Lördag 31/7 -11

Nydligen hemkommen ifrån en lång fisketur med pappa & Max. Vi åkte till en utav ädelfisksjöarna vid Villingsberg, men något ädelt blev det dessvärre inte, utan Max, storfiskarn själv fick 6 pyttesmå abborrar. Blev grillning framåt kvällen/natten. Hur mysigt som helst.

Bilder lär komma när jag kommer hem igen.

Nu ska jag, och de andra sooova. Imorgon lär nog bli en lång dag med mycket händelserikt.


Förresten, dagens konstaterande får absolut bli att Värmlandstrafiks bussar blir sjukt varma utan AC. Trodde att jag skulle tuppa av. Funderade skarpt på att hoppa av tidigare och på nått annat sett ta mig hem. Satt framåtlutad hela resan eftersom både sätet & min rygg var full i svett. Not so nice åktur.

Bilder: In Spite, spelning Unsigned and Alive Festival









Fredag 29/7 -11

Dagens konstaterande: Danska är svårt!!!

Haha ja jag har f.r.o.m idag bytt uppgift på jobbet, numera sitter jag på kundtjänst för den nordiska sidan. Då får man höra många olika varianter av språk av dialekter;) En utmaning är vad det är.


Torsdag 28/7 -11

Pjuu, vilken värme! Tog en promenad till ICA efter jobbet och hämtade ut mitt paket ifrån Jotex, och svettigt är bara förnamnet. Tror t.o.m att Maja tycker att det är skönt att vara inne framför fläkten;)

Men 2 utav 3 gardiner är iallafall uppe och ja jag känner mig rätt så nöjd. Visst är det alltid svårt att ha tyger med mycket mönster men det livar upp om inte annat.

Nu sitter jag mest och samlar krafter efter en dag på jobbet och ska strax ta cykeln till nästa jobb. Visst är det inte mycket att göra nu på sommaren då de flesta på kontoren har semester, men man blir lika varm och trött för det;)

Och just ja, imorn på eftermiddan åker vi med In Spite-gänget till Kristinehamn. Killarna har en spelning på Skatefestivalen. Blir roligt att se dem spela igen då det var ett tag sen. Trots att det är i lilla Kristinehamn;) Åker sen vidare till Karlskoga på kvällen. Passar på att åka dit och stanna över helgen då vi endå ska iväg på söndag morgon. Jag, mina kusiner, Max, mormor & mamma ska ta en liten tripp med Viking Cinderella. Blir roligt att åka på vår traditionsenliga tur i år igen. Massa god mat, dans, sång och galenskaper:) Hoppas även på att hinna hitta på nått med pappa på lördan innan, vet han prata om fiske, vilket passar mig perfekt!


Tyger



Det blev lite nytt till fönstrena. Minns inte när jag bytte gardinerna sist. Ja vi har nog banne mej haft samma sen vi flyttade in till Vidön för mer än 1 & 1/2 år sedan. Blir skoj! Hoppas att de kommer snabbt:)

Tanken är att de ljusgröna ska va till köket, hissgardinen till sovrummet och hanklängden till vardagsrummet. Blir lite höstigt kanske men förhoppningsvis släpper de även in lite sensommarljus.

Bra sida Jotex förresten!

Haha och ja jag vet inte vad som hänt med mig. Har alltid hatat färgen lila,
men nu kan jag ana att det inte längre stämmer;)

Maja i sin nya säng





Gosigt & gott om plats att fläka ut sig på;)

Söndag 24/7 -11

Ja som ni ser så har det blivit lite ändringar på bloggens utseende, det är lite kvar att ändra men det tar tid eftersom jag inte kan alla koder utantill;)

Ska strax ta och laga mat,
skulle tro att C är hemma ifrån jobbet om en 40 minuter. Så idag blev det en riktig hund & matte-dag. Har passat på att städa lägenheten, ja nästan hela. Har rensat en massa, slängt & lagt ned i förrådet, dammat, dammsugit, svabbat golven och bäddat. Så nu är det så fint så. Om man iof skippar att kolla in i kylskåpet (som blir nästa projekt). Det har av misstag lackerats av coca-cola. Haha ja och det lär ta sin lilla tid att göra rent.

Tog även en regnig promenad till Hööks igen och köpte en hundsäng som jag spanade in vid förra besöket. Maja är ju en riktig myshund som helst vill ligga mjukt. Så jag la ned hennes gamla korg i förrådet och gjorde iordning den nya. Förhoppningsvis sover hon som en prinsessa inatt:)

En ny vecka rullar åter igen igång imorn.

Blir jobb som vanligt, på tisdag ska vi fira C's pappa som fyller år och ska väl även ta och klämma in en körlektion plus ett biobesök. Vi har nämligen haft ett Harry P-marathon här hemma i veckan. Och ja jag tror faktiskt att C börjar gilla filmerna:) Så igårkväll såg vi den sista av alla, som går att köpa då. Blir lite roligare åt gå med C nu då han också förstår handlingen och faktiskt ser fram emot den.

Måndag 18/7 -11

Det var en trött tjej som kravlade sig upp ur sängen imorse, gäääsp! Lovade mig själv att när jag väl kommit hem efter jobbet går jag och lägger mig igen, hur skulle jag kunna bli pigg? Har tänkt så nära in på varje arbetsmorgon, det hjälper en att ta sig upp om man vet att man 'snart' få sova igen;) Men på nått underligt sett blir man alltid pigg, trots att jag bara skrattar åt ordet pigg när klockan ringer på morgonen. Hur man är egentligen.

En bra dag har det iallafall varit. Trots att det till och med nu har regnat. Men min lilla hund lyser alltid upp de grå och trista dagarna. Klockan går så fort när hon är med på jobbet, tjoff, tjoff så måste man åka hem:)

Och ja det blev som ni anat inte raka vägen hem till täcket och kudden efter jobbet. Vi tog istället och bytte buss när vi väl kommit till stan och åkte vidare till Hööks. Maja hittade massa roligt som hon gärna hade släpat med hem, läderhandskar, fejkpäls till tränsena och den där gosiga mjukishunden som demonstrerande satt i en bur. Men nej, det blev ingen handske åt Maja. Hon fick istället en ny reflexväst eftersom hennes gamla är spårlöst försvunnen och jag själv hittade en höst/vindjacka. Halva reapriset vilket resulterade i att jag köpte den 450 kr billigare än ordinarie. Perfekt! Och att den egentligen är till för ryttare spelar ju ingen roll. Tycker jag;)

Haha känns lite märkligt att redan nu börja förbereda inför hösten. Men ja, jag har nästan svårt att erkänna det för folk, men jag ser faktiskt fram emot hösten. Vet inte varför egentligen men det ligger nått så fruktansvärt mysigt över just den årstiden. Ser framför allt fram emot alla promenader i den friska luften. Gå runt i den färggranna skogen och lysas upp av de guldiga strålarna som lyser fram genom de få löv som finns kvar. Så ja det är såklart de fina höstdagarna jag ser fram emot. Regn slipper jag mer än gärna. Och kanske längtar jag just eftersom jag i princip har släppt all längtan efter strålande sommardagar. Vågar inte hoppas längre. Men när de väl kommer så njuter jag såklart än, en fin sommardag är det inte mycket som kan slå;)

Men visst känns det endå skönt
att man kan se fram emot ännu en årstid innan vintern kommer.


At the work

Fredag 15/7 -11

Hej vänner!

Uppdaterar som vanligt när det nalkas helg, omedvetet;) Men ska strax åka hem till mina två älsklingar och hoppa ned i mjukiskläder. Känns som att det blir en riktig filmkväll en sån här regnig kväll. Är dock EXTREMT sugen på att gå på bio. Ja jag vet, att jag inte har sett den redan!? Jag snackar såklart om Harry P. Och det enda jag väntar på egentligen är att få lite sällskap. Christoffer är mer inne på Transformers så nu har jag mina förhoppningar till att Max vill komma hit och se den med sin syrra.

Vi får se om han vågar sig på att åka den farliga, farliga bussen hit;) Själv.

Blir sorgligt att gå på det sista Harry Potter biobesöket for ever. Men 14 år med Potter-gänget kanske räcker;)


Lördag 9/7 -11

Det blev en fisketur strax efter att Maja och jag kommit hem till Karlstad. Vädret var som gjort för en tur med båten och fiskelyckan fanns även den. Fick upp ett par abborrar och min livs första gös. Sparade tre abborrar åt en granngubbe och slängde i resten.

Det blev en riktigt mysig tur och Maja var såklart med. Spännande till en början med alla sprattlande fiskar, men hon tröttnade snabbt och låg mest och slappade resten av turen;)












Fredag 8/7 -11

Sitter vid mitt lilla fönster på jobbet och svetten dryper om mig, har just dammsugit hela huset. Fräscht blev det iallafall och det är det minsta jag kan kalla mig själv;)

Men visst sitter det fint med en strax kommande helg. Har varit så trött hela veckan och har verkligen trånat efter helgen varje morgon. Och ja vad ska man hitta på detta veckoslut då... En Karlskogatur blir det ju som sagt och ja, sen brukar det inte hinnas med någe mer speciellt. Men en tur till hemstaden är inte fy skamm:)

Ska bli riktigt roligt att träffa min lilla hund igen. Har tänkt på henne hela dagen, va roligt det ska bli att ta med henne till jobbet igen. Har skakat ut henne 'säng' så hon slipper få dammallergi på kuppen;)

Nej nu ska jag ta och göra iordning lokalen för helgen så att man snabbt kan sticka så fort klockan slagit.

Bye bye

Torsdag 7/7 -11

Att jag inte kollade där tidigare:( Gick just in och kikade på festivalen Putte i parkens hemsida. Och ja, det var en hel del som skulle vara sjukt roligt att se. Så tji fick jag för att jag jobbar & framför allt inte kollade tidigare.

Hade framför allt velat se:

Dead by april
Paramore
Perry and the travellers
The ark
Tove styrke

Okej det var väl inte så många som jag gillade egentligen, endast dessa av ca 50 st;)

Funderar dock på att åka hem till Karlskoga imorn, mest för att hämta Maja. Så vi får se om jag kanske får vägarna förbi Putte och tjuvlyssnar lite:) Både D.B.A & The ark spelar imornkväll.

Men fler tåg kommer och förhoppningsvis kommer även Putte tillbaka!


Make a wish upon a star





Lät mina drömmar leva loppan på hemnet.se

Hittade ett hus som nästan uppfyller alla mina kriterier till ett drömhem. Hade varit perfekt om avloppet var indraget och badrum installerat men annars, det är så här jag vill bo hela mitt förhoppningsvis långa liv.

I andras ögon kanske det inte ser så värst ut. Gräsmattan liknar inte en green, det existerar ingen asfalterad väg till dörren och det saknas carport, panoramafönster och blir man sugen på att gå en 5-minuters promenad till city så får man tänka om.

Men detta är min idyll, att hitta ett hem likt detta är ett stort mål i mitt liv.

Tänk dig att bara få gå på sak-letar-jakt i alla skrymslen och uthus. Eller att börja sin morgon genom att sätta sig på verandan och tyst kika på rådjuren som står och betar, gömt i dimman ute på ängen.

Jag tänker aldrig sluta drömma, den saken är säker. Vet så innerligt att jag en dag kommer sitta där på verandan i min morgonrock, Christoffer prasslar och plockar iordning sin fiskelåda i uthuset och hunden sniffar fram en lång stig i det daggiga gräset. Kanske har vi även ett par lintottar sovandes i huset.

Blir varm i hjärtat när jag tänker på det. Eftersom jag vet att vårt hus just i detta ögonblick, tålmodigt står och väntar på oss tills det är dags.


-Alla bilder är lånade ifrån www.hemnet.se

Söndag 3/7 -11

Hejsan!

Sitter och väntar på att det ska plinga på dörren. Pappa & Max skulle komma hit och bio var önskat tills ikväll, det blir pirates of the carribean. En film som jag velat se sen den tredje filmen började.

Annars har vi inte gjort så mycket idag, hittills. Bara lite handling av mat & förnödigheter. Har även pysslat lite med akvariumet. Ja nu är det genast mycket roligare då lampan funkar;) La ned lite stenar som vi plockade med ifrån stranden igår. Vi tog en sväng ut till klipporna vid C's föräldrar och kastade lite med våra fiskespön. Mysigt trots att det inte högg en enda gång. Spenderade sen kvällen hemma hos svärisarna, satt i deras uterum och inspekterade den otroligt vackra poolen. Christoffer badade även på kvällen, närmare bestämt straxt innan 12-slaget;)

Ja, akvariet blev iallafall väldigt fint! Känns som att fiskarna trivs mycket bättre nu med en mer naturlig miljö.


Fredag den 1:a juli

Jaaa, nu tittar solen fram! Vaknade av åskan i morse och sen har det regnat hela dagen. Blir perfekt då jag straxt drar ner till stan för lite ärenden och sen om C slutar i tid, så har vi båda önskat en tur med båten. Slipper vi bara för vilda vågor och nederbörd så trivs jag som fisken i vattnet på den lilla skutan.

Annars står helgen som ett blankt blad. Och det är väl egentligen så som jag tycker att helgerna ska vara. Oplanerade med tid för impulsiva äventyr:)

Måste ju även berätta en liten sak, som inte är så liten egentligen. Jag fick i början av veckan reda på att jag ska få en till kusin. Och inte vilken kusin som helst egentligen.

Det är nämligen min moster P som väntar bebis och det känns fortfarande helt overkligt. P, min moster är nämligen född året innan mig så när vi var små så var vi verkligen bundisar. Var så stolt när jag berättade för mina andra vänner att min moster bara är ett år äldre än mig, och dess utom min bästa vän. Kan ju säga att alla kompisarna kliade sig på knoppen när jag stolt skröt om henne, de kunde inte riktigt förstå hur det kunde gå till. Så just därför känns den nya väntade bebisen speciell. Blivande kusin.

Ja vilka minnen vi har egentligen jag & P. Blir helt varm i hjärtat när jag tänker på alla äventyr vi fick dela ihop. Hon blev verkligen en stor kärleksfull del av min uppväxt.

RSS 2.0