Tisdag 22/6 -10


Ja idag började jag min dag med ett obligatoriskt studiebesök här! Skoghalls bruk, boven till varför det titt som tätt luktar skit i stan. Kändes dock som att det skulle bli väldigt intessant, trots den bristande röda tråden med vår utbildning. Handel & restaurang vs pappersbruk. Well, well.

Fick iallafall på oss häftiga hjälmar, västar och headset. Plus fika


Vi åkte hiss hit, upp 15 våningar. Sen fick vi GÅ 3 våningar i ståltrappor där man klart och tydligt kunde se ner enda till botten och våning 1. Jag fick ett regält svettanfall & tillsammans med en annan, stapplandes upp för trapporna. Sen blev det ju inte bättre av utsikten på toppen, speciellt inte när det endast skiljde ett fjuttigt rörstaket mellan mig och min fobi.

Jepp! Jag är höjdrädd, trodde att det skulle bli bättre av alla turer på höjden igår på Liseberg, men icke.


Där stod jag och svettades med en likblek hand runt staketet.


Sen gick vi ner, vilket var minst lika läskigt:S För att se på maskinerna, robotarna & pappersrullarna. De var stooora!

Och 1/6 av hela världens pappersförpackningar tillverkas alltså här i Skoghall. Så en del av den där lilla rullen kanske hamnar i ett litet gatulivs i Indiens vimmel o hetta, fylld med juice. Eller varför inte i handen på Barack Obama. Mycket har man lärt sig!


Dock avslutar jag nu min dag hemma i vårt kära hem, grävandes i jorden. Blommorna bör få sig en makeover! Ja jord förresten, det är där jag trivs bäst. På backen där man är menad att vara;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0