Vecka 26 (25+0)

 
 

Barnet

 

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

 

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

 

Vikt 900 gram.

 

Mamma

 

Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

 

Egna tankar:

 

Ja skönt att läsa att den lille redan är van högt ljud där inne för här i hemmet testas röstkapaciteter för fulla muggar;) Syskonet kommer absolut känna igen sin systers röst på utsidan.

 

Nej vardagsmotionen med Lova i sällskap duger gott och väl för mig, man är ju sällan stillasittandes. De senaste dagarna har det stramat rätt gött i ligamenten, man känner så när magen kommer in i växtperioder. Dagar när det är som värst försöker jag verkligen ta det lungt.

 

Skönt att vi nu även är närmare vecka 30 än 20. Försöker verkligen stanna upp och njuta av att vara gravid men längtar bara så efter den stora dagen. Är så nyfiken!

 

 


Kommentarer
Postat av: Sofie - mamma till Liam

Vilken fin mage!

2013-10-06 @ 20:07:03
URL: http://sofiemylouise.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0