Lilla solstråle


First shoes

 
Så sockersöta sommarskor som jag hoppas att hon hinner använda innan det blir för kallt ute.
 
 

Valborg

Några dagar gammal bild. Sköttfärssås med pasta är en stor favorit!
 
Hade ingen tanke på att det var valborgsmässoafton idag. Har väl alltid tyckt att det är lite överskattat. När jag och bröderna var små var det såklart hur kul som helst. Så när Lova blir äldre och uppskattar att busa runt med kompisar och se majbrasa ska vi såklart göra det. Men just ikväll har vi det så bra i hemmets lugna ro.
 
Liten sover sedan en stund tillbaka och det är en lite halvgnällig dag vi lämnar bakom oss. Hon har gråtit så fort nått är 'galet', säger man nej till henne (typ när hon insiterar på att dra i Maja) blir det oftast stora tårar. Men någonstanns måste man ju börja att lära henne vad hon får och inte får göra.
 
Idag har hon börjat med att ge oss saker, sååå söt! Hon är inte så pricksäker än men så hon försöker. Hihi hon hade en liten pappersbit som hon försökte lägga på fotöljen där Maja låg. Men pappersbiten klibbade fast på hennes små händer hela tiden;)
 
 

Lova 9 månader

Denna månad har vi uppnått så många mål. Det kanske största är nog att vi slutat amma helt. Det bjöds på mjölkstockning i 2 omgångar och en hel del smärta, men oj så skönt det är nu! 8 & 1/2 månad räckte liksom;) Men hon äter så duktigt och välling är heaven. I och med att vi började med välling har vi även fått ett par hela nätter, men det växlas hej vilt med fortsatt vaggande och tröstande.

Sen sist är babyskyddet utbytt mot en bilstol och Lova tycker att det är mer ok att åka bil. (Måste komma ihåg att gå iväg och lämna babyskyddet till sjukhuset igen!!)

Nu kryper hon ordentligt och ställer sig på knä mot möbler. Men känns som att det inte dröjer innan hon vågar upp på fötter.


Denna månad har jag lärt mig detta:
 
- Att krypa
 
- Ställa sig upp på knä mot möbler
 
Detta gillar jag:
 
- Välling!
- Att leka med papper, plast, sladdar och snören i alla former (Låt stå!)
- Busa med Maja
- Gunga och riva sönder löv
 
Detta är inge roligt:
 
- Ja klumpar/bitar i maten, och fisk!
- När det jag te.x inte klarar av att öppna en bok. Arg! Eller när mamma och pappa säger nej.
 

Våren äro kommen


Hihi ja internetet har kommit igång som ni kan gissa. Många bilder blir det!

Ja sandlådan har nu äntligen torkat något sånär och i dagarna har det bjudits många stunder i lekparken. Extremt spännande att få komma ur vagnens trygga bo och lufta benen en stund. Små, små fingrar som river i sanden. strimlar sönder ett löv och spanar efter fåglar och hundar. Det är livet just nu!




Lata och gamla Maja diggar också sandlådelivet.


Bilder: Kryparn


Hihi ja Lova blir alltid så sjukt inspirerad varje gång vi är på öppna förskolan. Dagen efter började hon försiktigt tassa framåt och nu någon vecka senare kryper hon hellre än ålar. Och får hon bråttom går det snabbt :D


Man måste stretcha också!


Maja är en favorit just nu, liite läskig och så spännande. Och så denna viftande svans som är så greppvänlig;)



 
 

På natten då man tänker som bäst

Dunka, dunka, dunka. Grannen har fest vägg i vägg med vårt sovrum. Tur att Christoffer sover, annars vet jag ju en som hade blivit irriterad till tusen. Lille storhjärtat som är sjuk och förkyld.

Själv väntar jag ivrigt på john blund. Kan inte sova, är inte trött (!?). Och kan faktiskt inte skylla på grannen som just nu vrålar till journey's dont stop believing. Haha! Skönsång verkligen.

Vilka helt skilda världar vi lever i. Jämngamla skulle jag tro men i så olika skeden i livet. Party, data och lan vs blöjbyten, vällingskakning och dans till maja piraja. Men det är just detta skede jag alltid drömt om, det har alltid känts som livets guldår. En egen familj, en underbar unge! Har alltid känt mig som äldre än vad jag varit. Har aldrig haft behov av 'det där livet' unga människor i min ålder ska vilja ha.

Jag må va udda men på nått vis ska man väl sticka ut.

Ja... Där försvann babblet ur mitt huvud lika snabbt som jag nu hör att festen är slut för att dra vidare ut i natten. Kanske ska man jaga upp den där john så att Lova har en relativt pigg mamma i gryningen, eller ja, mindre zombielik.

"Främling vad döljer du för mig" en snubbe hamna visst på efterkälken och sjunger en 'glöm-inte-bort-mig-jag-är-snart-ikapp-sång" till sina kompisar. Intressant det här med människor, har alltid undrat hur ett klassiskt djurprogram skulle framställa arten människan. Eller hur djuren ser på oss. Troligtvis som idioter.

Många tankar i den möjligtvis övertrötta unga modern denna natt i april.


Hellu!

Vi lever:) Håller just på att byta internet här hemma och det är ju inte riktigt lika kul att blogga via telefonen. Har även massa bilder som bara väntar på att få laddas upp. Har provat såå många gånger att internetdela från telefonen till datorn men jag förstår verkligen inte hur man gör. Det lustiga är väl dock att jag lyckades för några månader sen. Total teknisk blackout yo!

Men livet har rullat på, utan internet eller ej. Jag väntar otåligt på att min kropp ska fatta att amningen är över. Smärta verkligen! Det är ju mer än en vecka sen vi slutade... Trögfattad kropp.

Lovan är lika go och vild som alltid. Och så nyfiken som hon blivit! Mer än vad hennes kropp hinner med. Klättrar på allt! och vipps ned i golvet. Det är inte bara en och två gånger som man satt hjärtat i halsgropen. Men världen är ju till för att upptäckas och att ramla (med måtta) är bara nyttigt. Om hennes små ben bara orkade hålla henne uppe;)

För tillfället sover hon vilan i min famn. Skönt att ha kvar den mysiga stunden. Trött är hon och DET förstår jag. Usch denna natt vi lämnar bakom oss... Det är lätträknade timmar vi fick sova inatt. Kändes som att hon vaknade en gång i halvtimman och det med att skrika! Hon verkade inte ha ont någonstans utan kunde verkligen inte somna djupt nog.

Utvecklingsfas, utvecklingsfas..

Jag vet att det går över och att det bara är att 'rida ut stormen'. Det krävs bara en nedrans massa påminnande. Gläds åt att hon är sig själv på dagen iaf. Buset i högperson!


Just...

Mjölkstockningen är som sagt borta. Höll i, i ca tre dagar med lite feber. Räddningen blev nog varma riskuddar, det gjorde susen. Så tack kusin för tipset:)!

Lovas hårda mage är också löst. Dagen efter fick jag med råge veta att vattnet och plommonen funkade. Ja hehe vilket problem det är de små magarna. Den ständiga problemkällan för de flesta bebisar. Tur att de 'mognar' och vänjer sig med tiden!


Avslutad era

Nu är eran förbi, jag har helt och hållet slutat amma Lova. Och det har, förutom den lilla incidenten med mjölkstockningen gått hur bra som helst! Lova käkar på och äter allt förutom fisk. Haha ja sist när jag provade ge henne det ulkade hon flera gånger för att sen avsluta med en spya. Men det går säkert att träna på;)

Ska bli spännande att se vad hon väger vid nästa bvc-besök. Hon är mycket mättare nu och står sig mycket längre. Får påminna henne inför varje matdags. Och tillskillnad ifrån amningstiden då hon ville amma 2-3 ggr på natten äter hon nu välling kl 19 på kvällen och sen vid kl 5 morgonen där på. Nu jobbar vi bara på det där med att somna om efter flaskan. Uppiggande att va med i köket och göra iordning vällingen, tydligen;)


Stockning

En favorit från arkivet, pappa och Lova blott 2 månader gammal<3
 
 
Vilken dag... denna dag kretsade i princip kring pumpen. Das evil knöl gillade inte att Lova dricker välling på morgonen ist för amma, den är alltså tillbaka och mycket ondare. Och Lova som nu mer diggar välling big time vill inte alls amma längre. Superbra egentligen och så det ska vara men hade behövt lite hjälp idag. Pumpen är sååå seg men har man inga andra alternativ så. Alvedon har ändå räddat dagen och hållt feberkänslorna i chack.
 
Antar att jag blev lite för ivrig när nu Lova tar vällingen och vill såklart sluta amma direkt. Men vi får se om Lova fortsätter att rata amning, isf får jag verkligen göra mig kompis med pumpen.
 
Och lilla Lovas kropp har också strejkat smått idag. Ovant med vällingen såklart och hon har varit så hård i magen, Massa vatten plus katrinplommon idag. Och lite äckelvarning här då men färgen har ändrats ifrån brun till mörkt, mörk grön nästan svart:S Bvc trodde det skulle vara tillfälligt pgr av vällingen men det känns ändå märkligt. Vällingen innehåller ju skummjölk så jag funderar på om det är orsaken, att magen reagerar. Men samtidigt gick ju allergitestet bra och vi skulle inte ta bort mjölk från hennes kost. Inte lätt att veta. Men håller det i till nästa vecka skulle vi ringa igen.
 
Tänk om man kunde ge henne lite krafter, så hon stånkar och kämpar.
 
Men nu sover hon sött och kvällen för mig blir inte lång. Sängen lockar<3
 
 

Kul sak den där Maja


För ett halvår sedan

Maja lite lurvigare och mycket läskigare!


My girls



Tre, två, ett, nu tar jag kort! Miss där Maja;)


Månne en tand på g?






Nu ska ja äta upp daaaaj!


Ingen tvekan om vem som tar mest plats här hemma;)


Hjärta
 
 

Dagen i bilder


Lova började sin dag, som många andra dagar med att riva ut filmerna. Såklart;)


Trött hund i 'sin' fotölj


Igår sänktes även sängen. Lova visar intresse för att ställa sig upp, trots att hon ännu inte klarar det själv. Första gången kan ju dock bli ensam i sängen, så här chansar vi inte.


Maja njuter av värmen från solen. Ligger hellre här än är på promenad.


Växterna luftas också. Någon som vill ha en tomatplanta (körsbärs) & sockerärtsplanta? Trodde visst att jag hade en gigantisk trädgård när jag sådde massor.

Dagen avslutades med att baka kärleksmums tills imorn då Lova och jag ska hälsa på gamla jobbet och säga adjö till alla kollegor som ska sluta. Lova ska även få träffa en liten bebiskompis på 3 månader:)
 
 

Jobbig kväll

Trött Lovis bredvid mig idag. Usch vilken hemsk kväll vi hade igår. Vet faktiskt inte vad som hände med henne. Vid kl 19 fick hon dricka sin välling i min famn medan jag vaggade runt med henne. Ögonen föll ihop snabbt och när vällingen var slut tog jag bort flaskan så att hon inte skulle få i sig massa luft. Men där sköt startskotten för tokskrik och gråt. Herregud! Vi provade med mer välling, vatten, amma, vagga runt och ja allt. Men nej inget... Efter ca en timma somnade hon sen av utmattning:(

Hon sov sen heeela natten och vaknade igen kl 06.20. Bra! Men jag går hellre upp 120 ggr än att hon ska gråta så.

Ska prova att natta henne med välling ikväll igen (igår var första gången) så får vi se hur det går. Får ha i ännu mer i flaskan så att hon inte störs av att det tar slut. För antagligen var det det som förstörde hennes sömn. Pust, känslig vår lilla dam;)


6/3 -13



 
Dagens lilla gullefjun
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En vanlig men avslappnande lördag är snart slut.
Bakat, promenerat och lekt med busungen. 'Jagade' henne när hon gick i gåstolen och hon skrek av förtjusning och skrattade! Bennen pinnade på allt va de kunde. Igår var vi även till badhuset igen. Lika roligt denna gång om en så på lite för mycket folk i den lilla poolen.
 
Idag har Lova även gjort vällingpremiär. Hade ju gett upp det där och bestämt att hon inte skulle äta välling, men provade idag och slurk vad det slut och ungen sov sen i min famn. Övergången mellan amning och att sitta vid bordet och äta mat är så hård tycker jag. Speciellt när hon inte har napp, allt snuttande försvann. Så vi kommer allt ge henne välling tidig morgon och inför nattning, ev på natten. Sen är det ju otroligt bekvämt för en själv!
 
 

4/4 -13

Meddelar att knöl är förintad. Lova har slitit och hjälp sin lilla mamma;) Gissar på att en riktig mjölkstockning är värre än det jag hade. Har ju hört riktiga skräckhistorier om den hemska åkomman!

Så, vi fortsätter med operation sluta amma och det känns som att vi snart ror detta i land. Skönt!

Idag har vi mest skrotat runt här hemma. Städat, badat hund & bebis med. Daglig långpromenad blev det också och jag tror banne mig att kinderna börjar få sig lite färg. Älskar värmen! Vårjackan fick invigas och väntar otåligt på Lovas beställda jacka, snigelpost!

Just, satte hjärtat i halsgropen under promenaden idag och har fått en annan förståelse för de som är hundrädda. Har mött de flera gånger tidigare, en man som cyklar med sin schäfer. Schäfern har vid varje möte gjort utfall mot oss (maja) men på ett ok avstånd. Men idag var hunden argare än någonsin och kom riktigt nära!! Inte nära Maja, utan mig OCH Lova i vagnen. Blev så rädd och förbannad att jag skrek efter dom när de snabbt tog sig därifrån. I stil med att han skulle ha pli på sin hund, med andra ordval;)

Blir så förbaskad på de som inte kan kontrollera sina hundar. Hundarna tycker jag bara synd om som antagligen inte har en tydlig ledare och får utlopp för sin energi.

Körkort för djur skulle va nått!!!


Tuttproblem

8 felfria månader med amning! Men när man är på g att sluta ska det såklart strula:( har i ca tre dygn haft en knöl i ena tutten som envisas med att komma tillbaka, försvinner ibland för en kort stund. Stundvis gör det riktigt ont och att amma det känns som skärselden själv:(

Hoppas innerligt att det inte är mjölkstockning! Och hur gör man när knölen inte försvinner trots amning och pumpning?:'/


RSS 2.0