Påskdagen

Vi kör en liten latis idag. Lova ligger i min famn och ammar/sover. Vi har ju egentligen satt stopp för amning under dagen men hon sov så lite under förmiddan att det blev tvunget att sova lite till. Då blev detta smidigast. Skönt för en själv att få sitta ned också;)

Snart bockar vi även av påsken för i år. Igår var vi hos L's farmor & farfar och imorn ska vi ned till morfar.

Påsk är så lagom på nått vis. Ingen paketstress och stora krav som jul. Nej istället har vi våren, ljuset, maten, påskäggen och påskfjädrar. Nästa år får vi kanske även sätta dit lite fräknar, röda kinder och en sjal på Lova:)


Lova 8 månader

Nu har vi allt kommit in i en händerik period i Lovas utveckling. Mycket att lära och hon testar sina ( våra? ) gränser varje dag, 'vad händer om jag gör så här' osv, Sladdar, papper, eluttag ( ! ) och skräp på golvet är tydligen sjukt intressant. Men än så länge hinner man följa med henne och stoppa i tid. Ajabaja! Farligt!
 
Vi har tagit ett stort steg med maten och nu äter hon fast föda 2-3 ggr per dag. Hon gapar stort och visar att hon gillar det, MEN nåde mig om hon måste vänta på att maten ska svalna haha. Planerar att ta bort morgonamningen nästa vecka, så då återstår bara kvällen och natten.
 
Denna månad har vi även tagit bort en sovstund under dagen, så nu sover hon bara två gånger. Hon var alldeles för svårsövd på eftermiddan så det funkade inte och var inte värd fighten. Visst är hon trött på kvällen men då somnar hon också utan större protest vid kl 19. Nattsömnen är förövrigt densamma, blev ju bättre två nätter och vi fick smaka på det goda livet men nu är vi dessvärre tillbaka till att vandra upp och vagga mitt i natten. Men! det ska väl bli bättre.
 
 
Denna månad har jag lärt mig detta:
 
- Att åla
 
- Ställer mig i krypställning och gungar på men kommer ingenstanns än
 
- Kan från krypställning ändra till att sitta
 
- Blåsa slemmiga bubblor med munnen, mmmm!
 
- Ropar nä, nä, nä, nä när jag är missnöjd (hungrig, uttråkad, trött)
 
Detta gillar jag:
 
- Mat (även om mjölk är det bästa) så är det rätt smaskigt!
- Att leka med papper, plast, sladdar och snören i alla former
- Musik (och radion)
 
Detta är inge roligt:
 
- Att byta blöja (för att ligga still brukar jag få pilla (läs dra) mamma i håret)
- När maten är för varm och måste svalna
- När solen lyser i ansiktet
 
 


MyspellaI den nya vårmössan ifrån H&M. Helt fast i tv:n, så fort som det blir reklam blir hon som förtrollad;)

 
God natt min skatt! Nybadad tröttis i jamasen<3
 
 

Pricktest

 
Lilla älskade gosunge!
 
Idag var vi till barnmottagningen på vår vårdcentral och ett pricktest skulle göras. Lova var så snäll och tyckte det var helt ok när sköterskan höll fast armen och 'prickade'. Det testades ägg och komjölksallergi. Ägg tog det för att det är så vanligt att man även är allergisk mot det, om det man nu är komjölksallergiker.
 
Vänta 12 minuter, *läsa bok i väntrummet.
* Kasta i golvet, försöka äta på
 
Och nej ingen synlig mjölkallergi här (eller ägg också då). Sååå skönt! Vad jag förstått kan man inte lita på de där testerna till 100%, men skulle hon fortfarande få utslag efter några månader kan man ju testa igen och då är det antagligen nått mer än bara en känslighet (som hon gissade på). Men vi fick ett klartecken till att äta/dricka mjölk igen. Våren och sommarens glassar är räddade, tjoho!!
 
 

Tillåtet bus

 
Ibland måste man ge vika för all nyfikenhet. Här undersöker Lova mammas korg med tuschpennor, farlig kombo med vit matta haha!
 
 

From here to eternity


Funny fridayDagens söta och duktiga unge!

 
Oj vad den här dagen rusade förbi. Efter att Lova sovit klart vid lunch gick vi ned till barnmässan. Massa, massa människor och massa fina saker att titta på. Ja L var helt stum och tittade ivrigt på allt. Två familjer ifrån familjen annorlunda svichade förbi ibland, pettson, lilla anna och bananerna i pyjamas lika så.
 
Två pyjamasar blev det och jag fick ett presentkort på en massage via barnmässans auktion. 150:- för 30min är mycket ok, ska bli så skönt för min stackars kropp som släpat runt så på lilla guldklimpen. Känns ju även bra att alla intäckter från auktionen skulle gå till behövande barn i Nepal.
 
Nu väntas bad för lillan och mig, sen kan fredagskvällen sakta rulla igång. Lova sov förresten helt ok i natt med. Vaknade ett par gånger mer efter att vi precis lagt henne. Men sen ville hon inte äta förän kl 5.00 och efter kl 7 gick vi upp. Skööönt och lyxigt värre!
 

Dutti Lovis

 
Efter varje gång som vi träffar andra bebisar börjar Lova med något nytt. Inspirerad dam.
 
Idag när vi kom hem från ö.f började hon genast hoppa upp i krypställning ifrån mage, vilket hon aldrig klarat av förr. Har alltid behövt hjälpa till och stötta. Hon avancerar även genom att sträcka ut ena armen. Nu ska hon bara komma på hur man kan kombinera alla fyra stöttepelare och ta sig framåt. Hon tycker att det är otroligt spännande men förstår nog inte riktigt varför man ska stå så;)
 
 

Påskpyntat


 
Lova och jag målade lite ägg på öppna förskolan. (Lova genom att knåda på en påse med färg och ägg i) Så det var ju inte så konstigt att det ägget blev finast:)
 
 

Första natten på snart 8 månader

En liten Lovis som kunde somna var som helst och när som helst. Tider!
 
 
Ja vad hände inatt då? Lova som annars brukar vakna onämnbart många gånger under natten vaknade inte en endaste inatt. Hon somnade kl 19.30, vaknade efter 20 minuter och behövde stoppas om igen. Kl 05.50 vaknde hon nästa gång, åt en liten stund och somnade om till 07.30.
 
Haha ja det första jag gjorde efter att vi gått upp var att kolla tempen. Men 37.0 perfekta grader. Hon var bara trött helt enkelt. Hörde flera gånger under natten att hon halvvaknade och bökade runt en stund i sängen men hon somnade om igen rätt fort. Det är framgång det, så skönt att hon börjar klara av att somna om själv!
 
Så Lova, om du kan skapa detta till en vana?
 
 

2 veckor gamla tassar<3


En dag som kommer glömmas bort

Vilken konstig dag det varit idag. Grått, snöigt och kallt! Lova var lite extra trött idag och somnade halv 2 och vaknade strax efter kl 4. Innan det sov hon även 40 min på förmiddagen. Skönt och mysigt men det blev inte mycket gjort denna dag då jag låg bredvid henne hela tiden<3

Och samtidigt som vi snart bockar av denna icke innehållsrika dag så kan de också behövas. Lugn och ro.

Imorn ska vi på babyrytmiken igen och jag hoppas även på att vår biljett dimper ned i brevlådan. Här om dagen vann vi en fribiljett till barnmässan här i Karlstad. En bildtävling var det och Lova bidrog till vinsten. Vi ska dit på fredag och jag ser verkligen fram mot en mysig dag tillsammans med lilla familjen. Småshopping, god mat, föreläsningar och jippon.


Ålar'n

 
Herrejises vad svårt det var att fånga det på film. En liten snutt blev det iaf på lilla ålen i förra veckan. Lova låter hälsa att det nu går myyycket fortare och hon har nu även avancerat med att ställa sig i krypställning och gungar på allt vad den lilla kroppen mäktar med;)
 
 

Mööööööh

Bröl och stonk över det här med design till blogg. Miljontals koder i olika kombinationer och färgval utan dess like.

Lova sover rätt tungt så jag passade på att fräscha upp designen en grad.

Mmm, beige/rosa. Likt en rosig kind en vacker vårdag. Ja bara det att färgen ser helt annorlunda ut i safari. Från datorn -perfekt och rosig! Suck.

Imponeras över de som jobbar som webbdesigner. Själv skulle jag dra mitt hår likt matadoren i Ferdinand.

Detta får alltså duga.... Ett tag.


Uppdatering projekt mat

Sist jag skrev var det verkligen ett dilemma det här med Lova och mat. Hon blev så arg så fort som vi bara tog fram skålen och skeden. Kändes verkligen hopplöst och ja, det är väl bara att amma tills hon är så gammal att hon kan springa och prata?

Så vi gav nog upp där ett tag. Gav fruktpure någon gång ibland. Och nu för någon vecka sedan, eller det var efter att hon fick smaka allergigröten som det släppte. Vi ska förresten få tid för pricktest. Eller har jag redan nämnt det? Nåväl.

Nu gapar hon stort och det är inte mycket som hamnar utanför, om man jämför med förut. Och istället för att kämpa och lattja runt för att få i henne enstaka teskedar äter hon nu två rejäla portioner per dag. Hennes mage ska bara vänja sig lite och sen utökar vi antalet.

Det enda kruxet är nu bara att hon fortfarande inte tar flaskan, mer än med vatten i. Visst funkar det ju att växla mellan pure och gröt de 5 ggr hon äter under dagen (hon vet ju inget annat och tröttnar inte som en annan skulle göra). Men det är på nätterna... Vi har lyckats dra ned det till en amning per natt men det är fortfarande en gång som vi kommer stå där och, ja ge henne gröt och sen ha en superpigg unge mitt i natten? Nä, det funkar inte. Kommer hon fortsätta denna vällingvägran får hon faktiskt nöja sig med vatten eller ingenting. Det blir säkert gråt och massa tröstande men hon ska ju faktiskt klara sig utan mat på natten nu.

Det är svårt det här. Jag vill jätte gärna sluta amma samtidigt som det är nått som gnager en i bakhuvet, ja det är ju så mysigt och slutar vi amma så blir hon vipps så stor. Klarar sig utan mamma. Men hon börjar faktiskt bli stor och är inte den där lille nyfödingen som man vill klamra sig fast vid <3


Penntroll

Vilken skön dag det varit. Lova (och jag) tyckte att det var jättekul på rytmiken, det var skillnad på henne sen första gången då hon bara ville vara i min famn. Nu tog hon för sig, lekte med leksakerna och försökte 'klappa' på de andra barnen.

Efteråt tog vi en lång promenad och Lova passade på att sova i över 2 timmar. Hon fick sova klart på vår balkong och jag fick pusta ut en stund i solstolen. Underbart!

Nu kravlar trollungen runt på hallgolvet och väntar på att pappsi ska komma hem. <3

Så här såg myskorven ut efter den långa sovstunden:)


Nästan där

Ja även om bloggen inte betyder speciellt mycket var det så sjukt irriterande att designen kraschade. Men efter lite knåp under de senare timmarna är det mesta återställt.

Nu vankas lite frukost och lite senare ska jag och L testa på babyrytmiken igen. Nu när hon är 1 & 1/2 månad äldre och har lite mer kött på benen.


Nooooooo!

Skulle ändra EN liten grej på min bloggdesign och vipps så är hela designen förstörd!! :( Lär ju ta en evighet att återställa...

Inte helt oanat, favoritlåten just nu! Robin - You

 
Sitter han på räcket pojkvaskern?
Jepp! Räcket till stadshotellet i vart?
Karlstad:)Ålar

 
Idag har vi bockat av ett steg i Lovas utveckling och hon lyckades äntligen ta sig framåt på golvet. Armar och ben kastas slumpis fram i en vevande rörelse, ser så lustigt ut! Men fram kommer hon ju iallafall:) Ålning kan man nog kalla det, som behöver finslipas en aning.

Men nu kan hon äntligen konkurrera med sina bebisvänner. Sist var de tre styckena som alla hade siktat in sig på en skallra lite längre bort och de andra två tog fart och nappade tag i den. Lova som endast lyckades backa var chanslös;)Mitt livselixir

Min älskade familj ❤

 


Små tassar

Ja nu är Lovas lilla hand och fot förevigade. Man glömmer ju så sjukt fort hur smått allt är och egentligen hade jag velat ha avtryck från då hon var nyfödd men en 7 månaders plutt duger också fint:)

Fick göra denna på öppna förskolan, ett stort plus med den verkligen, de är verkligen givmilda med pyssel. Vilket passar denna pysseltokiga mamma fint!

 


<3

Se vem som vaknade och var glad!

Nu blir det soffhäng med mina två älskade hjärtan.


Zzzz

Jahopp...

Lova trodde visst att det var natten kl 17.00. Hon sover som en stock och lär säkert vara hur grinig och trött som helst om hon vaknar till igen. Ibland missförstår vi varann hon och jag. Powernap tänkte mami, sleepy tänkte Lovi.

Men det är bara att ställa in sig på en extremt tidig morgon.

Det är ju mysigt det med, huuu!


En piggare brutta som läser tidningen på IKEA


Sunny saturday

Solen går ned bort om grannhuset och en trött flicka ligger i min famn. Vi hann inte mer än in genom dörren innan hon somnade, så påsar, kläder och skor ligger kvar i en snygg hög på hallgolvet. Lova och jag åkte till IKEA en stund medan pappa C är med bandet. Idag blev det bl.a två vägghyllor som vi ska ha i badrummet och ännu mer galgar till Lovas garderob, ja hon har kläder i mängder hon. Det blev även en liten lunch och stötte på C's kusin med familj som gjorde sällskap:)

Ikväll bänkar vi oss framför mellon (gah ja det ordet stör jag mig på egentligen men ack så bekvämt att säga). Hoppas verkligen att Robin Stjernberg vinner då han, enligt mig är den enda som är nått att ha. Ralf från Mustach, visst! Men då endast för att det är just han, låten är ju hur mjäkig som helst.

Imorn kör vi en vanlig söndag här hemma. Jag ska sticka iväg och jobba lite och garanterat blir det lite lapande av sol. Underbart att våren verkligen är på gång!

Lova 8/3 -13Mjölkfritt

Ja tills vidare presenterar jag mig nu som laktosintolerant. Lätt som en plätt är lätt att tänka först, det är bara att ta bort mjölk, ost, smör och ersätta det. Well det är faktiskt riktigt knivigt. Det är mjölk i sååå sjukt mycket, eller ja mjölkprotein. Men jag ska verkligen köra på det här till 100% tills vi lyckas sluta amma. För allt detta är såklart för Lovas skull. Min mage skulle gärna smälla i sig ett kallt glas mjölk men inte Lovas.

Resultat bör man se/märka efter ca en vecka. Då all laktos i min kropp försvunnit helt och då även i mjölken. Så får vi se om hon mår bättre. Hoppas verkligen det!


4/3 -13

Sååå skönt! Det positiva med att endast ha ett barn antar jag, att man själv kan lägga sig och vila när hon gör det. Idag har det verkligen varit en fröken gnällspik här hemma. Vet inte vad som varit fel riktigt. Hon är inte ledsen utan arg och med ovanligt dåligt tålamod. Nåväl det ska väl gå över. Hon var iaf sitt vanliga jag på öppna förskolan tidigare idag, där är hon alltid tyst, lugn och glad. Må hända att vi kanske flyttar dit ett tag, vi får gömma oss under alla stora kuddar när tanterna låser för kvällen;)

Nu har väl inte detta med dagens humör att göra men jag börjar allvarligt tro att hon är lite känslig mot mjölk, ja komjölk. Visst är de flesta spädbarn känsliga mot det men hon är nog sneppet mer än vanligt. Hon har ju alltid varit väldigt gasig i magen, nu är väl fördelen att hon är såpass stor att hon kan klämma till själv och få ut dom. Hon sover väldigt oroligt och om nätterna hör jag hur magen fräser och känner hur det bubblar. Och nu när vi i dagarna äntligen lyckats få i henne lite gröt har hon fått röda utslag runt munnen där gröten nuddat huden. När hon druckit några droppar mjölkersättning/välling har hon även då fått utslag, fast mindre. Så det känns som att en liten utredning är på sin plats.

Som tur var försvinner oftast komjölksallergi med åldern så är det nu så att hon har det så får man göra det bästa man kan och härda ut. Men ska börja med att själv ta bort mjölk från min kost (eftersom hon ju till största delen äter av mig) gröt blir det heller ingen på ett tag (kanske finns det mjölkfri?) Så får vi se om hennes mage lugnar ned sig. Kanske börjar hon även sova bättre!? /mamman som smått börjar drömma sig bort till en vardag med mer sömn


Flash back

Idag var första gången på ca fyra månader som jag var tillbaka till mitt extrajobb. Det har varit så skönt att ha 100% ledigt ifrån det och bara kunna koncentrera sig på att vara mamma. Men nu flyter det på så lätt med Lova att det känns riktigt ok att börja igen. Blir ju bara iväg ca 2 timmar i taget, känns lagom. 


Allt gick förvånansvärt lätt, hey ingen mage som tog emot och jag behövde inte ta pauser var 30:e minut;) Hihi, det känns verkligen som evigheter sen nu. Men det kändes allt lite ensamt utan det ständiga sällskapet jag hade av Lova i magen medan jag jobbade.

Kan sakna att vara gravid många stunder, det är ju nått så magiskt och helt oförståeligt egentligen. Tror att jag inte hade saknat det så mycket om jag gått fullgången tid. Nu hann jag aldrig tröttna och aldrig riktigt räkna ned. Men inte att missförstå så är jag ju gladast att ha min underbara Lova här! Men kanske är det bara en inbygd grej vi kvinnor ska ha, för att arten ska överleva. Men visst glömmer man så sjukt fort hur ont det också gjorde!? Jag minns verkligen bara allt det positiva och har förträngt värkarna, alla sprutor och stygnen. Men, artens överlevnad.

För djur är vi ju faktiskt.

 

 


Lika vacker som vinden, skogen, ängarna och havet

 
 
 
 
 

RSS 2.0