29/11 -12

Yes nu har vi flyttat klart! Imorn ska den gamla lägenheten besiktas och nycklarna ska överlämnas.

Men lika mycket som det tog tid att packa ned var enda pryttel tar det tid att packa upp. Och jag som är så otålig;) Vill ha upp allt på en gång men i och med att det ska tapetseras snart i alla rum är det ingen större idé att sätta upp allt.

Ska titta lite på tapeter nu i helgen, Lovas är ju dock bestämt sen länge. Så får vi beställa på måndag. Skulle ju va trevligt att ha det klart innan jul.

Jul.

Första advent på söndag och lussebullebak i vårt kök. Och även om Lova inte är det minsta medveten om jul så ska det bli väldigt mysigt och speciellt med hennes allra första jul.

Och julklapp till henne lutar mycket åt en gåstol. När hon väl fattar vinken är jag bergis på att hon kommer älska den. En matstol står även på inköpslistan. Vi skulle prata lite om mat på nästa bvc-möte, för så stor är hon ju faktiskt. Att man tycker att det är så roligt att ge smakisar:) Hon kommer kännas så stor,
var det inte nyss som den lilla grodan på 2,5 kg låg på mitt bröst helt hjälplöst? <3


Smile


Lova 4 månader

Ja Lova är nu inne i en känslofas. Hon blir lätt ledsen och otröstbar. Tycker att det är jobbigt att träffa nya människor, eller egentligen alla förutom Christoffer och mig. Men det är bara att försöka trösta så gott man kan, en dag ska det ju gå över och vi slipper be folk att backa tre steg i Lovas närhet;)
 

Denna månad har jag lärt mig detta:
 
- Jag har fått träffa hunden Maja och hon är ju hur rolig som helst när hon springer emot mig. Då skrattar jag högt.
 
- Jag kan greppa tag om lättare saker, så som papper som de har att torka min mun med.
 
- Jag kan hur enkelt som helst rulla över till sidan. Ibland lyckas jag även med att rulla över från mage till rygg.
 
Detta gillar jag:
 
- Att hoppa i mamma och pappas knä.
- Att bäras runt i bärselen, mysigt!
- När mamma och pappa pratar och sjunger till mig.
 
Detta är inge roligt:
 
- Att åka bil.
- Att ligga ned.
 

Uppdatering

Ja vi håller fortfarande på att flytta. Det hela stannade upp i och med att lägenheten var i ett sånt dåligt skick. Så imorn ska vi prata med vår hyresvärd, kan verkligen inte förstå hur de kunde godkänna den på besiktningen!!! Så får vi se om vi kan få dom till att stå för renovering.

Dock flyttar vi in nu oavsett, eller ja det måste vi ju eftersom vår gamla blir hyrd av en annan. Så tid kommer det nog att ta innan den nya blir fin och fräsch, men när det väl sker så är den verkligen perfekt:)

Nej nu blir det nog natten innan Lovisen vill upp och leka:) Sängramen är nedmonterad så det blir en natt på enbart madrassen. Lite campingkänsla hehe


Lova & Maja 23/11 -12

 
Jag har äntligen tagit tag i saken och laddat systemkameran, mobilbilder i all ära men inget slår riktiga foton.
 

Pust del 2

Åh jag är helt slutkörd i ryggen. Men nu har lillfisen somnat och jag har planterat mig själv i soffan. Känner hur varenda kota vibrerar av välbehag;)

Lova har varit kinkig idag med, eller egentligen är det bara när hon är trött som det blir jobbigt för henne. Hon har lite svårare att komma till ro när det gör ont, och det kan man ju förstå. Som tur var så har natten gått bra och vi fick sova till halv åtta. Det var nog dagens räddning:)

Och idag har vårt hem förvandlats till totalt kaos. Flyttkaos! Vi fick nycklarna till den nya lägenheten idag och gick in för att kolla. Ja jag säger bara det. Det SYNS att gubben innan bodde där i över 50 år. Man kan hur lätt som helst urskilja var alla tavlor och möbler suttit. Mindre roligt! Sen har ju vi en sån bra hyresvärd som INTE står för renovering trots att tapeter är trasiga, nej då får man ökad hyra.

Suck, Lovas rum är ju tapeter redan beställda till. Så det känns skönt att hennes rum blir fräscht iaf, det är viktigast. Sen får vi se hur vi går till väga med resten av hemmet.

Men att man alltid förtränger om hur jobbigt det är att flytta? Efter detta får det allt dröja läääänge innan vi flyttar igen.


Pudding i nya tishan


Pust!

Ja pust!

Nu sover hon ääntligen lilla grynet. Hon har varit lite kinkig hela dagen. När vi var till BVC tidigare idag så var det väldigt besvärligt att väga och mäta sig. Haha och när Lovas sköterska frågade henne om hon kunde prata drog hon på en ramsa med både skratt, prat och klagosång. Bäst jag visar allt jag kan tänkte Lovan;)

Nej men nu är det utan tvekan en tand som är på g. Ja redan.. Oftast kommer den första runt 7 månader men allt som oftast mellan 3 månader till 1 år. Och Lova blir ju 4 månader nästa vecka.

Känner något mycket litet och vasst i underkäken. Troligtvis dröjer det innan den har spruckit igenom helt men jag håller alla mina tummar på att det mot all förmodan går fort.

Hon blir så frustrerad när det gör ont. Att bita på våra händer, och sin egna hjälper för en stund men sen blir hon ledsen igen och drar tungan över tandköttet. Köpte en bithand men den gillades inte alls. Ulkar bara.

Hoppas att det känns bättre imorgon. Stackars lilla hjärtat<3


En får tacka

Idag är det ingen vanlig dag för idag gick vi inte upp förrän kl 9, hurra hurra hurra.

Iof somnade hon inte för ens kl 21 igår kväll och iof så vaknade hon mellan 4-5 ggr för mat. Men ändå! Kl 9 :D Får ge henne lite extra fet mjölk som tack, hur man nu fixar det? Genom att äta choklad? Säger du? Jaha.. Ja jag är då inte den som sätter emot;) Give mama!


21/11 -12


20/11 -12

Vissa dagar går bara så sjukt snabbt. Idag är en sådan. Har inte hunnit med något känns det som. Lova var lite ledsen och kinkig på förmiddan och därefter har vi gått en långpromenad och sen handlat. Gick även över och betalade för vår tvättmaskin. Det var det.

Men gud så skönt det ska bli med en egen tvättmaskin. Det är ju iof helt ok att tvätta i husets tvättstuga men det finns ett problem, ett rätt stort. Låt säga att man äntligen får en passande tid bokad, C jobbar och just när tvätten måååste hämtas så somnar Lova. Ja.. DÅ önskar man så in i norden att man hade haft en egen i lägenheten. Så detta blir toppen!!

Och även om denna dag bara susat förbi så känns det som att tiden går i snigelfart. Vi vill ju bara flytta och det är såå töligt att vänta. Än har vi inte fått reda på om vi får flytta in tidigare. Men det hoppas vi ju såklart på, helst skulle vi nog ha flyttat igår om det gick:) Det är nästan pest och pina att va i den här lägenheten nu, vi längtar bara här ifrån. Flyttkartonger står i vägen, man har ingen lust att städa och göra fint, det är trångt och rörigt. Ja ett stort irritationsobjekt helt enkelt.

Men visst tar vi med många minnen från den här lägenheten. Det var ju här som vi fick vårt livs största upplevelse. Plusset den dagen i december, första buffen, när vattnet gick och när vi stod där i vår lilla hall med en liten nykläckt Lova i famnen.

Nu får vi fylla nästa lägenhet med massa massa minnen:)


Racerbebis

Tokfian i full fart!

Ja det där med att sparka sig framåt är populärt och nu mer kan man inte släppa blicken utan att hon har släpat sig bort någon meter eller roterat 360 grader. Men nöjd och sysselsatt är hon;)


Men åååh så söt du är

Från dagens vagnpromenad:) andra undrar nog för sig själva varför det i allsin dar är så speciellt med att ungen åker i vagnen, det gör väl alla ungar? Men detta är nått som gör en mor som mig alldeles tårögd. Hon är sååå söööt! Men får erkänna att det även är lite blandade känslor. Hon känns så stor nu, vill ju att hon ska va en pluttisbebis lite längre till;)


Jippi!

Vad glad man blir över så små saker!

Provade att sätta Lova i vagnen förut, hon krånglade massor i bärselen. Höjde upp ryggplattan som fanns på liggdelen till vagnen så att hon halvsitter och på så vis ser över kanten. Och yes det var helt godkänt av lilla pärlan!:D

Blev så glad över att hon kunde sitta i vagnen utan att va ledsen och gallskrika. Lova tittade med stora ögon på sin mamma som bar ett stort flin hela vägen. Vår duktiga Lova!

Hon är helt enkelt för nyfiken på livet för att va en bebis som bara ligger ned. Måste va därför hon bestämde sig för att komma en månad tidigare till oss:)

- Hm, vad är det som är så kul morsan? Knas!

 


Liten blir stor

Det händer så himla mycket just nu i Lovas utveckling. Hon är jättestark i kroppen, pratar med ögonkontakt och igår fick vi det första riktiga skrattet, eller Maja fick:)

Och nu på morgonen satte hon sig upp ifrån att luta mot kuddarna. Hon satt inte utan stöd såklart utan lutade ena axeln mot soffan. Starka magmuskler på den lilla damen:) Bra att öva lite balans också!


Finaste finaste !


15/11 -12

En liten paus nu när pärlan sover en stund, skönt för både henne och mig:) Annars är det full rulle mest hela tiden, blir bra när hon kan ta sig fram på egen hand. Eller ja... speciellt lugnt lär det inte bli iallafall, då blir det vi som får springa efter henne;)

Hon har förresten kommit på hur man tar sig fram i liggande läge. Hon skjuter ifrån med fötterna i backen och liksom hoppar fram med hela kroppen. Så man får akta sig för att släppa blicken för länge. Vipps så har hon hoppat ur babygymmet och ligger och skrapar på parketten;)

Idag har vi än så länge hunnit med ett fikabesök på stan och en skön promenad i solen. Det var sååå varmt. Fick vårfeelings och vår skulle jag verkligen inte tacka nej till. Längtar!


Dagens i bilder

Supernice väder, solen sken över Karlstad hela dagen. Tog med mig mina brudar ut och gick runt spåret vid mariebergskogen.

Men nu är jag så trött så trött. Ibland tar det lite längre tid att lägga loppan för kvällen och ikväll var en sån kväll. Men nu sover hon så sött! Och de två senaste nätterna har Lovas jag-måste-äta-varannan-timme-även-på-natten-period lugnats ned. Vi har även fått sova till kl 7, DET är sovmorgon det:D Men peppar peppar!

Dock hänger inte min kropp med i svängarna, hey what!? Ska det inte ätas, det har ju gått MER än 2 timmar sen sist? Aaah herreguuud! Men kassarna under ögonen tackar och bugar för varenda extra minut sömn.


Myyyys


Första snön 8/11 -12

Idag kom den första snön till Karlstad, iaf vad jag sett. Maja, Lova och jag gick ut en runda. Och lilla Maja som förlorat all sin päls för klippmaskinen fick ha på sig sin polotröja, att ligga i korgen under vagnen är även populärt när det är blött ute;) Ja hon har inte direkt någon överskottsenergi den hunden.

Lovas första kontakt med snö blev under sömn;) Men nästa år lär hon uppskatta det mycket mer. Eller ja, kaanske hinner vi testa en babypulka innan våren kommer. Lär hon sig bara att sitta själv så:) Mysigt att dra runt henne lite.

Men nu börjar jag verkligen längta till julafton. Första julen med Lova och första julen i nya lägenheten:) eller det jag ser fram emot mest är alla förberedelser.


13 cm & 2,5kg mindre


Bad combo

Ibland upptäcker man ju extremt dåliga kombinationer i sin vardag.

Ta tillexempel en småbarnsmor med förkylning och hosta plus ett spädbarn som är väldigt lättstörd på natten.

Det är en plåga! Att hålla tillbaka hostan är smärta. Men det är att välja på det eller att allt arbete för att få den lille att somna, blir förgäves.

Måste.bli.frisk


I hoppgungan

 
Hihi ja nu börjar hon få in lite gung.
 
Mössan är på för att skydda det lilla fjunhåret mot skav
och det är pappa C som skalar potatis i bakgrunden;)
Och ja, händerna ska egentligen ut på sidorna,
men detta var mkt bekvämare;)
 
 

Dagens Lova

Ja innan hon gjorde personbästa i tarmtömning, då åkte paltorna av och ned i tvättkorgen;)


Sömn, eller icke sömn

Natten tills idag. Vi gick och lade oss vid kl 23 (Lova vid kl 18.30 ca) och då gav jag henne mat, sen vaknade hon dessa tider:) ja hehe vad ska man säga. Där vid 05.24 gick vi upp.

Vi får se om vi kan slå antalet i natt, huamej;) man är ju sällan pigg nu för tiden men det är hon värd alla gånger (trots att man ibland om natten sliter sitt hår) Men sticker inte under stolen med att jag längtar tills hon iaf går ned till en matning per natt;)

 


Ängel


1/11 -12

Yes han tog den! Killen som kollade på lägenheten igår hade tackat ja, superbra verkligen. Åkte iväg och köpte lite flyttkartonger och min superduktiga C satte sig och gjorde rent spisen, så att vi slipper slita så i den sista flyttstädningen. Och det är så skönt att det inte är så långt kvar, hade varit jobbigt att behöva vänta tre månader som i vanliga fall. Imorn måste vi även ned och beställa tapeter till Lovas rum plus badkaret så att det är ordnat i tid.

Annars har hela familjen varit så trötta idag. Lova har kommit in i en fas då hon sover väldigt dåligt och äter mycket. Dock tror jag att hon tog igen natten genom att hon under dagen har sovit dryga 4 & 1/2 timme och hon sover även nu.

Har läst lite smått och som jag förstått det så är det inte allt för ovanligt vid 3-månaders åldern, en växtspurt och mycket nytt till utvecklingen.

Jo, fick ju hem mina varor ifrån vistaprint idag. En fotoalmanacka med massa bilder på ja inte helt oväntat, Lova. Plus julkort med foto på, ja Lova:) Hehe känns lite old school med julkort men jag tycker att det är lite mysigt, och framför allt roligt att få.

Nej nu ska jag ta och slötitta på tv:n, C är hos kompisar och pärlan sover som sagt. Väldigt tyst här hemma. Skönt en stund;)


RSS 2.0