Fredag 11/6

Tjena:)

Sitter på utbildningen nu i 3 timmar, sen ska jag hem o umgås med sambon innan han sticker på kvällsjobb.

Hade iallafall en supertrevlig dag igår, tror även att studenten blev nöjd:) Men oj så avundsjuk jag blev på alla glada människor när de sprang ut, total lycka!

Och måste bara få skryta lite om våran lilla hund. Hon har ju, som ni kanske vet, rätt så stora problem med möten av andra hundar. Så det var en liten chansning när vi tog med henne till studentfesten igår där det fanns flera hundar. Men vi bestämde oss, i samarbete med en utav hundarnas ägare, att träna dom en stund. En jackrussel tik, dominant och medelålders. Hihi, som bäddat för bråk egentligen då Maja är exakt detsamma.

Men vi tog båda hundarna i koppel och gick ut på landsvägen, gick brevid varandra några rundor och sen fick de mötas gående förbi varandra. Växlade sen med att en hund skulle sitta still medans den andra skulle gå förbi relativt nära. Och häpna! Det gick skitbra! Inge ragg, inge morrande, bara avslappnat med fokus på sina ägare. Och bara det att Maja vågade lägga sig ned brevid jackrusseln var en triumf.

Som avslutning tog vi en tur i skogen, först kopplade. Sen släppte vi lös dom och de hade endast fokus framåt, inga spända möten med varandra. Vi höll god fart framåt och båda hundarna följde efter, lösa. Blev t.o.m lite bus och "jaga". De som några veckor tidigare hade rykt ihop regält. Kunde inte sluta le:)

Så blev väldigt stolt över vår lilla kaxmaja. Det tyder ju på att man kan förändra även en gammal hunds beteende. Nästa gång vi träffs blir det iallafall en snabb repetition innan de får träffas lösa igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0