Hej där

Hej i sommarvärmen! Jag vet inte hur många läsare jag har kvar men några tappra familjemedlemmar kanske dyker in här i ibland. 

Nu är är vi verkligen mitt i sommaren, runt 30 grader varmt om dagarna och jag och barnen har fått hålla oss inne under dagens varmaste timmar. Jag har verkligen inget emot denna värme men med två små barn blir det jobbigt. Lova skulle ju iof klara av att hänga på stranden och ligga i vattnet hela dagarna men vi har ju Majsingen med oss och hon måste ju va i skuggan. Så när C jobbar får man hitta på annat som båda kan va med på. 

Nästa sommar blir det ju så mycket lättare, när båda går på egna ben, båda kan ha solkräm på sig och båda antagligen tycker att det är kul att bada. Måste ju säga att jag längtar ändå:) 

Så när solen gassat som värst och barnen har varit hyffsat sysselsatta eller sovande har jag underhållit mig med att färga om vår nya vagn. Haha ja det är en väldig rundgång på vagnar men den perfekta syskonvagnen finns verkligen inte. Så vagn nr 7 blev en phil & teds syskonvagn, där syskonsitsen sitter snett bakom den stora sitsen. Båda barnen tycks gilla den! Lova får ju sitta framåt och själv med gott om plats och Maja är nog glad över att få sova ostört igen;) Men vill hon kan hon också titta ut på sidorna, framför sig har hon ju Lovas ryggplatta så det är ändå lite skyddat. 

Från röd och grå blev den iallafall svart. Men oj så många gånger som jag ångrat att jag började färga. Det var så mycket jobb! Tidskrävande verkligen. Men nu är jag nog nöjd. Kommer väl hitta små ställen som man missat ett tag framöver men tillslut blir den nog perfekt. 

Nej nu hör jag hur Majsingen har vaknat där inne, ligger och sparkar mot spjälorna;) 

Och tänk, snart har vi en 2-åring i hemmet!!:)


Maja 6 månader

Så blev vår lilla bebis en halvåring. De tre första månderna med henne i våra liv kändes rätt långa, så mycket nytt, det var vinter, mörkt och sen koliken. Men de tre månaderna efter det har verkligen susat förbi! Och jag gissar på att det bara kommer att gå snabbare och snabbare, hon är så enkel och hänger bara med nu, glad som en sol är hon.
 
Ja vår lilla solstråle:) Nu är hon ju lite mer än sex månader i skrivande stund men hon har utvecklats så mycket. Rullar runt gör hon obehindrat nu och när hon ska sova lägger hon sig alltid på mage, så det får hon nu. Hon sitter bättre och bättre men än är det ett tag kvar tills hon kan sitta själv. Lova lärde sig att sitta vid precis den här åldern (6 & 1/2 månad), så hon var tidigare. Men Majas intresse har mest legat i att ta sig framåt på golvet. Så för ett par dagar sen har hon börjat dra sig fram för att få tag på leksaker som hon vill ha.
 
Än ammar vi men är hon vaken när vi äter lunch och middag får hon också äta då. Största favoriten är gröt, det äter hon nästan hur mycket som helst, efter det kommer majs/potatis. Har provat att ge henne mat med lite, lite bitar i men det ullkar hon utav. Välling dricker hon ibland, men då ska hon vara väldigt hungrig;) Hon är inte riktigt vän med flaskan än.
 
Sömnen är väl som vanligt. Hon somnar vid kl 18-19 vaknar ca 1-2 ggr på natten för mat och vaknar sen vid kl 06-07. Nytt är iof att hon oftast bara sover två ggr under dagen. Åker vi bil/vagn kan det hända att hon somnar mer. Men det är rätt skönt att hon klarar sig med två gånger och bäst sover hon i sin egna säng där hon får vara ostörd.
 
 
 
Denna månad har jag lärt mig detta:
 
- Att åla
 
- Att sitta bättre
 
 
Detta gillar jag:
 
- När man sjunger
- Leksaker
- Äta gröt:)
 
Detta gillar jag inte:
 
- Klä på mig kläder
- Att somna när jag är övertrött
 

RSS 2.0