Amatörelektrikern





Haha, blev lite stolt över mig själv igår. Skulle ju som sagt fixa elsladden till akvarielampan. Det skulle skalas av och kopplas till en 'sockerbit'. Och det funka!! Lampjäkeln lyser. Kände mig som värsta amatörelektrikern när jag visade upp mina prydligt skalade sladdsnuttar för sambon.

Och visst är det väl så,
vad man än lyckas med som tidigare kändes omöjligt, tänker man alltid efteråt. -Fan, man kanske skulle bli elektriker (författare, snickare, frisör mm)

Men snyggt blev det iallafall, akvariumet.
Men hinner säkert möblera om dekorationen både två och tre gånger innan fiskarna får hoppa i imorn eftermiddag. Vilken chock de ska få;)

I kärlekens tecken



Vaknade imorse och upptäckte att jag var helt fläckig, ja sådär som man blir om man sover på knöckligt underlag. Hittade iallafall det där lilla hjärtat på armen. Satan tänkte jag, vad fränt. Måste ju vara ett tecken eller nått. Snabbt fram med kameran, fota, måste ha bevis.

Suck.

Efter ett tag kom jag ju såklart på att det inte var en slump. Utan bara hängsmycket på mitt halsband som legat tryckt mot huden. Attans att man måste tänka så mycket. Hade ju varit fränt att ha ett 'love sign' på armen;) Som en tatuering, fast ofrivillig och gratis.

Saknar min kamrat



Sitter och kollar igenom lite bilder på vår tösabit. Saknar henne nått så otroligt. Skulle bara villja mysa med henne någon minut, helst så nära som möjligt.

Men jag får hålla mig i en vecka till. Lillebror Max fyller nämligen 12 år nästa lördag så då åker vi hem och grattar den stora grabben. Så får vi se om vi får med oss en liten hund hem. Allt hänger nämligen på min chef. Frågade igår om inte Maja kunde få hänga med till jobbet på dagarna, när Christoffer jobbar, iochmed att det gick så bra sist. Alla älskar ju henne och hon älskar att vara där. Men han skulle iallafall tänka på det. Prata lite med sin fru som även hon är chef för företaget. Kan ju säga att jag håller mina tummar!

Kan verkligen föreställa mig henne under mitt skrivbord. Liggandes på en filt med ett tuggben i munnen. Får klappa henne med ena foten så väl jag kan. Men det ända hon egentligen kräver är ju att få vara nära. Och visst vill jag vara det för resten av våra liv

Lördag 29/1 -11

Vilken härlig dag det verkar bli! Har verkligen sovit som en prinsessa inatt, just det jag behövde. Vaknade runt 5-6 imorse och åmade mig för att jag snart skulle upp. Men... juuust ja! Lördag:) Kan ju säga att jag glatt snarkade vidare ett par timmar till!

Lördag är verkligen veckans topp! Har alltid varit & kommer alltid att ligga mig kärt om hjärtat. Och att bero på hjärtat så ska jag väl ta och väcka honom snart. Vi tänkte ta och åka bort till akvariebutiken i Skoghall och kolla efter en ny pump till det nya akvariet. Lite nytt grus ska även checkas av, vi är inne på svart:) Blir verkligen as-snyggt tillsammans med våra vita och röda fiskar. De svarta firrarna är det ju lite mer synd om kanske;)

Men det som är jobbigast är ju såklart att vi inte kan byta akvarium än på några dagar. Det är ju lite att fixa innan vi kan fylla den med vatten, och sen när vi gjort det ska den helst stå och få rätt temp & värden i några dygn. Tur att tålamod är fiskarens bäste vän då;)



Nytvättat chabrak.

Fredag 28/1 -11

Tjena!

Det var ett tag sen sist, men jag kan bara säga som i förra inlägget, VART TAR DAGARNA VÄGEN? De går alldeles för snabbt. Iallafall eftermiddagarna och helgerna. På förmiddagarna verkar klockan ha fastnat i klister. Men nu är det som sagt fredag igen och med en heel låång helg framför sig.

Veckan har iallafall varit bra!
Allt flyter. Det enda som stört mig är att jag oftast känner mig helt energilös. På mornarna, ja de behöver jag väl inte ens förklara? På förmiddan går allt segt, hungrig, ständig nedräkning till lunch. På eftermiddan infaller matkoman och vi räknar ned tills man får gå hem. På bussresan hem känner man sig som sju svåra år. Och när man väl satt sin rump hemma i tv-soffan känner man sig, om så möjligt som 77 svåra år. Haha, ja fy f*n vad jag klagar men en gnutta sockerkick skulle inte göra något.

Så det är ju en nedrans tur
att det är fredag och godispåsen står så prydligt på köksbänken. (Nej! Fy Mikaela! Du får inte, tänk inte ens.... Va? Nej ta bort fingrarna ur påsen! TSSSCCCCH! (ala Ceasar Milan-som-petar-med-två-fingrar-i-sidan)

Men fredagsmyset infaller inte förens sambon är hemma. Vissa regler får en att ha, en kan inte ha löst koppel hela ti'n.

Nej nu ska jag ta ett ryck, för jag antar att energin inte märks av förens man lyft på arslet;) Tänkte att jag skulle ta och mäta lite. Vi har ju fått hem ett nytt akvarium:) Ett lite större. Men det är lite som ska fixas innan flytten kan ske. Göra rent, köpa grus, se så att det får plats och koppla dit en elsladd. Ingenting som en tjej som jag inte klarar med andra ord;) Haha


Måndag 24/1 -11

Hur kan det möjligtvis vara måndag?

Dagarna går nått så enormt fort och visst märks det. Vi hann precis se solen idag på eftermiddan, innan den skönk ned under kanten och färgade allt rosa. Men de där få minuterna gör så ofantligt mycket, man blir så pigg och glad över känslan att det fortfarande är något kvar av dagen när man slutat. Det är så underbart att vi går mot ljusare tider!

Så ja, det har varit en helt ok måndag hittils, trots att det känns som igår. Och C mitt lilla hjärta, hade lagat supergod middag tills jag kom hem. Han är så duktig. Och semlor fick man också:) Så nummer fem är nu avbockad

Och ja igår förresten! Var ju som sagt till Djurskyddet på eftermiddan/kvällen. Man fylldes, som jag anat, av alla möjliga känslor. Glad över att alla mådde hyfsat bra men samtidgt otroligt ledsen över att de tvingades vara där. Eller rättare sagt, när man läst och fått reda på varför de hamnat där. Fastnade framför alllt för en katt utan svans. De hade hittat honom på nyårsafton år 2009. Han hade legat fastfrusen under en brevlåda. Alldeles livlös. Men som tur var räddade de honom innan hans lilla hjärta slutade slå. Det ända som inte klarade sig var svansen, den fick de amputera bort.

Ja varje katt av de ca 30 styckna på hemmet, bär minst lika hemska historier. Men när man var där orkade man inte tänka på det allt för mycket. Katterna är ju inte ledsna över sitt förflutna, de är ju glada över att de nu får mat, kärlek & värme. Så det är det man får fokusera på.

Många söta katter fanns det iallafall, de flesta var mycket skygga och en del mer framåt. De hade även två kaniner i varsin bur i en utbyggnad. Tänkte att jag skulle ta mig tid för dom nästa gång. De verkade inte få lika mycket fokus som katterna. Men sen har ju jag en förkärlek för kaniner:) Det är bara så synd att man inte kan ta med dom hem, skulle aldrig kunna ha kaniner i en lägenhet. För deras skull. Skulle helst av allt vilja ha det som hemma hos pappa, att de får gå in och ut som de vill. Men, det får bli i framtiden


Ser iallafall fram emot att åka dit nästa gång jag blir kallad. Tänkte att jag skulle ta med nått gott till både katterna och kaninerna. Falukorv var tydligen populärt, ja hos katterna då;) Kaninerna ser nog hellre fram emot att de får en varsin fröstång.

In Spite of Mr Daniel's




Killarna har knopat ihop sin första egna demo! Finns att köpa för 40:-, bara att höra av sig.

Fredag 21/1 -11



Hejsan vänner!


Har just tagit mig en dusch och bytt ut 'jobbkläderna' mot fredagsoutfiten. Ja dvs linne, shorts & tofflor;) Sambon är på innebandymatch i Karlskoga ikväll så idag får jag styra fredagsmyset själv. Köpte hem ostbollar, dricka och en konserv fruktcocktail så jag klarar mig nog. Haha och ja ni läste rätt, jag kanske är lite av en pensionär men all frukt i sockerlag är underbart! Lite sånt med glass till:)

Annars är det rent allmänt skönt med helg, veckan har verkligen runnit iväg eftersom vi haft mycket att göra. Planen för imorgon är rätt så suddig, ska till städjobbet. Mer vet jag inte. Men på söndag är iallafall eftermiddan planerad.

Ska nämligen jobba som volontär på Djurskyddet Karlstad:) Skickade ett mail till dom i början av december förra året och frågade om de ville ha hjälp. Och för några dagar sen frågade de om jag kunde ställa upp. Och det är klart! Arbetsuppgifterna är rätt simpla, tömma kattlådorna, städa, fylla på mat och klappa alla katter. Men visst är jag medveten om att det kan bli farligt. Klappa och gosa med massa katter som skulle göra vad som helst för att få följa med hem.

Men, icke pott-tränade katter i en lägenhet är inte toppen! Dock skulle jag kunna tänka mig att ställa upp som akuthem någon gång ibland, om det verkligen, verkligen krisar. Katterna får komma till ett 'akuthem' under tiden som en ny plats hittas åt den. Man har katten hos sig i dryga två veckor.

Fast å andra sidan bidrar man ju rätt mycket genom att bara vara där. Eller varför inte vara medlem? Eller köpa deras kalender med gulliga bilder på katterna? Haha ja jag måste ju göra lite reklam;)

-Klicka på bilden för att komma till deras hemsida (där bilderna är lånade)

Konst av tre generationer

Såg att min kusin (Cecilia) lagt upp ett gammalt reportage om utställningen på Hallagården i sommras. Vill så klart dela med mig den på min blogg också. Han är ju så gullig farfar!



Tre generationers konstnärer ställer ut på Hallagården i Lekhyttan i veckan. De delar såväl efternamn som intresset för uttryck i färg och form. Resultatet blev en salig mix av fashionabel popkonst och klassiskt måleri.

Att den konstnärliga ådran går i arv är släkten Forsell ett levande bevis på. Både popkonstnären Cecilia Gadde Forsell, hennes farfar Bengt Forsell och hennes farfarsfar Nils Forsell ställer ut i Lekhyttan i veckan. Men det är bara farfar Bengt som tar emot besökare i dörren.
– Min pappa Nils dog för många år och ställer ut postumt. Och Cecilia fick barn i måndags så man kan väl säga att hon fick förhinder, säger han och ler.

Bengt minns sitt första möte med målerikonsten väl. På familjeträffarna i Karlskoga var tecknandet och måleriet ett återkommande nöje. Han minns tydligt pappa Nils vid staffliet och hur han som barn tallade på pappans färgburkar.
– Jag har sysslat med måleri i hela mitt liv men det är först efter pensionen som jag verkligen har haft tid, berättar Bengt och visar runt bland tavlorna.
– Jag gjorde min första oljemålning 1956 och min andra 2006, Men jag hann med en del akvarell emellan, säger han och skrattar.
Skillnaden mellan Bengts klassiska oljemålningar och barnbarnet Cecilias experimentella popkonst är stor. Men det hindrar inte Bengt från att se fördelarna med de mer modernistiska uttrycken.
– Det är roligt att se att konsten utvecklas, säger han.

Även Cecilias mamma, konstnärinnan Marie Johansson Gadde, är imponerad av sin dotters odiskutabla talang.
– Hon har ett härligt bildspråk och är tuff och modig i sin konst. Det gillar jag, säger Gadde.
Släkten Forsells utställningen på Hallagården håller öppet från klockan 11 till 17 till och med söndag.

(http://na.se/nyheter/lekeberg/1.900294-konst-av-tre-generationer)


En alldeles speciell onsdag 19/1 -11







Idag den 19:e har nämligen jag & pojkvännen årsdag, ja den dagen vi blev tillsammans;) I år kliver vi in på vårat fjärde år som ett par, och snart även vårat andra år som förlovade.

En mysig dag har vi haft iallafall. Älsklingen hämtade upp mig ifrån jobbet och sen åkte vi hem och lagade middag. Hehe, lite roligt att det känns så festligt och speciellt att sitta och äta vid matbordet. Men å andra sidan äter vi nästan jämt i vardagsrummet. Men det är ju fiffigt att man kan 'festa' till det lite med en såpass liten detalj;)

- Älskling, du ska veta att jag älskar dig utav hela mitt hjärta!

Mmmm, dessa underbara temlor!




Bakade visst semlor igår, för första gången ever! De blev faktiskt helt ok, trots att de nu en dag efter blir lite torra, men inget som man inte fixar med lite grädde;) Men måste ändå säga att detta är min absoluta favorit bakelse. Funkar året runt och jag blir aldrig trött på dom (drog just min fjärde!)

Lägger upp receptet jag använde här nedanför. Enkelt var det, men det tar låång tid.

Recept, till 16 stora semlor:

75 g smör
3 dl mjölk
3/4 dl socker
1 krm salt
1 ägg
25 g jäst
ca 9 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Smält smöret. Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt. Tillsätt socker, salt och ägg. Finfördela jästen i en bunke och häll degspadet över. Blanda. Tillsätt det mesta av mjölet som även blandats med bakpulvret. Arbeta till en deg och låt jäsa i 40 minuter,

Dela upp den i 16 'bollar' och jäs dom igen i ca 30 minuter under duk på plåten. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett ägg och grädda i 8-10 minuter.

När de är klara skär du av 'locket' och gröper ut lite innehåll. Vispa iordning grädde samt blanda lite mandelmassa med en gnutta mjölk. Pussla iordning din semla och klart!

Söndag 16/1 -11

Dagens humör: Gå-i-mjukisbyxor-hela-dagen-humör

Dagens hälsocheck: Inget att klaga på

Dagens borde: Vika in tvätten som legat sen i torsdags och jobba

Dagens outfit: Tofflor & tröja. Känns dock som att jag får öka på min 'outfit'

Dagens planer: Ta det lite söndagslugnt! Annars är väl planen att bocka av allt på 'borde'-listan

Dagens fundering:
Den ständiga funderingen över matförslag. Jag hatar det verkligen! Kollar in i frysen, hm? Funderar, stänger, funderar, öppnar igen för att man inte kom ihåg vad som fanns, stänger, kollar i kokböckerna, inser att man är för hungrig för att laga en paradrätt på två timmar, öppnar frysen igen...

Dagens beroende: Just nu, chipsresterna från igår. Finns inte mycket som slår fredags & lördagsrester på morgonen;)

Dagens längtan: Fortfarande våren! Knoppar, fågelsång, tussilago, tygskor, gruset på asfalten

Dagens lektyr: Antagligen... inget

Coppa gärna!

Lördag 15/1 -11

Hejsan!

Sitter hemma i Karlskoga hos mamma.
Åkte hit igår efter jobbet, kände att jag var tvungen att passa på att lämna Maja när det endå var helg. Vi kan ju inte riskera att hon blir själv hemma en hel dag om sambon blir inringd på jobb. Tråkigt att inte ha stumpan hemma men hennes välbefinnande kommer alltid i första hand!

Vi var förresten på en långpromenad förut, jag, mamma & Maja. Och lite lustigt stötte vi på Helga, mammas 'dagbarn'. Passade på och lät hundarna få träffa varanndra. Haha, ja det är allt lite tur i oturen att Maja löper för tillfället för hon var hur snäll som helst med Helga. Skönt att få en bra första träff iallafall, sen kan det såklart bli andra bullar när Maja blir sitt vanliga jag igen. Men som sagt, skönt att det gick bra:)

Nej nu ska jag ta och äta lite och snart förbereda mig för att knalla bort till bussen. Åker hem till Karlstad igen redan idag, känns som att jag inte träffat sambon på EVIGHETER, trots att vi setts varje dag;)

Weeehooo!



Fick just reda på att jag vunnit tävlingen om en valfri tavla ifrån Studio Nele.
Tack så hjärtligt mycket Madde! Den kommer att bli skiiitsnygg;)

Onsdag 12/1 -11

Hejsan!

Sitter och varvar ned lite efter dagens bravader. Är tillbaka till Kortdesign igen och det här året får min lilla hjärna lära sig något nytt. Mina veckor kommer se ut som så att jag packar ordrarna som vanligt månd, tisd, onsd & fred och på torsdagarna kommer jag att sitta på kundservice. Så visst är det lite nytt att printa in i ryggraden, men mest administrativt så det är bara att testa sig fram.

Det är skönt att vara tillbaka iallafall, trots att det är plågsamt på mornarna;)

Och nu på kvällen blir det slappis för hela slanten, ska slå mig ned brevid mina puddingar i soffan och invänta Halv åtta hos mig.

Mysigt.


Måndag 10/1 -11

Hejsan!

Idag har det egentligen varit en rätt så vanlig dag, var till min jobbcoach på morgonen och gick sen hem igen till min älskade och åt frukost i sängen;) En lång promenad + lunch har även hunnits med sedan dess. Och nu, ja sambon är iväg på lite ärenden och hunden ligger och sover på sin lilla plätt i soffan.

Ja bäst att hon samlar på sig energi förresten... För när hon kommer hem till mamma igen får hon nämligen umgås med en liten 'skitunge' på dagarna, (haha ja inte max då;). Nej det är mamma som är extramatte åt en hund på vardagarna, när dens riktiga matte jobbar. Blandrasen Helga på åtta månader (chihuahua/griffon bruxellois).

Pratade just med mamma och enligt henne är det en riktig vilde!
Bus, bus & bus. Skulle gissa på att hon uppfyller alla fördomar vad det gäller småhundar;) Men visst kan det funka bara man tidigt sätter upp tydliga gränser och framför allt är konsekvent. Och det är klart, detta är ju även nyttigt för vår lilla tant. Socialisera sig lite.

Nytt i akvariumet





Fem guppys och två corall platys. Passade även på att lämna in de två feta 'fiskbullarna' som vi hade (dvs slöjstjärtarna) Ena black molly-hanen fick även flytta då det blir för mycket för honan med två kvinnosjuka karlar;)

Dock måste jag tyvärr meddela att Nemo, vår lille svarte mollybebis har dött:( Vi släppte i henne i samma veva som fiskbullarna och extrapappan flyttade. Hon verkade trivas jätte bra i karet med massa yta och fiskkompisar att kolla på. Men hon var tyvärr 'borta' när vi vaknade imorse:( Känns extra ledsamt att just hon dog. Den lille plutten som jag räddade för ungefär 2 månader sedan. Men jag vet dock inte vad vi hade kunnat göra annorlunda, hon kunde ju inte bo i 'vasen' hela sitt liv så någon gång var hon ju tvungen att flytta till akvariet.

Ledsamt:(

Kan ju iallafall glädja mig åt att de nya firrarna mår bra.
Och det ska väl inte dröja allt för länge innan båda guppyshonorna får ungar de med. :)

Cupiditate estate - drömmer om sommaren




Onsdag 5/1 -11






Pappa & Max kom på besök idag denna snöiga onsdag.
Det blev en promenad till Mariebergsskogen. Max fann snabbt en kompis i papegojan, de tjata med varanndra ett bra tag. Kändes inte helt överaskande faktiskt. Tjatig goja - tjatig brorsa? Ja:) Maja tyckte som vanligt att marsvinen var roligast eftersom de endast har ett lågt staket som bur, dvs inget tak. Sååå nära men ändå inte;)

Sen gick vi ned till skridskobanan och Max & jag hyrde varsina griller.
Hehe, visst är det härligt när man blivit så pass gammal att det inte längre är pinsamt att åka med nått framför sig? Inte för att det gjorde att jag åkte snabbare än Max, jag var glad om jag lyckades åka jämnsides i en meter;)

Mycket trötta promenerade vi hemåt igen, lagade mat, åt och fikade.

Det blev en riktigt bra dag detta! Trots att det snöat konstant i två dygn;)

Mikaela Tävlar hos Madde


Nu håller jag mina tummar & tår! Är med i en tävling om en valfri tavla hos Studio Nele och det är såklart självaste Madelene som håller i tävlingen.

Som 'min' tavla valde jag denna:



Stilren, vacker och budskapet lika så. Tänker mig att det sitter i en vit bred ram på väggen rakt framför ytterdörren, så att den alltid blir det första man ser när man kommer in:)

Så varför inte kika in på hennes blogg du med och registrera dig till tävlingen? Görs på några sekunder!

Du & Jag




Hittade dessa bilder hos pappa när jag var hos honom sist. Minns att det var vår första påsk som ett par. Hade aldrig trott på mig själv om jag åkte tillbaka till den stunden och sa att vi nu varit ihop i drygt fyra år. Jag hade bara skrattat, strykt luggen ur ögonen och tittat ned i backen. Vad man har förändrats sen dess, blivit starkare, självständigare, lyckligare och ja äldre.

Det var väl även vid den här tiden i relationen som man bafann sig i ett ständigt virr varr av pirr, ont i magen och löjligt löjligt mycket kärlek. Och helt ärligt är det bara det där med ont i magen som jag bytt ut. Tillit, ja det är bland det viktigaste vi byggt upp sen dess. Jag litar på honom som om han vore min andra halva. Och det är han ju;)

Nej vi har utvecklats så jäkla mycket sen dess, både som individer men även som ett par. Han har verkligen blivit min allra bästa vän. Mitt livs kärlek.

3/1 -11

Dagens humör: Tillfreds

Dagens hälsocheck: Jodå, jag mår väldigt bra!

Dagens borde: Lämna tillbaka ALLA låneböcker

Dagens outfit: Ett rosa linne & khakigröna byxor, dvs gårdagens;)

Dagens planer: Springa runt till biblioteken, besöka fiskeaffärn och skaffa hem några fler black molly-honor och till sist, plocka isär julgranen!

Dagens fundering:
Funderar på hur stor ett yngel måste vara innan man kan släppa i den? Yes, vår lilla 'pluppfisk' lever fortfarande;)

Dagens beroende: Skulle vilja säga muffinsen jag bakade igår kväll... men de blev torra & missbildade

Dagens längtan: Efter lite slask! Är det så mycket begärt här i Sverige? Är trött på snön

Dagens lektyr: Tv:n? Nej idag ser det ut som att det blir en lektyrfri dag

Coppa gärna!


Det nya året 2011

2011, visst känns det väl bra endå? Men jag antar att det mest beror på att jag bävar inför nästa år , eller rättare sagt till den 21/12. Usch, jag undviker att tänka på det. Min lite klokare hjärnhalva är realistisk och är rätt lugn men den andra, den som jag oftast använder antar jag, övertalar endå ängsligheten att träda fram. Tur är väl endå att det är ett tag kvar! Och mycket ska vi väl hinna med på den tiden:)

Men 2011, ja, än så länge är det en ny blank sida.
Ser verkligen fram emot att fylla ut den med glädje, lycka, livsnjutning och de oundvikliga uppförbackarna. Men det är ju även med dom som vi sen får stå där uppe på toppen av backen och får chansen att njuta, att vi klarade det. Sen är man ju förtjänt att hjula ned och känna medvind. Lite sånt som livet är.

Årets första dag tillbringades iallafall hemma hos svärföräldrarna där vi även firade in det. Har ätit en massa god mat, umgåtts och verkligen fått en bra start. Och nu ska sambon och jag (ja hunden också) se den sista filmen i Twilight-serien och bara lördagsmysa.

RSS 2.0