Vecka 34 (33+1)

 
 

Barnet

 

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

 

Vikt 2 350 gram.

 

Mamma

 

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

 

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

 

Egna tankar:

 
Med en hel del spring på stan i veckan har således sammandragningarna blivit fler. Men jag hoppas att jag snaaart är klar med allt som har med julklappar att göra. Ca tre gånger har jag även kännt av lite starkare sammandragningar, de är precis så som de var de sista veckorna med Lova, de gör inte ont men det går som en obehaglig värmevåg genom kroppen. Får se vad vår bm säger om det på torsdag när jag träffar henne, barnmorskan med Lova hade ju inget svar på varför det kändes så.
 
Men i största lag mår jag väldigt bra. Julstämning börjar infinna sig här hemma trots bristen på snö.
 
 

Kommentarer
Postat av: Annica

Här känner jag ingen julstämning. Solen skiner, det är plusgrader och... ingen snö! Morr, jag vill hem till mina föräldrar där de har -10 grader minst och så massor med snö att leka i. Det hade varit så grymt roligt för lillan att åla omkring i..
Meen.. istället går vi omkring här hemma där enda julpyntet är/kommer att vara en julgran. :p

Svar: Haha ja det är soligt och "varmt" här med;P Åh så härligt, då gissar jag att de bor norr i landet då. Ja det jag kanske längtar mest till är att se dotterns reaktion på snö. Förra året låg hon ju fortfarande nedbäddad i vagnen;)
Mikaela, 24 år, Karlstad

2013-12-02 @ 10:54:40
URL: http://magnussonsresa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0