Lova 7 månader

Vad mycket vi har hunnit med den här månaden som gått. Lova lärde sig att sitta helt själv, hon uppskattar mer och mer att leka & busa, hon lärde sig äntligen att kontrollera gåstolen och sover nu i eget rum om natten. Med maten står vi rätt så stilla, är hon inte mega hungrig är det jätte svårt att mata henne, oavsett vad det är på skeden. Men vissa dagar går lättare och andra hamnar det bara på tröjan och golvet. Flaskan tar hon fortfarande bara om det är vatten i den. Välling, mjölkersättning och ja till och med bröstmjölk ratar hon. Ska testa att använda pipmuggen imorn, kanske blir det en helt annan grej då. För mjölkersättning drack hon ju som nyfödd och bröstmjölk hehe ja det är ju det bästa, så det är säkert nappflaskan hon har nått frågetecken över.
 
 
Denna månad har jag lärt mig detta:
 
- Att sitta helt själv, men visst ramlar jag ibland om det går för fort
 
- Titt ut! Tar en filt över ansiktet och fort ned igen
 
- Ålar bakåt och snurrar runt på stället
 
- Gillar att tjoa som en indian med munnen, när jag hoppar i någons knä eller om det skumpar i vagnen låter jag så att rösten blir skojsig
 
- Lyfter mig upp på armarna och drar upp knänen i någon sekund men glider snabbt ned igen
 
Detta gillar jag:
 
- Den nya favoritlåten Maja min maja med Electric banana band
- Titt ut och låta som en indian
- Den stora, stora nallebjörnen som jag ibland skrattar högt åt
 
Detta är inge roligt:
 
- Att äta när inget roligt händer
- Eller att äta från en sked överhuvudtaget
- När folk tittar för länge på mig, gråter stora krokodiltårar då
 
 

28/2 -13

Sista dagen i februari håller på att nå sitt slut. Lovan sover i sitt rum och Christoffer är hos sina föräldrar och ser hockey. Idag spenderade vi dagen på varsitt håll. Lova och jag tog bilen mot Bergvik och Ikea efter lunch och lille pappsi stannade hemma och passade på att vrida upp högtalarna ett tag;)

Ja vi skulle ju egentligen ha åkt hem till min gamla kollega men det fick hastigt ställas in pgr av sjukdom på lille bebisen. Det är så svårt att lyckas få ihop det med småbarnsträffar just nu. Känns som att alla är sjuka. Som tur va har vi kommit rätt lindrigt undan, så när som på öroninflammationen vid nyår.

Men är så stolt över vår älskade lilla tjej, hon var på bra humör hela dagen trots bilfärder och shopping. Men så fanns det ju hur mkt saker och människor som helst att titta på, och det är ju superkul enligt henne:) Märks att hon börjar bli så stor på fler sätt än vikt och längd.

Vi kom hem med en ny taklampa och galgar till Lovas garderob, ja en skallra och en snutte blev det också. Så inte så mkt shopping egentligen men en sån bra dag för det!



27/2 -13

Gör ett till försök då, skrev ett långt inlägg för ett par dagar sen men efter en liten break, ja Lova tycker inte bloggeri är så roligt, så försvann allt. Puts väck!

I dagarna har det blivit mycket solskenspromenader med nya vagnen. Vädret har ju varit helt perfekt flera dagar i rad:) Lova har kunnat sova klart i vagnen på balkongen och jag har kunnat njuta utav den för första gången. Längtar så tills det är dags att handla hem plantor, fröer och balkongmöbler. Christoffer och jag har ju längtat LÄNGE efter balkong. Vi kommer ha sol ifrån morgon till sen eftermiddag så tåliga växter får det bli. Min växtintresserade farmor (som jag vet läser?) kanske har lite tips.

I förrgår var vi och hälsade på ett par ur vår gamla föräldragrupp på bvc. Ja av va 6 st familjer var vi de enda som kunde i dessa sjuktider. Det är så kul att få följa gänget, känns som om det var igår som vi alla (ja vi kvinnor;) satt med små, små magar på första träffen:)

Samma kväll fick Lovas spjälsäng bäras över till hennes rum. Hon är väldigt lättväckt den damen så gav det en chans med att sova i eget rum. Och det gick faktiskt bra! Hon vaknade 2 ggr för mat, samma natten tills idag. Annars har hon lyckats sova fyra timmar i rad. Det kan snackas om rekord. Så vi kör vidare på det:) Men babyvakten ligger tryckt mot mitt öra på natten och det känns så, så tomt bredvid min sida av sängen. Efter 7 månader så blir man van med att ha henne vid sin sida hela tiden. Men det var samtidigt sjukt skönt att slippa viska och smyga när man själv ska lägga sig. Vi kan t.o.m se på film i sängen om vi vill! :) Hihi och imorse vaknade jag av att hon grejade runt och prasslade i sin säng, hon sa inget och 'ropade' inte efter oss. Smög in i hennes rum och fann en klarvaken Lova med en nalle i näven. En hade hon även kastat iväg. DÅ är det enkelt att gå upp tidigt på morgonen:)

Och imorn ska jag och Lova ut på äventyr. Alla småbarnsmammor från Kortdesign ska träffas hemma hos en. Ska bli riktigt roligt att träffa alla! Trivdes ju så sjukt bra med alla goa kollegor där så de vill man ju inte släppa bara för att man inte jobbar där längre. Blir iaf spännande att se hur det går att åka bil (själv) så långt. Men jag får ladda upp med Gagnam style och Maja piraya så ska vi säkert klara av det lilla äventyret också.


Ny vagn

 
Vår gamla trogna vagn har i dagarna bytts ut mot denna, en Bozz elegant. Så nu har jag äntligen fått min bruna vagn, det är ju det jag önskat sen första början.
 
Denna är mycket mindre än andra vagnen och visst saknade jag den gamlas enorma terränghjul när denna hackar fram över snövallar och isklumpar. Men den är så smidig att ha med när man handlar och tar väldigt lite plats i bilen. Och det kanske största plusset är att den här har liggdelen och sittdelen i ett. Man ändrar ifrån liggdel till sittdel genom två remmar under vagnen, så vipps så kan Lova sitta upp ordentligt och somnar hon igen så är det bara att fälla ned till fullt liggläge. Och så är den ju snygg;) Visst har det lite betydelse.
 
 

Lille plutta


19/2 -13

Man skulle kunna tro att jag glömt bort bloggen men den är snarare lite förträngd;) Men vi har det bra här i vår lunkande vardag. Sen jag skrev sist har vi hunnit med ett badhusbesök, vilket fick två tummar upp av alla! Lova sitter stadigare och stadigare, hon har även äntligen (!) lärt sig att gå framåt med gåstolen så nu kan hon ju faktiskt gå runt själv här hemma. En massa öppna förskolan-besök har det blivit och Lova tycker att det är så roligt där. Kul för mamman att socialisera sig lite också. I dagarna har hon även börjat dra upp benen under kroppen när hon ligger på mage. Men än glider de iväg för henne och armarna är inte riktigt med på att lyfta upp henne, men jag skulle gissa på att hon kryper om sisådär 1-1 & 1/2 månad:) För viljan är det inget fel på.

Har även börjat gått i lite sluta-amma-tankar. Att amma är supermysigt och huuur smidigt som helst men min kropp tycker nog att det räcker snart, vill inte gå ned för mycket i vikt och sen behöver ju Lova mer och mer mat & vitaminer.

Men. Det går inte sådär toppenbra! Hade ju tänkt att byta ut en amning i taget mot annan mat så att hon tillslut inte ammar alls. Men damen totalratar all mat. Visst äter hon frukt/bär pureer men det räcker ju inte. Gröt - blä, välling -blä, alla slags tänkbara pureer - blä. Hon blir så arg när hon är hungrig och jag försöker mata henne. Det är bara mjölken som hon vill ha.

Men vi får fortsätta att försöka och truga med den där eländiga maten. Tillslut kanske hon vänjer sig. Hoppas jag... Eller ja det måste hon ju göra! Och vad mycket lättare det hade varit om hon tog napp, iaf på natten då jag agerar napp. Men vi jobbar på det med, nu äter hon BARA två gånger per natt i snitt, övriga gånger som hon vaknar räcker det med att vagga henne i famnen tills hon somnar om. Mitt mål är såklart att gå ned till noll men vi tar det i steg och i långsam takt.

Så vi har lite jobb framför oss. Jag som trodde att vår matglade bebis skulle va superenkel att få i annan mat;)


Iphone pics


Stora lilla Lovis

Hihi sitter i soffan med Lova i famnen, hon sover och just så log hon det bredaste leendet och fnissade. Undrar vad hon drömmer om?:) (usch nu övergick det visst till snyftande) Hon drömmer så mycket just nu. I flera nätter har vi vaknat av att hon gråter och snyftar i sömnen. Det är tydligen rätt vanligt runt 6 månader och kan vara på grund av att de upptäcker att vi, mamma & pappa kan försvinna. Men om hon ändå förstod vad man sa så kunde man lugna henne <3 Hoppas hon slipper alla mardrömmar snart, det är hon ju för liten för tycker jag, pluttan.

Gissa vem som har lärt sig att sitta helt själv då?:) För tre dagar sen blev hennes balans sjukt mycket bättre, bara sådär. Och nu sitter hon i princip själv:) inland trillar hon omkull om hon ska försöka sträcka sig efter nått så vi har fortfarande lite kuddar runt henne. Hihi men det märks att hon gillar att sitta upp och leka, såklart. Annars tröttnade hon ju snabbt när hon fick ligga ned. Kul att kunna leka ansikte mot ansikte också:)

Hon är så duktig och blev genast så stor! Tänk att hon sen ska gå vidare till att luta sig fram och krypa. DÅ kommer vi få fullt upp här hemma;)


RSS 2.0