Vår fina, fina dotter


31/10 -12

Ja lagom till oktobers sista dag var det ett vitt tunt täcke ute när jag och Lova gick upp, kl 06.00;) Hon är ju verkligen inte den sorts bebis som gillar att sova. Dock är allt efter kl 05.00 ok! Innan dess är bara galet!

Idag har vi haft en spekulant på lägenheten och det verkade verkligen som att han gillade den. Hoppas att han tar den eftersom vi då slipper dubbelhyra. Finns verkligen annat att lägga pengarna på.

Vi var även på återträff på bvc med föräldragruppen. Det var kul att få se alla bebisar som gömde sig i alla magar:) Och inte helt otippat var Lova äldst, den yngsta var blotta två veckor gammal, sååå liten! Kändes så konstigt att Lova var en av de större bebisarna, hon som är så liten? Och vad fort man glömmer bort att hon för inte länge sedan var just så där pluttig och troligtvis ännu mindre i den åldern.

Såg även ut som att Lova tyckte det var kul. Hon är ju väldigt fascinerad av andra människor och kanske speciellt andra bebisar:) Hon log, sprattlade och hade stooora ögon:)

Så nästa träff blir redan nästa vecka vilken iaf jag ser fram emot, Christoffer vet jag inte;) Så intressant att höra om de andras upplevelser, tankar mm. Förlossningar, bebisar och sömnlöshet är ju verkligen ämnena som gäller;)


Att vakna på rätt sida


Lova 3 månader

Igår den 28:e blev ju denna snygging tre månader gammal:) Hon har blivit så stor och är verkligen inte någon nyföding längre utan är en bebis med mycket energi och vilja. Riktigt underbar är hon och nu har vi även blivit av med magontet, så skönt! Känns som att hon är mer sig själv nu, glad, pratig och energifull. Det är så kul när hon ligger på skötbordet utan blöja, armar och ben flyger o vispar hej villt och glädjeskri varvas med leenden. Skönt att lufta rumpan ett tag:

 
Denna månad har jag lärt mig detta:
 
- Att man faktiskt kan ligga ned själv en liten stund utan att skrika.
 
- Har upptäckt att det sitter ett par klumpar på mina ben, fötter.
 
- Jag börjar bli stark i rygg och nacke, se bara på bilden liksom.
 
Detta gillar jag:
 
- När man bär runt på mig
- TV, å så kul när det alltid händer något
- Börjar gilla hoppgungan men den är lite läskig ibland.
- Att duscha tillsammans med mamma.
 
Detta är inge roligt:
 
- Åka vagn.
- Bada i baljan
- Åka bil.
 

Söta


Grattis pappa/morfar

Superkul att hälsa på i kga igen, sist jag var där var i juni så det var allt på tiden. Och att åka dit gick väldigt bra, passande nog sov Lova gott både dit och hem, Skönt! Pappa hade lagat söndagsstek och gjort tårta, väldigt gott och väldigt uppskattat. Tack pappa:)
 
Haha ja min kropp verkar verkligen ta tillfället i akt när det bjuds på mat och har nog fattat grejen med att vara småbarnsmor, att man när man väl äter får passa på. Möjligtvis därför jag nu mer älskar choklad, snabb energi, Men så har jag ju en bebisplutt som fortfarande äter varannan timma, klart man måste fylla på då.
 
Nej nu blir det nog sängen, livet med sena nätter är på paus några år framåt.
 
 

27/10 -12

Kvällen är här och sötan ligger åter igen i sin säng och sover. Hon hade feber hela natten och hela förmiddan idag men nu på kvällen var den borta. Så förhoppningsvis har den försvunnit helt.

Så idag har vi bara varit inomhus och myst. Lova har pratat väldigt mycket och var väldigt med när vi alla tre satt i soffan. Så söt när hon snackar allvar med oss haha.


Första febern

Vår lilla bebis <3 Tyvärr fick hon feber iallafall och har väl fortfarande. Fick en alvedon för en timma sen och nu sover hon, så förhoppningsvis släpper det snart.

Men å så hemskt att se henne vara sjuk, detta är ju första gången. Hoppas så innerligt på att hon är sitt vanliga jag imorgon när vi vaknar. <3


Vår stora flicka:)


26/10 -12

Idag har det gjort så ont i mamma och pappahjärtat. Lova fick två sprutor med vaccin på bvc, ett i vardera lår. Inge roligt alls tyckte vi och speciellt Lova då. Kändes så hemskt att hålla fast henne medan tanten stack henne och det var såååå skönt när det var klart och vi fick trösta henne, så ledsen.

Men nu är det gjort och nästa vaccin blir om två månader igen. Hoppas bara så innerligt att hon slipper biverkningar. Vi köpte hem alvedon ut i fall att hon får feber. Men än så länge verkar det va ok! Hon är lite kinkigare än vanligt bara och såklart trött efter dagens hemskheter.

Men nu väntas en kväll framför x-faktor med mina hjärtan. Höh, jag som inte alls trodde på det programmet sitter nu som fast:) J.E.M är ju favoriten iaf!

Lova och pappa i väntrummet på bvc, lilla pärlan som var så glad...

 

 


Upptäckten av fötter;) 25/10 -12

 

Photos instagram


23/10 -12

Ja nu är man gräsänka ett tag, fram till torsdag kväll. Tur att han kommer hem innan fredag då vi ska till bvc och Lova ska få sin 3-månaders spruta. Känner jag henne rätt blir det stora, stora tårar efteråt.

Men just nu ligger hon och sover, vi gav oss ut till Bergvik strax innan lunch. Skulle inte ha nått speciellt egentligen, meningen var mest att försöka vänja henne med att åka bil. Hon har ju inte åkt så värst mycket egentligen och blir oftast väldigt arg när man spänner fast henne. Men sätts bilen väl i rullning så lugnar hon ned sig. Så förhoppningsvis går det bra att åka till kga i helgen. Sen kan man ju va smidig och planera in hennes sovstund i bilen. Som jag gjorde idag. Nemas problemas!

Tänkte att jag iaf skulle leta efter an bra leksak till Lova och som jag minns så tyckte hon om en leksak på öppna förskolan, en gummikanin som pep. En pipleksak. Letade och letade i alla tänkbara affärer, nope! Hittade en tillslut, bland hundavdelningen på coop, en giraff som piper. Haha ja har man en hund som älskar kattleksaker så ska man väl ha en bebis som älskar hundleksaker;) Tror att hon kommer gilla den iaf.


💜


Lycka

Åh som jag och C har väntat på detta! Vi har nu äntligen fått lägenheten som uppfyller alla våra krav. En trea med balkong och med badkar:) Toppen är även att den ligger i samma område som vi bor nu, ser den ifrån vardagsrumsfönstret.

Så redan den första december flyttar vi in:) December har verkligen blivit vår flyttmånad, var enda gång vi flyttat har det varit just det datumet. Skönt att komma iordning innan jul och allt!

Men ja vi är verkligen supernöjda och jag kan knappt hålla mig tills vi får inreda och göra iordning i Lovas rum. Så kul! Nya tapeter, gardiner, en egen garderob och massa mer.

Sen blir det såklart en liten utmaning att flytta med en bebis, men kanske är det att föredra att flytta nu när hon är så liten och är jättenöjd i bärselen. Att springa efter och underhålla en 1-2 åring är nog lite knivigare;)

Nu önskar jag bara att den där nedrans november kunde flyga förbi i ilfart!


20/10 -12

Regn regn regn! Lova och jag skippar vår dagliga morgonpromenad och myser istället runt i mjukis hela dagen idag. C är med bandet så vi är ensamma här hemma. Min älskade flicka och jag:) Maja fattas förstås men hon kommer med oss nästa helg då vi ska till kga för att fira pappa.

Kommer nog gå hur bra som helst med både hund och bebis, båda två hänger ju liksom bara med. Hade kanske inte funkat med en krävande hund som MÅSTE ut exakt det klockslaget för att pinka men så är ju verkligen inte Maja. Hon är mer "- Jaha ska vi gå ut? Nu? Säkert? Jaha, okej ja om du vill det så. VAD KUL!"

Ska bli så kul att träffa henne igen, två månader sen sist ju och då i bara några timmar. Funkar ju inte ;P

Hej hej söta bebin!

 

 


60 mm

Titta vilken liten plutt! Haha det är verkligen obegripligt att det där var Lova, blott 6 cm stor.

:)


17/10 -12

Nu visar hösten upp sin allra bredaste baksida. Usch vad det blåser och regnar idag. Lova och jag gav oss ut på en promenad för en stund sedan, så att hon skulle få sova sin förmiddagsvila ute i friska luften. Men efter en timma hade regnet trängt igenom min jacka trots paraply så då fick jag ge vika för vädret. Som tur var kunde hon somna om inomhus.

Så idag fördriver vi dagen så gott vi kan inomhus. Blir riktigt roligt sen om några månader när man kan leka med henne och ännu roligare när hon kan sitta och rita/pyssla. Har så mycket planerat för henne:) vi ska göra små hus av kartonger, måla med fingerfärg, göra kottdjur och måla tavlor. Och kanske framför allt åka ut till skogen med matsäck, lyssna efter fåglarna, kasta barkbåtar i bäcken och grilla korv. Åååh haha det är verkligen nått som jag ser fram emot, just för att jag älskade det så mycket själv som barn (och även nu såklart) Det är sånt som skapar minnen tillsammans, alla små äventyr som för ett barn blir väldigt stora:)

Nej itja om den halvt genomblöta modern ska få sig lite lunch innan lejonungen vaknar och vill äta hon med. <3


Sleeping angel


Åh vad jag älskar dig!

 

Jippi

Fröken tycker nu äntligen att det är ok att sitta i babysittern en kort stund. Halleluja /mamman som gärna vill äta med två händer i fortsättningen

(På bilden tittar vi på kalle anka på tv)


Happy kiddo


12/10 -12

Lite vila i soffan. Trots att hon sov i två timmar medan vi var på stan så var hon lite trött (hm, kan det ha att göra med att hon vaknade kl 04.20 imorse och ville upp? -tack så hemskt mkt C att du tog henne<3)

Hittade två par höst/vinterskor, välbehövligt då jag inte tror att vårskorna i tyg håller så mycket längre.

Är dock lite fundersam på hur man ska klä Lova i vinter, just nu har hon fleeceoverallen med extra sockor under plus vindtät mössa. Sitter hon i bärselen har hon även fleeceöverdraget på. Och i vagnen bara en filt över samt vindskyddet såklart. Hon är varm och go med det. Dock tror jag inte att det räcker en riktig kall vinterdag, men det känns även som att en riktig vinteroverall blir för varm och klumpig i bärselen och ska man skaffa en åkpåse till vagnen? Kanske blir det inte ens en kall vinter. Hm, svårt. Men lättast är nog att inhandla när och om behovet kommer.


Hysteriska djur med hjul

' Ja barn gillar ju djur, så det ska vi ha med i barnprogrammet. Men vad gillar de mer? Bilar och olika fordon? Ja men det är genialiskt, vi tar djur som har hjul och som egentligen är fordon! '

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Right!?

Lova kan ibland fastna vid tv:n, om hon är tillräckligt trött;) Och ibland sitter vi framför barnkanalerna och he, mycket är dret men detta program Djungelhjul är, väldigt mycket mer dret! Det handlar som sagt om djur som är fordon, te.x grävskopa, taxi, vanliga bilar mm.

Men nu kommer inte jag vara den som endast låter Lova se barnprogram från 80/90-talet ( även om det är BÄST ), hon får se det hon tycker är roligt. Dock kommer jag absolut visa henne både Alfons Åberg, Kalles klätterträd och självfallet alla Astrid Lindgrens filmer.

 

Men skulle hon rata detta program så kommer inte jag va den som tjatar...

Hälsar hon som kommer få sitta många timmar framför barnprogram i framtiden.






Möjsigt värrä

Fick ett infall och blev totalt chokladsugen ( ja vad har hänt? efter att Lova hoppade ut ur magen har choklad blivit the big passion, må hända att jag fått en amningscraving? eller bara blivit som alla andra kvinnor? ) ingen choklad hemma så chokladbollar it is!

Hasade upp den trötta lejonungen i bärselen, släckte ned här hemma och satte på jazz på spotify, japp ni läste rätt, jazz. Kändes helt rätt att rulla bollarna till och Lova gillade gunget som jag inte kunde hålla inne. Somnade som en stock.

Och hela scenen, allt var bara totalmysigt! Varm inombords, min älskade lille bebis, musik och bollarna blev damn it goda! Nu fattas bara att vår älskade kille ska komma hem<3


11/10 -12

Ibland är det härligt med höst:)!

 


Killerpromenad

En sån fin höstdag det var idag! Lova och jag gick ut med tanken att gå en lugn promenad i solen. Well. Bara det att det blev ett x antal kilometer extra. Shit ja det var läänge sen som jag gick så långt! 




Började gå längst älven och kom till en grusväg som blev en skogsväg




Gick, gick och gick och tillslut blev vägen en smal stig




Innan jag kom hit var jag helt lost, gissade på att jag gått till skoghall,

men landningsbanan avslöjade att vi var vid gamla flygplatsen.




Efter 1 & 1/2 timma kom vi fram till slutet av sommaros golfbana och tillbaka till civilisationen. Tackar verkligen för att Lova sov hela vägen trots att vi körde i lera, över sten och rötter och runt stubbar. Hade scenariot framför mig då jag tvingas amma henne på en sten längst klarälven:P Vackert!




I den skogen luffsade vi fram, svettig och förvirrad mamma och en bebis som sov varmt och gott i vagnen.



Transformeras

Håller nog långsamt på att förvandlas till en gasell. Kvick som attan, superhörsel och expert på att finta.

Sitter i vardagsrummet och hör hur Lova knorrar i sin säng. Spetsar öronen och urskiljer blixtsnabbt graden, jag-sover-fortfarande-knorr eller hello-jag-är-vaken-knorr. Upp ur sittläge, springer fjäderlätt fram på tårna, hoppar undan för en fläck i parketten som knarrar like hell, suger in magen för att pressa mig igenom glipan in till sovrummet -fåår inte stöta till. Slår över till mörkerseende, lokaliserar nappen och stoppar varsamt in den i L's mun. Sucess! Lova andas djupt och snuttar nöjt. Gasellen gör en inombords-high-five och lirkar sen ut sig från rummet.


Premiär

Idag tog jag och Lova ett premiärbesök till öppna förskolan inne i stan. Och trots att Lova verkligen är i det minsta laget så tyckte hon att det var kul. Sångstunden var nog roligast och sen att bara sitta och titta på de andra barnen. Leksaker är ju desto mindre intressant.

Hihi det var så svårt att tänka sig att vår lilla dam som nu sitter som ett plåster på oss, bara om några månader kommer krypa runt, ställa sig mot möbler och vara en ren orkan:P Likt de bebisarna vi träffade där.


Upptäcka världen

 
Vår lilla bebis utvecklas så mycket för varje dag som går. Jag satt just och läste vad som händer med bebisens utveckling i 2-månaders åldern samt 3-månaders. Och det mesta av allt har vår lilla plutt redan upptäckt. Hon är så jäkla snabb! Haha och allt började ju med att hon hade snabbt ut till världen;)
 
Den senaste grejen är att hon söker ögonkontakt, ler och sen 'pratar' (har säkert nämnt om det tidigare). Härmar man sen hennes läte så ler hon ännu mer, så jäkla söt! Har även testat att lipa åt henne och än så länge smaskar hon bara och tungtippen tittar fram, men det dröjer nog inte länge innan hon lipar stort tillbaka:P Hon står gärna upp och hoppar (hoppgungan lär bli väl använd) helst i takt till musik:)
 
Vår stora lilla bebis, ha inte så bråttom;)
 

<3

 

Älskade bönan


6/10 -12

Åh lugn kväll, så underbart. Christoffer är på en spelning och Lovisen sover i sin säng. Så just nu är det bara jag, chipsskålen och drickan;) Man uppskattar verkligen de få stunderna då man bara kan andas ut en stund.

Livet som nybliven förälder är hur coolt som helst, jag är en mamma liksom och har världens finaste dotter. Men det är såklart väldigt mycket jobb och är kanske livets största omställning.

Älskade att sova innan Lova kom, minst åtta timmar varje natt. Nu har sömn blivit något så sjukt stort, så eftertraktat, efterlängtat och välbehövligt. Den ständiga strävan;) Men det är helt sjukt hur kroppen har anpassat sig, somnar nu mer på två sekunder och faller direkt i djup sömn, allt för att få så mycket energi som möjligt.

Dock tycker jag att Lova sover hyfsat bra på natten. Hon vaknar var tredje timma då hon vill äta. Det som tar all vår energi är eftermiddagarna då koliken kryper fram likt den djävul den är. Det är så jobbigt att se sin lilla ha ont. Dock har hon säkert en lindrigare variant då det inte är varje dag och oftast bara runt två timmar, men de timmarna är evighetslånga.

Vi har nog provat allt i vår makt, minifomdroppar, semperdroppar, magmassage och nu har vi även köpt hem en 'mirakelflaska' från england (gripe water) som vi snart ska testa. Annars hoppas jag och tror att detta snart måste försvinna utav sig själv. Folk snackar ju om den magiska gränsen vid 3-månaders åldern, som förhoppningsvis även gäller Lova.

Vill ju inte att hon ska behöva spendera alla sina eftermiddagar i gråt, hållandes i 'kolikgreppet'. Längtar så tills hon kan vara så som hon är på förmiddagarna, glad, nyfiken, busig och lekfull.

Det gäller att fokusera på att det kommer att gå över och jag tänker många gånger på de som har det värre, kolik dygnet runt, de som aldrig får sig de där leendena utan bara tårar och skrik.

Men kärleken som man har till sitt barn väger upp allt med råge, vad gör det att vi trampat upp stigar i lägenheten och vad gör det att man allt som oftast aldrig mins när man duschade sist. Det är så sjukt stort och det finns verkligen inget som skulle kunna stoppa det. Ingenting!


Barnen i bullerbyn

Britta: - Jag känner mig så gammal idag, som om jag vore en tant på 20 år.

Que?

Gammal?

Tant?

20 år?



Utveckling

Vår lilla börjar bli så stor, hon har börjat att testa vokalljud på riktigt. Jag sjunger för henne nästan jämt av vår vakna tid och ibland ser jag att hon stannar upp och fäster blicken vid min mun och börjar sen forma sin till ett o. Oftast kommer det även ett litet och försiktigt booooohh:)

Det är fantastiskt vad hon utvecklas för varje dag.




Projekt när tiden finns till


1/10 -12

Ja oktober alltså, en månad som är rätt mysig egentligen. November har jag destu mer emot, mörkt mörkt mörkt och lite regn (eh hehe lite?). Den är mer som en månad som man får tvinga sig igenom för att komma till december och julmyset.
 
Lilla L ligger just nu och sover, en rätt dum tid att sova på då hon ju blir pigg lagomt till kvällen, men är man liten och trött så är det så det får bli.
 
Idag var vi iväg till vårdcentralen, ja det kändes som att vi var där hela förmiddan. Jag skulle på efterkontroll på mvc och efter det gick jag ned till bvc för att väga lilla klumpen. 4470 gr tung/lätt;) Allt var även bra med mig, blodtryck, järnvärdet och allt var helt mellan benen, sicken tur haha;) Efterkontrollen kändes lite som ett avslut av graviditeten, en avbockning i resan som ska göras.
 
Av ett sammanträffande stötte jag även på en gammal kollega i väntrummet på mvc, en gravid sådan:) Saknar alla gamla kollegor så mycket, är störtfötjust i varenda en. Vi bestämde iaf att vi plus två andra fd kollegor ska träffas hemma hos mig på torsdag. Fika och ta igen lite eftersom vi alla slutat jobba på K.D. Kommer antagligen inte gå tillbaka dit efter mammaledigheten, om jag inte behövs där dvs. Men antagligen är så inte fallet. Det känns rätt så långt bort nu men då blir det att söka sig runt igen, jobb eller skola.
 
Usch och dagis ja, känns både roligt och hemskt. Roligt att Lova ska bli så stor, ta en promenad dit på morgonen med ryggsäcken på, pussa hej då och ut och leka. Hemskt att man helt plötsligt ska överlämna allt ansvar i en annan persons händer. Kommer vara så noga med att hon hamnar bland bra personal, det är verkligen det viktigaste!!
 
Men det blir då och nu är nu. Och NU vaknade lilla trollet, bäst att avsluta.
 
 

RSS 2.0