The brightest star!Älskade

Ja feber fick hon minst sagt. Inatt vid kl 23 hade hon 39,4 grader, efter en alvedon gick det sen ned till 38,8 och nu på morgonen har hon legat runt 38 i snitt.

Vår lilla lejonunge. Känns alltid så konstigt att se henne så trött. Hon somnade strax efter kl 15 igår eftermiddag, var uppe mellan 19-20 och där efter gick vi och lade oss och gick inte upp förrän kl 9.00. Såklart har hon ätit ett par gånger när alvedonen tagit och hon vaknar mellan varven och gråter. Usch:'( Är tacksam över att vi iallafall vet varför hon är sjuk.

Men hon var vaken och relativt pigg en stund efter att vi gått upp. Underbart!


5-månaders vaccin

Jopp. Check och ett kryss över det och nu ser jag hur den ovälkomna febern står och lurar i dörröppningen. En trött Lova blev endast nöjd med att sova i min famn, så här sitter vi nu. Stackars lilla hjärta! Hon vaknar ibland och gnäller, i princip samma som vid förra vaccinationen.

Men bvc-besöket gick bra iaf! 6070 gr och 63,5 cm lång. Att ta sprutorna gick också bra, var arg i en halv minut och ville sen stå och hoppa i mitt knä:) Skönt att hon inte blev lika ledsen som första gången, nu blev hon mest arg och sur på Kerstin som ju brukar vara så rolig och snäll;) Skönt att nästa spruta tas först vid ett års ålder igen.

Ja.. Så nu när jag sitter fast här under min snuttiga dotter och faktiskt inte kan städa, diska eller bädda sängen. Sicken otur! Finns ingenting jag hellre skulle vilja göra än att vara just här och ta hand om henne. Vår stora, snart 5-månaders bebis<3


Julafton -12

 

See you later aligato.... julen

Så är julen över även detta år. Tänk att det alltid går så fort, första advent, lucia, dagen före dopparedagen och jul.

Vi åkte och träffade min släkt redan dagen innan julafton. Lova tyckte att det var lite halvjobbigt och skrek och grät en bra stund. Hon har inte riktigt kommit ur den där perioden, människor och mycket stimm och stoj blir lätt för mycket för henne. Framåt kvällen vände det dock.

På julafton åkte vi till Lovas farmor och farfar och efter 20 min skrik verkar det som att 'rädslan' för nya människor släppt lite. T.o.m tomten fick titta på henne!;) Kanske gav dessa intensiva dagar med mycket människor lite positiva erfarenheter till damen. För visst finns det snälla människor förutom mamma och pappa:)

Klockan 03.00 var vi åter hemma på julaftonsnatten och kan där med bocka av lillans första jul:) Ser redan fram emot nästa år då hon ju nästan är 1 & 1/2 år gammal. Öppna paket var väldigt populärt redan nu och lär säkert vara dubbelt så roligt nästa år:) Tänk så stor hon kommer vara, gå runt där själv och kanske t.o.m prata. Svårt att tänka sig:)

Idag bockade vi även av mellandagsrean. Blev lika besviken i år som förra. Det är ju inte mycket mer rea än vad det brukar vara i butikerna. Lovan fick iaf tre nya bodys plus två byxor, allt i strl 68. Har fått lägga undan ännu mer utav hennes kläder, allt mer sitter för tight och ger märken på hennes ur goa knubbisben. Och snart är första lådan full.

Ibland vill jag bara att hon ska bli mindre igen, en liten späd grodunge som rymmer alldeles utmärkt i strl 50;) Samtidigt som det är hur härligt som helst att hon blir äldre och utvecklas.


Oppa gagnam style, eeeyy sexy laaady

Låten Gagnam style är den mest tittade på you tube. Jahapp. Vi har tyvärr bidragit med både en och tio klick.

I dagarna när Lova varit extra svårtröstlig och ledsen har vi funnit oss ett knep. Ett knep stavande Gagnam Style. Så fort som vi sätter på låten så tystnar hon och vill genast hoppa och gunga i takt. Haha man får sig ett gott skratt! Men va fasen funkar det så hjälper jag gärna till att bidra med fler klick på you tube.

Hon har fått lyssna på en av mina spotifylistor när hon hoppat i sin hoppgunga och såklart finns låten med. Fin fin att hoppa till. Så nu tycks hon ha fastnat för denna japanska poplåt.

Bara att hoppas på att hon tröttnar på den lika snart som vi har gjort. Vi försöker nu mer få in henne på elektrik bananaband;) mer barnvänligt heh.


Sjukling

Inte helt oanat har förkylningen spridit sig i vårt hem och Lova stod näst på tur. Snorig, lite hosta och så en dålig mage på det. Hon som aldrig brukar bajsa på natten avverkade 4 st blöjor denna natt (under loppet av 2 & 1/2 timme). Pust.. Hoppas att det inte blir värre än så här. Feber verkar hon som tur va ha sluppit, så när som på 38,0 grader igår eft.m.

Lite halvt jobbigt att hon blev sjuk just när det renoveras för fullt där hemma. Igår när vi kom hem så var hela vardagsrummet spacklat och även fullt i damm. Inge roligt för en hostig bebis att vara i. Så inatt har vi sovit hos svärföräldrarna. Vet inte om vi stannar en natt till. Idag höll han tydligen på med hallen och vårt sovrum. Så imorgon är allt förhoppningsvis klart! Skönt att äntligen kunna boa in sig på riktigt den här gången.

Är så nyfiken på hur allt blir:)


1 år sedan

Ja tänk att det idag har gått ett helt år sedan vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar. Minns den som igår.

Jag var så himla nervös. Visste ju att nått var annorlunda med min kropp men att gå upp tidigt på morgonen och se plusset på stickan, oj oj oj. Har nog aldrig haft så många tankar i mitt huvud som då. Pirrig och skakig lade jag mig och somnade om. Väckte sen C och berättade nyheten. Vilken grej att få berätta en sån sak egentligen:)

Och vilken grej att vi nu har vår älskade dotter hos oss. Att det var hon som låg i min mage hela tiden<3 Kunde inte ha blivit bättre en unge!

Vi älskar dig sååååå mycket!


Kunde inte hålla mig

Vi ställde iordning i Lovas rum igår kväll. Vem kan hålla sig liksom?;) Ännu är det en hel del som ska köpas till, så som matta, lådor till hyllan och tavlor. Men här är en liten glimt av hur det ser ut i nuläget. Älskar det! Grönt, rosa och rött blir så fint tillsammans.


14/12 -12

Säger hej ifrån sängen. Lova ligger och vilar och jag passar på att ligga ned en stund jag med. Så skönt och nästan ett måste mitt på dagen!

Fredag idag och två utav alla rum är tapetserade. Lovas och köket. Lovas rum blev med vit grund och gröna/rosa prickar på. Stirrar man på tapeten blir man lite smått yr haha men det blev så fint när gardiner kom upp och lite möbler tog plats, sängen får nog stå kvar här i vårt rum någon månad till. Köket blev randigt i vitt och beiget, också superfint. Vi ska så småningom försöka hitta ett litet frukostbord att ställa där, det gamla bordet står ju nu mer i vardagsrummet.

Kul att renoveringen går framåt iaf och troligtvis är allt klart i mitten av nästa vecka eller allra senast i slutet av den. Innan jul åtminstone:)


Majs och potatis


Peppar peppar ta i trä

Idag har Lovan varit ovanligt lätt att få att somna. Igår kväll var en annan visa... Hon har sovit tre ggr under dagen och somnade nu vid åtta. Så här vill jag ha det varje dag! Hon har inte blivit övertrött någon gång utan har somnat i tid. Och hon går verkligen som en vandrande mat och sovklocka, två timmar orkar hon vara vaken i sträck sen blir hon gnällig och tillslut övertrött och omöjlig att få nöjd. Sen är det där med mat detsamma, tyvärr. Ibland går det att dra ut till tre-fyra timmar imellan, men allt som oftast vill hon äta varannan timme. Men jag antar att hon själv ändrar på det när hon är mogen och antagligen blir det bättre när hon får mer fast föda.
 
Och att bero på det har vi utökat hennes smakförråd här i dagarna. Ljust bröd, banan, gröt och puré på potatis och majs. Gröten var väl den som gick hem mest. Purén gav en rysning och en ulkning;) När det är dags för fruktpuréerna kan vi nog däremot förvänta oss mycket gapande;) Redan då hon var tre dygn gillades socker stort, sockervatten till pku-test är ju ett måste. Usch, ja det hade jag förträng förresten. Testet görs med blod som tas från en kanyl som sätts i handen och Lova som hade sååå små händer blev stucken många gånger, hemskt för en nybliven mamma och pappa. Och nålar btw, om tre veckor är det dags för vaccin igen, i mellandagarna. Usch, jag vill inte! Men allra minst vill vi ju såklart att hon blir sjuk av diverse sjukdomar.
 

Nej snedspår.
 
Ja jag håller iaf alla mina tummar för att hon startar ett nytt mönster och sover bra i fortsättningen. Sömn som är så oerhört viktigt men så oerhört tråkigt enligt damen;)
 

Lilla älskade lejonunge!


 

Utvecklingsfas 4 mån

Satt rätt länge inatt och googlade runt. "4 månaders + vill inte sova". Hittade massor och förstod snabbt att Lova inte är ensam om detta. Det var som att läsa om Lova när alla beskrev sina 4-månaders. Svårt att komma till ro, vill gärna leka vid amning och är ofokuserad, orolig sömn och framför allt om blyghet och rädsla vid andra människor. Det sistnämnda är nått som C och jag har tyckt varit jobbig. Lova blir jätteledsen när någon annan är C och jag håller i henne eller gosar med henne. Men nu känns det som att vi fått vår förklaring. 
 
Det är tydligen en stor utvecklingsfas vid 18-19 veckors ålder och barnens små hjärnor går på högvarv. Så många intryck och massor att lära. 
 
Detta är lite kort om vad jag hittade:
 
"
 
Nu börjar klängperioderna att bli längre, den här kan vara i upp till sex veckor och börja redan kring vecka fjorton.

Barnet börjar nu förstå händelser, i meningen korta sekvenser av nyanserade övergångar från ett mönster till ett annat. Med andra ord: Nu kan hon till exempel lära sig att sträcka sig efter en leksak, ta tag om den med en hand, skaka den, vända på den och sedan stoppa den i munnen. Ett annat exempel är att hon kan börja sätta samman olika ljud till sekvenser - kanske kan du tolka någon av dessa ljudsekvenser som mamma eller pappa...!

Exempel på nya färdigheter:
-vänder sig från rygg till mage, eller mage till rygg 
-försöker krypa 
-stöder på underarmarna och lyfter upp överkroppen 
-försöker sätta sig upp 
-tycker om att röra på munnen, sticker ut tungan 
-kan gripa om saker med ena handen och lägga det i andra handen 
-stoppar in saker såväl som mammas eller pappas hand i munnen för att undersöka och bita på 
-försöker slå leksaker mot en bordsyta 
-försöker leka med en aktivitetstavla 
-kastar avsiktligt saker i golvet 
-letar efter föräldrarna och kan vända sig om för att göra det 
-reagerar på sin egen spegelbild, med rädsla eller glädje 
-reagerar på sitt eget namn 
-förstår den verkliga innebörden av ett eller flera ord 
-jollrar 
-gör nya ljud med läppar och tunga, vvv,sss, zzz, rrr osv 
-använder konsonanter 
-sträcker ut armarna för att bli upplyft 
-smackar med läpparna när hon är hungrig 
-skjuter ifrån sig flaskan/bröstet när hon är mät 
-kan överdriva sina egna reaktioner tex hosta igen och skratta om föräldrarna reagerar på hennes hostande 
-har en speciell "snutte"

Vad hände med Lova?
Just nu är vi mitt inne i kinkperioden, och den följer boken helt... Lova är i skrivande stund knappt sexton veckor och har svårare att komma till ro på kvällarna, blir lätt distraherad av omgivningen när hon ska äta och leker ofta istället för att äta, är på helt olika humör från dag till dag, orkar inte alltid hålla uppe huvudet längre och är blygare för andra än mamma och pappa. 

Vilka nya färdigheter Lova är i färd med att lära sig får tiden visa an, men vissa saker har hon redan börjat med, som till exempel att stoppa mammas och pappas händer i munnen, eller att använda konsonanter då och då. Pratat med spegeln har hon gjort länge nu och ibland är det otäckt ibland så roligt så att vi skrattar båda två.

"
 
Ja inte nog med att exempelbarnet också heter Lova;)

Sömn - det stora ämnet

Ligger i sängen, är pigg men vet att jag borde sova för att orka upp imorn. Har alltid så svårt att somna när inte C är hemma, ikväll är det julfest för hans jobb. Jag får allt slänga ihop en julfest med mitt jobb också, kollegor vimmlar det ju inte om, en liten Lova men det är den bästa kollegan man kan tänka sig;)
 
Men nu ikväll provade jag en annan sorts nattametod på Lovan. Har alltid behövt bära runt på henne för att hon ska somna för natten. Eller ja, vagn och bärsele funkar också. Ja hon måste röras på och stimuleras även när hon är skittrött. Och efter nu fyra månader av vaggning och upptrampning av diverse golv är min rygg heeeelt slutkörd. En 2,5 kilos Lova klarar man av men en stor dam på dryga 6,1 kilo är tungt! 
 
Så ikväll bestämde jag mig för att det inte skulle gås runt i lägenheten. Nu den senaste veckan har hon t.o.m protesterat när jag bär henne, skriker och ålar fasten ögonen nästan faller ihop. Så det där med att gå runt känns rätt lönlöst. Men det är tydligen en rätt påfrestande utvecklingsfas just runt 18-19 veckors åldern så det är antagligen därför som hon inte kan slappna av. Så idag började vi kvällen med att bada i badkaret ihop. Sen pyjamas, matas och gick in till sovrummet och släckte ned. Hon protesterade genast som vi satte oss i sängen. Hon vet direkt när det ska sovas. Sjöng, vaggade henne och sjöng. Lova ålade och försökte hälla sig vaken bäst hon kunde, bita på handen, skrika, gråta. Efter 15 min ca somnade hon. 
 
Men vad svårt det är! Hur ska man veta vad som är rätt? Vill inte att hon ska vara arg och ledsen men samtidigt orkar jag inte bära och skulle hon va vaken tills hon somnade av sig själv skulle vi få sitta uppe till midnatt. 
 
Men troligtvis är detta en fas med mycket intryck som ska bearbetas. Förhoppningsvis går det över och att hon snart kommer till ro enklare. Skulle vara himmelriket för oss alla om hon kunde acceptera och somna utan någon vidare stimulering så som att bäras runt. Men jag vet att det ju kommer, nu får man bara göra det bästa av situationen. 
 
Och det är i denna stund att jag försöker somna jag med;) 
 
 

Världens vackraste unge!

 
Smygtitta på tv:n medan man försöker äta upp klänningen, det är livet på en pinne!
 
Och när den understa bilden tagits blinkade kameran till "kortminnet fullt". Jag har inte rensat kameran sen Lova föddes, så den är full med bilder från vår livs bästa dag. Har såklart allt kopierat på datorn men det tar ändå emot att radera dom. Tääänk om datorn skulle krascha? Uh hujedamej! Måste ta tag i kragen och lägga över allt på ett usb, när tid finns. Och när ännu mer tid finns måste jag även skicka iväg fotona för utskrift. Att den där nedrans tiden ska vara så snål av sig!
 

En tidig julklapp

 
Tomten kom visst tidigt i år:) Vi hittade en gåstol på Babyproffsen som fick följa med hem och vilka föräldrar orkar vänta till jul? Hehe.
 
Lite kort i rocken var hon, men om någon månad når hon säkert ned med tåspetsarna. Fast kul kan man ju ha för det! Knappar som spelar musik och saker att snurra på:) Men populärast kanske var att hon kom upp och nu mer ser tv:n ännu bättre, haha vår lilla tv-råtta!
 

Det där rånet alltså


3/12 -12

Så trött jag är, fick nog för mycket sömn inatt;) Lova somnade inte förrän efter kl 21 igår så idag fick vi sova till halv nio. Så skönt!

Och dagen har likt alla andra susat förbi. Tog en promenad till bvc och föräldragruppen på eftermiddan. DAMN vad kallt det var. Lova hade det varmt i sin vagn medan kylan verkligen högg oss i skinnet. Så det var kanske lite väl överambitiöst att gå dit i -15 grader. En är inte van det.

Idag pratade vi äntligen om mat i gruppen. Det är ju nästa steg för Lovas och vår del. Hon har ju hittills fått slicka på en clementinklyfta som högst men nu ikväll fick hon en fjärdedels bit smörgåsrån. Haha och ja, jag vet verkligen inte varför men när hon fick den i handen blev hon jätte ledsen. En aning trött var hon dock. Men efter massa tröst började hon mumsa på. Fick väl i sig en smula av den biten, resten satt som en slemmig klump på kläder och runt munnen;) Hihi men ett godkänt verkar det ha fått iaf. 

 

 


RSS 2.0