Vecka 15 (14+0)

Dagens mage som inte ändrats så mycket sen sist
 

Barnet

 

Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

 

Mamma

 

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 - 50 procent. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. De flesta kvinnor pendlar under den här tiden av känslor mellan lycka och förtvivlan. Reaktionerna kan vara häftiga, ungefär som tonårstidens humörsvängningar. Tankar och fantasier om barnet är vanliga. Många drömmer mycket nattetid och minns ofta drömmarna bättre än annars. Det är inte ovanligt att man blir mer skrockfull än vanligt och känner behov av att besvärja och gardera sig för att något går galet.

 

Gravid igen:

 

Många kvinnor som har barn tidigare tycker att de ägnar barnet i magen för lite uppmärksamhet, vilket skapar skuldkänslor. Det är naturligt att inte vara lika uppfylld av sin graviditet när det samtidigt finns äldre barn att ta hand om. Njut när du kan och hinner. Läs mer om att vara gravid igen.

 

Egna tankar:

 

Pick, pick, pick. En liten filur som antagligen tar i med alla krafter i de små buffarna:) Underbart! Känner det nu dagligen och speciellt om jag lägger handen på magen. Det är så obeskrivligt mysigt!

 

Höften och svanken fortsätter att bråka titt som tätt. Speciellt när jag är ute och går. Men ännu kan jag inte säga att det gör ont utan mest småvärker. Utöver det mår jag tipptopp! Magen är mindre svullen vilket är väldigt skönt.

 

Ja visst är det annorlunda att vara gravid igen. Har inte samma tid för att bara sitta och fantisera om barnet, som med Lova. Då var det allt jag tänkte på. Det är ju inte heller så mycket som ska planeras inför nedkomsten. Vi har ju redan alla bebissaker som krävs, förutom ny vagn. Men namn är ju något som krävs planeras. Skulle vara skönt att ha fler klara alternativ den här gången. Lova fick ju vänta drygt två veckor på sitt namn;) Än så länge har jag tre flicknamn på topplistan och ett pojknamn. Det där med pojknamn är så nytt då vi ju inte ens funderade på det med Lova, vi visste ju att det var en flicka. Känns väldigt spännande att nu inte veta vad det blir för kön.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0