Lova 6 månader

Ett halvt år har du nu varit i våra liv, älskade Lova! Och kärleken blir bara starkare och starkare för varje dag. Hon har blivit så stor, 6,6kg & 65,5 cm lång, men även stor på det sätt att det går att busa & leka med henne. 
 
Hon är fortfarande lite obekväm med andra människor, doktorn på bvc-besöket idag var ju hur läskig som helst te,x. Men det har blivit bättre och att doktorer är läskiga är kanske inte så konstigt att tycka. På sovfronten är det detsamma. Hon somnar mellan kl 20.00-21.00 på kvällen och vaknar sen ca varannan timma genom hela natten, framåt kl 4-5 när hon vaknar slutar det oftast med att hon somnar bredvid mig med full mattillgång. Behöver knappt skriva att hon är pröppmätt när vi sen går upp på morgonen;)
 
Mer mat har testats och favoriten är morotspuré, om man bortser från alla söta saker. Det brukar bli ett par matskedar runt lunchtid, att ge henne mat på kvällen gav henne bara ont i magen på natten. Mycket ska ju hinna vänja sig i den lilla magen. Vi jobbar fortfarande på det där med gröt och bröd/rån, hon är inte så impad över den smaken. Dagens brödbit gick iof åt, hamnade som en finkornig smulhög under bordet;)
Men vi tar det här med mat med ro, än så länge tycks mjölken räcka för att hon ska gå upp i vikt som vanligt. Har väl en liten önskan om att sluta amma på dagen inom några månader och sluta helt tills hon fyller 1 år. Det gör tillräckligt ont nu när den tandlösa tösen biter sig fast haha:)
 
 
 
Denna månad har jag lärt mig detta:
 
- Har fått bättre balans när jag ska sitta, men ännu kan jag inte sitta själv..
 
- Att äta från sked och dricka vatten ur vattenflaska.
 
- Försöker sätta mig upp från ryggläge.
 
Detta gillar jag:
 
- Fruktpure'er, mmm! Morotspuré går också bra, ibland.
- Vatten, detta högt underskattade h2o. Blir ledsen om jag inte får dricka så mycket som jag vill ur nappflaskan.
- Att bada står fortfarande HÖGT på listan, förra punkten indikerar också varför.
- Musik! Blir jag ledsen, ja jätteledsen! brukar mamma & pappa spela musik för mig. Te,x Gagnam Style eller Maja piraja.
- Allt som prasslar, påsar, papper, plast, yes you name it.
 
Detta är inge roligt:
 
- Att vara trött, utöver då är jag sällan ledsen..
 

25/1 -13

Det blir inte så mycket bloggeri nu för tiden. Tid finns om jag vill men det är inte så mycket storartat som händer just nu. (Iof är ju allt som Lova gör storartat, jag menar hänga vid hoppgungan, smått börja ta sig fram i gåstolen och riva pappa och mamma i ansiktet. Allt är ju iof värt att skriva om) Men det blir inte av:)

Men jag njuter verkligen av att vara mammaledig. Kanske är det den enda gången i mitt liv och då får man verkligen njuta. Älskar att vara hemma med Lova. Gillar t.o.m att vi nästan gör samma saker varje dag. Visst stoppar vi in lite babyrytmik ibland och lite turer hit o dit ibland, men för det mesta är det vardagslunk.

Men kan inte för i all min värld förstå att det redan gått ett halvår, ja på måndag. Det har gått så sjukt snabbt. Får nästan lite ångest, vill inte att kommande halvår ska gå lika snabbt. Slow down! Lämna Lova till förskola och gå därifrån utan henne, det känns så sjukt långt borta. Hur ska det gå? Jag som nu saknar ihjäl mig efter att ha varit utan henne medan jag duschar.

Tanken att låta någon annan ta hand om henne kanske mognar med tiden. Jag hoppas det. Och visst kan det vara nyttigt för oss båda sen. Tänk vad mycket hon ska ha att berätta när man hämtar henne. Vad de lekt, med vem, vad de ätit och kanske har hon ritat en teckning. <3

Min älskade guldklimp vad du förgyller våra liv! Tänk att du ska bli så stor.


Lille skrutt


Fin dag med mina fina

Idag hann vi med två promenader i vinterlandskapet. Så vackert och jag njöt till fullo. Speciellt när man har ett sånt vackert barn i vagnen framför och vackraste mannen bredvid.

Imorgon ger vi oss iväg till kyrka i slätstrukna skjortor och välputsade manar, bibeln i ett svettigt grepp under ena armen.

...

Näää! Inte riktigt;) snarare mjukisklädda, pulsande i snön på väg mot babyrytmik.


You know that feeling

Känslan när man hör grannens bebis skrika när ens egna ligger sött i sin säng och sover;)

Vårt lilla busfrö igår


Start a rutin

Japp.

Måndag idag, ny vecka och vi närmar oss Lovas halvårsdag med stormsteg. Idag har vi påbörjat operation 'rutin'.

Visst får vi prova oss fram i vad som passar oss men idag provade vi med att vid kl 18 införa tv-förbud för Lova;) Vi satte oss i hennes rum och lekte. Kl 19 fick hon lite smakportioner, idag kyckling med rotsaker och persiko & päron pure till efterrätt. Sen hoppade vi i plurret i en 20 min. Mysigt och roligt! Pyjamas sen, amning i vilken hon somnade. Vaknade när ja la ned henne i spjälsängen, tog upp henne, tröstade och la ned henne. Fick upprepa det tre gånger och sen gav hon vika och somnade tillslut. Kändes oerhört skönt för mammahjärtat att hon inte somnade ledsen. Har försökt den också men usch va det gör ont. Det får hellre ta lite extra tid isf och hon somnar lungt.

Så. Nu provar vi detta till punkt och pricka ett par dagar.


Sleepy

Har just smällt i mig del 2 av dagens middag. Ja del 1 fick hastigt avslutas då Lova blev supermegatröttochgrinig. Gav en slängkyss till den smaskiga tallriken och inledde mina allt så tappra försök att få henne att sova. Och just nu finns det tre sett att få henne att somna, ute i vagnen, bäras omkring eller ammas tills hon antagligen får matkoma delux och somnar.

Läste lite lätt om sömn-tips under tiden som Lova åt. Tydligen är det väldigt svårt att få in en sovrutin på en bebis som är yngre än sex månader, man får helt enkelt lyssna på chefen och lyda order. Men efter halvåret är de mer mottagliga för rutinerna och kan på så sett lära sig när det ska sovas och vad som gäller. Kändes skönt att läsa, jag har i smyg varit rädd att vi sabbat hennes framtida sömnrutiner genom att ja göra som hon vill, bära runt, amma och låta henne sova med oss. Var rädd att det var så vi skulle få söva henne även när hon väger 10 kg och min rygg är kaputt.

Så nu får vi börja ladda om mot nya rutiner. Blir skönt när man har en plan som funkar varje natt. Slipper man stå där med en övertrött bebis och klia dig i huvet över vilket alternativ man ska prova idag. Och inte på tal om vilken tid det tar nu, huh.

Nåväl. Sömnen lär ju bara bli bättre och som det stod i artikeln jag läste: Var lugn! Det är få 18-åringar som sover mellan mamma och pappa;)


10/1 -13

Röda kinder och trötta fötter. Det är inte mycket som slår känslan av att komma in i värmen efter en lång kall promenad. Lovisen fortsatte att sova inne med den lilla tröttisen, efter att öroninflammationen gått över har hon sovit mycket bättre under dagen. Brukar alltid lägga mig bredvid henne på första vilan efter att vi gått upp på morgonen. Det är så mysigt! Sova en stund eller spela lite spel på tfnen;) Men ja, haha igår somnade hon inte förrän efter 22 på kvällen. Vet inte vad hon fick all energi ifrån! Så ja, nu har vi kvällen och natten att förbättra. Att gå upp en gång på natten är ok;) inte tre.

Just ja.

Hade anmält mig och Lova till barnrytmik här i stan i mars. Men fick ett sms idag där hon undrade om vi ville börja redan nästa vecka då några inte dök upp. Så även om Lova kommer vara lite i det minsta laget, hade ju räknat med att börja i mars då hon är lite äldre, så tror ja att hon kommer gilla det. Men hon lär ju undra varför vi inte sjunger till gagnam style istället? Lilla snigel och blinka lilla stjärna liksom;)

Nej nu ska jag titta till vår lilla smulis, man saknar ju henne när hon sover så länge;)


Tut tut

 
Lova provar sin nya matta och agerar själv bil;) likt en bil med punka då hon mest snurrar runt på stället.
 
 
 

Det bästa jag har

 
Chyristoffer med en helt nyfödd Lova
 
 

2/1 -13

Ja vilken början vi fick på det nya året...

Lova har gått från förkyld, till feber efter vaccinet, en dubbelsidig öroninflammation och idag har hon spytt slem flera gånger var av ena gången med lite brunt i. Enligt 1177 skulle vi avvakta ang det, kom det mer skulle vi in till barnakuten. Hon mummlade nått om att det kunde vara pgr av pencillinet eller att ett litet blodkärl brustit. Mummelsvar blir man ju inte direkt lugn av. Dock har det inte kommit nått mer, bara med vanligt innehåll.

Usch så här små hjärtan ska inte behöva va sjuka.

Så just nu är det bara Lova i fokus, se till att hon inte blir uttorkad och sover bra.


Årets första dag

Så lämnar vi år 2012 bakom oss. För mig det bästa året hittills! Kommer alltid komma ihåg 2012 som året då jag var gravid, då vi fick berätta den underbara nyheten för våra nära och kära. Året då vår älskade fina dotter föddes och året med Lovas första fem månader i livet.

Men har stora förväntningar inför detta år också. Gissar på att vi om ytterligare ett år kommer komma ihåg år 2013 med många fina minnen och mycket skratt.

Nyårsafton firade vi här hemma, bara vi tre. Lova har fått dubbelsidig öroninflammation så det kändes bäst att vara hemma i det trygga. Men det blev riktigt trevligt och mysigt, Lova vaknade kvart i tolv och var vaken med oss under tolvslaget. Efter ytterligare lite babbel i soffan gick vi sen och lade oss. Alldeles lagom.

Tycker över lag att nyårsfirande är överskattat. Blir väl roligt om några år när Lova tycker det är kul. Minns så väl själv hur roligt man tyckte att det var, spännande och inte minst att få va uppe till efter 12;)


Lova 5 månader

Känns jättekonstigt att vår lilla Lovis snart blir ett halvår gammal. Vår älskade, busiga, energifulla, glada och vackra unge! C och jag pratade senast igår om att det är en sån sjuk tanke att hon för nästan exakt ett år sedan inte fanns. Det känns så självklart att hon är med oss, hon passar in så perfekt. Och om några år kaaanske vi sitter och tänker tillbaka på den här tiden då ett eventuellt syskon inte fanns, Mycket konstigt och vilken häftig grej att få vara med om detta!
 
 
Denna månad har jag lärt mig detta:
 
- Jag är mycket starkare när jag ligger på mage, kan lyfta upp rumpan i luften och sprattlar med benen. Nu gäller det bara att träna armmusklerna.
 
- Jag är nu mer jätteduktig på att greppa tag om saker. Om mamma eller pappa håller i något så är jag jättesnabb med att nappa åt mig det. Sen håller jag i hårt, hårt, hårt!
 
- Jag har kommit på att mamma och pappa har väldigt klämgoa ansikten. Haka, mun och näsa.
 
- När någon kittlar mig på magen så skrattar jag ibland.
 
Detta gillar jag:
 
- Att bada i badkaret med mamma och pappa.
- Hoppa i hoppgungan och hoppa till musik.
- Att byta blöja och lufta rumpan.
 
Detta är inge roligt:
 
- Att åka bil, fortfarande.
- Att vara trött och att behöva somna.
- När ingen tittar på mig.
 
 

RSS 2.0