Vecka 18 (17+0)

Barnet

 

Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

 

Mamma

 

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska. Bli inte orolig om du tycker att du går upp för lite. En del kvinnor behöver inte gå upp så mycket i vikt för att graviditeten ska utvecklas normalt. Diskutera med din barnmorska.



Egna tankar:

 

Denna vecka har det slagit mig mer än någonsin, vi ska faktiskt få barn! I början var det så svårt att förstå, jag bara väntade på att någon skulle väcka mig och allt skulle visa sig vara en dröm. Men nu börjar allt blir mer och mer påtagligt. Den allt mer större kulan till mage med den lilla grodan där inuti och alla pluttiga bebiskläder i byrålådan i hallen.

Tänk att vi en dag ska få snosa den där lilla sparven i håret, sitta helt hypnotiserade med en hand knuten runt våra fingrar och bara drunkna i de vackraste ögon som finns.

Åh hehe, blir helt tårögd. Finns verkligen ingenting som kan beskriva hur mycket jag längtar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0