Mmmm, dessa underbara temlor!




Bakade visst semlor igår, för första gången ever! De blev faktiskt helt ok, trots att de nu en dag efter blir lite torra, men inget som man inte fixar med lite grädde;) Men måste ändå säga att detta är min absoluta favorit bakelse. Funkar året runt och jag blir aldrig trött på dom (drog just min fjärde!)

Lägger upp receptet jag använde här nedanför. Enkelt var det, men det tar låång tid.

Recept, till 16 stora semlor:

75 g smör
3 dl mjölk
3/4 dl socker
1 krm salt
1 ägg
25 g jäst
ca 9 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Smält smöret. Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt. Tillsätt socker, salt och ägg. Finfördela jästen i en bunke och häll degspadet över. Blanda. Tillsätt det mesta av mjölet som även blandats med bakpulvret. Arbeta till en deg och låt jäsa i 40 minuter,

Dela upp den i 16 'bollar' och jäs dom igen i ca 30 minuter under duk på plåten. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett ägg och grädda i 8-10 minuter.

När de är klara skär du av 'locket' och gröper ut lite innehåll. Vispa iordning grädde samt blanda lite mandelmassa med en gnutta mjölk. Pussla iordning din semla och klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0