Vecka 25 (24+0)

 
 

Barnet

 

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. 

 

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

 

Vikt 800 gram.

 

Mamma

 

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor för kramp i benen.

 

Egna tankar:

 
Ja nu går det verkligen inte att dölja magen längre. Tycker att den är lite lägre än gången med Lova, och sen är huden inte lika spänd som då (vilket är så skönt!) Men kanske är inte det så konstigt:)

 

Än så länge kan jag även tycka att jag har mindre sammandragningar än förra gången, vilket ju också är väääldigt skönt. Under ett dygn har jag väl ca 7-10 st (mer om jag lyfter tungt). Men det kan jag ju bara förbereda mig på att få fler och fler ju längre tiden går. Det kommer jag nog inte undan.

 

 


Kommentarer
Postat av: Hanna Karlsson

Fin mage du har. :-)

Svar: Tack:)
Mikaela, 24 år, Karlstad

2013-09-29 @ 16:53:16
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0