Dagen 13: Tema "ljus"



Den här bilden togs den 11 november förra året, då snön fortfarande var mysig och nytt. Haha och ja det är väl det sista man kan säga nu efter fyra månader.

Här är vi iallafall på en promenad till vattnet vid den gamla lägenheten. Och det här är absolut det enda som jag saknar med det stället. Att det var så nära till naturen och att man kunde få 'vara ifred'. För skog och vatten har vi ju här med men det är lite mer rörelse på folket;)

Men, det blev ett skönt ljus på bilden och det var ju det jag skulle lyfta upp. Sen har vi ju även ljuset i mitt liv, lilla vovven:)

Tisdag 29/3 -11

Tjena!

Kom just hem ifrån en promenad till apoteket, var tvungen att köpa en handkräm eftersom mina spricker sönder. Ser ut som värsta slagfältet! Maja var såklart även med och hon är ju rolig hon. Maja älskar verkligen människor, barn som vuxna. Men vissa tål hon verkligen inte, hon stretar emot och vill inte ens se åt dens håll. Just en sån tant mötte vi idag. Hon var en sån där typisk 'rökartant', pepparkaksbrun av foundation, blonderat hår, rosa ögonskugga och med ett härligt rökmoln omkring sig;) Hon ville absolut hälsa på Maja, som snabbt gömde sig bakom mig och visst anade jag att hon knorrade till. Hehe, men det är ju egentligen inte personen i sig som hon inte tål, det är ju bara lukten. Hon reagerar exakt lika dant på människor som druckit.

Men jag håller absolut med Maja här,
usch och blä för cigaretter & alkohol.

Dagen idag har annars varit... fullt upp. Så det är obeskrivligt skönt att vara hemma. Men visst är det nån som jag saknar. Christoffer ringde när jag just kommit hem, var visst på väg till Göteborg;) Blev en impulskonsert med en kompis. För ringa till honom sen och höra vad det var för band för det la jag inte på minnet.

Nej nu ska jag ta och pussla ihop mina händer och duka fram lite gottis som C köpt hem. -Så att jag hade nått att göra. Yepp! Vi får ta och underhålla oss tussan & jag:)

Dag 12: Min vardag



Haha ja vardag har jag ju mycket av så denna 'uppgift' var lätt som en plätt.

Dagen rullade iallafall igång vid datorn på jobbet, likt många andra dagar. Som ni också ser så har jag inte rört chokladen på skrivbordet;) Inte vid den tidpunkten åtminstone.

Och skulle man helt plötsligt bestämma sig för att kika ned under skrivbordet skulle man få se detta.



Maja följde med idag och här har hon lite sovmorgon i sin snygga säng





Efter både lunch och promenad byter vi rum och Maja tar plats vid det stooora fönstret för att spana på bilarna. Själv trycker jag servetter. Säkerligen minst lika roligt som att stirra ut genom ett fönster;)



Och dagen till ära tog vi raka spår mot Mariebergsskogen när vi slutat. Här sitter vi och förundras över ett par astuffa ankor som muckar om tjejen i mitten;)

Det här är väl inte riktigt min typiska vardag (vakna, jobba, soffa, äta sova). Men dagen har gått riktigt fort och det om nått är ju ett tecken på att den varit bra:)

Men nu ska jag ta och ge mig bortåt till nästa jobb (städ). Avundas Maja som ligger och sover i soffan här brevid;)

Dag 11: Tokigt



Är ju tokigt förälskad i min pojkvän, fästman. Och just ja, att bero på fästman så måste jag visa de nya ringarna. De blev riktigt fina och överträffade både C's och mina förväntningar. ♥ Får visa imorn:)

Dag 10: Detta gör mig glad



Haha det bubblar riktigt i kroppen när jag ser den här bilden!!!

Bilden är tagen sommaren 2007 då jag, Emma & Madde åkte ner till Emmas släkts stuga i Varberg och var där i en vecka. Och precis innan den här bilden togs hade både Emma och jag skrämt upp Madde. Bland annat om 'en läskig gubbe som skulle krafsa på fönsterrutan', just ovanför hennes säng. Madde blev verkligen skiträdd och flög upp i min säng och trängde in sig. Och både jag och Emma skrattade så att vi tjöt!!!

Så visst förklarar den texten bilden ovanför? En garvande Mikaela & en skiträdd Madde i fosterställning.

Dag 9: Dagens






Dagens 'dagens' får bli en absolut verklig bild på fisken jag åt till lunch. Kollegorna och jag åkte och impuls åt på Möruddens brygga. Det blev Pangasiusfilé, hollandaisesås, sparris & potatis. En helt klart godkänd rätt förutom att det kändes som 'findusfisk'. Salladsbuffén var godast!

Och att bero på fisk så har vi fått en bebis i akvariumet:) Den är än så länge av okänd ras, men baken är mörk och framdelen är ljus(genomskinlig). Gissar på guppy. Skulle vara kul om han överlevde iallafall, än så länge är den ca 3-4 dagar så det är ingen baddarbjässe vi pratar om:)

PS! Har gått och dagdrömt om milkshaken som vi åt igår, hela dagen. Drägglar, ryser och längtar.

High on sugar baby

Wie, wie, wie!

Slurpade just i mig en av de godaste milkshakes jag ätit!
Gjord på glass, grädde, bananer och oboýpulver. En riktig kaloribomb egentligen, men nu är det ju såhär att just det lilla ordet kalori skiter jag faktiskt i;)

Haha kom förresten på att jag i förmiddags även åt en av de godaste kakorna jag ätit. Mikaela, en tjej som ska sluta på jobbet hade bakat en slags kletig sockerkaka proppad med vit choklad och skivade jordgubbar. Ja det var verkligen helt underbart! Kletigt, sött (framför allt) & syrligt av bären. Mmmmm!

Hon hade även bakat kokosbrownies, eller som hon sa: kokosblondies;) Kunde dock inte riktigt njuta av den eftersom jag var så tjockmätt. Men smaklökarna skvallrade om att de smakade braaa!

Det är att bra att unna sig ibland.

Och ska en görat ska det göras med råge.

Nej nu ska jag ta och mojsa ner mig i soffan brevid sambon och invänta Big brother. Känns nästan lite pinsamt att medge att de få gånger vi missat ett program kan räknas på hälften av en hand. En blir nästan beroende.

Dag 14: En vinterbild



Togs utanför stallet i Granbergsdal förra vintern. Till vänster står Greta och till höger står hennes föl Affe. Tycker att bilden blev riktigt snygg med den höga kontrasten mellan den vita bakgrunden och de mörka hästarna.

Och visst är det väl helt ok med vinter om det är sådär vackert. Men man blir för jäkla trött på det efter dryga fem månader;) Är rätt så glad över att vi börjar lämna 'snö & mörker' bakom oss!

Tisdag 22/3 -11

Har haft en sån bra dag idag. Det är inte ofta som tisdagar överraskar, nästan aldrig.

Började iallafall med att Karlstads nya radio
spelade svinbra låtar, hela dagen! Allt ifrån K'naans Waving flag, musik ifrån min favoritfilm The full monty och faktiskt min önskelåt för dagen. Sen kan man ju bortse ifrån att jag skrev upp fel låt och därmed fick höra en helt annan;)

Mötte sen upp sambon i stan på eftermiddan för att gå in till Smycka och beställa nya förlovningsringar. (Kommer antagligen på fredag:). Ja Christoffers ring gick sönder i fredags och så kände vi båda sen tidigare att det var dags för ett par nya trots allt. Tror att de blir riktigt fina, med gravering och allt:)

Och nu på kvällen åkte C iväg till sin far för att se på hockeyn. Och jag har just spenderat pinsamma många minuter i duschen. Passar på när det inte är någon som stampar utanför badrumsdörren;) Har just lagt en ansiktsmask och ska snart slå ihop den här dumburken för att återgå till en annan.

Ja detta kanske inte låter så latjo lajban i andras öron men det är dessa dagar jag uppskattar mest. När tisdagar nästan sträcker sig mot lördagsnivå. Ja nästan


Dag 8: En favoritbild


Blir så glad över den här bilden.

Maja och jag hade just gått en timmes lång promenad runt Aggerudsspåret och avslutade med lite lek vid stranden. Helt otroligt att hon fortfarande hade energi! Men här hade hon just badat (läs: hämtat pinnar ur vattnet som matte taskigt nog kastade i). Hon blir alltid så sprallig när hon badat och så även här.

Åh, jag saknar henne så mycket
Ja t.o.m kollegorna börjar fråga när jag ska ta hem henne igen;)

Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp



Ja jag vet inte om det finns så mycket att skriva. Här är en bild jag aldrig lagt upp på nätet, av den självklara biten att bilden är ny. Ja, kort sagt. Här är jag, tydligen i badrummet.

Dag 6: Tema "grön"



Trodde att jag hade bestämt bild för dagen, en nytagen bild på mina fina vårblommor i köksfönstret. Men så kollade jag runt i mina gamla bilder och hittade den här! Valet blev rätt så självklart.

Detta är en sen sommarkväll vid stallet i Granbergsdal, skulle gissa att jag sitter och väntar på pappa;) Du har stallet till vänster om dig och hagarna till höger, rakt fram har du Bengans ägor enda fram till elstoplarna, sen kommer travbanan och därefter den djupa skogen som gömmer en lantgård med kossor och kalvar.

Detta är en av de få bilder som kan få mig att rysa. Allt är så otroligt vackert och det är verkligen en utav mina älsklingsplatser på jorden.

Det är så här jag föreställer min vy utanför mitt drömhus. Öppna ytor, ängar, skog, djur runt knuten och röda stugor.

Dag 5: En gammal bild



Haha, ja är temat för dagen 'en gammal bild' så får man fanken dra på stort.

Detta är iallafall den äldsta bilden som jag har på mig själv, si så där några ynka veckor in i livet. Rätt så fantastiskt egentligen att vi alla har varit så där små. Så hjälplösa och så beroende av våra förälldrar.

Dag 4: Min hobby

Den icke existerande... Nej just nu har jag faktiskt ingen hobby, förutom att va med min sambo & hund. (Försöker ge mig på tavlan igen men sug & tid infinner sig ej)

Har ju alltid haft stallet & hästarna som hobby, ja sen jag var 9 år och för första gången satte mina små fötter i ett par stigbyglar. Och det var ju när jag flyttade hemifrån, och där med flyttade ifrån stallet som jag varit rotlös i hobbyvärlden.

Men visst klurar jag på nått nytt att göra. Haha, ja och jag vet inte om jag försöker övertyga mig själv men jag funderar på att gå och prova på ett träningspass på Friskis & Svettis. Stepp kanske? Måste verkligen prova mig fram i det här ämnet. Har som sagt inte tränat 'på riktigt' sen den senaste jympalektionen i tvåan på gymnasiet. Det är ca TRE och ett halvt år sedan:P! Inte konstigt att vissa delar av kroppen har tappat sin spänst;)



En utav Majas hobbys. Tunneln är bäst eftersom den inte kräver någon större ansträgning;) Lat som matte!

Dag 3: En familjemedlem



Det var skitsvårt att välja en familjemedlem bara sådär. Älskar de alla lika mycket. Men en skulle det bli och det blev såklart min lilla vovve. Hon är en stor pusselbit i vår familj och visst känns det som att vi delar kött & blod.

Resan började iallafall år 2003, jag var 14 och det var i mitten av sommaren som vi en dag åkte och hälsade på mormor & morfar. Deras granne hade just åkt och hämtat hem en valp. En svart/vit tuss vid namn Dennis. Susanne som grannen hette tipsade oss om att uppfödaren endast hade en valp kvar, en tik. Mamma och jag kollade på varanndra och visst hade vi samma magkänsla. Ett telefonsamtal senare och någon vecka åkte vi i Susannes gamla Micra till Katrineholm. Mötte upp uppfödaren utanför tågstationen och ned i gräset släppte hon en liten pälsboll. Maja såklart, eller som uppfödaren hade döpt henne, Trollan.



Maja några dagar efter att vi hämtat hem henne


Är så väldigt glad över att det var just hon som var sist kvar av kullen. Och jag är såklart evigt tacksam Susanne som tipsade oss. För jag kan verkligen inte beskriva med ord hur mycket den hunden har gett mig. Obegränsad kärlek.

Hennes hjärta är verkligen av guld.

Nu fyller hon 8 år om ca två månader. Och tänk vad mycket vi hittat på hon & jag. Alla dagar uppe i stallet då hon ihärdigt försökte hålla samma takt som mig & Tryggve. Alla bussturer, som hon älskar! Promenader. Lekar & äventyr. Och såklart alla gos-stunder.

Hon har verkligen borrat sig ned djupt i mitt hjärta och det är där hon ska stanna.




Dag 2: Favoritpryl

Ja detta var faktiskt svårt. Jag har aldrig varit mycket för prylar, månadspengen i yngre år gick alltid till hyran till stallet och nu känner jag faktiskt inget behov av filiokser och mackapärer.

Men, en 'pryl' som alltid kommer ligga lite kärt om hjärtat är så klart mina HP-böcker. Bara eftersom de bidrog med så mycket gott under min uppväxt. Det gör de iof fortfarande på ett sett men det fanns endå inget som slog när man höll den nyaste boken i sin famn. Minns att det oftast skedde under sommarlovet, så att man lagomt till skolstart kunde diskutera alla smaskiga kapitell med polarna.



Sagan om ringen slank även med på ett hörn ser ja. Ja den har jag faktiskt inte läst, det var tydligen nått som man bara var tvungen att ha som 14-årig nördtjej. ;)


Dag 1: Självporträtt

Haha ja det är klart att man inte ska kunna hålla den första dagen på uppgiften;) Men jag får se om jag får nått nedkladdat.



Ja här är jag, eller rättare sagt för ca fem månader sen. Har faktiskt ingen nyare bild på mig själv, när väl kameran tas fram så är det Maja det blixtrar på.

Mikaela heter jag iallafall, Inga i efternamn. Haha ja namnet Inga är efter min mormor & min pappas farmor (pappa rätta mig om jag har fel), kommer ihåg att jag skämdes över det namnet när jag var yngre. Inga, liksom. Vem hette det om man inte var 60+? Minns att jag vid vissa tillfällen drog till med ett annat namn istället, möjligtvis Anna. Det var vanligt, inget konstigt.

Och ja det var faktiskt mycket så som jag var som mindre (lågstadiet till högstadiet). En förskynt, tyst men väldigt snäll tjej. Jag hade mitt kompisgäng och behövde i den perioden inget mer. Kanske var det därför jag var så blyg, utsatte mig aldrig för mer än vad som kändes tryggt. Men trots all blyghet, som i stunder var rätt så besvärlig, så minns jag denna period som en av de bästa! Jag gillade skolan, hade mina bästisar & på fritiden var jag i stallet. Tog hand om min sköthäst Kotten och slet egentligen som en liten vessla i den röda byggnaden. Sopa, sopa, borsta, borsta. Men det var i stallet som jag kände mig viktig. Lite vuxen sådär:) Hjälpte småglinen när de skulle sadla griniga Lucas som alltid sparkades, sprang brevid dom i manégen och rättade dom när de satt på fel sittben.



Och ja, det var så åren spenderades tills den dagen i augusti då vi började gymnasiet. Jag hade valt det naturvetenskapliga programmet. Såklart. Hade kvar min Madde i klassen. Tryggheten. Och ja jag kämpade på så gott jag kunde, trots att jag faktiskt inte var intresserad av matte. Ja för det var ju det dagarna bestod utav;) Men så kom iallafall dagen då min lärare ringde hem och bokade möte med syon. Visst hade de märkt att jag verkligen fick kämpa. Ska du inte fundera på att byta linje Mikaela? Gulp.

Men sagt och gjort så bytte en förvirrad Mikaela linje och det var i den här perioden som jag började växa som människa, jag släppte taget om min käre 'trygghet'. Men även om jag nu kan se att det styrkte mig så var gymnasietiden den värsta tiden hittils. Sammanlagt satte jag min fot i fyra olika klasser och tre olika linjer. Så det är väl egentligen inte så konstigt att det var jobbigt och att många tårar föll. Att inte hitta tillbaka till den där trygga famnen. Men studentdagen kom trots allt och när jag fick springa ut ifrån skolans fängslande portar så grät jag verkligen. Lättnad. Jag kunde andas ut efter fyra evighetsår.



Och shit, just ja. Blev så inne i skoldramat att jag glömde berätta om mitt älskade hjärta som jag faktiskt lyckades träffa mitt i all kaos. I mitten av januari 2007 rättare sagt. Han var och har verkligen blivit min klippa i stormen.

I slutet av december år 2009 flyttade jag mitt pick o pack och han likadant. Vi flyttade ihop, förlovade och kära. Och ja det är väl typ där jag står nu, i en ny lägenhet såklart men fortfarande väldigt lycklig och kär.

Ser verkligen fram emot att fylla på den här 'lilla' berättelsen i framtiden. För nya kapitell skapas och jag ser verkligen fram emot att fylla dem.

Men mycket text blev det;) Haha och jag vet iof inte om det var meningen att man skulle radda upp hela sitt liv såhär men själv tycker jag att det är rätt underbart att se. Att man fortfarande kan växa som människa trots att man stannat på höjden;) Och visst skulle jag lätt kunna skriva en hel självbiografi men det blir i något annat livskapitell.


Söndag 13/3 -11

Hejsan!

Yes jag har fortfarande kvar förmågan att skriva, vet att det var ett tag sen och ja i ärlighetens namn har jag skrivit 1-2 inlägg. Men sen raderat dom för att de faktiskt är riktigt tråkiga. Raderna blir detsamma, dag ut och dag in.

Så ja, jag gick in på Jonnas blogg och snodde hennes lista som hon i sin tur hade snott.

Så här lyder den iallafall:

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema "olika"
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema "två"
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild

__________________________________________________________________________________

Jag ska alltså för varje dag
skriva en utav uppgifterna för varje dag (börjar med den första ikväll). Peeerfekt när man som mig har ett otroligt alldagligt liv just för tillfället.

Nej nu ska jag ta och äta nått, blir antagligen mackor eftersom jag är själv hemma. Susar sen vidare på cykeln till städjobbet. Det är så roligt att jag får kalla kårar...

Två sniglar & en Albin





Vårat akvarium har fullkomligt blivit invarderat av skadesniglar, de sitter lite överallt. Så för att kunna bekämpa problemet åkte vi till Akvariebutiken i Skoghall och skaffade oss två sniglar till. ?. Kändes lite dumt när sniglar just var problemet men dessa skulle tydligen äta upp de andra. Groteskt, men funkar det så... Så nu bor det två 'mördar'sniglar i vårat akvarium, plus en albinomal vid namn Albin.

Lördag 5/3 -11

Åker till Karlskoga idag istället, impulsångrade mig igår och följde med på Sparzanzas releasefest på Nöjesfabriken. Vi stannade bara för att se bandet och jag tyckte endå att de var helt okej! Det är inget band som snurrar på högvarv i högtalarna (för min del), men det var endå bra drag och livemusik slår aldrig fel.

Och att bero på musik så är 'mina' grabbar i studion hela dagen idag. Blir början av den nya demon. Så det passar egentligen alldeles utmärkt för mig att åka idag.

Nej nu ska vi nog kila tösen och jag. Provade förresten det nya schampot på henne igår. Tycker att det var riktigt bra! Pälsen/huden blir sammetslen och torkar blixtsnabbt. Minuset är dock att schampot måste sitta i, i minst 10 minuter. Haha, ja Maja skakade som ett litet asplöv när vi klockade tiden. Men passade på att massera henne så vi lyckades dryga ut den trots allt. Så nu börjar schampokuren för henne. Ska tvättas 2 gånger i veckan i 2-3 veckor, för att sedan trappa ned till 1 gång varannan vecka och sen vid behov. Hoppas verkligen att det hjälper!



Torsdag 3/3 -11

Hejsan!

Borde inte sitta här egentligen,
klockan är mycket och som vanligt har jag jätte mycket att göra på kvällen. Den här veckan har jag inte kommit i säng förens vid 23.20-23.30. Det har känts! Sliten, skakis, trött. Haha ja idag gick det t.o.m så långt att jag tog en 'paus' på jobbet, lite pinsamt kanske men jag gick faktiskt in på toa och blundade i 2-3 minuter. Dock anar jag väl att sjukdom är på ingång. Det är inte mitt vanliga jag riktigt, men peppar peppar, sjuk är det sista man vill va.

Efter jobbet åkte iallafall jag och Maja till Karlstads Djursjukhus. Det blev en liten tripp:) Haha ja djursjukhus behöver ju inte alltid förknippas med nått negativt. Var där och köpte hem lite tillbehör till henne. Specialschampo, foder, tandskrapa & tuggben (offcourse). Fick nämligen rådgivning av veterinären att försöka behandla Majas klåda. Intalar mig själv att den blivit snäppet värre än vad hon alltid haft så nått är absolut värt att prova. Så detta schampo ska tydligen lindra klådan.

Maja blev som anat mest glad över benet & maten. Men jag vet att hon tackar mig om det hjälper.

Haha ja det var väl typ det jag hittade på idag, mer hinner jag som sagt inte med.

Imorn blir det iallafall en tur hem till Karlskoga. Ska bli riktigt roligt, som alltid, att komma hem till familjen ett tag. Dock saknar jag ju sambon redan nu, helgen är ju liksom det enda tillfället till att umgås på riktigt. Men det får bli fredagsmys på söndagskvällen:) Liva upp den tråkiga dagen!


RSS 2.0