Vecka 33 (32+1)

 
 

Barnet

 

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

 

Vikt 2 200 gram.

 

Mamma

 

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.

 

Egna tankar:

 

När jag ser på bilden här över kan jag tycka att magen blivit lite mindre. Men jag blir bara mer och mer säker på att bebisen ligger med huvudet nedåt nu, så kanske gör det att magen ändrar form. Brukar försöka känna efter när den har hicka hur den ligger och de senaste gångerna har det hickats långt ned, där ju bröstkorgen antagligen är.

 

Och vatten, vatten, vatten. Jag är så törstig! Kroppen suger åt sig som en svamp. Fostervatten ska bytas ut kontinuerligt och hur märkligt det är att kroppen samlar vätska? Det är antagligen en funktion med ett helt förståndigt syfte. Men halsbrännan, uääääk alltså! Förstår såklart att det är på grund av att bebisen trycker på där inne, men just detta kunde jag gärna vara utan. Hade inte alls så här mycket med Lova. Så vi får väl se om myten stämmer in denna gång, att halsbränna betyder en bebis med mycket hår.

 

 


Kommentarer
Postat av: endenise

men åh ska ni ha en till, vad mysigt!

Svar: Ja det ska bli riktigt mysigt:) Intensivt med två så små men så kul som de kommer ha med varandra sen.
Mikaela, 24 år, Karlstad

2013-11-26 @ 10:43:49
URL: http://endenise.vimedbarn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0