Uppdatering projekt mat

Sist jag skrev var det verkligen ett dilemma det här med Lova och mat. Hon blev så arg så fort som vi bara tog fram skålen och skeden. Kändes verkligen hopplöst och ja, det är väl bara att amma tills hon är så gammal att hon kan springa och prata?

Så vi gav nog upp där ett tag. Gav fruktpure någon gång ibland. Och nu för någon vecka sedan, eller det var efter att hon fick smaka allergigröten som det släppte. Vi ska förresten få tid för pricktest. Eller har jag redan nämnt det? Nåväl.

Nu gapar hon stort och det är inte mycket som hamnar utanför, om man jämför med förut. Och istället för att kämpa och lattja runt för att få i henne enstaka teskedar äter hon nu två rejäla portioner per dag. Hennes mage ska bara vänja sig lite och sen utökar vi antalet.

Det enda kruxet är nu bara att hon fortfarande inte tar flaskan, mer än med vatten i. Visst funkar det ju att växla mellan pure och gröt de 5 ggr hon äter under dagen (hon vet ju inget annat och tröttnar inte som en annan skulle göra). Men det är på nätterna... Vi har lyckats dra ned det till en amning per natt men det är fortfarande en gång som vi kommer stå där och, ja ge henne gröt och sen ha en superpigg unge mitt i natten? Nä, det funkar inte. Kommer hon fortsätta denna vällingvägran får hon faktiskt nöja sig med vatten eller ingenting. Det blir säkert gråt och massa tröstande men hon ska ju faktiskt klara sig utan mat på natten nu.

Det är svårt det här. Jag vill jätte gärna sluta amma samtidigt som det är nått som gnager en i bakhuvet, ja det är ju så mysigt och slutar vi amma så blir hon vipps så stor. Klarar sig utan mamma. Men hon börjar faktiskt bli stor och är inte den där lille nyfödingen som man vill klamra sig fast vid <3


Kommentarer
Postat av: Jessica

Va skönt att ni fått tid för pricktest. Och va härligt att hon äter så bra, det kan ju säkert vart mjölken som ställt till det för den lilla magen. Vad ger ni för mjölkfri gröt? Kram

Svar: Ja det ska bli så skönt att få svar, även om det är positivt eller negativt resultat. Vi ger Nestlés Sinlac, den gillar hon verkligen! Tänkte även ta och prova sempers mjölkfria välling, men det blir när vi vet hur det står till.
Vad ger ni eran Theodore?
Mikaela, 23 år, Karlstad

2013-03-19 @ 12:47:06
URL: http://cariisma.blogg.se
Postat av: Jessica

Vi gav också sinlac först, den gilla han, sen gjorde jag egen havregrynsgröt som jag tillsatte althera, nu ger vi neocate spoon (fått på recept, 10 burkar för 120kr) för att den innehåller otrolig mycket kalcium, så på två portioner får han i sig hela dagsbehovet kalcium, vilket känns bra när han slutar amma sen. Skulle vilja ge sempers gröt men den innehåller sojaprotein så det får nog vänta tills han blir äldre. Även om pricktestet visar negativt så kan det ju vara allergi ändå, inte alltid det visar första gången tydligen. Tycker ni att hon blivit bättre på det mjölkfria? Kram

Svar: Okej! Herregud det är verkligen inte bara detta hehe. Ja kalcium är ju så viktigt för de små, kanske får vi prova den också sen.
Ammar du fortfarande?

Nja.. hennes mage låter inte lika mycket under nätterna men det är endå inte helt bra. Men det beror nog mycket på att vi just kommit igång ordentligt med riktig mat (pure/gröt) ovant såklart för lilla magen.

Reagerar Theodore på bröstmjölken om du druckit komjölk, eller ja hur reagerar han? Har ju inte märkt så mycket av amningen på Lova mer än just knorr i magen. Tänkte om det finns de som får utslag av amning också. Kram
Mikaela, 23 år, Karlstad

2013-03-19 @ 20:19:45
URL: http://cariisma.blogg.se
Postat av: Jessica

Nej det är inte bara med mjölkfritt känner jag med, men bara du har vart i det några veckor kommer du känna dej som en expert sen nästan, hihi :) Så länge du ammar henne och tar kalcium själv, så behöver du inte tänka så mycket på den och om jag inte minns fel så innehåller sinlacen mycket kalcium den med.

Theodore hade eksem redan sen nyfödd nästan, kolik och var väldigt stökig och bökig, framförallt på nätterna. När jag började med mjölkfritt så blev han som en helt ny bebis. När vi gav han gröt första gången fick han utslag runt munnen och ner på bröst/mage. Men nu när han får mjölkfri mat och jag äter mjölkfritt så är eksemen nästan borta och han är lugn och glad.

Jag ammar fortfarande litegrann, lite på natten och en gång på förmiddag och en gång på eftermiddag, det är under avveckling :) Håller med dej att det känns både och, det är mysigt att amma samtidigt som det är skönt att få bli lite mer självständig igen :)

Hjälp, nu blev det nästan en hel novell till dej här, hihi, men det är skönt med nån som har en lika gammal bebis som antagligen sitter i samma sits, skönt att bolla litegrann :)
Kram

Svar: Okej ja Lova hade också kolik som liten, och nu när man tittar tillbaka är det ju så mycket man kunde ha gjort annorlunda.
Hur är hans eksem? Lova har nämligen fått små knottror på kroppen de senaste dagarna. Inte speciellt rött och irriterat men det är lite skrovligt. Fuskade med komjölken här om dagen och funderar på om det kan vara det.

Ok ja det ammas nästan lika mycket här. Under natten, morgonen och inför nattningen på kvällen. Men tar er Theodore flaskan? Provat välling?

Hehe det är bara roligt! Tycker som du att det är skönt att skriva av sig med alla funderingar:) Kram
Mikaela, 23 år, Karlstad

2013-03-20 @ 09:50:44
URL: http://cariisma.blogg.se
Postat av: Jessica

Theodores eksem har vart som nässelutslag om du vet hur det ser ut? Knottrigt, rött och lite "skrovligt", det verkar ha kliat. Han är väldigt torr i huden för övrigt också, så här kör vi miniderm varje dag, kortison när eksemen blossar upp (vilket inte alls är särskilt ofta nu längre).

Theodore har fått min urpumpade mjölk på flaska när jag var iväg på utbildning på jobbet för ca 1 månad sen, annars har vi inte gett han nåt på flaska. Jag gav aldrig välling till min stora tjej och känner att jag gärna slipper det till Theo med. Jag hoppas att han ska vara nöjd på gröten. Men om han inte kommer vara nöjd på gröten kommer vi börja med välling ändå. Ger ni välling? Tar Lova flaskan?

Äter hon mycket på natten eller är hon mest snuttig? För jag upplever att Theo inte är hungrig, men han vaknar till och är tuttig och just då är inte nappen god tydligen :) Vi tänker väl snart ta striden med han om nattamningen, min Sambo får ta ett par skriknätter (hehe stackars sambo) så hoppas vi att han vänjer av sig sen. Min stora tjej ammade aldrig på natten efter hon var tre månader, utan sov hela nätterna, så det här känns helt nytt och jisses va trött man är, haha.
Kram

Svar: Okej så jobbigt att det verkar klia på honom, men skönt att det var bättre nu. Lovas knottror verkar inte klia och de är inte alltid röda. Men ska be sköterskan att titta på dom vid nästa bvc-besök.
Vi kommer nog också skippa välling, men det är mest för att hon totalvägrar att dricka ur flaskan. Provade med välling för någon månad sen och då skrattade hon bara och tyckte vi skulle skärpa oss och ta fram den riktiga mjölken ist;) Tyvärr tar hon inte napp heller så när vi slutar nattamma får det bli att vagga henne till sömns igen.

Inatt vaknade hon först vid kl 05.50 och ville amma. Men det har aldrig hänt förr. I regel vill hon amma vid kl 1-2 och sen tidig morgon vid kl 5-6. Hon är också väldigt snuttig på natten och äter nog bara just därför. Så det skulle ju va guld om hon ville ta nappen istället för att amma.

Oj vilken lyx med dottern, förstår att det är ovant hehe. Själv håller jag tummarna för att nästa barn blir Lovas motsats gällande sömn;)

Kram
Mikaela, 23 år, Karlstad

2013-03-21 @ 08:38:52
URL: http://cariisma.blogg.se
Postat av: Jessica

Plötsligt händer det!! Herregud va skönt att hon sov så bra, bara att hoppas att det kan vara en ny trend hon startat, så kan hon gärna få lära Theodore sen ;)
Theo tog inte heller napp å gud va vi har trugat med den, men så helt plötsligt vid 6 1/2 månaders ålder så tog han den, bara sådär. Snacka om snopna föräldrar. Dock är den inte lika god på natten som på dagen konstigt nog, märkligt det där, hehe :)
Nu håller jag tummarna för att ni får sova lika gott inatt. Kram!

Svar: Ja visst hehe, hoppas verkligen att hon äntligen kommit på hur skönt det är att sova. Har hört så många nu vars barn tidigare vägrat napp men som efter ett halvår vipps tagit den. Men så skönt att han tar den ibland, ja han är smart Theo som vet att han kan få bättre än nappen på natten då;)
Hur gamla är dina barn? Var bor ni?:)
Mikaela, 23 år, Karlstad

2013-03-21 @ 21:10:55
URL: http://cariisma.blogg.se
Postat av: Jessica

Theodore är 7 månader och Olivia är snart 3 1/2 år. Ibland är det galet va fort tiden går, det var ju nyss Olivia var bebis tycker jag, hihi. Vi bor i hus på Skåreberget. Vart bor ni? Sover Lova lika bra än? Hoppas hon fattade grejen med att låta sin mamma å pappa sova gott på natten, hihi. Kram

Svar: Ok:) Ja visst går det fort! Aha, trivs ni bra där? Skönt att bo i hus.
Vi bor i en 3:a på Kvarnberget men drömmer oss härifrån. Både sambon och jag vill hitta ett hus på Hammarö men det är inte så bara, dvs om man inte har flera miljoner i fickan;O)

Njaaaa, hehe, hon är i princip tillbaka till sitt vanliga sömnmönster. Har vaknat massa gånger på tidiga kvällen och sen oftast vid kl 1-2 på natten. Får hon då inte följa med in till vår säng och sova så vaknar hon igen vid 4-5. Pust hehe. Glömde hon så fort hur skönt det är att sova!?

Kram
Mikaela, 23 år, Karlstad

2013-03-25 @ 09:05:46
URL: http://cariisma.blogg.se
Postat av: Jessica

Vi trivs bra, men har detta hus som en mellanlandning för att slippa lägenhet, letar också hus på Hammarö :) Men det är ju inte bara som sagt :) kram

2013-04-02 @ 10:42:57
URL: http://cariisma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0