31/5 -12

God dagens.

Vi kom just hem ifrån mvc och allt gick lika bra denna gång. Magen hade växt 3 cm sen sist och låg stadigt på kurvan. Lillans hjärtslag låg på 148 och var väldigt aktiv under undersökningen. När bm skulle torka av gelen kände hon tydligt en fot som spjärnade emot. Hon kunde även följa kroppen med ben, rumpa och huvud. Huvudet fick t.o.m vi känna på, låg tydligen väldigt tydligt. Och visst kände vi också det lilla huvet när hon visade oss:)

Så nära men så långt borta.

Sen skickades vi ned för att lämna blod, ja jag då:) C fick ju iof ett bra tillfälle till kbt, och jag med då.

Och nästa besök blir redan på måndag, eller ja, då är det första träffen på föräldrakursen. Blir intressant;)



Hjärtat lever loppan, vecka 29


Och ja, den som 'snarkar' är jag som andas.
Var tvungen att hålla mobilen under näsan i princip då den zoomar in alldeles för mycket.
Annars är det troligtvis huvudet till vänster och fossingar diagonalt uppåt.

Men detta är ännu en sak som jag framför allt lägger upp för min skull.
Blir fränt att se den här videon sen när man har den lilla i sina armar:)



Vecka 29 (28+0)

Barnet

 

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

 

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

 

Vikt 1 400 gram.

 

Mamma

 

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

 

Egna tankar:

 

Är förvärkar detsamma som sammandragningar? Oavsett så har jag iaf haft sammandragningar sen vecka 18 ca. Tänker inte så mycket på dom längre och det brukar vara några enstaka gånger per dygn. Det stramar lite i livmodern och magen får en konstig form ett par sekunder. Lite roligt att se hur den liksom formar sig efter bebisen:) Ser man ju hur hon ligger.

Och vanligtvis ligger hon på tvären. Antagligen har hon fortfarande rätt så gott om plats så att det är möjligt.

Nytt för denna vecka är att bebis nu räcker upp till mina revben. När jag sover på natten brukar hon lägga sig lodrätt och sparkar hon då så känns det regält. Blir även lite tyngre att andas.



28/5 -12

Pjuuu, trött som en, ja? trött som en gammal hund? Ja sliten är jag iallafall och skulle jag låta ögonen falla ihop skulle de inte öppnas förrän alarmet ringer imorgon bitti.

Idag har det varit en ovanlig bra måndag. Mycket att göra på jobbet och timmarna flög förbi. Sånt gillar vi:) även första dagen på länge som jag klarade mig undan ryggvärken. Gissar på att det var den lugna helgens förtjänst.

Denna vecka kommer annars att rulla på som vanligt. Jobb, mvc på torsdag (längtar efter att få höra det underbara lilla hjärtat igen) och på söndag får vi finbesök ifrån både karlskoga och örebro, mina älskade emma & madde:)

Ska bli riktigt roligt! Så just nu ser det allt ut som att resten av veckan blir lika bra som idag<3

Bjuder på en dagsfärsk bild på kalaskulan


Morsdag

Bebis i magen hade tydligen bett sin pappa att köpa en morsdagbukett till mig:)
förstår att hon kände sig lite hindrad för att göra det själv;)

Tack så mycket min älskade C, älskar dig så mycket!






Maja hjärta husse

Inte helt oanat är det eurovisiontime. Maja längtar efter sin husse och ligger så långt bort ifrån mig som hon kan;)

Hehe nej tar tillbaka det, nu ligger hon visst som ett plåster mot mitt vänstra lår. Mm värme:)

Dags att värma upp högtalarna nu, om två låtar är det Loreen. Hejja hejja!



Känsloyttringar

Ja, de jäklarna yttrar sig mer och mer.

När jag var på stan tidigare idag var jag bara en droppe från att börja grina. Att jag hade gått förbi några barnvagnar med gulliga bebisar i spädde säkert på det. Men det som fick mina tårkanaler att fyllas var en demonstrationsparad som spatserade genom stan. Förstod inte riktigt deras demonstration men först i ledet gick tre som spelade trummor och efter gick/åkte handikappade och gamla i sina permobiler.

DET fick mig att börja gråta och jag fick kolla upp i himmeln och snabbt gå där ifrån.

Gud vad folk måste ha kliat sig i huvet när de fick se ett preggo snabbt skyndar sig där ifrån med rödsprängda ögon.



26/5 -12

Ja idag blev det en tur till stan. Nu när värmen kommit och långa tröjor inte är så bekvämt insåg jag i veckan att alla mina linnen och toppar är för små. Att ha en glipa mellan tröja och byxor känns inte så kul;)

Hittade två baslinnen och en klänning som jag fullkomligt äälskar! Den är så söt och trots att det inte är en mammaklänning sitter den ok med par shorts under.

Men det kändes lite ovant att behöva gå upp 2-3 klädstorlekar. Men så ska ju en till liten människa få plats under kläderna:)

Blev även två 'dräggellappar' till bebis.<3 tänker mig att det blir fint att matcha den blå med lite flickigare kläder och den röda till lite tuffare. :)


Maja 9 år

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Majas födelsedag. Hurra, hurra, hurra!

Ja 9 år har hon blivit lilla damen. Tänk att vi haft privilegiet att ha henne så länge:)

Hon fick en liten kartongask med hundgodis i efter jobbet. Den river hon snabbt sönder;) sen har matte varit lite 'dum' mot henne. Hon fick duscha och eftersom hennes ögon rinner lite ovanligt mycket har vi idag börjat en kur med ögonsalva. Rengjorde även två små sår som hon fått runt munnen. Så nå vidare glad på mig är hon inte;) tur att husse kommer hem snart.

Men om hon bara visste att det är för hennes bästa, vill ju att hennes lilla kropp ska hålla så länge som möjligt<3


Vecka 28 (27+0)

Barnet

 

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

 

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

 

Vikt 1 200 gram.

 

Mamma

 

Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.

 

Egna tankar:

 

Ja det där känsloyttringarna som de så vackert kallar det känner jag mycket väl igen sen tidig graviditet och nu börjar jag få välkomna dom hit igen. Men, värre problem kan man ju ha än lite tårar här och där;)

Annars har denna vecka varit rätt tuff. Har sovit dåligt och hur jag än vrider och vänder mig så är det obekvämt. Sover allra bäst i soffan, halvt uppsittandes.

Lite mer klag får bli över min rygg. De senaste 2-3 dagar på jobbet har jag ibland haft så ont att jag inte kan sitta still och det ända som känns rätt är att ligga raklång på golvet (vilket inte känns så smidigt bland kollegor och damm). Men vissa gånger har jag allvarligt funderat på att låsa in mig på toan och lägga mig, försökte en gång men kom inte ner då magen var i vägen.

Smärtan sitter i en punkt några cm under ena skulderbladet. Gissar på att jag har skitdålig hållning när jag jobbar eller att jag står/sitter snett. Något som jag verkligen måste börja tänka på.



24/5 -12

Ja mycket inlägg har det inte blivit på senare dar. Har så mycket med jobbet just nu och efter spenderas eftermiddagarna ute i sommaren.

Får se om jag snart hinner med en veckouppdatering då vi i tisdags gick in i vecka 28.

Men vi och bebben mår bra! Nu börjar hon bli riktigt stor och det märks att det blir trängre i magen. Ibland blir hon så arg, så arg och försöker stretcha ut magen med både fötter och huvud.

Blir bra när du får komma ut till oss lilla vän!:)



































Söt vovve som håller mig sällskap på jobbet

 


20/5 -12

Ja idag blev det en tur till sjöss. Och det var underbaaart:) ingen fisk men glasklart vatten och eftermiddagssol.

Och med världens bästa båtsällskap:)

Trötta och solbrända är vi nu och snart blir det natten för att ladda batterierna inför den nya veckan.


Livet


Duktiga grannar


19/5 -12

Trots andra natten i rad med dålig sömn och en ömmande rygg orkade Maja och jag oss ned på stan efter lunch. Och oj, det var tydligen barnklädeloppis på torget :) de vanliga stånden med blommor och grönsaker var också på plats.

Och ja jag må erkänna att jag brutit mitt köplöfte ang barnkläder. Hittade 5 pyjamaser, 3 bodys och ett par mjukisbyxor i olika storlekar. Blev helt förälskad i varje plagg.

Hittade även det jag var ute efter, pelargoner. Så nu står de fint i fönstret så som det ska vara på sommaren:) I år fick det bli ljusrosa.

Maja och jag satte oss sen vid älven och delade på en korv med bröd, så mysigt! Trots att hon mest var intresserad av alla feta duvor än den fina utsikten över vattnet.

 


18/5 -12

Ja nu har Maja och jag tagit helgen, skönt efter stressiga dagar på jobbet. Och mitt bäcken börjar verkligen göra sig påmind, oavsett om jag suttit på en stol hela dan eller stått på lagret, då är soffläget otroligt tacksamt:)

Och Maja verkar ha börjar sitt arbetspass för dagen och använder mina fötter till bord. Tugga tugga:) sötan!

Men om en stund blir det en promenad till affären, det tog emot att åka förbi affären med bilen. Men vädret är för fint och hunden måste få sin motion. Så några flugor i en smäll.

 


Skötväska -check


She got the look

Fick en sån fin kommentar på jobbet idag.

Chantal tyckte att jag började få den där mamma-looken, att jag ser ut som en mamma:) Hehe enligt mig var det en riktigt fin komplimang! :)

Har förresten fått en gravidkompanjon på jobbet. Någon att diskutera krämpor med:)


Vecka 27 (26+0)

Barnet

 

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

 

Vikt 1 kg.

 

Mamma

 

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

 

Egna tankar:

 

Peppar, peppar. Än har det inte dykt upp några bristningar, men det lär komma. Men jag känner mig lugnt inställd inför det, jag ser det som gratis tatueringar, som kommer att få representera det vackraste på jorden. Vårt barn:)

Just nu går veckorna fort framåt, tänk att det bara är 3 veckor kvar tills vecka 30. Tänker att det är efter den veckan som man verkligen börjar tänka på förlossningen. Än har det varit så långt borta.

Men på nått sett ska ju gobiten i magen faktiskt ut. Och än sålänge känner jag bara att det ska bli otroligt spännande, tänker inte alls på smärtan utan fokuserar mer på det positiva. Att det gör ont, ja det kommer det att göra, så det lägger jag inga stora tankar till. Inte än;) Tycker att det ska bli rätt intressant att se hur mycket man egentligen orkar, för det om nått är ju ett riktigt styrkeprov, då mest mentalt skulle jag tro.

Lillan har förresten upptäckt min blåsa och tycker att det är skitkul att hoppa på den.
Jag instämmer inte fullt ut;)



Tävlar :)







"Jag tävlar hos ENDENISE i samarbete med brandsforkids.se"




14/5 -12

Idag går vi äntligen ned på tvåsiffrigt. Det är alltså 99 dagar kvar till bf!

:)


På stranden


Vagnen


12/5 -12

Idag har det varit en sån fin dag, solsken och sen att det är lördag, veckans bästa dag gör sitt med. Och jag och Maja kom just hem ifrån en lång promenad. Eller ja promenad? Vi gick till Mariebergskogen och satte oss sen på stranden. Maja tyckte det var skitgött att rulla runt och krafsa i sanden. Och tjocka matte tyckte mest det var skönt att sitta ett tag.

Ja tänk när vi får gå till parken med vår lilla plutt. Klappa på djuren, plocka kottar, gunga och mata änderna. Men det är ett tag kvar. De första turerna lär hon mest ligga och slumra i vagnen.

Och att bero på vagn så införskaffades en sådan igår. Den är så fin! Tänk att den ska användas om bara några månader:)

Ja nu börjar det faktiskt kännas att det närmar sig och förhoppningsvis så blir det en sommar som bara flyger förbi.


Vecka 26 (25+0)

Barnet

 

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

 

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

 

Vikt 900 gram.

 

Mamma

 

Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

 

Egna tankar:

 

Ja idag var vi som sagt på koll hos mvc igen och allt såg fint ut! Magen mätte perfekt storlek och lillans hjärtljud lät bra. Ja det var riktigt fränt att höra hur det pumpade på:) Blodprov och urinprov lämnades och alla återstående underssökningstider bokades upp. Hu, den allra sista tiden blev i början av september. Hoppas så att hon bestämmer sig för att komma tidigare än så. Annars lär jag krypa ur skinnet av längtan!



8/5 -12 Förlovningsdag

Ja det är klart att jag måste ta upp det:) Tänk att det var hela 3 år sedan vi förlovade oss, vad tiden går.

Och i juli har vi varit ett par i 5 & 1/2 år, och en månad efter det kommer vårt första barn. Så oj vad tiden går fort, men så underbart det varigt och kommer att bli:)

Är så glad för att jag träffade min älskade fästman. Är evigt tacksam till e-kontakt.se ;)


Test


I-fåne

Hehe ja detta blir första testinlägget med min nya pärla. Det blev mycket riktigt en 4s, vit:) och jag måste säga att jag är mäkta nöjd. Vet ingenting som fattas med den.


Personligt rekord



Tre individer innanför min jacka. Jag, bebis och Maja.


Värmlands hjärta



I-phonen fick vänta ytterligare några dagar för idag blev det en utflykt mot de värmländska skogarna och en konstrunda. Ett av de självklara stoppen blev hos vildhjärta, första gången jag var där. Hon skapar nämligen skulpturer av pinnar och trä som hon hittar i skogen. Och där råder det ingen brist på fantasi! Varje skapelse är så självklar och får ett varsitt budskap . Favoriten blev bl.a den på den rättuppstående bilden. Älskar hans blick, like I don't give a damn!;)

Trevlig dag blev det iallafall trots regn, skurregn och snöfall.



Man får testa sin lycka




"Jag tävlar hos ENDENISE.SE om en valfri vara inne hos www.bibilo.se"




4/5 -12

Hello,

Lite smått sliten i nacke och rygg efter en dag vid kontorsstolen, men Maja var ju som sagt med på jobbet idag och då går allt tusen gånger lättare:) Som nu förresten ligger och surar i soffan då husse inte var hemma när det väl var hon som kom hem;)

Skönt med fredag är det iallafall och planen blir att laga någon lyxigare mat än falukorv & snabbisar. Sen vet jag en som ska tillbringa resten av kvällen till att räta ut ryggen i soffan;)

Och imorn ja då händer det förhoppningsvis något stort i mitt liv. Abonnemaget för min telefon börjar gå mot sitt slut så jag ska gå ned till Tele2 och förlänga det. Vilket även innebär en ny telefon. Så att även jag kan gå med i smartphone-klubben. Bra har den varit min rosa tegelsten, klarat många fall i backen, men förnekar inte att det ska blir roligt med en ny. Lutar åt en i-phone 4s, vit:)


Working dog




Maja var med på jobbet idag och hittade direkt sin nya plats, i beanbagen bakom mitt skrivbord;) Där jobbade hon hårt ifrån sitt håll, drog och drog i det där jäkla snöret. En ny leksak för dagen är en liten gris som har ett snöre i baken, och drar man i den så vibrerar den. Något som Maja är expert på! Kollegorna fick sig ett gott skratt när de fick se Maja ligga och dra i snöret, om och om igen.


2/5 -12



Ja så här ser min vy ut för tillfället. Har en utslagen minigris till vänster och en massa gulliga, små strumpor att vika:)

Maja och jag åkte till en kompis på förmiddan och tog en låång varm promenad i skogen. Det var tydligen rätt så energikrävande för nu snarkar hon höögt! Och när vi kom hem hade söta pappa C varit på stan och köpt en stickad kofta och ett gäng strumpor till trollungen. Blev nog smått nykär i karln när jag fick se det:)

Men nu är han och jobbar så jag och Maja blir nog kvar här och boar ned oss regält i soffan. Det är vi värda!



Vecka 25 (24+0)

Barnet

 

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

 

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

 

Vikt 800 gram.

 

Mamma

 

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor för kramp i benen.

 

Egna tankar:

 

Denna vecka har jag för första gången börjat känna mig stor. Magen växer verkligen så att det knakar. Gud vad jag längtade efter detta de första veckorna:) Och visst njuter jag.

Och jag vet inte varför men just vecka 25 har jag känt som en milstolpe. Känns som den ultimata graviditetsveckan då det verkligen syns fast man fortfarande är pigg & allert.

Nästa vecka är det tid för ett bm-besök igen. Nya prover ska tas och förhoppningsvis blir vi placerade i en föräldragrupp. Och kanske det allra roligaste, att vi antagligen, äntligen får höra hjärtljuden.



Skönt att ha dig hemma igen


Growing

Lägger upp detta för mitt egna nöje. För att kunna titta tillbaka på.

 

Men visst är det inte för inget som kläder börjar sitta tightare. Och tightare ska det bli!
Tycker själv att skillnaden är som störst mellan de två undre bilderna,
med tanke på att det bara är två veckor plus några dagar i mellan.

 


RSS 2.0