Vecka 30 (29+0)

Barnet

 

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

 

Vikt 1 600 gram.

 

Mamma

 

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

 

Egna tankar:

 

Ja nu har vi då äntligen kommit till det stora 30. Shit! 30. 10 veckor kvar (mer eller mindre). Känns som att det var igår som vi precis gick in i vecka 13. Den andra trimestern flög verkligen fram och nu har vi då endast en fjärdedel kvar av denna resa.

Bm tyckte även att man skulle ha bb-väskan packad runt vecka 33. Vilket är väääldigt snart;)

Många tankar och känslor som bubblar omkring hela tiden. Mycket längtan. Är så nyfiken på att få se vem det är som lever i min mage. Vem vi ska få äran att ha omkring oss för resten av våra liv.

Fortsatt aktiv är hon iallafall och eftersom hon ligger så ytligt så syns varenda rörelse utifrån, och känns myyycket inifrån:) Ska försöka fånga en bild då hon trycker upp foten/handen, ser rätt fränt ut:P

Annars mår vi primaballerina! Huden på magen har börjar klia lite men det är tydligen rätt vanligt då huden stretchas ut mycket. En fin hormonrand pryder även kalaskulan och än så länge ingen bristning i sikte. "Peppar, peppar."



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0