BILDBOMB - Förrådsrensning & en tur till det blå



Gulliga farmor sitter i skuggan medans vi rotar runt i alla lådor


Farfar lastar skrot


Lilla Emil hade tagit med sig sin mamma för att hjälpa till med rensningen. Här hjälper han visst till att rensa bort en banan, bara sådär, så duktig så:)


Och pappa ville visst äta upp honom. Inte lätt att vara så söt jämt!


Lite senare åkte vi vidare för att inspektera farbrors nya skuta. Den var nice och vädret likaså, hade gärnat badat för det var sveeettigt!


BILDBOMB - Lillebror & katt på promenad

Blev en kvällspromenad senare på kvällen. Max rastade sin skateboard, jag kameran och katten sin pösmage.





BILDBOMB - Golfbanan

Efter att ha ätit på lördan åkte vi till Degerfors golfbana för att slå lite bollar, ja dom, inte jag;)









Söndag 24/4 -11

Tjena!

Ja nu är väl påsken över för detta år och nu är våren verkligen här. Det har ju varit så varmt och så fint! Det känns rätt så sjukt att man nu kan va ute i både t-shirt och shorts, när man för bara några veckor sedan frös som tusan i vinterjackan. Men det är riktigt skönt och det känns som att det är nått som man kan vänja sig vid:)

Igår var vi som sagt hos C's förälldrar, åt påskmat, solade på altanen, fikade och spelade Monopol i över tre timmar. Supergött! Det är verkligen så som jag ser högtiden påsk, relaxat och kravlöst:) Och idag åkte vi hem till min pappa för att grilla lite på hans altan, och ja, jag stannar faktiskt kvar här tills imorgon. Vi ska nämligen hem till farmor imorn förmiddag och hjälpa henne att rensa ut lite saker. Vill verkligen passa på att följa med då jag inte träffar henne särskillt ofta. Sen vill man ju såklart hjälpa till:) Ska bli riktigt trevligt, men sen packar jag med mig hunden och ger mig tillbaka till K-stad imorn kväll. Ledigheten ska ju bytas ut mot jobb igen, suck. Men nu blickar vi bara bortåt mot sommaren och dess planer:)

Älskar att planera sommarens alla äventyr, vart man ska åka, när, hur, sen är det bara att ränka ned dagar igen:)

PS, nu har vi förresten städat akvariet grundligt. Fy tusan säger jag bara! Haha!

Onsdag 20/4 -11

Hejsan vänner!

Har haft en riktigt bra dag idag! På jobbet bjöds vi på 'påskmat' dvs smörgåstårta men en plastkyckling nedtryckt i mitten. Och när jag kom hem så åkte Christoffer, hans bror & jag på en cykeltur till Sandgrunden. Vi satt där ett bra tag, solade och snackade med lite folk. Bättre än så kan en eftermiddag faktsiskt inte spenderas. Och ja nu, hehe, C är iväg till repan och jag växlar mellan att titta på Sveriges Mästerkock och ... tvättmaskinen. Kan inte förstå hur mycket tvätt det blir på en ynka vecka. Hade jag väl aldrig trott när jag bodde hemma:P

Annars är det väääldigt skönt att det är långledigt från och med imorn eftermiddag. Faktiskt helt otroligt skönt!

Har dock en hel del att göra, känns det som just nu.

På fredag ska jag göra.. ehm. Nej då var det visst inget.
På lördag ser det ut som att det blir en heldag med påskfirande ute hos C's förälldrar.
Söndag, inget.
Måndag, ja då ska jag till katterna på morgonen. Annars, nada.

Haha ja det var ju inte så värst mycket, sen är det ju såklart en massa småfix så som att städa akvariet, städa badrummet, skura golvet. Ehe hallå stopp där? Små saker egentligen, vårt akvarium är så grymt äckligt just nu. Sniglar, sniglar, gammal mat, mera sniglar. Nej nu har jag faktiskt gjort det offentligt att jag ska göra det, så nu får jag banne mej hålla mina ord.

Urk...


Lördag 16/4 -11

Hehe, innan jag skriver nått annat så är jag medveten om att designen på bloggen ser lite 'annorlunda' ut nu. Försökte fixa lite med den för nån dag sen, men det blev tydligen inte så bra:P Ska fixas när jag kommer hem igen.

Ja, är som sagt va inte hemma utan bifinner mig hemma hos pappa. Åkte hit igår och stannar tills imorgon. Och nu sitter jag mest och väntar på att tiden ska gå, lyssnar på lite gammal musik ifrån datorn, hehe minnena rullar runt som i ett virrvarr just nu:) Ja väntar var det, kl 23.00 nångång ska nämligen In Spite spela på Red Brick här i Karlskoga. Och ja, det är svårt att beskriva hur kul det ska bli! Det kommer att kännas så sjukt att kunna festa med polare ifrån både Karlstad & Karlskoga, samtidigt! Gissar på att jag kommer känna mig otillräcklig ikväll, så många som jag vill umgås med. Hade varit bra om man kunde göra några kopior av sig själv, bara för ikväll. Och de jag tänker på framför allt är ju Christoffer, bandet, Annemette, mina två barndomspolare Madde & Emma och så min kusin Sanna.

Sen blir det ju såklart grymt kul att se dom spela, och framför allt att visa upp dom för alla jag känner. Yes, det är min pojkvän det där *nickar instämmande och pekar mot trummisen på scenen* Hehe:P

http://www.myspace.com/inspiteswe

Nostalgi - The Treehouse



När pappa och gänget var här i söndags så började vi prata om gamla spel som vi spelade som små. Det var inte många spel vi hade men de gick verkligen heta i den stackars datorn. Ett utav mina & Mattias favoriter är det här spelet, The Treehouse. Det är ett barnspel, som förövrigt installerades med disketter, som handlar om två pungråttor som bor i en trädkoja. Hur intelligent som helst:)

Det väcker iallafall många, många minnen. Disketter, haha ja tänk vad tekniken har utvecklats!

Onsdag 13/4 -11


En trött hund för fem minuter sedan.

Hehe ja inte är vi så värst piggare idag. Både Maja och jag har gäspat om varandra hela dagen;) Det är att tur att hon har sin lilla kartong under skrivbordet för där ligger hon mest hela tiden. Men visst är vi pigga ibland, på lunchrasten gick vi ut till gräsmattan och sprang & busade några varv. Skitfort gick det!!!

Efter jobbet lämnade jag av Maja här hemma och cyklade bort för att möta A-M på stan. Tog en fika och gick runt i lite affärer. Till mig blev det ett linne och ett par nya solglajjer, och till Maja blev det en klosax och två tuggben. Skulle ha köpt fiskolja till henne men djuraffären i stan är urusel, det är inte mycket som de har och har de väl nått så kostar det skjortan. Får se om jag hittar det någon annanstans.

Fan haha, det känns verkligen som att det är fredag imorgon. För en minut sedan var jag helt övertygad om att det var torsdag idag. Surt sa räven! Men så är det nästan varje vecka. Känner mig alltid så lurad på torsdagar;D

Nej nu ska jag ta och gå ut med tösen och ta kvällen. So long!


Måndag 11/4 -11

Har några minuter på mig innan jag måste cykla iväg till städjobbet, är bara hemma en stund och tar en paus, lämnar Maja & äter nått.

Och idag har det verkligen varit en typisk måndag. Svårt att gå upp ur sängen, segt, segt, gäsp och segt. Haha och Maja håller nog med mig. Fick bära upp henne ur sängen imorse och när jag tog på mig skorna så tittade hon in mot husse som låg och sov så sött. Syndes verkligen att hon längtade tillbaka till den varma sängen igen. 



Tog ett kort när hon låg på mitt arbetsbord på eftermiddan.
Hon kisade ut mot solen och nickade till flera gånger. Så trööött;) Men ändå kan hon inte slappna av och sova, OM det skulle gå förbi någon...

Men vi tar nya tag imorgon, det är snaart helg igen. Och snaaart om endast ett par dagar (typ 14) så är det långledigt. Det ser vi fram emot! Påsk, godis, sol och sovmorgon!:)

Uppdatering, potatis

Haha va fan! Gjorde just som Uri sa, höll potatispåsen som ett kärt barn och ropade: ett, två, tre, väx! Det skulle då växa fram groddar/spröt, ja vad man nu kallar dom. Men tusan, varenda jäkla potatis hade spröt över hela sig, INNAN jag försökte få de att 'växa'. Clever.

Undrar hur många veckor av misslyckanden som det ska ta innan man skippar att prova hans magitrick.

Söndag 10/4 -11

Sitter redan och har grus i ögonen, det blev som sagt en tidig morgon idag. Eller tja.. snarare för få timmars sömn;) Men det var det värt för det var riktigt roligt på husdjursmässan. Det var rätt så fritt så jag kunde lungt ta några varv bland borden samt se alla uppträdanden. Mycket att se och man fick verkligen hålla koll på fötterna för det var djur mest överallt. Minigrisar, alpackor, ponnysar, hundar, kaniner & katter:)

Maja fick sig iallafall ett nytt koppel & halsband,
själv unnade jag mig en väggalmanacka ifrån Djurskyddet. Fin fina kattor får nu pryda kylskåpetsdörren;)

Lite senare fick vi besök här hemma, pappa, max, mattias och cecilia tittade förbi. Blev lite kaffe, muffins och en lååång promenad runt hela Mariebergsskogen. Haha, så nu är Maja och jag regält trötta. Så visst är det rätt gött att det endast väntas soffhäng resten av kvällen.

Så ska dra mig vidare och sätta mig framför 'Fenomen' på kanal 5. Och nu ville han visst att man skulle hämta en påse potatis. Well, vet inte vad jag ska tro om detta med skyndade mig snabbt att ta fram potatisen (ligger i denna stund på soffan brevid en trött hund). Haha, kanske funkar bättre än förra veckan då man skulle lägga en sked på tv:n. Ingen hände förutom att man kände sig dum och mycket lurad:P

Fiskebarn



Se vad jag hittade när jag tände akvarielampan tidigare idag, ett litet oranget yngel. Och här har vi ju även en bild på det tidigare tillskottet som jag skrivit om. Är väl nu rätt säker på att det är en guppy. Och vems förälldrar den orangeas är, är inte alls för komplicerat. Det är alltså en corallplatybebis:) De är så söta!

Och ja, ni minns 'mördarsniglarna' som vi köpte för ett tag sen. DE HAR INTE GJORT SITT JOBB. Det är fortfarande sniglar precis överallt! Vilket ger sina spår på växterna. Som synes...

Lördag 9/4 -11

Tjena!

Sitter och funderar på
om man ska äta nått innan magsäcken vrider sig ut och in. Är nämligen själv hemma och då har de vanliga vanorna en ful ovana att försvinna. Puts väck! Tur att man inte bor själv alltså;)

Men annars är allt bra här i Karlstad. I torsdags var vi iväg till veterinären med Maja för att undersöka hennes klåda, hon har väl alltid kliat sig men de senaste 3 veckorna har det varit extremt. Hon blir helt till sig när man kliar på ländryggen. Vevar med bakbenen som en helikopter.

Så det veterinären kunde avgöra av undersökningen var att hon hade väldigt torr hud. Så hon fick recept för en kortisonkur plus att det togs ett blodprov om vi måste gå vidare med detta och skicka det till labb. Köpte även ett nytt torrfoder för allergiska hundar, (som vi lika gärna kunde köra med, oavsett om hon är det eller inte) och en balsamspray att använda efter dusch.

Så nu känns det ändå som att det borde bli bättre med allt kli. Man får ju göra och prova allt man kan.

Och imorn ska vi förresten på husdjursmässa Maja och jag. Ska stå där och representera djurhemmet på förmiddan. Blir nog riktigt roligt, har alltid velat gå dit men aldrig gjort eftersom inträdet tagit emot. Funderar på att ta med kameran och ta lite bilder, beror på hur upptagen man blir med försäljning.

Blir kul iallafall, trots att det blir en tidig morgon;)

Nej nu ska jag ta och tvinga mig ut till köket, funkar ju inte det här, haha.

The Annoying Orange



Sambon och jag är vääldigt duktiga på att snöa in oss på olika saker. En speciell fras, scen, video. Iallafall nånting som båda tycker är hysteriskt roligt. Sen kan vi köra på den ett bra tag och det roliga i det hela är absolut att det bara är vi som förstår våra 'interna skämt'. Man får ett speciellt humorband med varanndra;)

Detta är iallafall nykomlingen i humorgänget!

Måndag from hell 4/4 -11

Gud så skönt det är att vara hemma, trots att jag har tvättid och inte kan pusta ut så är jag iallafall hemma. Ja ända sedan jag bytte ifrån söndag till måndag på städjobbet så kommer detta att vara den värsta dagen i veckan. Det tar emot nått otroligt att åka dit när man redan jobbat i 8 timmar. Men å andra sidan, och den största anledningen till att jag bytte är ju för att söndan blir fri.

Så igår hade jag verkligen ingenting planerat. Inge jobb & inga katter att åka till. Umgicks bara med C & Maja, vi köpte godis & filmer på Casablanca och var hemma hela dagen. Hade verkligen saknat just en sån dag:)

Men nu är måndan snart avklarad! Och visst överlevde vi den med, trots att brandkåren fick göra en utryckning till jobbet och trots att jag har ett very nice köttsår på armen.

- Ang, brandkåren så började brandlarmet plötsligt tjuta i lokalerna. Ingen vet varför, inte ens brandmännen. Men brann gjorde det inte. Gissar på att det var en övre makt som tyckte att vi skulle ta en paus i solen:)

- Och angående köttasåret så brände jag mig på servettmaskinen i fredags, äsch inget! Blev lite blåsor i en cirkel lite större än en tiokrona. Meeen, idag när jag skulle städa så rev jag upp hela härligheten på en papperspåse (?). Så nu kan en skymta en bit vävnad och lite dött skinn. :S



Så här ser det ut:( Medömkan godtages

Hehe nej nu ska jag ta och kila ned till tvättstugan,
så, så illa är det inte.
Kan ho plinka vid datorn kan ho tvätta!;)


Dag 15. Kärlek



Kärlek är väl ändå ett av de bredaste orden som finns,
det är så mycket som man kan hålla kärt, mer eller mindre. Men det alldra första jag kommer att tänka på är familjen. Det är faktiskt det viktigaste jag har och dem jag känner mest kärlek för. Och med familj menar jag såklart the big one, dvs djur, förälldrar, syskon, pojkvän, hans familj, släkten, vänner mm.

Och näst efter familjen kommer naturen, helt klart.
Det finns inte mycket som slår en promenad i skogen, på stranden eller på öppna slätter. Den skapar verkligen en alldeles unik harmoni i kroppen och man får chansen att stänga ute det 'vanliga' ett tag.

Så the best kombo är såklart att få vara i naturen med familjen. Off course;)

RSS 2.0