Lova 10 månader

Nu börjar vi komma in i lite vardagslunk igen med Lova. När maten var ny blev det ju lite sisådär. Hon sover fortfarande två gånger per dag och brukar lägga sig runt kl 19-20. Vi har överraskats med lite spridda hela nätter, men då har hon iof velat gå upp när hon vaknar vid kl 5-6. Igår var vi till bvc för 10-måderskontroll och vår nätta dam följer sin kurva, skjuter iväg lite mer på längden än på vikten.
 
Hon förstår ord som var lampan är, kom hit, nej och när man ber om att få en puss:) Favoritleksakerna just nu är våra telefoner, alla apparater vid tv:n, skosnören och åter igen sladdar. Mycket ajabaja!
 
Hon ställer sig upp mot allt men har endast sett henne ta ett steg åt sidan ännu.
 
 
Denna månad har jag lärt mig detta:
 
- Ställer sig upp ordentligt mot möbler och håller gärna med en hand.
 
- Vet var lampan är och gapar när man ber om en puss.
 
Detta gillar jag:
 
- Välling!
- Att leka med papper, plast, sladdar och snören i alla former (Låt stå!)
- Att försöka nå allt jag inte får ha;)
 
Detta är inge roligt:
 
- Ja klumpar/bitar i maten, och fisk!
- Att ligga still på skötbordet och ta bort snorkråkor, klippa naglarna är också pest!
 
 

28/5 -13


Uppdatering sjukstuga

Det blir bättre, det är! Och innan helgen är slut SKA vi vara friska. Nu är det bara det eviga snorandet kvar, urk:S

I skrivande stund ligger L och snarkar på min mage. I dagarna är det det ändå sättet som hon har kunnat sova på under dagen. Men jag klagar inte, det är så sjukt mysigt! Tycker inte jag hostar alls mycket under dagarna. Men de få stunder hon sover på mig, ja då kliar det till tusen och försök att hålla tillbaka en hostning, det går verkligen inte! Vatten är min livlina.

Dagen kommer antagligen rulla på som vanligt i den ingrodda sjukstugan. Ska bli så skönt att göra rent ordentligt sen när man får ny energi. Bort med alla bacilusker!


Herre min get!

Nu är jag trött på alla sjukdomar. Lova hostar så att hon gråter och är så snorig. Har vaknat var 10:e minut sedan kl 18.30 då hon somnade för kvällen.

Ser INTE fram emot den här natten!

Men som tur var är min feber som kom igår, borta. Men huvudvärk och snor finns det gott om...

Borde vara förbjudet att vara sjuk samtidigt som sitt barn. Hur ska man orka??

Längtar efter att kunna hitta på något på dagarna. Tiden går sååå sakta nu när vi bara är hemma. Både Lova och jag kryper snart ur skinnet.

Och när jag ändå kastar ur mig klagoord ger jag en fet tumme ned till försäljare som PLINGAR på dörren kl 19.45 en vardag.


Sjukstugan

Nu börjar vi väl äntligen se ett slut på eländet. I torsdagskväll fick Lova skyhög feber, som mest 39,6, vad vi vet. Hon kaskadkräktes två gånger och där säger jag till C att ringa 1177. Vi blev tillsagda att åka in till barnakuten, genast.

And so we did.

Efter ca tre timmar i väntrum fick vi äntligen träffa läkaren. Förstår inte hur de kan ha 1 barnläkare på hela sjukhuset nattetid. Han sprang som en galning mellan akuten och förlossningen. Det var förövrigt samma läkare som gjorde den obligatoriska undersökningen på Lova på BB:)

Han klämde på magen, tittade i munnen och lyssnade på hjärtat. Allt bra! Han gissade på att det är ett virus, kanske början på en förkylning. Med lite alvedon skickades vi sen hem igen. Då var klockan strax 02.00 på natten. Vi var en trött familj!!

Dagen efter fortsatte febern på ca 39 grader men inga kräkningar. Idag har tempen legat strax nedanför 38, vilket ju faktiskt är feberfritt! Men det blir inga större aktiviteter för oss ändå. Hon har börjat hostat en del så antagligen gissade läkaren rätt, en förkylning. Så det känns bra att det bara är det.


Som taget från en sommardag

Idag sken solen in genom sovrumsfönstret när L vaknade och således väckte mig. Kände mig pigg enda tills jag såg att klockan var 05.20. Som i ett trollslag förvandlades jag till mammazombie. Lova hade lite svårt att somna kvällen innan så själv somnade jag inte förrän kl 01.00.

Men thank you lord (Lova;) somnade hon igen efter två timmar igen då pappsen åkt till jobbet.

De där små sovstunderna är guld!

Pigga och glada drog vi sen upp persiennerna på nytt och gav oss ut till vårt nya hak, lekparken. Flera barn var där och Lova släppte de inte med blicken, så impad, de kunde ju både gå, springa och prata!! Mariebergskogen blev det sen. Rutinerade som vi ju nu är tog vi djurhagarna i ett nafs och satte oss sen i lekparken på en filt. Sååå roligt med alla människor tyckte Lova, för smockat var det, ungar, hundar och grillar i alla vinklar. Kul att hon är lättunderhållen åtminstone utomhus;)

Hihi och en ny liten sak är att hon börjat vinka. Men vinkar någon tillbaka fnissar hon och gömmer ansiktet. Piiinsamt;P Så jag såg lite i ögonvrån att hon försiktigt höjde handen varje gång ett barn sprang förbi vår plats. Så söt så jag dör! Ingen hann tyvärr se henne i farten. Lille ärtan som bara ville hälsa på alla barnen.

Ja hon gör att mitt hjärta smälter varje dag. Ett litet suddigummi som suddar ut alla minne om sömnlösa nätter.

<3


Balkonghäng

Jag drunknar i dina ögon och blir alldeles knäsvag. Du är det vackraste som finns!
 
 
Mamman, barnet och hunden rusade ut när det under dagen gavs några minuter sol. Det har varit otroligt varmt hela dagen men med ett tunt molntäcke över hela himlen. Men utan jackor, sockor och tjocka tröjor har vi ändå kunnat vara ute.
 
Var inte helt ensam under vår dagliga promenad till Mariebergskogen denna röda och varma dag. Klapphagen hade premiäröppet så en nyvaken Lovfis fick mingla runt bland getter och kaniner. Inga stora reaktioner dock;) Maja är ju mkt roligare än en gammal get;) Klapphagen uppskattas säkert mer nästa sommar, eller när hon åtminstone vet vad en get och kanin är för något.
 
 

7/5 -13

Ja visst smakar det sommar idag. Hittar man lä är det så varmt. Men för tillfället sitter jag fast här i soffan med en Lova fastkilad i bärselen. Hon lyckades nu äntligen somna. Var ute vid kl 14 för en sova-promenad men se det ville inte Lova. Det var varmt och blåste sjukt mkt längst efter vattnet vilken störde henne. Tillslut fick jag plocka upp en övertrött och ledsen liten dam och gå hem igen.

Så visst är jag tacksam att hon är av den mindre varianten. Skulle hon väga mer hade min stackars kropp gått i tusen bitar. Ca 8 kg räcker nog och väl.

Har idag även gett mig på ännu ett försök med att laga egen barnmat. Ja hon har ju totalratat det varje gång!;) Men nu när hon äter så mycket mat blir det så sjukt dyrt. Räknade ut att en månads mat blir ca 720kr. Räknat med att hon äter två stora burkar/dag + några burkar fruktpure i veckan. Skulle kännas mycket bättre om vi kunde göra 'riktig' mat för de pengarna ist.

Så det blev kött med rotsaker idag. Tänkte att jag ska blanda ut den med lite burkmat och sen successivt öka mängden. Men det är så svårt att efterlikna burkmatens konsistens, den är ju lite geléig. Men vi får se vad hon säger vår lilla kräsna;)


Favoritprogramet alla kategorier

 
Jake och de snälla piraterna är Lovas absoluta favoritprogram! Eller det är bara när Jake visas i bild som hon blir så där fnissig:) Så efter att pyjamasen är på kl 18.30 får hon se introt, för det är ju bara det som är kul, Om inte Jake visas i bild då;)
 
 

Lilla modig

Tiden går fort när man har roligt! Idag var det sista gången på babyrytmiken. Så synd! Jag tror att både jag och Lova skulle vilja gå en omgång till. Ska kolla upp om det kanske startar till hösten igen.

Alla barnen fick ett varsitt diplom för bra presterande;) och en cd-skiva med förra gångens sångstund inspelad. Ett fint gruppfoto prydde även framsidan:) Hihi blir roligt att plocka fram när hon blir tonåring. Piiinsamt!;)

Men babyrytmiken har minst sagt varit givande för Lova. Den lilla blyga 6 månadern som satt där första gången och bara ville att jag skulle bära upp henne har nu bytts ut mot en vild 9 månaders som INTE vill sitta i mammas knä utan krypa runt bland alla och leka med människor hon egentligen inte känner. Det är så härligt att se och jag blir så stolt!!!

Nu hoppas jag bara att modigheten håller i sig så att hon tillslut vågar vara med sin släkt;)

Och på tal om modig ställde hon sig upp på fötter för första gången, helt själv:) Stolt mamma så att det svämmar över!


RSS 2.0