MajaVårfin!


Before


After

Vi åkte och hämtade Maja igår och idag blev det visst att inviga vårfrisyren! Så fin så:)27/2 -12

Hejsan!

Sitter här i min morgonrock och.. ja nu tittade jag ut genom fönstret. SNÖ:( Det snöar visst massor, jag som hade hoppats på en tidig vår efter förra veckans plusgradersmaraton. Nåväl, vad göra!?

Helgen som vi nu lämnat bakom oss var riktigt toppen. I lördags tillbringade vi förmiddan i klädbutiker och de första små kläderna till pyret inhandlades. 2 bodys, 2 par byxor och 2 små tunna mössor. Både C och jag har klämt på dom många gånger när vi gått förbi byrån. Tänk att den lilla lilla bebisen i magen ska bli så stor att den fyller ut kläderna. Fortfarande lite svårt att förstå:)

På eftermiddan samma dag åkte vi till ett par kompisar som bjöd på tacos. Vilket man aaaldrig tackar nej till. Blev en riktigt trevlig kväll med massa skratt och babbel.

Och igår bjöds dagen på jobb och en eftermiddagsbio med en annan kompis. Big Miracle blev det. För mig var den filmen helt ny, hade aldrig hört talas om den. Och ja, den var helt ok! Lite så okej som en film oftast är när den aldrig visas på reklam eller pratas om. Dock hade den en väldigt fin handling!

Men nej, nu vaknade lilla pyret och signalerar tydligt med fötter och händer att det vankas frukost. Bäst att lyda;)

Tjolong!


Vecka 16 (15+0)

Barnet

 

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga. Barnet är cirka 11 centimeter och väger cirka 80 gram.

 

Mamma

 

Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd.

 

Egna tankar:

 

Oj nu känns det som att veckorna går snabbare och snabbare. Tänk, snart dröjer det inte förens vi får åka iväg på ultraljud igen. Men jag gissar på att vi kommit till en punkt då mycket händer. Magen börjar puta allt mer och mer och i mitten av denna vecka, (i onsdags?) kände jag ett litet sprattel långt ned på magen. Hoppade verkligen till och det kändes inte alls som bubbel i tarmarna. Visst tvivlade jag läänge på om det var det. Men efter upprepade knuffningar och buffar kan jag nu inte ta fel. Och skulle jag nu ha fel så väljer jag att tro att jag har rätt:)

 

Annars mås det fortsatt bra! Halsbränna är dock en sak som krypit sig fram på kvällarna. Svider ordentligt. Men det är en piece of cake! Det jag tycker är allra jobbigast är mitt humör, känner mig som ett riktigt hormontroll. Blir aldrig arg men alla andra känslor har verkligen fördubblats. Så tittande på sorgliga filmer undviker jag helst nu mera. Inte för att det krävs en snyftfilm egentligen. Ett avsnitt av lyxfällan eller familjen annorlunda räcker med råge!

 

 

 


Maja med överflödigt benGä va gå? Ja hag inge i mungeng!

Haha ja så här ser hon ut om hon får ett tuggben som hon egentligen inte vill ha/orkar. Hon tackar snällt och håller det sen i munnen och ser lost ut. Vad göra när man är mätt? Speciellt när alla ser, ja då går det ju inte att gömma det heller. Hm, ja ja, man får väl hålla det i munnen tills magen kurrar åter och låta saliven droppa på parketten.

I-landsproblem a la hundMeddelande till inneboendeNu du min lilla hyresgäst, nu börjar det faktiskt synas att du finns. Mest på kvällarna förstås
då du får trängas bland mumsig mat. Men nu när jag faktiskt kännt dig så är jag övertygad.

Och misstolka mig inte, jag ser gärna att du buttas och får tokspel ibland.

Tvärtom kan du väl ta i lite extra så att lilla pappa också får känna?

Que?

Haha, såg att Spiderchick låtit denna sida ge lite tips på namn till deras kommande knodd. Som förövrigt fick förslaget Jesus? Så var ju baara tvungen att prova:)

Ja och vad ska vår möjliga son heta då? Voíla -Halvdan! Låt mig presentera vår son Halvdan och han är helt... perfekt. Är det ens ett namn? Och vilka föräldrar har mage att ge sin son det namnet?:P

Nej, nog för att vi har svårt att komma på namn men detta hamnar inte på topp 10 listan;)
Vecka 15 (14+0)

Barnet

 

Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

 

Mamma

 

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 - 50 procent. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. De flesta kvinnor pendlar under den här tiden av känslor mellan lycka och förtvivlan. Reaktionerna kan vara häftiga, ungefär som tonårstidens humörsvängningar. Tankar och fantasier om barnet är vanliga. Många drömmer mycket nattetid och minns ofta drömmarna bättre än annars. Det är inte ovanligt att man blir mer skrockfull än vanligt och känner behov av att besvärja och gardera sig för att något går galet.

 

Egna tankar:

 

Haha, ja jag kom på mig själv tidigare idag att jag var grymt sugen på kall mjölk! Innan jag blev gravid drack jag sällan mjölk, föredrog vatten. Nu skulle jag kunna dricka en liter per dag;) Hrm, ja att kläderna börjar bli trånga stämmer in här med, köpte mina allra första mammabyxor i veckan. Och ja, jag ääääälskar dom! Har väl aldrig burit ett par skönare byxor i hela mitt liv. Får lite ångest över att man en dag får gå över till de vanliga igen, haha!

 

Annars rullar dagarna på bra, i början tyckte jag att allt gick i snigelfart. Längtade så tills vi skulle passera vecka 12, kunna andas ut lite. Vilket vi nu också gör. Nu infinner sig bara en extrem längtan.

 

 


♥ Kärlek Lycka Längtan

 

 


Ja nu är det väl dags att avslöja min frånvaro från bloggen:)

Världens mest fantastiska trollunge har nämligen bestämt sig för att komma till oss.
Än så länge duger min varma mage men i augusti får vi äntligen träffa dig.
Tänk, en liten del av mig och en liten del av min älskade fästman.
Det kan ju inte bli annat än en perfekt kombination!

Och som vi längtar efter att få träffa dig
Vårt livs kärlek

 

 Nu håller hon sina tummar igen:)

"Jag tävlar hos Endenise.se om ett presentkort på sovtex.se
där man t.ex. kan köpa fina gardiner online. Tävla HÄR du med!"

 

Och det finns huuuuur mycket fint som helst, gaaah!


RSS 2.0