19/2 -13

Man skulle kunna tro att jag glömt bort bloggen men den är snarare lite förträngd;) Men vi har det bra här i vår lunkande vardag. Sen jag skrev sist har vi hunnit med ett badhusbesök, vilket fick två tummar upp av alla! Lova sitter stadigare och stadigare, hon har även äntligen (!) lärt sig att gå framåt med gåstolen så nu kan hon ju faktiskt gå runt själv här hemma. En massa öppna förskolan-besök har det blivit och Lova tycker att det är så roligt där. Kul för mamman att socialisera sig lite också. I dagarna har hon även börjat dra upp benen under kroppen när hon ligger på mage. Men än glider de iväg för henne och armarna är inte riktigt med på att lyfta upp henne, men jag skulle gissa på att hon kryper om sisådär 1-1 & 1/2 månad:) För viljan är det inget fel på.

Har även börjat gått i lite sluta-amma-tankar. Att amma är supermysigt och huuur smidigt som helst men min kropp tycker nog att det räcker snart, vill inte gå ned för mycket i vikt och sen behöver ju Lova mer och mer mat & vitaminer.

Men. Det går inte sådär toppenbra! Hade ju tänkt att byta ut en amning i taget mot annan mat så att hon tillslut inte ammar alls. Men damen totalratar all mat. Visst äter hon frukt/bär pureer men det räcker ju inte. Gröt - blä, välling -blä, alla slags tänkbara pureer - blä. Hon blir så arg när hon är hungrig och jag försöker mata henne. Det är bara mjölken som hon vill ha.

Men vi får fortsätta att försöka och truga med den där eländiga maten. Tillslut kanske hon vänjer sig. Hoppas jag... Eller ja det måste hon ju göra! Och vad mycket lättare det hade varit om hon tog napp, iaf på natten då jag agerar napp. Men vi jobbar på det med, nu äter hon BARA två gånger per natt i snitt, övriga gånger som hon vaknar räcker det med att vagga henne i famnen tills hon somnar om. Mitt mål är såklart att gå ned till noll men vi tar det i steg och i långsam takt.

Så vi har lite jobb framför oss. Jag som trodde att vår matglade bebis skulle va superenkel att få i annan mat;)


Kommentarer
Postat av: Annalotta

Det ordnar sig allt, bra att ta det i er takt. Snart älskar hon fisk frikadeller och potatis ska ni se : - )

2013-02-21 @ 10:37:11
Postat av: Jessica

Åh va jag känner igen mej i det du skriver. Våra barn är typ lika gamla (tror jag?) och vi slåss med samma problem här :) min stora tjej slutade amma på natten när hon var tre månader och sov hela nätterna, när hon började äta så drog hon ner på amningen själv, supersmidigt. Men vår lilla Theodore som är sex månader idag, verkar inte så jättestressad över att sluta amma inte, hihi :)
Hon är galet söt eran lilla tjej förresten!! Kram

2013-02-21 @ 20:23:07
URL: http://cariisma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0