lillebror & tanterna! En massa dansande, hissåkande, springande, sjungande, ätande och busande. Haha, så nu har jag lekt av mig för ett bra tag framåt.


Så måste faktiskt erkänna att jag är lite trött;) Och ingen sovmorgon fick man! Kl 08.45 stod ja här utanför och väntade på bussen in till stan, som iof var försenad med 45 min... -Kallt var det! Ska nämligen börja en utbildning med inriktning på serviceyrket. Och jag som bävat mig lite inför detta, åka in till stan fram & tillbaka varje dag i 4 månader, det blir tomt i pluskan det. Men de två glada tanterna jag möttes av blev ännu gladare när jag berättade att jag bodde i Skoghall och har en lååång bit att åka, vilket jag väl poängterade. De skulle nämligen byta lokal på fredag, till folketshus i just Skoghall. Så antar att de mest blev glada för min skull, snälla:)

Så trevligt att stöta på riktigt trevliga vuxna för en gång skull, några som verkligen bryr sig och engagerar. Så det ser vi nu mera fram emot!

Nu ska jag ta o packa upp väskan, ut & hämta posten och se om herrn kan vakna snart:) Saknar honom!

Ändrade planer

Vi/dvs jag & hunden åker hem till Karlskoga ikväll, skulle egentligen ha åkt med direktbussen ifrån Karlstad imorn men då bussen ifrån oss in till stan är helt opålitlig blir detta bäst. Vill verkligen inte riskera att komma försent o missa bussen till sthlm.

Ringde C nyss iallafall och de tog sig tydligen fram på vägen, om så i snigelfart. Men bättre det! Saknar honom sååå redan...

Så nu blir det nog inge mer bloggande & datasittande förens på tisdag? Nej ska kanske göra iordning mig själv och hunden, gud va jag växlar mellan att vara tidspesimist & optimist;) Skrämmande

Lördag

Bilder ifrån förrgår, Maja undrar om jag kan bära henne;)


Snökaos! Snöoväder skapar kaos i trafiken! Hm, lugnande rubriker man möttes av nu på morgonen:/ Sambon ska nämligen iväg idag med några buddies, till stockholm/globen. Usch, känner mig otroligt nervös över detta och kommer ju få sitta som på en spik hela eftermiddan och natten sen när de ska hem. Litar såklart på att de kör försiktigt men litar väl dock inte på andra trafikanter, och framför allt inte på vädret!

Nej nu ska ja ta och skaka om den lilla hunden så att vi kan kämpa oss ut i snöyran, hon ligger fortfarande brevid husse och snarkar;) Mina små änglar

Nu tar vi fredag bannemej!

Pust & frust! Kan man börja dagen bättre än så här? Nämligen bestämt med ett besök till AF. Undrar om de med flit är griniga och ohjälpsamma, för att man ska kännas sig desperat över att få slippa dom? Möjligt, möjligt. För visst funkar det, har väl aldrig velat bli av med dom mer än just nu.

Men nog om dom, tänker inte gräva ner mig mer och förstöra den mysiga fredan, helg ju:D Och på söndag åker vi iväg den lilla kusinskaran med mormor & moster släpandes efter oss, till sthlm & Viking Cinderella. Ska bli så mysigt att träffa alla igen, blir garanterat massa bus!

Nej nu ska jag se till att den lilla hunden kommer ut på pinkpromenad;) Stötte förresten på den där tanten med den lösa hunden igår, stod utanför våra brevlådor med hundrackarn lös & skällande. Lyckades inte få fram ett ord den här gången heller, blev bara så arg. Men finns det inte nån lag om att hundar måste vara kopplade om det är andra omkring, eller gäller det bara i stan?

Duracell hette han ja, kaninen


Idag har det varit en effektiv dag, har känt mig som den där 'batteri-kaninen' som visades som reklam förr i tiden. Sprungit fram och tillbaka till tvättstugan, hängt upp tvätt, vikt tvätt, rensat garderoben, gjort iordning under diskhon och rensat en bra-att-slänga-saker-i-garderob. Även handlat med sambon, blev lite förnödigheter plus en varsin semla. Blev aldrig någon igår så det tycker ja att vi är mer än värda nu!

Men nu är han iväg o repar med bandet och Maja sitter på vakt i fönstret;) Så gullig. Så tänkte att jag skulle sätta mig och varva ner några hekton. Slå på en kopp té och ta fram boken ett slag. Har redan läst ut mer än hälften av boken, & jag vill inte:( Jag vill inte att den ska ta slut! Ja som trodde att jag skulle få sitta o mala ända tills filmen hade premiär. Den är ju så bra och sambon måste ju tro att jag blivit halvt tokig för jag kan komma på mig själv att sitta med ett stort flin på läpparna medans jag läser. Skrattar för mig själv titt som tätt och är allmänt 'borta'.

Haha, men vad härligt är det inte!?

Granen är huggen/monterad




Haha ja denna gång stämmer det att vi fick hugga vår plastgran. Stammen längst ned var nämligen för tjock för foten så sambon tog fram kniven och högg till den;) Det är att bra med händiga karlar!

Granen fyllde iallafall sin funktion och skapade lite myspys belysning + julstämning!

En glimt...






(Ni får ha överseende för all disk i köket hörni;)

Promenad 5/11 -10




Maja fick sträcka lite på sina små ben.


Haha, ibland tar hon i för kung och fosterland. Min duktiga tjej!


Balansgång på ett fallet träd. Och någon sekund efter detta tog batteriet slut:(


Hittade en grav mitt inne i skogen. Här vilar Fegis stod det, och så en bild på en tjock katt:) Maja och jag stod och tänkte på Fegis någon minut, han var säkert modigare än vad namnet antydde.

Det är väl också så där som jag tänker mig att mina djur ska ha det. Lika värdigt som för en människa. Jag har alltid varit väldigt noga med att begrava mina husdjur, jag vet inte hur många gravar jag har i pappas trädgård. Sist var det de tre valparna. Och varför blir döden jobbigare ju äldre man blir? Är det för att man själv kommer närmare den eller för att man har mer kunskap. Eller vad kan man egentligen ha för kunskap om döden, den är absolut och mer vet vi inte.

Nej nu ska jag inte gräva ned mig i det ämnet:) Det är som att tänka på om rymden är oendlig, sånt blir jag bara galen av:P

Men ska snart iväg till Christoffers mormor och fira henne eftersom hon fyller år idag. Hon är så söt lilla Ellen!

Lördag 30/10 -10


Det styrdes mot Katrinedalskrogen och kyparen tog kort. -Glada gänget;D


Farfar, pappa och farmor drar på smilbanden


Max så som han brukar se ut


Gubbar pratar teknik, så som det också brukar vara. Farfar är trött och allvarlig?


Efter att ha dumpat av lillebröderna och farfar hade lagt sig skruvade vi ihop pappas nya bord & stolar. Provsatt dom och babblade till kl 3 på natten.

Men nu är vi hemma i vår lägenhet igen med lilla Maja:) Det är så skönt att ha henne hemma ett tag, den håriga kortbenta hunden;) Ikväll blir det iallafall att slå sig ned på rumpen och se på den nya Robin Hood-filmen, samt så mycket bättre på 4:an. Har alltid gillat Thomas Di Leva och det är så jäkla kul att se honom i normal miljö, för han är ju lite mystisk den gubben (får man väl lov att säga endå;)

En skön helg har det ju varit iallafall! Älskar att få vara med de jag gillar mest:)

Första snön 22/10 -10




Ja på natten mellan den 21 & den 22 kom snön. Klart att man går ut då, sambon passar på att fixa med, de på dagen nysatta vinterdäcken. Han vet vad tajming är pojken;)

Mitt nya jag

INNAN:



EFTER:


Skillnad? :)

På den understa bilden på vänster sida är håret stylat med vax & plattat. På de andra är det nytvättat. Älskar att det funkar perfa med både och eftersom jag inte är någon 'styling'-människa;) Och färgen, ÄLSKAR JAG!

En ängel på fönsterbläcket




Var ju som sagt på smyckesparty igår, Joline ifrån JSDesign kom till A-M för att visa upp sina handgjorda smycken. Och hem följde det med ett hängsmycke + tre pandorapärlor. På bilderna har jag dock satt dit en utav pärlorna på halsbandet. Är väldigt nöjd så jag tänkte ta och skaffa ett snyggare band än det svarta jag har, brunt läder är nått jag är väldigt svag för så nått sånt blir det säkerligen:)

In Spite - UNO 17/9 -10























www.myspace.com/inspiteswe

Varför utsätter jag mig för detta?


Satt och hade lite tråkigt vid datorn och tänkte att jag skulle googla på allt som jag brukar vara sugen på. Yey, supersmart det där! För nu är ja ju inte liite sugen på allt det där. Hur kan man vara så elak mot sig själv? Och det enda vi har hemma av alla godsaker är körsbärstomater och ketchup.

Bör väl säga att jag avgudar tomater. Inte helt ovanligt att jag t.o.m vräker i mig tomater med ketchup på.

Men jag är säker inte den enda. ;) Huh?

________________________________________________________________________

Och förlåt mamma om jag råkade läska dig! Du är världens duktigaste:)

Bouquet





Nedrans massa bilder som tog lång tid att ladda upp





Långhårig pudding med matrester i skägget




Någon ville sälja ett foto av sin katt, lite tragiskt endå men mycket kul:P



Ronja var på G, som alltid


Gullig häst i hagen utanför loppiset


Granbergsdals hytta

Gubbe som charmade damer med rullande höfter


Ronja kör 'jag försöker vara modern så därför väljer jag rosa och läder-looken'


Pudding kör hellre naturellt på hjässan



Ja en massa bilder blev det efter en spontantripp till kga, måste ju hämta hem min lilla pudding:) Ville även hälsa på familjen då pappa & brollan numera sitter i ett flyg påväg till Cypern.

Lördan tillbringades hemma hos pappsen med grillning och snarkandes framför en film. Dvs Shutter Island, orkade verkligen inte engagera mig för att förstå, den var långtråkig och udda.

På söndan åkte mamma, mormor, jag och hundarna på en roadtrip till Kedjeåsen för att gå på marknad, trodde vi. Men vilket visade sig vara ett loppis med lätträknade bord. Men roligt kan man ha för det! Åkte sedan vidare till Granbergsdals hytta där det var 'hytt-dagarna', lite hantverk, loppis, fika & uppträdande med Elvis-covers;)

Avslutade dagen med en fika på mormor & morfars altan. Babblade och provade hattar, på hundarna. Haha ja mormor har en 'grej' för hundprylar, nya tillskottet var en läderkeps. Urk! Maja fick även äran att ärva ett rosa halsband med vita nitar på. Hon skämms men säger ingenting för att hon är så snäll;)

Festligt på en onsdag









Igår blev det grillat hos svärisarna efter jobbet, 'the old folks' var även med och festade till det. Riktigt kul att träffa alla! Lite sånt där som förgyller lill-lördan bland allt det grå.

Nu ska jag fortsätta min städturné till den ovikta tvätten, eller va fasen klockan var mycket. Blir nog att avsluta nuvarande låt (Toto - Africa) och natta de nya fiskarna, 4 st black molly har tagit plats. Så fina! En dusch skulle även va på sin plats, cykla i tropikvärme tar allt sitt;)

Visste ni förresten att Mollysarna får runt 30-50 yngel i månaden -var! De föder även levande ungar, så hur stora deras magar blir kan man bara fantisera om! Dock äter de oftast upp alla ungar, men har man 'tur' simmar det tillslut runt 1-2  bebisfiskar i akvariumet:)

(Kenta flyttade även idag, trivdes inte hos oss. Sjysst fiskkille som tog tillbaka honom och bytte mot dekorationssten;)

Torsken, Fiskis, Malin & Kent




Hehe ja visst kunde vi inte hålla oss, ett akvarium och fyra fiskar har dimpat ned i vårat vardagsrum. Två slöjstjärtar (Torsken & Fiskis) en mal (Malin) och en kampfisk (Kent), som vi tyvärr inte kan ha med de andra.

Vi märkte redan efter första natten att han inte trivdes med de andra. Slöjstjärtarna hade tuggat på hans långa fenor och han låg bara gömd bakom växterna. Så vi måste tyvärr lämna tillbaka honom och byter kanske ut honom mot en snabbare fisk som inte kan bli smakad på.

Så nu får han bo i en gammal vas tills vidare och han verkar trivas!



Det är du som får mig att känna mig unik
Det är du som får tårarna bli av lycka
Det är du som fyller mitt hjärta med musik
Det är du som är min stödjande krycka

Du är min väktare igenom livet
Jag älskar dig så mycket

I Karls skogar den 24/7 -10














Bildbomb -Kolmården 2010



























Så synd att det ska bli så dålig kvalité när man laddar upp bilder, men men. De två sista bilderna är även tagna genom fönsterrutan på bilen. Rätt coolt att sitta ett par fjuttiga metrar ifrån både björn, varg & lejon.

Nöjd hund nöjd matte


Maja och jag satt oss i solen och kollade igenom den nya höstkatalogen. Kändes hemskt att behöva tänka på höst när vi knappt nått mitten av sommarn. Dunjackor nej tack!


Tog även och "servade" hunden, ja kammrem, topplock och bromsbelägg? Hehe nej snarare trimmning under tassarna, runt ögonen & öronen, även borttagning av ÄCKLIG fästing, dusch- schamponering och balsamering.


Nu är hon en riktig fräschis och låter fjädrarna torka i den ljumna sommarvinden ♥

Bildbomb -tur till hemstaden


En andfamij som höll till på stranden


En utav ungarna la sig på vår filt, nästan lite för tama för deras egna bästa


Hemsk bild egentligen, men andungen fick en halv jordgubbe som han glatt smaskade i sig


Lite glidarbilar ifrån crusingen




Men det var inte bara de fina bilarna som vågade sig ut. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg den här, bilen? Och bara det att de satt PÅ bilen och drack öl, medans föraren kör ståendes. Suck!


Blev som sagt en båttur lagomt tills solen försvann;) Och jag ÄLSKAR verkligen att åka ring. Druttade i två ggr, en med flit och en av ren slump. Kan ju ärligt säga att min rumpa är full av blåmärken, vattnet blir hårt i den farten:)


På bilderna är det Max & Jamie som trängs i ringen. Full fart;)!

Liseberg 21/6 -10

Vi hade det jättekul och hade ett fint & varmt väder hela dagen, åkte en massa karuseller, ja de flesta faktiskt:) Älsklingen överraskade också och följde med på de flesta han med, Balder, Lisebergsbanan yepp you name it;) Åkte sen hemmåt och kom inte fram förens straxt efter 2 på natten. Visst var vi trötta imorse när båda gick upp 07.30, men enligt mig var det värt alla gäspningar med hästlängder. Så nu har jag äntligen fått känna på lite adrenallin och pirr i magen! Lycklig & nöjd!

Ps, vi såg inte Lotta på Liseberg! Anade bara några svaga röster (Perelli & Markoolio) & fiolspel (Rybak) under repet.










Klippan 16/6 -10


Klippan 14/6 -10







Fiskar på bryggan -13/6 -10




Vår klippa








Sängmys med råttan 16/11 -10




Torsdag 11/11 -10





Snö 10/11 -10









Njuter av värmen





Åker och hämtar vår brud idag:)


Saknar min kompanjon


Höstpromenad med Annemette & Hemi 27/9 -10









Kom just in ifrån en uppfriskande promenad
med Annemette och lilla Hemi, ja och med Maja också såklart;) Hittade en perfekt slinga i skogen brevid oss och lät brudarna få springa av sig en stund.

Det är så härligt att se dom tillsammans, för det funkar alltid så jäkla bra! Jag är så glad för Majas skull att hon har hittat sig en vän, och det har ju även jag gjort:) Var orolig för att vi aldrig skulle hitta en hund att leka med när Ozzy dog. Mormors hund går hon såklart bra med, men det syns i hennes ögon att hon tycker att Ronja är lite jobbig;)

Får ta och släpa med sambon på den nyupptäckta rundan imorn för vädret är verkligen underbart! Det är såhär hösten ska vara!

MTV's the cribs meets Maja










Maja modell'ar 21/9 -10










Badflickan 2010



Visst syns det att hon njuter av en dusch, inte? Nej kanske inte;) men fortfarande väldigt söt!

Saknar dig min vän ♥




Sötsugen



Mina absoluta favoritklubbor är dom som är söta & lite sega med 'hockeypulver' i mitten. Fick fyra st av sambon igår kväll<3 Tog en och la resten på sängkanten.

Och imorse när vi lät hunden hoppa upp kändes hon ovanligt kletig i pälsen, speciellt runt munnen.

Jepp, hunden var visst även hon sötsugen;)

Och mycket riktigt låg det både papper och en halväten klubba fastklistrad i hennes säng. Haha! Skulle velat ha sett hennes min när hon fick lakritspulvret på tungan;D

Mmmmm!



Den här soppan är en utav mina favoriter, på första plats kommer tomatsoppan men denna tar lugnt hem andrapriset. Den är lätt & snabb att laga men framför allt god! Sen är ju jag helt galen i soppor men eftersom den är rätt tjock & gräddig i konsistensen skulle jag tro att den faller många i smaken.

Måste även påpeka att mängden till varje ingrediens är olika beroende på hur många som ska äta och hur tjock man vill att den ska vara. Flytande - mer vätska, tjockare - mindre vätska & mer potatis.

Söta muffins till en söt sambo!




Bullfest




Vi må nog vara de enda ungdomarna som bakade bullar igårkväll:) Gött!

Blev bara paniksugen igårkväll


In Spite känner för fred och kärlek!


Grabbarna vill till Peace & Love 2011, klart att de ska! Hjälp mig att hjälpa gänget i In Spite att få en spelning på nästa års festival av Peace & Love. Klicka bara på bilden ovanför och registrera dig på en sekund, skriv in önskat band *blink*blink*;) klart!


För er med tålamod och knåp i fingertopparna



http://virkarkivet.blogg.se/

Tänkte bara titta in och göra lite reklam för Sannis virkskola. Själv saknar jag tålamodet för virkning men jag vet att många, många har fastnat för det! Så är ni sugna på att virka gosedjur, vantar, mössor yes you name it, ta en titt på hennes sida. (Hon är förövrigt en utav de starkaste tjejer jag stött på)

Vad är det jag ser!


Hur kan man ge filmen G - som i gemenskap betyget INTE SÅ BRA. Haha!

Jag tycker att den är görcharmig, alla fräcka låtar och framför allt unga Magnus Uggla med tight tröja. Handlingen? okej... men skådisarna? okej, haha nej jag fattar vad de menar. Men t.o.m jag som är född på slutet av 80-talet tycker att den är nostalgisk.

Får ta och se denna imorn. Har missat slutet precis var enda gång;)!

Helt onödigt nödiga saker





Det är ju inte för inte som man blir lite köpsugen när man går in på denna sida.
Hittade genast en massa saker som kan va bra att ha
Typ
Bland annat de tre gosedjuren överst + nyckelringarna med tillhörande 'bo'
Så söta men blir nog rätt dyrt då vi skulle få ha hela hallen full av 'fågelbon'

Hehe och favoriten bland sötnosarna är nog koalan
En sån liten tröja och en sån stor mage:D

Heart of a lioness

 

HEART OF A LIONESS

 

Satt just och såg en helt underbar dokumentär på Animal Planet. Det handlade om en lejonhona i Kenya, som blivit utstött ifrån flocken och trodligtvis var steril. Desperat efter att få känna & ge kärlek adopterade hon en liten antilopunge. Ungen, som hade skiljts ifrån sin mamma letade såklart efter sin flock. Lejonhonan följde efter sin "bebis" vart den än gick, vilket gjorde det omöjligt för den lilla ungen att hitta sin flock då de flydde så fort som de fick se lejonhonan tätt efter.

 

Tyvärr dog antilopungen då den blev tagen av en stor lejonhane, vilket honan inte kunde försvara sig emot. Men kort där efter hade man sett honan med ännu en antilopunge. Man räknade upp till fem st totalt.

 

Kan verkligen inte undgå att beröras. Hur en mors kärlek kan vara så stark. Trots att de är rovdjur & byte.


Mitt hjärta gråter







Sitter och har ont i både magen och hjärtat. Hittade hit, till den helt fantastiska organisationen Hundhjälpen. De har ett härberge i Rumänien där de plockar upp hundar ifrån gatan och räddar dom ifrån att avlivas av den rumänska staten.

Så många vackra små hjärtan och jag skulle vilja rädda dom allihop. Mår dåligt av att läsa deras livsberättelser, av att se bilderna som togs innan de fick hjälp. Jag blir rent ut sagt illamånde på mänskligheten, på de som kan utsätta en hund för ett sådant öde. Och så tänker jag på min Maja, vad hade hänt henne om hon råkat hamna i ett land som det. Antagligen hade hon inte levt då hon både är gammal och alldeles för snäll för sitt egna bästa.

Skulle så gärna vilja ta hand om en hemlös hund, se bara på bilderna ovan. Hur kan man inte smälta? Man kan riktigt se hur tacksamma de är över att någon har brytt sig om dom. Lappat ihop deras sår och kramat om dom.

Om jag bara visste att vi hade den tid det krävdes för att rehabilitera en hund så skulle jag anmäla mig direkt. Ge den där tufsiga, gammla och trötta hunden en sista plats att vila på.

Så jag kan verkligen rekommendera er deras hemsida, men kära vänner, en varning. Kolla inte på de bilder där det varnas för känsliga bilder. Mitt hjärta sprack, om så möjligt, ännu mer när jag såg dom.

(Alla bilder är lånade ifrån www.hundhjalpen.se)

Se hit hundägare!



Ska, så fort som jag hinner med, kila ner till Hööks och skaffa hem dessa prylar. Känns nämligen som ett måste nu i sommar då det blir många turar i bil & båt. Och som sagt, säkerheten först! Kan även promota för deras hemsida som just nu har fraktfritt i begränsad tid. Hööks alltså:)

Världens bästa affär för häst & hundgalna människor. Vet inte hur många gånger jag var inne på deras hemsida när jag levde min häst-period. Och nu när jag bor ett stenkast ifrån har jag inte ens besökt butiken. Vilket ska ändras på;) Mycket prylar till små priser.

WSPA -bli en hjälpande hand



"Hundratals hästar och åsnor blir misshandlade i Israel. När de blir för slitna, sjuka eller för gamla till att arbeta lämnar ägarna dem ofta vind för våg – det är billigt att skaffa ett nytt arbetsdjur.

Zvika Tamuz är en av mycket få som hjälper de vanvårdade djuren. Han har 70-100 åsnor och hästar på sin privata grund – det finns ingen annanstans där djuren kan få hjälp.

Zvika har hittat åsnor som fått öronen avskurna och djur som haft öppna benbrott. En del djur har varit utsatta för misshandel och en del har blivit påkörda av bilar eller hamnat i hjälplös kamp mot vilda hundar – alla djuren behöver hjälp och omsorg." WSPA.se


-Bli Zvikas hjälpande hand, hjälp honom att förändra dessa oskyldiga djurs framtid. Besök gärna WSPA's hemsida och hjälp mig att sprida denna information. Vi kan inte blunda längre och vi kan inte heller låta detta ske framför våra ögon. Besök WSPA.

Bibblan har uppgraderats



Var faktiskt iväg till bibblan idag
, i lilla Skoghall. Fixade ett lånekort och skrev ut två exemplar av mitt CV som jag sen skänkte bort till två olika mataffärer i närheten. Hittade även en 'avbrytar-bok' till Harry P, Martina Haag's Hemma hos Martina. Har hört massa bra om hennes böcker och av den biten jag läst igenom kan jag bara hålla med!

Lånade även med två filmer, Twilight & Benjamin Button. Skit bra det där, max 4 filmer/tillfälle som lånas i 4 dagar helt avgiftsfritt. Super om man har tråkigt en vardagskväll. Hade iallafall inte sett Twilight, hihi folk skyggade verkligen tillbaka när man sa att man inte sett den. Så C och ja slog på den nu på eftermiddan, helt underbar ju! Massa romans & kärlek:) Den gillade vi och nu återstår väl bara att leta fram tvåan.

Så ett tips till alla, besök era bibliotek.
De är så underskattade och det är riktigt trevligt att gå omkring där bland alla böcker. Såg även att de lånade ut tv-spel (kanske är olika ifrån stad till stad) men det är ju ett hett tips till alla med spelsugna barn. Eller till en själv:)


Vill du redigera dina bilder snabbt & enkelt?



Det kunde inte ha passat bättre, kikade in på Denise's blogg som vanligt igår och såg att hon tipsa om detta program. PhotoScape. Och det var verkligen så bra som det var lovat. Så några klick senare har man ett helt funktionsdugligt & säkert redigeringsprogram till priset av 0:-

Sök bara på google och prova dig fram du med:)

Mikaela Tävlar




Jag tävlar hos ENDENISE.SE om en canvastavla ifrån Önskefoto.
Tävla HÄR du med!


Haha ja mamma och jag satt och pratade om detta igår, att vi båda skulle vilja ha en varsin canvastavla på vår lilla hund. Och det ska vi väl också fixa, när vi får tummen ur och har lite pengar till övers.

Och ja, så hittade ja ju denna tävling så det är ju klart att jag ska vara med och prova min tur.

Enligt tävlingreglerna skulle man även välja ut ännu en favorit hos Önskefoto och då tog jag den personliga sagoboken:) En bok där ens barn har huvudrollen bland prinsessor och troll, en perfekt doppresent egentligen. Hade ju själv älskat att ha en sån bok som liten tös:)

Så, nu håller jag alla mina tummar och tår på att jag vinner. Tavlan kommer självklart prydas av vår lilla stumpa Maja;)

Dobaz.se -prisvärda hundartiklar på nätet





Här om dagen blev jag tipsad om den här sidan, Dobaz.se och det är verkligen en sida i min smak! Massa smakfulla, prisvärda, moderna och praktiska artiklar till din hund.

Hemsidan är väldigt stilren och väldigt lätt att navigera sig runt i.
Man hittar snabbt något som man 'måste' ha! Storleksguide och information finns lättillgängligt och shoppen är inte svårare att förstå sig på än att handla i butik.

Det jag gillade mest med Dobaz.se är framför allt att det finns nått för alla hundägare, friluftsmänniska som stadsvimmlare. Jag personligen är ute efter plagg och artiklar som är praktiska. De ska sitta bra på hunden och utföra sin funktion, och visst fyller Dobaz upp mina krav.

Jag och min hund Maja har verkligen huggit oss fram i denna djungel med hundartiklar. Vi har provat det mesta men aldrig hittat nått som passar henne och det med ett bra pris. Men med hjälp av Dobaz hoppas jag och tror verkligen att våra djungeldagar är över;)

Och så här säger Dobaz:
"Alla våra hundkläder är funktionella, praktiska och användbara. Dem är speciellt utvalda för din hunds trivsel och bekvämlighet. Inom vår sortiment hittar du både tröjor, overaller, regnkläder, västar, t-shirts och jackor. Detta för att du skall kunna välja hundkläder för alla tillfällen.

Vi har som främsta mål att din hund skall trivas i dina hundkläder. Därför är de noga utvalda för att passa på aktiva och stillsammare liv. Vi har designade hundkläder från dobaz som är både snygga och funktionella. Både våra hundkläder och våra andra hundartiklar är utvalda med omsorg för din hunds trivsel.

Hos oss hittar du stort urval av alla modeller av hundkläder, våra hundkläder är av mycket högt kvalitet. Du hittar massor av snygga design hundkläder med snygga detaljer på alla dem olika modellerna av dessa hundkläder.

Vi vill starkt rekomendera våra hundkläder och vi garanterar alla våra kunder att våra hundkläder håller måtten, därmed går vi ut och erbjuder alltid 14 dagars öppet köp på alla våra kläder och än idag har vi inte haft en enda missnöjd kund.

Vi håller vad vi lovar...

Hos dobaz kan du som kund känna dig trygg och säker när det gäller att köpa märkes hundkläder med väldigt högt kvalitet. Vi garanterar er kunder 100% kundnöjdhet därmed erbjuder vi alltid våra konsumenter 14 dagar öppet köp gällande alla våra produkter.
Mer om detta kan du läsa under våra vilkor.

Vi vill passa på att rekomendera våra hundkläder och passa på att lova er att våra hundkläder är av högsta möjliga material och produkter som vi använder oss av håller högt standard. Dem hundkläder som vi har skapas av samma kvalitet som barnkläder skapas av för att hålla samma höga kvalitet för din hunds bästa
."

Låter helt perfekt tycker både jag och Maja:)


Kolla in deras sida vet ja!


En overall till fryskotten



Yes, nu provar jag min lycka hos http://micahs.se där jag tävlar om ett presentkort på dobaz.se
Som vinst har jag valt en ljusrosa overall till min nyklippta lilla vovve (storlek L). Valde den då den framför allt kommer att värma henne, 'klär aldrig ut' henne för att hon ska bli söt utan är bara ute efter det praktiska. Och sanningen är som sagt att hon frysen en smula nu när den långa pälsen har försvunnit och snön är på G!

Så både Maja och jag håller våra tummar:)

Det måste vara min turdag!!!


Snälla, rara, söta, fina...



Höhö, kikade in på Denise's blogg
och fann att jag var en utav finalisterna till att bli veckans blogg. Gör skoj! Men nu är det så, för att jag ska kunna vinna måste jag tyvärr tigga lite röster. Yes, klicka er vidare till detta inlägg och rösta. Brukar inte be om snälla... men snälla?

Länkadressen till inlägget:

http://knoddenojag.blogg.se/2010/february/10-finalister-ar-dragna-i-veckansblogg.html

Jag tävlar om ett presentkort på Perlan living

 

Vill även du få chansen att vinna ett presentkort för 300:- på Perlan living? Denise, Wilgots mamma har just nu en tävling där du kan vinna just detta. Så det är ju klart att man ska vara med, vilket även jag är:)

Och ni som inte väljer att vara med, snälla håll tummarna för mig? För kolla vilka snygga klädhängare jag valde, stilrena och verkligen prisvärda! Och hur lägligt vore det inte då jag och sambon är helt kroklösa i hallen. Just nu får golfbagen agera klädhängare;D


Den stora för oss tvåbenta och den lilla till Majas koppel:)

Lättar på trycket

Usch vad jobbigt det är när man träffar familjen och måste säga hej då. Mamma, pappa & Max var som sagt här på eftermiddan, åt lite mat och fikade i massor. Jag älskar de alla så mycket och det gör så ont i hjärtat varje gång som man står vid dörren och vinkar av dom. Man påminns av hur mycket man saknar dom, hur tomt det känns att inte ha en stor familj runt omkring sig dygnet runt. Att inte kunna stödja sig mot mammas bak när hon slappar i tv-soffan, att inte kunna spela spel med pappa till kl 2 på natten och att inte kunna skrämma brorsan när han går på toan på kvällen. Det är sånt som man lätt glömmer bort när man inte träffar dom på ett par veckor, som sen rivs upp varje gång man träffar dom.

Men jag är såklart otroligt glad för att jag har min käre pojkvän, det är nu när jag bor med honom som jag verkligen fattar att jag inte kan leva ensam. Och förhoppningsvis får även vi en stor familj i framtiden, tillsammans. (Och med stor så menar jag inte 5-7 barn, så du kan va lugn älskling;)

Jag vet egentligen inte vad jag ville ha sagt med allt detta, var bara tvungen att 'lätta på trycket'. Men visst är det en omställning att flytta hemifrån, trots att det faktiskt gått ett helt år snart.

Nu Pagadi




Jag har hittat min drömhäst!

Nu Pagadi heter denna 5-årige hingst som tyvärr fått viga sitt liv åt travet. Skulle så gärna vilja rädda honom ifrån den grymma värld som trav egentligen är. Visst finns det undantag på tränare men utav den erfarenheten jag har av travhästar och dess ägare kan jag bara säga att det är grymt.

Nämner inga namn men i mitt gamla stall fanns det alltid minst tre hästar som tävlade. Dessa hästar levde i en konstant stress, sträng diet och ett ständigt fläng till träningsläger och tävlingar. Jag har alltid tyckt så jäkla synd om dessa hästar, de hinner aldrig få ömhet, aldrig en lugn hand som klappar dom. Har spenderat ett antal timmar med dessa hästar när dess ägare åkt hem. Brukade sätta mig i deras boxar, låta dom få komma fram till mig och om de lät mig borstade jag igenom deras toviga manar som aldrig hanns i vanliga fall. Travhästar är absolut inga dåliga hästar, de är så tacksamma för det minsta lilla. Bara man ger dom tid!

Skulle så gärna vilja rädda en sådan häst, ge dom ett tryggt hem med en ägare som inte såg dom som ett tävlingsmaterial.

Onsdag 27/10 -10



Det regnar, är grått och kallt. Urk!
Det är nu den verkliga hösten tittar fram, så som vi kommer ihåg den. Sitter och funderar på om man ska duscha för att få upp värmen eller rent av sätta på sig ett par vantar. Haha ja det är en jädra tur att vi flyttar innan den riktiga kylan kommer för här verkar elementen ha sin egna vilja. Hörde även på facebook att detta kommer bli den kallaste vintern på över 1000 år. Vill inte tro på det! För hur kan det bli kallare än förra året? Ja jag antar att det går, men jag vill inte:(

Idag blir det iallafall att kämpa igenom bok nr2. Jenny av Jonas Gardell. Betade av hälften av boken igår och visste verkligen inte om jag skulle börja tjuta. Den är så hemsk. Visst är den fängslande och jag kommer säkert läsa ut den idag, men dess handling får en att må illa.

Ni som läst Gardells andra böcker om Juha & Jenny vet ju vilket öde denna tjej har fått. Hackhöna. Jag brukar älska Gardells sett att skriva, så detaljerat, på ett språk som man kan relatera till och förstå. Men när man läser den här boken är det det sista man vill göra, förstå. Smärtan blir så verklig och man måste ta 'pauser' för att komma tillbaka till omvärlden, för att inte tårarna ska rinna.

Tankarna rusar iväg och man jämför gärna med sitt liv. Tänk om jag var hon. Tänk om det var min dotter.

Mobbing är bland det värsta jag vet. Jag kan inte ens uttala ordet utan att pulsen ökar. Och jag vet inte om ni också har sett reklamen för det nya avsnittet av Grannfejden. Ren och skär vuxenmobbing. Var tvungen att svära åt tv:n när jag såg den.

Mobbing är ingenting som man talar om offentligt. Och det är också där som jag tror att problemet ligger. En annan sak skulle det vara om det handlade om misshandel. Det är olagligt, folk reagerar och tillåter det inte. Men visst kan mobbing göra lika ont som ett slag.

Ett slag resulterar i blåmärken, blod. Ord som kommer ifrån en mobbare syns inte. Det är nog också en stor anledning till att mobbing fortsätter och alltid kommer att göra. Man kan inte sätta ord mot ord.

Tankar

Hihi varför är det så kul att se sin stad på tv?

Satt just och kollade på när Karina Berg flyttade in till Christer Sjögren, de satt utanför ICA och åt korv.

Men vad konstigt det känns att säga att Hammarö är min stad, eller stad & stad? Kommun;) Har ju alltid haft det lilla Karlskoga som ALDRIG var med i tv, mer än på KarlskogaTV:n och när Lars var med i Idol.

Tänk att jag bott hemifrån i snart 1 år, i slutet av december. Och tänk att vi bott i den här skruttlägenheten i snart 1 år. Ja tiden skenar iväg och snart har vi även varit tillsammans i 4 år och är inne på vårat andra år som förlovade. Sjukt! Men underbart! ♥

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0