Vecka 22 (21+1)

 
 

Barnet

 

Ögonlocken täcker hela ögat. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det. Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen.

 

Lungblåsorna utvecklas men är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln.

 

Vikt 510 gram.

 

Mamma

 

Hormonerna som förändras i din kropp kan göra så att tandköttet svullnar upp och att du har lättare att få karies. Kom ihåg att sköta din tandhygien ordentligt.

 

Bäckenuppluckring:

 

Bäckenuppluckringkallas även symfyseolys eller foglossning. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär. När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få. Prata med din barnmorska.

 

Egna tankar:

 

Inget nytt sen senast direkt. Tar nu mer en järntablett per dag + min vanliga vitamin. Blir intressant att se hur hb-värdet är då i oktober.

 

Längtar så efter att få träffa den lilla där inne, förstår inte hur jag ska kunna stå ut i fyra månader till. Men samtidigt hoppas jag verkligen inte vi ses för tidigt. Vill slippa den där oron som infaller vid en för tidig födsel, både under förlossningen och efteråt.

 

 


Kommentarer
Postat av: Emma Dolk

Fina magen & vad fort tiden går, visst gör den ? :)

Svar: Ja verkligen. Man hinner knappt med!
Mikaela, 24 år, Karlstad

2013-09-09 @ 13:40:17
URL: http://ammez.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0