Vecka 20 (19+0)

Barnet

 

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande.

Mamma

 

Grattis, nu är halva tiden gången! Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan naveln puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan.

Egna tankar:

 

Halva tiden, shit ja det har verkligen gått fort. Eller ja samtidigt, som med det mesta så känns det ju som om det var år och dar sen jag gjorde grav. testet. Men nu har vi alltså ca 20 veckor kvar och misstänker såklart att denna period kommer kännas tusen gånger långsammare. Men den som väntar på nått gott:)



Kommentarer
Postat av: Cecilia

Jag har ju inte sagt grattis än, så här kommer det...GRATTIS! Vad roligt med en liten! Det är det bästa som finns.

2012-03-24 @ 19:30:31
URL: http://popartjunkie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0